Legalizacija kanabisa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pjanic15

#976 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

lua wrote:
Pjanic15 wrote:Pogrešnoj se osobi obraćaš. :lol:
lua wrote:Pjanke nemoj poredit' biljku i hemiju, ofirno jeeeeeee
Mislila sam na to da se komad marihuane ne može porediti sa jebenim xanaxom. Ne prdiiiii Pjankeeee
Znači i pored jasno navedene klasifikacije i dalje negiraš da nije psihoaktivna supstanca, iako apsolutno ima simptompe istih, te je po tebi ko kamilica ? Pa vi ste stvorili religiju od kanabisa, ko oni zavjeraši. :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacti ... er_systems

http://hr.wikipedia.org/wiki/Psihoaktiv ... vnih_droga
Psihoaktivne droge ili psihotropne supstance (često nazivani i narkotici) su kemijske tvari, izrazitog fiziološkog učinka, koje mijenjaju moždanu funkciju, što rezultira s privremenom promjenom percepcije, raspoloženja, svijesti ili ponašanja. Ovakve droge se često koriste u rekreativnoj uporabi i kao poticaj u spiritualne svrhe, kao i lijek, posebice u liječenju neuroloških i psihičkih bolesti.

Mnoge od ovih supstanci, (posebice stimulansi i depresori) mogu stvarati naviku, što rezultira fizičkom ovisnošću što često vodi zlouporabi droga.

Narkotici (grč.) su biljne ili sintetičke tvari koje djelovanjem na središnji živčani sustav ublažuju bolove, izazivaju euforiju, otupljenje osjetila (anesteziju) ili dubok san (narkozu)
Image
GaRGa

#977 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

a kako ti znas da nije kad je probao nisi BOLIDU ?
lua

#978 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

Pjanic15 wrote: Znači i pored jasno navedene klasifikacije i dalje negiraš da nije psihoaktivna supstanca, iako apsolutno ima simptompe istih, te je po tebi ko kamilica ? Pa vi ste stvorili religiju od kanabisa, ko oni zavjeraši. :-)
Kakvu religiju Reufeeee
Ne negiram da je psihoaktivna supstanca, al' je psihoaktivna supstanca i rakija. I to psihoaktivna do padanja iz golfa keca na rakijadi u Pranjanima. Kamilica je čaj, al' kad naspeš čašu viskija postat će i kamilica psihoaktivna. Ne znam ni što se raspravljaš beze, kad te to ne zanima svakako. Nekako imam dojam da ljudi u ovoj državi od silne nekakve huje žele, ako ne mogu sebi popraviti ćeif, isti bar sjebati ostatku pučanstva. Sretni smo drama ako nam je gandža jedini problem.
Pjanic15

#979 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

lua wrote:
Pjanic15 wrote: Znači i pored jasno navedene klasifikacije i dalje negiraš da nije psihoaktivna supstanca, iako apsolutno ima simptompe istih, te je po tebi ko kamilica ? Pa vi ste stvorili religiju od kanabisa, ko oni zavjeraši. :-)
Kakvu religiju Reufeeee
Ne negiram da je psihoaktivna supstanca, al' je psihoaktivna supstanca i rakija. I to psihoaktivna do padanja iz golfa keca na rakijadi u Pranjanima. Kamilica je čaj, al' kad naspeš čašu viskija postat će i kamilica psihoaktivna. Ne znam ni što se raspravljaš beze, kad te to ne zanima svakako. Nekako imam dojam da ljudi u ovoj državi od silne nekakve huje žele, ako ne mogu sebi popraviti ćeif, isti bar sjebati ostatku pučanstva. Sretni smo drama ako nam je gandža jedini problem.
Religiozni ste u svom ignoriranju činjenica te veličanju kanabisa kao da je božanstvo.

Ko je rekao da i alkohol (rakija) nije psihoaktivan, ovo sa kamilicom ti je niđe veze jer je to do rakije, a ne kamilice, de prvo pročitaj iznad šta se podrazumjeva pod psihoaktivno:
mijenjaju moždanu funkciju, što rezultira s privremenom promjenom percepcije, raspoloženja, svijesti ili ponašanja . . . ublažuju bolove, izazivaju euforiju, otupljenje osjetila (anesteziju) ili dubok san (narkozu)
Bambino Blu

#980 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Bambino Blu »

Poslusajte pa onda pricajte nesto :D

http://youtu.be/xEss2ZjUIDI?t=7m10s
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#981 Re: Legalizacija kanabisa

Post by ladyblue18 »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» GaRGa

2 hefte
Stoner

#982 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Stoner »

Psihoaktivna supstanca je i kafein i jos svasta nesta, ne kontam kakve to veze ima.
Pjanic15

#983 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

Stoner wrote:Psihoaktivna supstanca je i kafein i jos svasta nesta, ne kontam kakve to veze ima.
Ne možeš porediti jačinu i psihoaktivna svojstva kafeina i thc-a.
Stoner

#984 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Stoner »

Pa zavisi od doze. Previse kafeina stvara tahikardiju kod konzumenta.
Mislim, generalno, argument da je nesta psihoaktivno nije dovoljan da bi se to i zabranilo.
Apoteke i zemlja su pune legalnih psihoaktivnih supstanci.
Bacopa, Kava Kava, Alkar, Adrafinil.
celava_dlaka

#986 Re: Legalizacija kanabisa

Post by celava_dlaka »

Image

:oops:
avetinja

#987 Re: Legalizacija kanabisa

Post by avetinja »

Guraju travu u venu. :D
Panzer_Daddy

#989 Re: Legalizacija kanabisa