Lakiranje auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
enver30
#1 Lakiranje auta
Izgleda o sveme smo razgovarali osim o lakiranju ...ja isao malo da se raspitam u Mostaru koliko ce me kostati da ofarbam golfa kad jaro mi kaze 600 KM jer to je kako on kaze neka metalik boja pa se mora posebno naruciti (valja mi ga pravo ali sta cu)... koliko je realna cijena lakiranja auta .. znam zavisi od marke auta,kvaliteta farbe , starosti auta itd.. 
-
JD
Cijena ti zavisi prvenstveno od vrste i boje laka, a onda i od velicine auta, jer sto je auto veci, treba vise laka da se ofarba.
Najskuplje su ti one perla boje (one sto se prelijevaju). Bas sam vidio jedan Audi 100 ofarban tim lakom, i to je kostalo oko 7.000 KM.
Metalik boje su ti naravno jeftinije, znam jednog frajera koji je Passata ofarbao takvom nekom bojom i doslo ga oko 3.000 KM.
Najskuplje su ti one perla boje (one sto se prelijevaju). Bas sam vidio jedan Audi 100 ofarban tim lakom, i to je kostalo oko 7.000 KM.
Metalik boje su ti naravno jeftinije, znam jednog frajera koji je Passata ofarbao takvom nekom bojom i doslo ga oko 3.000 KM.
-
photo
mene je golf 2 dosao 1000 km. i nije bila neka posebna boja, ali sam napravio veeeeeliku gresku, sto sam ga lakirao kod nekog tipa na breki, u to doba je bio poznat, ali sam ne mogu da se sjetim imena. kao, ima komoru, svi dobri auti se voze tamo. i heroj ga je samo jednom prelakirao (iako je dogovor bio 2 puta) nije ga uopste osusio u komori tako da me je zajeb.. posteno. znaci, nikako tamo.