Lavež pasa - nemoguće spavati!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

zengi

#51 Re: Lavež pasa - nemoguće spavati!

Post by zengi »

O'zone wrote:Pošto otvarač teme reče da komšija
Ima istaknutu tablu "dresura pasa, pansion za pse..."
ja prije mislim da on tu drži pse kao u pansionu. Zaključani u kavezima dok se vlasnici ne vrate, niti ih pušta niti dresira,zato i laju jer su konstantno zatvoreni...Možda i griješim...mada
Ja mislim da su u pravu. Obeca vlasnicima da ce ih redovno izvoditi i dresirati a u stvari radi upravo ovo sto ti kazes. Meni se jedan HVALI kako je on drzao tudje pse u podrumu u govnima do vrata i hranio ih usmrdjelim drobovima koje nabavi u klaonici, a hranu koju mu vlasnici ostave proda. Prije nego se vlasnik vrati on okupa psa u rijeci obicnim sapunom.
Kad smo kod dresera (pakica ovo zna) ima jedna budala koja je dala Presa Kanario psa jednom totalnom debilu da ga dresira. Vidim ja tog presu sa nekim debilom koji se zestoko bori sa psom u parku i bas komicno izgleda. I pridjem im ja da vidim presu (jer su pravo rijetki kod nas) i da pomognem tom muceniku sto se ašćare bori sa psom.... i uspostavi se da to nije njegov pas, nego da je on DRESER. BUHAHHAHAHAHAHHAH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ja htio da mu pokazem kako se pas drzi na povodcu jer ocito ni to ne zna. :-) :-) E pa nemam ti sta reci jarane kad si ti dreser. Sta ima DRESERU? BUHAHAHAHHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako primjetis da neko dodje po svog psa obavezno reci vlasniku da je pas bio mucen za dobre pare i da ga je DRESER prevario.
febo_acm

#52 Re: Lavež pasa - nemoguće spavati!

Post by febo_acm »

Vidio sam ja na Ilidzi jedan primjerak te rase... Voda ga neki momak koji je nesposoban. Inace od kako sam se preselio na Stup i setam ovamo iza po Azicima, Doglodima, Otesu... Svakakvij sam se rasa nagledao :D Al najjaca su mi dva bullmastifa koji su mi komsije :D Mrcine od 60kg a slusaju ko vojnici :D

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
anjaistkrank

#53 Re: Lavež pasa - nemoguće spavati!

Post by anjaistkrank »

zengi wrote:Ja mislim da su u pravu. Obeca vlasnicima da ce ih redovno izvoditi i dresirati a u stvari radi upravo ovo sto ti kazes. Meni se jedan HVALI kako je on drzao tudje pse u podrumu u govnima do vrata i hranio ih usmrdjelim drobovima koje nabavi u klaonici, a hranu koju mu vlasnici ostave proda. Prije nego se vlasnik vrati on okupa psa u rijeci obicnim sapunom.
Kad smo kod dresera (pakica ovo zna) ima jedna budala koja je dala Presa Kanario psa jednom totalnom debilu da ga dresira. Vidim ja tog presu sa nekim debilom koji se zestoko bori sa psom u parku i bas komicno izgleda. I pridjem im ja da vidim presu (jer su pravo rijetki kod nas) i da pomognem tom muceniku sto se ašćare bori sa psom.... i uspostavi se da to nije njegov pas, nego da je on DRESER. BUHAHHAHAHAHAHHAH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ja htio da mu pokazem kako se pas drzi na povodcu jer ocito ni to ne zna. :-) :-) E pa nemam ti sta reci jarane kad si ti dreser. Sta ima DRESERU? BUHAHAHAHHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako primjetis da neko dodje po svog psa obavezno reci vlasniku da je pas bio mucen za dobre pare i da ga je DRESER prevario.
Vidjam i ja tog presa canaraio sa "dreserom" i vlasnicom ovde u mahali. Cirkus za vidjeti.
pakica_

#54 Re: Lavež pasa - nemoguće spavati!

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:
zengi wrote:Ja mislim da su u pravu. Obeca vlasnicima da ce ih redovno izvoditi i dresirati a u stvari radi upravo ovo sto ti kazes. Meni se jedan HVALI kako je on drzao tudje pse u podrumu u govnima do vrata i hranio ih usmrdjelim drobovima koje nabavi u klaonici, a hranu koju mu vlasnici ostave proda. Prije nego se vlasnik vrati on okupa psa u rijeci obicnim sapunom.

Vidjam i ja tog presa canaraio sa "dreserom" i vlasnicom ovde u mahali. Cirkus za vidjeti.
to su upravo ti iz nase mahale :lol: :lol:
zengi

#55 Re: Lavež pasa - nemoguće spavati!

Post by zengi »

Zhìxin wrote:Vidio sam ja na Ilidzi jedan primjerak te rase... Voda ga neki momak koji je nesposoban. Inace od kako sam se preselio na Stup i setam ovamo iza po Azicima, Doglodima, Otesu... Svakakvij sam se rasa nagledao :D Al najjaca su mi dva bullmastifa koji su mi komsije :D Mrcine od 60kg a slusaju ko vojnici :D

To je garant taj DRESER. To ti je nas Cezar. Jel ovako crn, mrsav, sitniji lik? A vlasnica je plavusa (ne prirodna) i ima je svuda... mislim, ne samo geografski. :)

To on izgleda radi full time. To na Ilidzi su nizinske pripreme, a na Bjelavama visinske.
Kazu da ga sad uči recall, sto nije lose obzirom da je psu 1.5 godina. Kad bude imao 2 godine, znat ce cak i ono daj šapu. Ako ne ubije i dresera i vlasnicu jer mu pravo idu na jetru, vidim ja to.... posebno dreser. A Bog dao kako je kršan pregrist će ga presa u jednom potezu.

@Anjaistkrank, jasta je nego cirkus... a ne kontam kako to dreser i plavusa ne kontaju. Presa konta, zato i ne slusa.

Svi ljudi gore kod vas u mahali fino setaju sa psima na povodcima, bez povodaca, bacaju loptice, psi se igraju jedni sa drugima... mali psi, veliki psi, srednji psi, vlasnici čavrljaju.... samo on se hud bori sa onom presom ko lav. A DRESER!?!?!? BUUUHAHAHAHAHHAHA
Znas koji ja kraj predvidjam za ovaj trio. Ili ce presa da rokne dresera kad mu dosadi sa onim trzanjem lanca ili ce se otkinuti pa masakrirati necijeg psa i mozda i vlasnika i dresera kad pokusaju rastaviti.
Uglavnom, nece ono na dobro izaci.
Presi je 1.5 godina i sad bi moglo poceti da ga prenosi.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
Sir Smoke a Lot

#56 Re: Lavež pasa - nemoguće spavati!

Post by Sir Smoke a Lot »

Nabavis haskija, kad ovi pocnu da se 'izlajavaju' samo ga stipu na balkon i rezultati dolaze u roku par sec.
Post Reply