Lazni snobovi i "prave" knjige
Moderator: Chloe
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
alek, mislim da je tuznije to sto misle da znaju nego sto se trude nauciti
- horns&drums
Da zivim negdje drugo ne bi bilo mjesta
-
Hart
ma ne mislim na tebe, nego na tog tvog "nacitanog" ekonomistu... njemu je knjizevnost ocito hobi, pa se prema tome tako i odnosi, kao sto ljudi skupljaju bilo sta drugo, (ja sam za olimpijadu skupljao znacke) ..Jesam, malo sam prehladjen...
sto se tice njegovog citiranja dijaloga, garant ih je naucio da bi ih mogao citirati pred rajom... meni je puno dijaloga i monologa ostalo u glavi iz skole pa se ne hvastam time..
- Zox
Nije ba njemu sto knjige jeftino izgledaju, nego sto su dostupne SVIMA, cak i bagri koja ta remek djela, za razliku od njega, garant i ne razumije.
Slobodno mu reci da je sa takvom debatom zakasnio 35 godina (intelektualcu nema nista gore nego kad mu to kazes), jer se o ovim stvarima (pakovanju knjige naustrb dostupnosti) diskutovalo u "visokim krugovima" pocetkom sedamdesetih, nakon sto je sezdeset osma "demokratizirala" kulturu.
Slobodno mu reci da je sa takvom debatom zakasnio 35 godina (intelektualcu nema nista gore nego kad mu to kazes), jer se o ovim stvarima (pakovanju knjige naustrb dostupnosti) diskutovalo u "visokim krugovima" pocetkom sedamdesetih, nakon sto je sezdeset osma "demokratizirala" kulturu.
- pitt
Izvlakusha...sto onda imas kompletnu kolekciju "lik i delo Druga Tita" u crenoj boji...ha? Da nije mozda da odgovara velikoj zastavi sa srpom i cekicem na suprotnome zidu ?JBT wrote:Poznajem ljude (dakle, samo poznajem) koji kupuju knjige na metar i to u boji koja odgovara namjestaju.
- JBT
"druze tito, ne morash naglashavati..."
-Radi se o principima (ovo mozes shvatiti kao pravdanje).
"Izvlakusha...sto onda imas kompletnu kolekciju "lik i delo Druga Tita" u crenoj boji...ha? Da nije mozda da odgovara velikoj zastavi sa srpom i cekicem na suprotnome zidu ?"
-Pa nije drugih boja ni bilo, a da su istih ideoloskih principa.
Da je bilo u zelenom.....
Gdje bi nam kraj bio.
-Radi se o principima (ovo mozes shvatiti kao pravdanje).
"Izvlakusha...sto onda imas kompletnu kolekciju "lik i delo Druga Tita" u crenoj boji...ha? Da nije mozda da odgovara velikoj zastavi sa srpom i cekicem na suprotnome zidu ?"
-Pa nije drugih boja ni bilo, a da su istih ideoloskih principa.
Da je bilo u zelenom.....
Gdje bi nam kraj bio.
-
Stari
Znaci rafiniranost ili profinjenost je nasljedna ili ...nesto s cime se covjek rodi ili ne rodi. Vala ja jos ne vidjeh novorodjenu bebu - snoba kao uostalom ni rafiniranu bebu. Bice da je to ipak karakterna osobina koja se stekne (na ovaj ili onaj nacin) ili jednostavno ne stekne (i onda ostanes kasablija a ne elita).
ili sam se ja negdje ...prenjeo u rezonu...da izvinete na izrazu.
ili sam se ja negdje ...prenjeo u rezonu...da izvinete na izrazu.
- manijak1
Brazzo neću da ti remeteim sklad na temi ali
čemu sekiracija

- horns&drums
Brazzo, vise strah nego sekiracija
Osim toga, stalno me jebe porez na tehnicku robu i luksuzne automobile
:D
Osim toga, stalno me jebe porez na tehnicku robu i luksuzne automobile
-
Stari
H&D
Kako prepoznati: Vako...upitas ga ima li neku od slijedecih svezaka u svom regalu: Narodni Kuhar, Narodni ljekar, Svijetski Atlas, Malu djeciju enciklopediju, Rakija i rakijski kotlovi, Suma i pahuljice (D. Kulidzan), .....ako sugovornik reaguje iznenadjeno i uvrijedjeno ...znaj - radi se o Snobu
Kako ih se kloniti....Reci mu/njoj da je snob i on ce se kloniti tebe tako da ti licno vjerovatno neces morati uraditi nista vise.
Apropo materijalnog i duhovnog....izgleda da sam u startu zbrkao neke loncice tako da ...ne znam ni sta bih dalje imao reci o tome.
Dakle povratak na temu:kako takve ljude na vrijeme prepoznati i kloniti ih se
Kako prepoznati: Vako...upitas ga ima li neku od slijedecih svezaka u svom regalu: Narodni Kuhar, Narodni ljekar, Svijetski Atlas, Malu djeciju enciklopediju, Rakija i rakijski kotlovi, Suma i pahuljice (D. Kulidzan), .....ako sugovornik reaguje iznenadjeno i uvrijedjeno ...znaj - radi se o Snobu
Kako ih se kloniti....Reci mu/njoj da je snob i on ce se kloniti tebe tako da ti licno vjerovatno neces morati uraditi nista vise.
Apropo materijalnog i duhovnog....izgleda da sam u startu zbrkao neke loncice tako da ...ne znam ni sta bih dalje imao reci o tome.