Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

A-ZO

#26 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by A-ZO »

cogni wrote:
A-ZO wrote:
Koliko je meni poznato, MZ u BiH je prisutna iskljucivo iz razloga sto nasi narodi jos uvijek nisu dovoljno civilizovani da bi mogli doci do smislenog rjesenja na ljudski normalan, kulturan i miroljubiv nacin, a i ovih nesretnih 13 godina su dokaz za to i najvecim optimistima, dakle, jedino protektor je taj ko bi mogao da usmjeri, tj. uvede u red ovo sto je trenutno na sceni.
BiH je ipak nezavisna drzava, a ne neciji protektorat. Mozda bi bilo bolje da je u Dejtonu potpisano da BiH bude kolonija EU i da visoki predstavnik bude vladar Bosne, a ne samo neko ko nadgleda implementaciju mirovnog sporazuma. On je garant da sve strane moraju ispostovati ono sto su potpisale, i kada sve potpisano bude i ispostovano moze se ocekivati da ce on prestati da bude dio vlasti u BiH.

OK, no moj prijedlog je samo pokusaj rjesenja koje bi trebalo da bude moguce usaglasiti relativno brzo, mozda vec u ovoj dekadi, i koje bi zaustavilo daljnje nepregledno mucenje svih nas, a doprinjelo bi konacnoj perspektivi svima u BiH, u smislu fokusiranja na stvarni progres i konkurentnost u bitnijim oblastima, na nivou EU.
cogni

#27 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by cogni »

A-ZO wrote: OK, no moj prijedlog je samo pokusaj rjesenja koje bi trebalo da bude moguce usaglasiti relativno brzo, mozda vec u ovoj dekadi, i koje bi zaustavilo daljnje nepregledno mucenje svih nas, a doprinjelo bi konacnoj perspektivi svima u BiH, u smislu fokusiranja na stvarni progres i konkurentnost u bitnijim oblastima, na nivou EU.
Tesko da bi to bilo tako lako usaglasiti, ja ne vidim spremnost na tako nesto, pogotovo ne kod Srba. Na osnovu cega ti mislish da je to lako usaglasiti? Pa ovdje ne mogu da se usaglase ni daleko manje stvari, koje su od sudbinske vaznosti, tipa popisa stanovnistva. A bez popisa stanovnista nema puta ka EU. Ja jednostavno ne vidim sta bi se to RS-u ponudilo da pristane na promjenu imena u situaciji kada ne postoji ni gram volje u RS-u da se tako nesto uradi. Takodjer, ne vidim ni da su Bosnjaci spremni da se promjenom imena pokusaju prevazici medjunacionalni problemi. Nisam vidio da je iko od Bosnjaka ponudio da BiH dobije neko novo ime, sto bi barem omogucilo da se o promjeni imena ozbiljnije prica.

Nego, sta ti licno predlazes, da se pored Republika XYZ i Federacija YZT, i sama drzava zove ZTU, ili samo da se entitetima mijenja ime?
A-ZO

#28 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by A-ZO »

U cilju rjesavanja vecih i stvarnih izazova, poput bh. konkurentnosti na svim poljima, potrebno je poceti od necega, potrebno je okoncati status Quo barem u nekoj od bitnih stvari, bitno je svima krenuti naprijed, a ne tapkati u mjestu godinama... Za rjesenje situacije u BiH trazi se prije genijalnost nego demagogija g. Lajcak :!:
Kyuss

#29 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Kyuss »

Image

Poslat' im fino ovog behmena, da im se na...e mile (Mile) mamice.... Salu na stranu... Cini li se to meni, ili g. Lajcak stalno inicira otcjepljenje ( BH = Cehoslovacka = SCG), ili pokusava otvoriti oci medjunarodnoj javnosti, koja je ocito zaboravila ove nase prostore????
Last edited by Kyuss on 12/10/2008 21:33, edited 1 time in total.
cogni

#30 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by cogni »

A-ZO wrote:U cilju rjesavanja vecih i stvarnih izazova, poput bh. konkurentnosti na svim poljima, potrebno je poceti od necega, potrebno je okoncati status Quo barem u nekoj od bitnih stvari, bitno je svima krenuti naprijed, a ne tapkati u mjestu godinama... Za rjesenje situacije u BiH trazi se prije genijalnost nego demagogija g. Lajcak :!:
Ovakvi stavovi su jako cesti, ali po meni pogubni za buducnost BiH. Jer dok se oni ne iskorijene tesko da ce BiH krenuti sa mrtve tacke. Po meni je glavni preduslov da BiH krene naprijed taj da se konacno prestane ocekivati od Visokih predstavnika da budu vodje i povedu drzavu u svijetlu buducnost. To nije njihov posao, vec posao domacih politicara, to nije njihova odgovornost, vec odgovornost domacih politicara, narod ne moze na njihov racun uspostavljati neuspjehe u tom pogledu, vec iskljucivo na racun domacih politicara.

Recimo, povodom popisa, Lajcak/MZ bi mogli narediti provodjenje popisa, ali to nije njihov posao. Oli Ren je jasno rekao, ne zanima me na koji nacin cete uraditi popis, ali ga morate uraditi jer je on osnova za vecinu stvari tokom procesa pridruzivanja EU. To je tako jednostavna cinjenica da je nevjerojatno i ponizavajuce da on to nekome mora govoriti. Kao sto dijete jednom mora odrasti i postati samostalan covjek, tako i BiH mora u jednom trenutnku poceti funkcionirati samostalno. Da li ce to biti sada, ili za koju godinu, ili za 20 godina, to je vec druga stvar. Tesko je ocekivati da ce BiH uci u EU, a vamo josh uvjek kenja u gace. Da li biste nekog takvog uzeli za partnera? Tesko, ne ocekujmo to onda ni od EU.

Bonus misljenje, recimo, Dodik ne radi dobro svoj posao, a narod u RS za loshu situaciju krivi prvo Lajcaka, pa bosnjacke stranke iz Sarajeva, i tek na kraju, ako slucajno nesto bijesa i ljutnje preostane, to pripadne Dodiku. Isto je i sa Bosnjacima i Hrvatima, za lose rezultate ne krive one koje su birali da za njih rade posao, vec krive one koje nisu birali i na koje nemaju nikakav uticaj. To je razmisljanje na nivou pracovjeka koji je iskljucivo vishu silu krivio za sve loshe sta mu se desava i zbilja je tuzno da je ono toliko preovladjujuce u 21-vom vijeku.
A-ZO

#31 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by A-ZO »

cogni wrote:
A-ZO wrote:U cilju rjesavanja vecih i stvarnih izazova, poput bh. konkurentnosti na svim poljima, potrebno je poceti od necega, potrebno je okoncati status Quo barem u nekoj od bitnih stvari, bitno je svima krenuti naprijed, a ne tapkati u mjestu godinama... Za rjesenje situacije u BiH trazi se prije genijalnost nego demagogija g. Lajcak :!:
Ovakvi stavovi su jako cesti, ali po meni pogubni za buducnost BiH. Jer dok se oni ne iskorijene tesko da ce BiH krenuti sa mrtve tacke. Po meni je glavni preduslov da BiH krene naprijed taj da se konacno prestane ocekivati od Visokih predstavnika da budu vodje i povedu drzavu u svijetlu buducnost. To nije njihov posao, vec posao domacih politicara, to nije njihova odgovornost, vec odgovornost domacih politicara, narod ne moze na njihov racun uspostavljati neuspjehe u tom pogledu, vec iskljucivo na racun domacih politicara.

Recimo, povodom popisa, Lajcak/MZ bi mogli narediti provodjenje popisa, ali to nije njihov posao. Oli Ren je jasno rekao, ne zanima me na koji nacin cete uraditi popis, ali ga morate uraditi jer je on osnova za vecinu stvari tokom procesa pridruzivanja EU. To je tako jednostavna cinjenica da je nevjerojatno i ponizavajuce da on to nekome mora govoriti. Kao sto dijete jednom mora odrasti i postati samostalan covjek, tako i BiH mora u jednom trenutnku poceti funkcionirati samostalno. Da li ce to biti sada, ili za koju godinu, ili za 20 godina, to je vec druga stvar. Tesko je ocekivati da ce BiH uci u EU, a vamo josh uvjek kenja u gace. Da li biste nekog takvog uzeli za partnera? Tesko, ne ocekujmo to onda ni od EU.

Bonus misljenje, recimo, Dodik ne radi dobro svoj posao, a narod u RS za loshu situaciju krivi prvo Lajcaka, pa bosnjacke stranke iz Sarajeva, i tek na kraju, ako slucajno nesto bijesa i ljutnje preostane, to pripadne Dodiku. Isto je i sa Bosnjacima i Hrvatima, za lose rezultate ne krive one koje su birali da za njih rade posao, vec krive one koje nisu birali i na koje nemaju nikakav uticaj. To je razmisljanje na nivou pracovjeka koji je iskljucivo vishu silu krivio za sve loshe sta mu se desava i zbilja je tuzno da je ono toliko preovladjujuce u 21-vom vijeku.

Poznato je, postoji teoretisanje i postoji praktikovanje - shodno tome postoje rijeci i postoje djela. U ovih 13 godina BiH je vjerovatno svjetski rekorder u svadjama, pricama, retorici, odugovlacenju, zavlacenju, sastancenju, raspravama, zahtjevima, odbijanjima, naduravanju, inacenju, gubljenju vremena... Zar vec nije jasno i pticama na grani da tome nema kraja ukoliko nas neki protektor ne izvuce iz pat pozicije? Ali izgleda da mnogima ipak ne odgovara rjesenje za sve, te da se sasvim fino snalaze u prisutnoj kolotecini.
Abacija

#32 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Abacija »

rosegirl wrote: mislim da mz nikad nece smjeniti lajcaka, oni nikad ne priznaju svoje greske. samo ce ga bacit negdje u moldaviju ili gruziju da utvrdjuje gradivo :lol:
Zar to nije jedno te isto?
osa

#33 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by osa »

test01 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Lajčaka bi MZ-a već smijenila kada on nebi radio u njihovom interesu.
Na žalost nema zasad promjena na vidiku. Mišljenja sam da se neće
dogoditi nikakvo otcjepljenje ni ukidanje već se samo zauzimaju
što "bolje" pozicije pred predstojeće najavljene dogovore oko ustavnih promjena.

tacno je da lajcak provodi politiku mz .medjutim,lajcaku bi bilo lakse kad bi znao sta hoce hrvatske stranke u bih.
one sjede na 3 stolice i cekaju.cekaju da mz nametne nesto sto bi njima odgovaralo,a najvise bi voljeli svoj entitet ili kanton ili federalnu jedinicu.........da hrvati jasno kazu da zele bih bez entiteta i da rs treba ukinuti i lajcaku bi bilo lakse,a ovako ostaje deyton na snazi i zato nema promjene.
drugim rijecima,zbog oportunisticke politike 2 hdz-a u bih deyton je jos na snazi,a deyton nije rijesenje.
zašto misliš da bi hrvati trebali podržati bošnjački prijedlog o BiH bez entiteta, kako nisi predložio da bošnjaci zatraže BiH s tri entiteta i tada bi lajčaku bilo lakše .
Judge_Dread

#34 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:44, edited 1 time in total.
rosegirl

#35 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by rosegirl »

Abacija wrote:
rosegirl wrote: mislim da mz nikad nece smjeniti lajcaka, oni nikad ne priznaju svoje greske. samo ce ga bacit negdje u moldaviju ili gruziju da utvrdjuje gradivo :lol:
Zar to nije jedno te isto?
mislim, sacekat ce da mu istekne mandat, a onda mu nece dati da nastavi karijeru u briselu kako se on nada.
a nije isto kad ga smjene prije isteka mandata i kad se nakon isteka mandata nadje u tbilisiju ili groznom ili na kosovu ili ili...ima toga kolko hoces :(
Abacija

#36 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Abacija »

rosegirl wrote:
mislim, sacekat ce da mu istekne mandat, a onda mu nece dati da nastavi karijeru u briselu kako se on nada.
a nije isto kad ga smjene prije isteka mandata i kad se nakon isteka mandata nadje u tbilisiju ili groznom ili na kosovu ili ili...ima toga kolko hoces :(
Da se nebi ja sad provalio da prvo upitam kada to njemu uopste istice mandat. Da ne ispadne da je upravo na proljece kada ja predvidjam da ce ga smijeniti. A gdje ce poslije zavrsiti bas me briga.
rosegirl

#37 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by rosegirl »

ne znam jel se sta promjenilo, al u odluci od 18.2.2008 pise da mu je produzen mandat do 28.2.2009
sarabos

#38 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by sarabos »

Lagali se ili ne. Ili jos bolje koliko god da mrzim/ nevolim entitet iz prostih razloga zato sto je nastao na krvi moga naroda, nije moguce i nemoze se negirati da ves 13 godina taj isti entitet postoji. Entitet je garantovan daytonom kao i drzava bosna i hercegovina, i mislim da sve zainteresirane strane za bolju buducnost BIH moraju vise jednom koliko to god tesko bilo, mucno shvatiti. Sve izjave pojedinih politicara da ce ukinuti tu demonsku tvorevinu republiku srpsku nisu nas dovele nidokud. Republika srpska postoji situacija u bosni sve gora.... Cinjenice na posljednjim izborima Dodik Ili vladajuca stranka snsd u entitetu obrisala svakoga i valjda je sada slijepom/ glupom jasno koga narod toga dijela drzave bosne i hercegovine zeli i koga podrzava. Nazalost istina, i mi bi je trebali prihvatiti , ali isto tako treba da se stavi na doznanje da nema prica o suverenosti ili slicno jer Bosna jos sinova ima , a nije 92 pa bi se moglo desiti da nema ko da se odvoji na kraju. Ali da neprijetim i neprovociram nikoga , zelim da kazem da mi je dosta neuspijesnih politika, da je ovaj narod umoran , duboko nacionalno podijeljen, i da se mora naci nacin da mu se da predaha. Nije meni bitno kada idemkroz Bosnu koja me policija zaustavlja vec mi je bitno da ona radi svoj posao konkretno i posteno (..bi ga) , bitno mi je da se pocne gradi koridor i zeljeznica, bitno mi je da ekonomija zazivi ... eto to mi je bitno :twisted:
treci put

#39 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by treci put »

sarabos wrote:Lagali se ili ne. Ili jos bolje [/b]koliko god da mrzim/ nevolim entitet iz prostih razloga zato sto je nastao na krvi moga naroda[/b], nije moguce i nemoze se negirati da ves 13 godina taj isti entitet postoji. Entitet je garantovan daytonom kao i drzava bosna i hercegovina, i mislim da sve zainteresirane strane za bolju buducnost BIH moraju vise jednom koliko to god tesko bilo, mucno shvatiti. Sve izjave pojedinih politicara da ce ukinuti tu demonsku tvorevinu republiku srpsku nisu nas dovele nidokud. Republika srpska postoji situacija u bosni sve gora.... Cinjenice na posljednjim izborima Dodik Ili vladajuca stranka snsd u entitetu obrisala svakoga i valjda je sada slijepom/ glupom jasno koga narod toga dijela drzave bosne i hercegovine zeli i koga podrzava. Nazalost istina, i mi bi je trebali prihvatiti , ali isto tako treba da se stavi na doznanje da nema prica o suverenosti ili slicno jer Bosna jos sinova ima , a nije 92 pa bi se moglo desiti da nema ko da se odvoji na kraju. Ali da neprijetim i neprovociram nikoga , zelim da kazem da mi je dosta neuspijesnih politika, da je ovaj narod umoran , duboko nacionalno podijeljen, i da se mora naci nacin da mu se da predaha. Nije meni bitno kada idemkroz Bosnu koja me policija zaustavlja vec mi je bitno da ona radi svoj posao konkretno i posteno (..bi ga) , bitno mi je da se pocne gradi koridor i zeljeznica, bitno mi je da ekonomija zazivi ... eto to mi je bitno :twisted:
Razumljiva je mrznja Bosnjaka prema RS zbog brojnih zlocina i genocida u Srebrenici ali RS bi sa tim ili drugim imenom i u slicnim granicama postojala i da nije bilo rata i zlocina.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#40 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

I ponuda je bila nemoralna pa oni prostadoše. Kvaka je u cifri!
popajic

#41 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by popajic »

@treci put
Razumljiva je mrznja Bosnjaka prema RS zbog brojnih zlocina i genocida u Srebrenici ali RS bi sa tim ili drugim imenom i u slicnim granicama postojala i da nije bilo rata i zlocina.
Mislis ? Kako ?
cogni

#42 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by cogni »

A-ZO wrote:
Poznato je, postoji teoretisanje i postoji praktikovanje - shodno tome postoje rijeci i postoje djela. U ovih 13 godina BiH je vjerovatno svjetski rekorder u svadjama, pricama, retorici, odugovlacenju, zavlacenju, sastancenju, raspravama, zahtjevima, odbijanjima, naduravanju, inacenju, gubljenju vremena...
Sto je odgovornost onih koji to rade, a ne MZ.
Zar vec nije jasno i pticama na grani da tome nema kraja ukoliko nas neki protektor ne izvuce iz pat pozicije? Ali izgleda da mnogima ipak ne odgovara rjesenje za sve, te da se sasvim fino snalaze u prisutnoj kolotecini.
Kako ti zamisljash izvlacenje iz pat pozicije, da MZ nametne rijesenja koja odgovaraju jednoj od strana? Da li bi ti pristao da MZ kaze, dosta je bilo pat pozicije, priznacemo nezavisnost RS-u i bivsoj HZHB i tako rijesiti situaciju? Sumnjam da bi to volio.

Kakvo ti to genijalno "rijesenje za sve" imas u vidu? Posalji ga na mail SDA, SNSD, HDZ, SDP, SBiH i rjesio si sve probleme u BiH.
Liberalism

#43 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Liberalism »

Genijalno rjesenje jeste da Bosna nije srpska. Naravno to rjesenje podrzavaju i srbi, obzirom da je to rjesenje iz dejtonskog sporazuma.
paratrooper

#44 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by paratrooper »

cogni wrote: Ustav BiH se bez Hrvata ne moze mijenjati, tako da nema Bosni ulaska u EU ako marginalizovanje Hrvata bude strategija.
ali isto tako ni bez bosnjaka , sto znaci da je najbolje ne razgvarati o promjenama jer nisu moguce.
sekiracija

#45 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by sekiracija »

Bijedno neodgovorno je od strane medjunarodne zajednice da postavlja JAZAVCE poput Lajceka na ovakvu funkciju u kojoj je sama evropska bezbijednost ugrozena!
Ocekujmo novi proljev KRSCANSKE solidarnosti iz Evrpe nad Bosnjacima,napravimo plan us slucaju da se poigraju da krcme po Bosni.Ukratko patriote BiH spremimo se za rat,a radimo kao da nikad nece biti.
Lajceku treba dobra sekretarica,da skine pogled sa Dodika,gleda u njeg kao u ikonu.
krivorijek

#46 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by krivorijek »

paratrooper wrote:
cogni wrote: Ustav BiH se bez Hrvata ne moze mijenjati, tako da nema Bosni ulaska u EU ako marginalizovanje Hrvata bude strategija.
ali isto tako ni bez bosnjaka , sto znaci da je najbolje ne razgvarati o promjenama jer nisu moguce.
Tacno tako, sve dolazi i prolazi, samo ustavne promjene ostaju. Ja mislim nema zemlje na svijetu gdje se duze radilo, a manje uradilo nego kod nas. I radi se o ustavu. Razlog je jasan: potuno nepovjerenje izmedu tri naroda i 101 narodnosti BiH.

Lajcak kaze samo ono sto mu iz Brisela posebnom postom dode i to ti je ono nesto sto se zove politika EU. A sve u cilju brzeg ulaska u EU. Pazi EU, a kod nas se jos spominje cak i ovih dana uredenje sa tri entiteta. Mi imamo situaciju kad smo pozvani da udemo u vecu zajednicu, i njihovi pogledi prema tom spektakularnom nastupu BiH prilikom ulaska u EU (zamisli festu kao u Ljubljani onih dana), su nam dostavljeni preko Lajcaka. A sve tece, sve se mijenja, samo ustav ostaje!?
popajic

#47 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by popajic »

Ako mi od Lajcaka i comp. ocekujemo da nam kreira drzavu kakvu zelimo,a da pri tom ni sami ne znamo sta zelimo - onda je puno vise do nas nego do lajcaka.
Mi ipak idemo linijom manjeg otpora - izlezavat se na minderu iliti kaucu , bogarat Dodiku,Haretu i ostaloj bulumenti na pogresnoj politici,ponekad "junacki" uzviknuti :Lajcak go home...i uglavnom je to od nas.
A kad se ukaze mala mogucnost za promjenu,mi to lagano zabetoniramo glasanjem za iste.
Sta smo mi ? Kolonija necija pa da drugi u nase ime mora sve rjesavati ?
Abacija

#48 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by Abacija »

rosegirl wrote:ne znam jel se sta promjenilo, al u odluci od 18.2.2008 pise da mu je produzen mandat do 28.2.2009
Pa nije ni cudo sto mi je staklena kugla rekla da ce Lajcak otici prije proljeca. :-) :lol:
krivorijek

#49 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by krivorijek »

Mi smo njima egzoticni, wild east, onaj Kusturicin populizam. Nista to njima kao ne bi smetalo, oni bi samo malo reda zaveli po pitanju protoka novca u drzavi, zakona o privatnoj recimo imovini, i sl. Dodik se otvoreno smije Sarajevu u facu, i Lajcaku i svima nama. A ovaj prelaz u EU ne bi rezultirao u velikom broju novoinstaliranog software, zato sto se tu zapravo i ne radi o tome, nekom hi-tech bumu kod nas, nego pukom priznavanju situacije na terenu. Znaci ne bi kostalo nista, a ne bi donjelo ni nista novo, sve dok se zemljin najvisi pravni akt nalazi u permanentnom stanju usvajanja promjena. Ogromne su se snage tu natezale brate, dimila se stakla, a uradilo se jos nije nista. A stalno se radi.
krivorijek

#50 Re: Lajčak: Ukidanje i otcjepljenje RS duboko nemoralni

Post by krivorijek »

Dodiku ne odgovora nimalo pristupanje EU, zbog jednostavne cinjenice da bi mu se vrlo brzo moglo dogoditi da ima probleme za zakonom. Lajcak mu porucuje sta je nemoralno, a on se otvoreno smije u facu svima: i EU i nama. Kako ga je neki dan Mesic prozv'o! a za Mesica gajim licno jedan dubok respekt, jer je upravo on bio najzasluzniji za promjenu politike Zagreba spram BiH.

Lajcakov stav po ukidanju se isto zna, sta je potpisano - potpisano je. Prisivati nemoralnost uz to i nije neki dobar izbor.
Post Reply