Lazna uplatnica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FastRide1

#26 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Alfons Kauders wrote:
FastRide1 wrote:
vjesticanametli wrote:uh uh :-) trazi ti broj da provjeri u banci i da vidi kome je banka platila i ako je otislo na pogresan TRN da vracaju pare
zato fino plati, izgladi to i fataj se noge
a buraza :fazlija:
Ma buraz je uplatio preko poste, tom nekom svom prijatelju, ja nemam pojma sta su oni izveli, samo znam da cijeli dan drami oko toga.. Ja uvijek placam sve preko banke, tako da se to preko poste i ne kontam..
ma isto ti dodje, ispunis virman i cao - sutra trk u postu ranom zorom, uplatite i javite liku za par sati da provjeri jel leglo... recite da je bio bezveze zajeb, da su u posti skontali i gotovo... mislim da je bolje nego da ides covjeku na noge i nosis pare, jer ce onda bas bit ocito da ga je mali pokuso zavalit
Ma ja ba, ujutru cu uplatit covjeku na ziro-racun i mirna Bosna, za 2 sata pare mu u rukama.
Alfons Kauders

#27 Re: Lazna uplatnica

Post by Alfons Kauders »

FastRide1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
FastRide1 wrote:Ma mali je zajebao lika za 80KM, tako da iznos i nije neki, a ja sutra autom moram do njega, jer sam vec danas odlucio covjeku da cu mu vratiti pare jer ne zelim da ni ja a ni niko iz moje porodice bude ikom duzan ni 10pf, a kamoli 80KM pogotovo u ovoj Bosni u kakvoj zivimo gdje je svaki dinar bitan..
ma daj burazu 80km neka ovaj put fakat uplati... nazovite lika, recite da je bila greska u posti, da ste sve sredili, da su pare slucajno lezale na pogresnoj partiji, zajebala teta salterusa, los rukopis itd itd... kraj price, pare ce dobiti isti dan i boli ga onda kurac za sliku i provjeru... (a nije ofirno da bas ne skonta da ga je mali buraz pokusao odraditi)

generalno reci burazu da se mani tih stvari jer ocito nije dovoljno pametan da bude prevarant - samo ce ga bezveze nekad neko prebit na mrtvo ime radi takvih gluposti... ako se vec cvrsto odlucio baviti kriminalom, neka odabere nesto za sta ne treba pameti... nek dila travu, krade sitnice po radnjama il neki kurac, ovako ce ga bezveze neko zgazit za smijesne pare

i za kriminal treba znanja i truda ko i za svaku drugu struku - a mali ocito nije bas sposoban
Ma sad cu ja to lako rijesiti sa covjekom, mene je samo brinulo to da ne ode zbog sitnih para na sud ili da ga policija ovdje privodi ili sta ti ja znam.. A pare se vrate i kraj price.
ma jok, to bi bas trebo bit sampion da ga sklepaju za to... a da je pokusaj prevare - jeste... bitno je da covjek ne prijavi, zavisi koliko ga dugo zavlaci

ako kasni dan-dva, ok onda se moze folirati... ako se to vuce duze vremena i ako bi covjek mogao prijaviti, onda ne valja

uostalom boli ga kita, maloljetan, da sutra ubije covjeka preksutra bi bio na ulici :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28 Re: Lazna uplatnica

Post by Bobi »

Mene fascinira sama tehnika falsifikovanja...izrezao pečat pa nalijepio na drugu uplatnicu :mrgreen: . Hajd prije 20-30 godina ali danas... :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#29 Re: Lazna uplatnica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bobi wrote:Mene fascinira sama tehnika falsifikovanja...izrezao pečat pa nalijepio na drugu uplatnicu :mrgreen: . Hajd prije 20-30 godina ali danas... :mrgreen:

:mrgreen: :thumbup:
Alfons Kauders

#30 Re: Lazna uplatnica

Post by Alfons Kauders »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bobi wrote:Mene fascinira sama tehnika falsifikovanja...izrezao pečat pa nalijepio na drugu uplatnicu :mrgreen: . Hajd prije 20-30 godina ali danas... :mrgreen:

:mrgreen: :thumbup:
omladina

retro hipster falsifikator u pokusaju

haj barem ima normalnog buraza da ga izvadi iz govana dok neko nije obriso cizme njegovom glavom
Bloo
Globalna šefica

#31 Re: Lazna uplatnica

Post by Bloo »

familijarno namlatit i ako je majka živa nek ga gleda optužujuće :oops:

ja sam za batina uvijek :mrgreen: divna metoda odgojna :cry:
FastRide1

#32 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Ma ima mali 18 god i 3-4 mjeseca, skoro licnu lik izradio, tako da nije maloljetan :D
FastRide1

#33 Re: Lazna uplatnica

Post by FastRide1 »

Bloo wrote:familijarno namlatit i ako je majka živa nek ga gleda optužujuće :oops:

ja sam za batina uvijek :mrgreen: divna metoda odgojna :cry:
Da majka zna, dobio bi taj oklagijom po glavi :D, al ja ga stitim jos malo, necu jos dugo ako ovako nastavi :shock:
dobar osjecaj

#34 Re: Lazna uplatnica

Post by dobar osjecaj »

FastRide1 wrote:Ma ima mali 18 god i 3-4 mjeseca, skoro licnu lik izradio, tako da nije maloljetan :D
Ljubi ga majka. Dijete bas. Sta ce...tek naucio pisati pa mu zanimljivo rezati papirice makazama i lijepiti druge papirice. Sta on zna sta je uplatnica. Neeemoj ga :lol: Cuj dijete, cuj mali...o boze...
Alfons Kauders wrote:
dobar osjecaj wrote:Svi volimo bracu i sestre ali nekad mi se cini da bi ih trebalo pustiti da ih se docepa policija pa da se suoce sa strahom i vide kako je kad ih ne spasavaju braca ili sestre za sve njihove pizdarije.
ma svi smo nekad bili glupa djeca... ja sam prvi put u muriji zaglavio s 11 i kusur... buraz na sudu sa 15-16... bas blentava djeca u blentavom naselju

danas obojica sasvim normalni, produktivni clanovi zajednice... :D dobro... ne bas normalni, ali produktivni i posteni :D
Sta velis produktivni clanu zajednice? Jesi bio ovako nestasan i sa 18 i 3-4 mjeseca? :D
Ja sam bar bila i hiperaktivno i prilicno nemirno i problematicno dijete i meni su cak zvali oca (koji je bio strah i trepet) da ga nagovore da mi zaprijeti i kaze da razmisljaju ozbiljno da me izbace iz skole ali svi moji nestasluci su imali ton gluposti karakteristicne za djecu. Obicne smicalice, zamke, nestasluci od kojih niko nije imao stvarne stete niti je ista imalo veze sa krsenjem zakona.
Officer Crabtree

#35 Re: Lazna uplatnica

Post by Officer Crabtree »

iskuzi negdje pečat od MUP-a pa skuckaj dokument o pokretanju postupka pa pošalji bratu i reci danas došlo
homega

#36 Re: Lazna uplatnica

Post by homega »

Alfons Kauders wrote:
FastRide1 wrote:Ma mali je zajebao lika za 80KM, ..
ma daj burazu 80km neka ovaj put fakat uplati... nazovite lika, recite da je bila greska u posti, da ste sve sredili, da su pare slucajno lezale na pogresnoj partiji, zajebala teta salterusa, los rukopis itd itd... kraj price, pare ce dobiti isti dan i boli ga onda kurac za sliku i provjeru... (a nije ofirno da bas ne skonta da ga je mali buraz pokusao odraditi)

generalno reci burazu da se mani tih stvari jer ocito nije dovoljno pametan da bude prevarant - samo ce ga bezveze nekad neko prebit na mrtvo ime radi takvih gluposti... ako se vec cvrsto odlucio baviti kriminalom, neka odabere nesto za sta ne treba pameti... nek dila travu, krade sitnice po radnjama il neki kurac, ovako ce ga bezveze neko zgazit za smijesne pare

i za kriminal treba znanja i truda ko i za svaku drugu struku - a mali ocito nije bas sposoban
Evo što znači radno iskustvo :D Iz ovog savjeta iznad jednostavno kipti i životno iskustvo i praksa :lol:
homega

#37 Re: Lazna uplatnica

Post by homega »

U rangu Klix-ovih IT stručnjaka... :lol:
seoBIH

#38 Re: Lazna uplatnica

Post by seoBIH »

Ne znam sto ismijavate nacin falsifikovanja? AKo mu je poslao sliku, vjerujem da ovaj nije ni primijetio, a kako ce? :)
JThomas

#39 Re: Lazna uplatnica

Post by JThomas »

momčić za prevara nije. neka pokuša sa kopanjem kanala :D
putokaz1

#40 Re: Lazna uplatnica

Post by putokaz1 »

ja sam 2006 ucestovao u dopisivanju glasova u toku izbora jesam li kriminalac...
a lazna uplatnica,pokrenula bi se istraga,mozda podigla optuznica,trajalo dugo sudjenje,tu bi se odredilo jesil kriv il ne
a mozda bi bila i tuzba za naknadu stete da vratish taj novac uz dugotrajan proces
JThomas

#41 Re: Lazna uplatnica

Post by JThomas »

doduše u nas se za kriminal od 80 KM zaista i podižu optužnice. a ako zavrneš 80 miliona KM - ne trebaš se ničega plašiti :D
Alfons Kauders

#42 Re: Lazna uplatnica

Post by Alfons Kauders »

dobar osjecaj wrote:
FastRide1 wrote:Ma ima mali 18 god i 3-4 mjeseca, skoro licnu lik izradio, tako da nije maloljetan :D
Ljubi ga majka. Dijete bas. Sta ce...tek naucio pisati pa mu zanimljivo rezati papirice makazama i lijepiti druge papirice. Sta on zna sta je uplatnica. Neeemoj ga :lol: Cuj dijete, cuj mali...o boze...
Alfons Kauders wrote:
dobar osjecaj wrote:Svi volimo bracu i sestre ali nekad mi se cini da bi ih trebalo pustiti da ih se docepa policija pa da se suoce sa strahom i vide kako je kad ih ne spasavaju braca ili sestre za sve njihove pizdarije.
ma svi smo nekad bili glupa djeca... ja sam prvi put u muriji zaglavio s 11 i kusur... buraz na sudu sa 15-16... bas blentava djeca u blentavom naselju

danas obojica sasvim normalni, produktivni clanovi zajednice... :D dobro... ne bas normalni, ali produktivni i posteni :D
Sta velis produktivni clanu zajednice? Jesi bio ovako nestasan i sa 18 i 3-4 mjeseca? :D
Ja sam bar bila i hiperaktivno i prilicno nemirno i problematicno dijete i meni su cak zvali oca (koji je bio strah i trepet) da ga nagovore da mi zaprijeti i kaze da razmisljaju ozbiljno da me izbace iz skole ali svi moji nestasluci su imali ton gluposti karakteristicne za djecu. Obicne smicalice, zamke, nestasluci od kojih niko nije imao stvarne stete niti je ista imalo veze sa krsenjem zakona.
bio sam i dosta gori, i sa 19 i sa 20... zakon krsio svakodnevno :D pa nikom nista :D

klinci ce biti klinci - ovdje je samo problem sto mali... jednostavno nije od tog posla :lol:
Tirkiz

#43 Re: Lazna uplatnica

Post by Tirkiz »

malog za direktora razvojne banke FBiH
Zeljoooo

#44 Re: Lazna uplatnica

Post by Zeljoooo »

Jao ofirnog uvoda. Priznaj da si ti u pitanja ne imagninarni brat. Ti si falsifikovao upltnicu pa sad se raspitujes sta i kako, da li je moguce u cuzi zavrsiti i sl.

Falsifikovanje je krivicno dijelo i ja znam momka koji je tako falsifikovao opravdanje od doktora u srednjoj skoli. Na kraju je to sve zavrsilo na sudu da bi on dobio uslovnu kaznu u trjanju od godinu dana.
Tako nemoj da se bojis zatvora :lol: bice uslovn ko zavrsis na sudu plus troskovi sudjenja :mrgreen:
Post Reply