Legalizacija kanabisa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pjanic15

#951 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

uglavnomja wrote:
Pjanic15 wrote:Dobro sada je prešlo granicu smiješnog, znači čovječe nemaš blage koliko lupetaš. Razlika između medicinskog i uličnog kanabisa je u načinu i količini konzumiranja (jedno je kada ti doktor odredi, a drugo kada neuki pojedinac sam određuje), a ti se praviš kolumbo i lupetaš, brkaš dvije stvari koje veze nemaju, još negiraš jasno definisane naučne članke i termin medicinskog kanabisa, te naučnu činjenicu štetnosti dima kanabisa. Ti ko biva naučnik pa definišeš termine, gdje si pr. dr. mr. nismo te prepoznali ?

Ziv bio objasni kakva to je razlika izmedju medicinskog i rekreativnog kanabisa na osnovu razlicitog nacina konzumiranja :D
Uzmi za primjer bilo koju drugu supstancu/lijek umjesto kanabisa, pa postavi sebi pitanje, koja je razlika.
lua

#952 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

Pjanke nemoj poredit' biljku i hemiju, ofirno jeeeeeee
uglavnomja

#953 Re: Legalizacija kanabisa

Post by uglavnomja »

Evo orimjer, biljka je u pitanju

Postavka: drveni sanduk, od bukovine

Mogucnosti:
Tapaciras ga i dobijes tabure
A) sam svoj mastor
B) pravi majstor to uradi

Ukrasis ga, izrezbaris i dobijes seharu
A)
B)

Termoizoliras ga i ugradis motor za hladjenje i dobijes skrinju ...

Pitanje:
U kojem slucaju je bukovina prestala biti bukovina :D
GaRGa

#954 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

Pjanic15 wrote:
uglavnomja wrote:
Pjanic15 wrote:Dobro sada je prešlo granicu smiješnog, znači čovječe nemaš blage koliko lupetaš. Razlika između medicinskog i uličnog kanabisa je u načinu i količini konzumiranja (jedno je kada ti doktor odredi, a drugo kada neuki pojedinac sam određuje), a ti se praviš kolumbo i lupetaš, brkaš dvije stvari koje veze nemaju, još negiraš jasno definisane naučne članke i termin medicinskog kanabisa, te naučnu činjenicu štetnosti dima kanabisa. Ti ko biva naučnik pa definišeš termine, gdje si pr. dr. mr. nismo te prepoznali ?

Ziv bio objasni kakva to je razlika izmedju medicinskog i rekreativnog kanabisa na osnovu razlicitog nacina konzumiranja :D
Uzmi za primjer bilo koju drugu supstancu/lijek umjesto kanabisa, pa postavi sebi pitanje, koja je razlika.

majcina dusica
kadulja
kamilica
itd itd...
VCorp

#955 Re: Legalizacija kanabisa

Post by VCorp »

uglavnomja wrote:

Medicinska gandža je ona kojoj su genetski modificirani kanabinoidi koji pozitivno djeluju u lijecenju određenih bolesti i specificno je napravljena da napada određene molekule štetnih molekula. Zato ti govore da liječi rak, druga je dobra za migrene, treća za glaukom itd ...

Rekreativna je ova što je puši pola Bosne.

Pozitivni efekti djeluju prilikom konuzumiranja svake ali s tim da kod rekreativne imas i masu loših stvari.

To ti je kao Land Rover i Ferrari, svako je auto i oba mozes voziti i po trkackim stazama i probati po kaldrmi ali se zna gdje se sta vozi i zasto :lol:

Trebamo biti pametni, legalizirati to i sjebali bi onda turazam sve i jednoj okolnoj drzavi a bili bi kraljevi. Da ne govorim koji bi to bio bum i svi bi culi za to.

Zamisli Bakira napusenog kako sleće niz Igman ili Dodika navarenog na Demofestu :lol:
VCorp

#956 Re: Legalizacija kanabisa

Post by VCorp »

VCorp wrote:
uglavnomja wrote:

Medicinska gandža je ona kojoj su genetski modificirani kanabinoidi koji pozitivno djeluju u lijecenju određenih bolesti i specificno je napravljena da napada određene mete štetnih molekula. Zato ti govore da liječi rak, druga je dobra za migrene, treća za glaukom itd ...

Pozitivni efekti djeluju prilikom konuzumiranja svake ali s tim da kod rekreativne imas i masu loših stvari.

To ti je kao Land Rover i Ferrari, svako je auto i oba mozes voziti i po trkackim stazama i probati po kaldrmi ali se zna gdje se sta vozi i zasto :lol:

Trebamo biti pametni, legalizirati to i sjebali bi onda turazam sve i jednoj okolnoj drzavi a bili bi kraljevi. Da ne govorim koji bi to bio bum i svi bi culi za to.

Zamisli Bakira napusenog kako sleće niz Igman ili Dodika navarenog na Demofestu :lol:
Arii

#957 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Arii »

BH gospodarstvo bi procvjetalo legalizacijom kanabisa
GaRGa

#958 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

evo jos jednog padobranca...
odo ja na praksu a vi i dalje teoretisite....
Pjanic15

#959 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

lua wrote:Pjanke nemoj poredit' biljku i hemiju, ofirno jeeeeeee
Ignorirate odgovor i još lupetate:

Image

tetrahydrocannabinol
Pjanic15

#960 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

VCorp wrote:
uglavnomja wrote:

Medicinska gandža je ona kojoj su genetski modificirani kanabinoidi koji pozitivno djeluju u lijecenju određenih bolesti i specificno je napravljena da napada određene mete štetnih molekula. Zato ti govore da liječi rak, druga je dobra za migrene, treća za glaukom itd ...

:thumbup:
uglavnomja

#961 Re: Legalizacija kanabisa

Post by uglavnomja »

VCorp wrote:
uglavnomja wrote:

Medicinska gandža je ona kojoj su genetski modificirani kanabinoidi koji pozitivno djeluju u lijecenju određenih bolesti i specificno je napravljena da napada određene molekule štetnih molekula. Zato ti govore da liječi rak, druga je dobra za migrene, treća za glaukom itd ...

ovo je pametan i tacan odgovor, a ne nacin konzumiranja :D
Pjanic15

#962 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

Pod načinom konzumiranja se podrazumjeva količina, trajanje, nadzor, mjesto itd.
uglavnomja

#963 Re: Legalizacija kanabisa

Post by uglavnomja »

Pjanic15 wrote:Pod načinom konzumiranja se podrazumjeva količina, trajanje, nadzor, mjesto itd.
bolan, razlika je u modificiranju hemijskog sastava. tj. u preciscavanju stetnih i prljavih suspstanci.

nacin konzumiranja nema nikakve veze sa razlikom izmedju dvije vrste kanabisa, prirodnog i medicinskog.

imas slatke i kisele jabuke, nema veze gdje si ih kupio ni koliko pojeo ni je li te mama natjerala da ih pojedes. one su takve kakve su. prirodne, sitne, seoske ili ogromne, sve iste velicine i oblika, vjestacke ...
Pjanic15

#964 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

uglavnomja wrote:
Pjanic15 wrote:Pod načinom konzumiranja se podrazumjeva količina, trajanje, nadzor, mjesto itd.
bolan, razlika je u modificiranju hemijskog sastava. tj. u preciscavanju stetnih i prljavih suspstanci.

nacin konzumiranja nema nikakve veze sa razlikom izmedju dvije vrste kanabisa, prirodnog i medicinskog.

imas slatke i kisele jabuke, nema veze gdje si ih kupio ni koliko pojeo ni je li te mama natjerala da ih pojedes. one su takve kakve su. prirodne, sitne, seoske ili ogromne, sve iste velicine i oblika, vjestacke ...
Kakvi su ti to nebulozni primjeri i poređenja, ne možeš ni jedan ni drugi koristi kako ti je ćejf, naročito ne neprerađeni koji kola ulicama, to je isto koliko puta moram ponoviti, da tablete koje god hoćeš koristiš i određuješ sam, koliko, kada itd. za koje je potreban doktor da ti prepiše, tu su i detaljna upustva na svakome.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#965 Re: Legalizacija kanabisa

Post by crysis »

tu su i detaljna upustva na svakome

imas i na youtube detaljno uputstvo kako srolat dzoju
VCorp

#966 Re: Legalizacija kanabisa

Post by VCorp »

Slovenci su potpisivali peticiju za legalizaciju, paralelno je tekla akcija potpisivanja i protiv legalizacije. Tacnije trazili su dovoljno potpisa da bi mogli ići na referendum. Ne samo da su travari i hašišari stigli kvotu od 20 hiljada da bi se raspravljalo o mogucem referendumu vec su skupili 37 hiljada potpisa a cini mi se da je protiv bilo 5500 netravara. Na kraju je propalo u njihovom parlamentu, zajebalo ih je cini mi se 4 ili 7 politicara protiv iako su cak i poznati slovenacki doktori bili u kampanji za legalizaciju.

Kaze doktor koji istrazuje marihuanu kako ja mogu biti protiv nje a dao sam zakletvu da cu probati spasiti sve svoje pacijente a ocito je da ima pozitivne ucinke, sjebao ih na TV -u. Vidio sam sve to na jewtubu, vjerovatno ima jos to.

Polako se u Americi i drugim zemljama kukarača legalizira, i bit će posvuda a kod nas zadnja. I onda kad svi vec budu imali to uhodano, kad budu pare kupili od toga u milijardama mi cemo doci na kraju i pusiti kurac.
Stoner

#967 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Stoner »

VCorp wrote:Slovenci su potpisivali peticiju za legalizaciju, paralelno je tekla akcija potpisivanja i protiv legalizacije. Tacnije trazili su dovoljno potpisa da bi mogli ići na referendum. Ne samo da su travari i hašišari stigli kvotu od 20 hiljada da bi se raspravljalo o mogucem referendumu vec su skupili 37 hiljada potpisa a cini mi se da je protiv bilo 5500 netravara. Na kraju je propalo u njihovom parlamentu, zajebalo ih je cini mi se 4 ili 7 politicara protiv iako su cak i poznati slovenacki doktori bili u kampanji za legalizaciju.

Kaze doktor koji istrazuje marihuanu kako ja mogu biti protiv nje a dao sam zakletvu da cu probati spasiti sve svoje pacijente a ocito je da ima pozitivne ucinke, sjebao ih na TV -u. Vidio sam sve to na jewtubu, vjerovatno ima jos to.

Polako se u Americi i drugim zemljama kukarača legalizira, i bit će posvuda a kod nas zadnja. I onda kad svi vec budu imali to uhodano, kad budu pare kupili od toga u milijardama mi cemo doci na kraju i pusiti kurac.
:thumbup:

Ne bi mi bili mi da smo u nečemu prvi, uvijek moramo obavezno zadnji biti.
GaRGa

#968 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

Pjanic15 wrote:

Image

tetrahydrocannabinol

koji si ti bolid...
Image
Pjanic15

#969 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

Sine kao prvo za to vrijeđanje ćeš letit sa foruma, kao drugo obrati se osobi koju sam citirao, koja je lupila da je kanabis biljka, te nema nikakve hemije (u negativnom kontekstu).

Te kao drugo spada u psihoaktivne supstance, to ti je ko da porediš jestivu i otrovnu gljivu, pa vi i dalje lupetajte i navodite čajeve, voće i ostalo sa čime besmisleno poredite...

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacti ... er_systems

http://hr.wikipedia.org/wiki/Psihoaktiv ... vnih_droga
Psihoaktivne droge ili psihotropne supstance (često nazivani i narkotici) su kemijske tvari, izrazitog fiziološkog učinka, koje mijenjaju moždanu funkciju, što rezultira s privremenom promjenom percepcije, raspoloženja, svijesti ili ponašanja. Ovakve droge se često koriste u rekreativnoj uporabi i kao poticaj u spiritualne svrhe, kao i lijek, posebice u liječenju neuroloških i psihičkih bolesti.

Mnoge od ovih supstanci, (posebice stimulansi i depresori) mogu stvarati naviku, što rezultira fizičkom ovisnošću što često vodi zlouporabi droga.

Narkotici (grč.) su biljne ili sintetičke tvari koje djelovanjem na središnji živčani sustav ublažuju bolove, izazivaju euforiju, otupljenje osjetila (anesteziju) ili dubok san (narkozu)
Image
GaRGa

#970 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

ti si preglup....
Pjanic15

#971 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

Kad nestanu argumenti odma se udara po ličnom nivou, vrijeđanje itd., imaš mahanje... :thumbup:
GaRGa

#972 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

Pjanic15 wrote:

Image

tetrahydrocannabinol
sve je hemija bolidu...
Image
Pjanic15

#973 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

Pogrešnoj se osobi obraćaš. :lol:
Last edited by Pjanic15 on 03/09/2014 10:41, edited 3 times in total.
lua

#974 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

Pjanic15 wrote:Pogrešnoj se osobi obraćaš. :lol:
Mislila sam na to da se komad marihuane ne može porediti sa jebenim xanaxom. Ne prdiiiii Pjankeeee
Pjanic15

#975 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Pjanic15 »

A kao drugo ignoriraš razliku psihoaktivnih supstanci, od onih koji to nisu. Neće ti ništa biti od jabuke, kruške, kamilice itd., za razliku od marihuane i sl.
Post Reply