Lazni moral NTV Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ovo je za temu lažni moral hayata, pošto je blokirana, moram ovdje:
zašto hayat ne bi imao legitimno pravo da otpusti amru redžić?
nije li maca unaprijed trebao računati s tim?
amra redzic je amra redzic, ne MACA, stoga hajat nema legitimno pravo da ju otpusti samo zato sto je maca napravio sprdacinu od sveukupnog bh. TV programa... a koliko znam, mi smo svi pojedinci, ili smo se vratili par stoljeca unatrag gdje su zene mislile onako kako muzevi misle??

Amrino otpustanje je izvrseno na mahalski nacin...
zar je od nje moralno što od hayata očekuje da je zadrže, ako njen muž cijelu svoju emisiju zasniva na blaćenju kuće koja je hrani (ne samo u perifrenom!)? i postoje li. možda, i drugi razlozi za otkaz?
kao sto smo svi vec apsolvirali, MACA je opaucio sve, i CD, i OBN vremensku, i FTV sa folk show...tako da je nedodirljivi senad zakacen...
a glede emirovog teksta: ljudi moji, na stranu što je tekst zanatski loš - neuobičajeno za emira - on je u njemu samo opisao kako nije uspio izvršiti svoj zadatak! (inače bi se toga, valjda, trebalo sramiti?) iz cijelog razgovora izvadio je samo jednu rečenicu - zašto ne više, zašto ne neku drugu? i: ko to nema legitimno pravo da odbije intervju? pristaje li emir na svaki? i je li odbijanje intervjua dokaz neprofesionalnosti? a ako ćemo o (ne)kulturi: skoknite jedno veče do nostalgije ili undergrounda - u onome koji najglasnije psuje prepoznat ćete emira. ovakav pokušaj diskreditovanja je 1. smiješan, 2. neutemljen, 3. subjektivan, 4. neprofesionalan, ma o kokme da je riječ. sasvim neovisno o cijelom kontekstu, taj tekst je smiješan, a još smiješniji su oni koji na osnovu nečega takvog grade mišljenje.
ispunio zadatak nije, ali nije ni mogao doci do Nedodirljivog....
tuzno je sto ti gradis misljenje samo na osnovu DA CIKA SENADE....

ja ne mogu vise naglabati o ovoj temi...
pozalim sto nema reprize OMS :D
Lijep pozdrav
Prenj

Post by Prenj »

ja wrote:samo jedno pitanjce:
zašto hayat ne bi imao legitimno pravo da otpusti amru redžić?
nije li maca unaprijed trebao računati s tim?
zar je od nje moralno što od hayata očekuje da je zadrže, ako njen muž cijelu svoju emisiju zasniva na blaćenju kuće koja je hrani (ne samo u perifrenom!)? i postoje li. možda, i drugi razlozi za otkaz?
a glede emirovog teksta: ljudi moji, na stranu što je tekst zanatski loš - neuobičajeno za emira - on je u njemu samo opisao kako nije uspio izvršiti svoj zadatak! (inače bi se toga, valjda, trebalo sramiti?) iz cijelog razgovora izvadio je samo jednu rečenicu - zašto ne više, zašto ne neku drugu? i: ko to nema legitimno pravo da odbije intervju? pristaje li emir na svaki? i je li odbijanje intervjua dokaz neprofesionalnosti? a ako ćemo o (ne)kulturi: skoknite jedno veče do nostalgije ili undergrounda - u onome koji najglasnije psuje prepoznat ćete emira. ovakav pokušaj diskreditovanja je 1. smiješan, 2. neutemljen, 3. subjektivan, 4. neprofesionalan, ma o kokme da je riječ. sasvim neovisno o cijelom kontekstu, taj tekst je smiješan, a još smiješniji su oni koji na osnovu nečega takvog grade mišljenje.
Da li je Amra Redzic prekrsila radnu disciplinu, pravilnik rada, NTV Hayat?
Ili je njena jedina krivica iskljucivo u tome sto je supruga covjeka kojem je Hayat sam nesto presudio?
Za tvoju informaciju, rezime u kojima su clanovi porodica osudjenih zbog verbalnog delikta, ostajali bez posla, su se nazivali TOTALITARNIM.

Pozdravio vas ...

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ja wrote:a ti, kao znaš, šta ja mislim?
vrati se na tekst, pa ćeš vidjeti da nijednom riječju nisam iznijela vlastiti stav o cijeloj stvari - samo sam dala opaske u vezi s ove dvije tačke, a koje do sada nisu uzete u obzir..
a priča o pojedincima je btw. smiješna, barem u ovom svijetu..
to je kao da borac a pusti ženu borca b (namjerno ne pominjem konkretne ratove, da ne bi došlo do zloupotrebe) u kuću da ga špijunira..
da prostis, koliko se sjecam, Senad je samo JEDAN OD uposlenika hajata, ili je on tamo postao jedan i jedini?

hajd da ne pricamo vise, odosmo sve dublje i dublje....
PS Trebao bi se BORAC A potruditi da sve stima da nema nicega zbog cega bi zena borca B mogla vrsiti aktivnosti spijunaze...

:D
Prenj

Post by Prenj »

ja wrote:a ti, kao znaš, šta ja mislim?
vrati se na tekst, pa ćeš vidjeti da nijednom riječju nisam iznijela vlastiti stav o cijeloj stvari - samo sam dala opaske u vezi s ove dvije tačke, a koje do sada nisu uzete u obzir..
a priča o pojedincima je btw. smiješna, barem u ovom svijetu..
to je kao da borac a pusti ženu borca b (namjerno ne pominjem konkretne ratove, da ne bi došlo do zloupotrebe) u kuću da ga špijunira..
Slicne su isprike pronalazili i za vrijeme Staljina ...
Ovo sto je Hayat ucinio otpustanjem Amre Redzic je slucaj za Sud za ljudska prava.
Sram ih bilo!
Prenj

Post by Prenj »

ja wrote:upravo to pitanje sam ja postavila: postoji li, možda, i drugi razlog?
uzgred: baš ti hvala što me učiš pojmu totalitarizma - meni zaista nije jasno zbog čega svakoj temi pristupate sa takvom mješavinom snobizma i arogancije.
Nema na cemu, jer podsjecanje je ocito potrebno.
"Snobizam i arogancija" to sto argumentovano ukazujemo na neprofesionalnost novinara Hayata?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cosmopolit wrote:
Prenj wrote:
cosmopolit wrote:
pa upravo zato sto je Senad sve pokrenuo evo sta mu se desava.....
nazalost, ovkvim komentarima mozete postici da cu ljudi jos
vise sutjeti .... ali Senad ne suti u tome je point ... 8-)
Pitanje: Da li po tebi Senad i NTV Hayat principijelno pricaju o pravima zena kod nas ili ne?

nazalost nemam vremena da gledam emisije NTV Hayat osim sto sam gledao dnevnik "CD" i naravno da su govorili o pravima zena, ne samo zena nego o pravima svakog covjeka, prilozi su bili briljantni.... pa od nekud se moralo krenuti da li od Macinog show ili ne nije bitno..... :-)
A sta je AMRA REDZIC nego COVJEK, ZENA????????
Pooll

Post by Pooll »

A ja sam Amri fino govorio da ostane raditi u banci... ali hoce ona da bude stilistica... :-)
Prenj

Post by Prenj »

cosmopolit wrote:
Prenj wrote: Pitanje: Da li po tebi Senad i NTV Hayat principijelno pricaju o pravima zena kod nas ili ne?
nazalost nemam vremena da gledam emisije NTV Hayat osim sto sam gledao dnevnik "CD" i naravno da su govorili o pravima zena, ne samo zena nego o pravima svakog covjeka, prilozi su bili briljantni.... pa od nekud se moralo krenuti da li od Macinog show ili ne nije bitno..... :-)
Za analizu bi mogao biti dovoljan i Centralni. Vjerovatno si primijetio da je Hayat "slucaju Marinkovic" posvetio cetiri emisije.
Kazes, mora se krenuti od necega? Pa zasto nisu nastavili sa zrtvama silovanja, prostitucije, ...
Nije valjda da je to Dragan Marinkovic i njegova emisija, jedini problem kojeg zene kod nas imaju?
Doduse, gledajuci samo Centralni, tesko je steci bilo kakav drugi zakljucak.
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
cosmopolit wrote:
Prenj wrote: Pitanje: Da li po tebi Senad i NTV Hayat principijelno pricaju o pravima zena kod nas ili ne?

A sta je AMRA REDZIC nego COVJEK, ZENA????????
Prema Hayatu, ona je ocito covjek, zena drugog reda.
Prenj

Post by Prenj »

cosmopolit wrote: ne morate svaku citirati - sa-x moderator
Tolike kotradikcije u jednom tekstu ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cosmopolit wrote: ne morate svaku citirati - sa-x moderator
pa ko je SENAD da ima dvostruke arsine...brine se za dignitet i straznjicu jedne zene, a drugu otpusti kao da je on vlasnik hajata...
grow up...ima svijeta mimo tramvaja i miljacke...ne radi se to tako...
trinaesti

Post by trinaesti »

Dvije činjenice:
1. Maca show - grozno!
2. Senad malo više voli sebe!

i šta sad? oni dobiju pare i za maca show i za centralni. a vi mlatite praznu slamu.
Prenj

Post by Prenj »

trinaesti wrote:Dvije činjenice:
1. Maca show - grozno!
2. Senad malo više voli sebe!

i šta sad? oni dobiju pare i za maca show i za centralni. a vi mlatite praznu slamu.
Isti princip bi mogli primijeniti na 90% tema foruma. Sta savjetujes? Sakriti glavu u pijesak, okrenuti glavu na drugu stranu, promijeniti kanal, drzavu, planetu?
trinaesti

Post by trinaesti »

Prenj
ovdje se kao što kolega ja reče manipuliše poluinformacijama.
Evo, nek mi neko konkretno kaže što je pomenuta Amra dobila nogu?
Zašto se to povezuje sa Macom, i zašto i kao bi Senad, koji nije glava Hayat-a mogao dati nekom nogu radi svojih ličnih frustracija.
Prenj

Post by Prenj »

ja wrote:argumenti?
upravo njihova klimavost te navodi na aroganciju (primjer: za tvoju informaciju..). i slažem se, mlatite praznu slamu, jer: imate uvida u tek 50% materije, u najboljem slučaju. a opet ste kategorični.
Bilo bi mi jako drago ako bi neko ko ima uvid u 100% materije mogao pruziti nepobitne argumente i ustedjeti nam dragocjeno vrijeme.
Dakle, zasto su Dragan Marinkovic i njegova emisija, glavni problem u BiH, kada su u pitanju prava zena?
Prenj

Post by Prenj »

trinaesti wrote:Prenj
ovdje se kao što kolega ja reče manipuliše poluinformacijama.
Evo, nek mi neko konkretno kaže što je pomenuta Amra dobila nogu?
Zašto se to povezuje sa Macom, i zašto i kao bi Senad, koji nije glava Hayat-a mogao dati nekom nogu radi svojih ličnih frustracija.
Ovo je izjavio D.Marinkovic u intervjuu koji je dao BH Danima
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=17
BH Dani wrote:Marinkovic:
...
Jedino zbog čega se Centralni dnevnik mogao uvrijediti jeste taj Periferni dnevnik, ali ono što je Senad Hadžifejzović rekao mojoj supruzi prije nego joj je uručen otkaz u Hayatu jeste: zar ste mi tako sujetnom kakav jesam to mogli učiniti?
...
Mozda bi mogao da razrijesis jos jednu misteriju NTV Hayat: Kako je to Senad koji nije glava Hayata uspio da tamo zaposli i svoju suprugu i to, ni manje ni vise, nego kao urednika Dnevnika?
japaja

Post by japaja »

Prenj wrote:Mozda bi mogao da razrijesis jos jednu misteriju NTV Hayat: Kako je to Senad koji nije glava Hayata uspio da tamo zaposli i svoju suprugu i to, ni manje ni vise, nego kao urednika Dnevnika?
To se zovu pregovori. U Sloveniji je prije dvije godine sa nacionalne TV izbacen novinar, koji je previse pricao o malverzacijama te kuce, da bi nakon toga izbacilii i njegovu zenu. Medjutim on je novi posao trazio samo u ''kompletu'', da bi na najjacoj komercialnoj TV uspijo uz pregovore izboriti, da prime i njegovu zenu. Tako to rade tamo negdje... I jos malo ironije, i ona je ubrzo postala voditelj i urednik dnevnika. :D
edu

Post by edu »

pregovori?!.. :lol: :lol: :lol: ..e ova je najjaca!..

tako se to radi "tamo negdje"?!..jesu li i ti "tamo negdje" pismeni k'o ti? :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

japaja wrote:
Prenj wrote:Mozda bi mogao da razrijesis jos jednu misteriju NTV Hayat: Kako je to Senad koji nije glava Hayata uspio da tamo zaposli i svoju suprugu i to, ni manje ni vise, nego kao urednika Dnevnika?
To se zovu pregovori. U Sloveniji je prije dvije godine sa nacionalne TV izbacen novinar, koji je previse pricao o malverzacijama te kuce, da bi nakon toga izbacilii i njegovu zenu. Medjutim on je novi posao trazio samo u ''kompletu'', da bi na najjacoj komercialnoj TV uspijo uz pregovore izboriti, da prime i njegovu zenu. Tako to rade tamo negdje... I jos malo ironije, i ona je ubrzo postala voditelj i urednik dnevnika. :D
Znaci, kao sto su ove dvije zene dobile posao, postoji mogucnost i da je, nakon slicnih 'pregovora', jedna druga zena mogla ostati bez posla?
Vingo

Post by Vingo »

ja wrote:argumenti?
upravo njihova klimavost te navodi na aroganciju (primjer: za tvoju informaciju..). i slažem se, mlatite praznu slamu, jer: imate uvida u tek 50% materije, u najboljem slučaju. a opet ste kategorični.
Vi na Hayatu bas sve dijelite na VI i MI...a?
japaja

Post by japaja »

edu wrote:pregovori?!.. :lol: :lol: :lol: ..e ova je najjaca!..
:roll: koliko vas samo može stati u moj nick...
edu wrote:tako se to radi "tamo negdje"?!..jesu li i ti "tamo negdje" pismeni k'o ti? :D :D :D
ima i boljih, što pitaš?
Locked