Lajčak nam priča...

Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

mostarac wrote:ispricat im bajku. Oni padaju na to :D

Federalcima reci kako je RS ukinut i kako mogu komotno ici tamo, a RS-ovcima reci kako su se odvojili ali se slobodno moze prelaziti granica prema BiH :lol: :lol: :lol:
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

i udri brigu na veselje... :-)
eeee, ne ide to tako lako, sve su to bajke, od kada pratim ovaj forum niko nista nije rek'o pametno, osim mene naravno, sve se vrti oko dodo je 'vakav, hare je 'nakav, a rješenja nigdje...iliti niđe :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Rambo-Amadeus wrote:i udri brigu na veselje... :-)
eeee, ne ide to tako lako, sve su to bajke, od kada pratim ovaj forum niko nista nije rek'o pametno, osim mene naravno, sve se vrti oko dodo je 'vakav, hare je 'nakav, a rješenja nigdje...iliti niđe :D

Bosna je zemlja bajki :oops: 8)

Usput, dosli smo do rjesenja:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=38334
8) :D
cyprus

Post by cyprus »

Ma jedino je rješenje da nam ukinu nezavisnost i da nas priključe nekoj svjetskoj sili (vjerovatno Ameriki) i tad bi nam stvari krenule nabolje. Dobro je neko na nekoj drugoj temi ovdje reko: najbolji smo bili, kad smo bili pod nečijom čizmom.

P.S. Nemojte me shvatit preozbiljno, al zar ne bi bilo bolje no što je sad?
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Prpa.ba wrote:
Rambo-Amadeus wrote:i udri brigu na veselje... :-)

Bosna je zemlja bajki :oops: 8)

Usput, dosli smo do rjesenja:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=38334
8) :D
ma niđe veze, razbijenu vojsku je najlakše porazit :x
Ljudi moji, ideje, rješenja se moraju artikulirat, ovakvim prepucavanjima sami sebi skačemo u stomak... :(
kicky

Post by kicky »

Istina. Solana upravlja svime, a Lajčak je njegov najodanij euro diplomat. Ništa što Lajčak odluči neće biti njegova osobna odluka nego odluka EU. Neki dan sam čito sabalićkinu kolumnu u globusu, koja je ovako malo dosadna i nekad ga zna zasrat, ali je neki dan napisala dobru stvar. Kako se kreće u brisselskim diplomatskim krugovima, rekla je da njima kosovo nije veliki problem i samo čekaju dogovor putina i busha, ali kad im se spomeni BH diže im se kosa na glavi, kolutaju očima i mašu rukama, parafraziram, nema na netu, tražio sam!!!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Nadam se da nece ovdje ostati dugo i da ce za sobom zakljucati vrata na sugavom OHRu.
nineac

Post by nineac »

Nadam se da ce samo paziti da rat nebukne, a sto se tice ostalog pustiti nase politicare da i dalje seru pa da KONACNO ovaj narod malo glavom pocne razmisljat kad izbori dodju da je do njih a ne do Silinga i lajceka!
Liberalism

Post by Liberalism »

Jel istina da je rekao nesto u stilu da nece pomoci zrtvama genocida?

Ovaj ce prije otici nego sto je dosao. A zasrace prije nego ljeto prodje kako je poceo.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:12, edited 1 time in total.
Liberalism

Post by Liberalism »

Izgleda da OHR i Visoki predstavnici sluze najvise za stvaranje privida da ce neko nesto rjesiti i da bosanci ne trebaju sudbinu uzimati u svoje ruke.

Cuj on dodje u Bosnu i kaze nece pomoci zrtvama genocida. Ako nece nek ne govori, to kao da je neko dosao u Njemacku i rekao necemo pomoci jevrejima.

Bosanci su trebali iskoristiti fol srpskih nacionalista kada su blefirali da OHR treba da ode. Trebali su to podrzati u zadnjem trenutku i neka ode i OHR i Vijece za implementaciju mira, pa cemo tada biti sami sebi krivi i tek tada bi se poceli smjenjivati politicki lideri u Bosni.

Ovako dodje Lajčak svi u glas dobar Lajčak on ce to sve srediti, prodje malo svi ce poceti cviliti kako lajčak nista ne radi i kako ga treba smjeniti..

Neka odu svi, pa ce valjda narod poceti razmisljati na nacin: ne valja - smjenjuj aliju, harisa, karadzica, zlatka, covica, cavica...
Vingo

Post by Vingo »

Nancy Drew wrote:Kad se sjetim kako smo, ushićeni, aplaudirali Ashdownu pa Schillingu ... :roll:
Vala jedini ushiceni Schillingom bili su Senad Hadzifejzovic i njegove groopies :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:12, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Nema sta cetnik 1/1

:-)
Mahalac

Post by Mahalac »

Ja bi kao preduslov za visokog predstavnika postavio velicinu muda jer su za takav posao ona presudna, eh sad kolka su Lajcakova :? a poznavajuci slovake i pohotnost njihovog zenskinja, skeptican sam :D

U principu nista se nece promjeniti dok se ne odluci o promjeni :shock:
kucuk

Post by kucuk »

On ce uciniti sve da se nasi politicari dogovore, e, da je to moguce on bi sad bio u svoj Slovackoj a ne odje.
Liberalism

Post by Liberalism »

Nancy Drew wrote:
Vingo wrote:
Nancy Drew wrote:Kad se sjetim kako smo, ushićeni, aplaudirali Ashdownu pa Schillingu ... :roll:
Vala jedini ushiceni Schillingom bili su Senad Hadzifejzovic i njegove groopies :D
Ama i Schilling je bio 'prijatelj Bosne', baš kao i Ashdown ... A i mi svakom širimo ruke, ko siroče ... :roll:

Ne znam šta da kažem na ovu biografiju. Zadnja rečenica je baš onako ... scary :roll:

'' ...Između ostalog, Miroslav Lajčak bio je ambasador Slovačke u Državnoj zajednici Srbija i Crna Gora, te ambasador OSCE-a za ovu zemlju. Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Havijer Solana (Javier) imenovao ga je svojevremeno za izaslanika za Crnu Goru u kojoj je uspješno proveo referendum o nezavisnosti te zemlje. Odlično govori bosanski jezik i dobro je povezan s političarima u regionu, posebno u Podgorici i Beogradu. ...''
Ja mu biografije.... dobro mu nije posebno istaknuta njegova prednost da je boravio na Jadranu i da dobro poznaje turisticke potencijale.

Ko je zapravo ovaj Lajčak? Sta je on osim sto je bio Ambasador u SCG? Izgleda da su definitivno svi odustali od Bosne i Hercegovine.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Cekaj,dajte mu 100 dana... :-D
Pa onda kritika...
Liberalism

Post by Liberalism »

Homer_Simpson wrote:Cekaj,dajte mu 100 dana... :-D
Pa onda kritika...
Pa nije Napoleon.

Sta to moze Lajcak uraditi? Izuzev prosipati suplju i kreirati alibi za domace nacionaliste.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Lajcak ce imati dva zadatka...

Prvi ...da odugovlaci sa bilo kakvim kljucnim reformama u BIH sve dok svijet ne prizna Kosovo i Srbija se pomiri sa tom cinjenicom..

Drugi...poslije nezavisnosti Kosova da ukloni sa vlasti i pozicija one politicare u BIH koji se ne uklapaju u Americku politiku u ovom dijelu Balkana....

Najvjerovatnije ce on biti posljednji visoki predstavnik....
cekpi

Post by cekpi »

Prpa.ba wrote:
mostarac wrote:ispricat im bajku. Oni padaju na to :D

Federalcima reci kako je RS ukinut i kako mogu komotno ici tamo, a RS-ovcima reci kako su se odvojili ali se slobodno moze prelaziti granica prema BiH :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
cekpi

Post by cekpi »

kicky wrote:Istina. Solana upravlja svime, a Lajčak je njegov najodanij euro diplomat. Ništa što Lajčak odluči neće biti njegova osobna odluka nego odluka EU. Neki dan sam čito sabalićkinu kolumnu u globusu, koja je ovako malo dosadna i nekad ga zna zasrat, ali je neki dan napisala dobru stvar. Kako se kreće u brisselskim diplomatskim krugovima, rekla je da njima kosovo nije veliki problem i samo čekaju dogovor putina i busha, ali kad im se spomeni BH diže im se kosa na glavi, kolutaju očima i mašu rukama, parafraziram, nema na netu, tražio sam!!!
Ma brate svaka cast, al nije to sad neka velika mudrost. Ovde je sve tolko zakuhato, da nije ni cudo sto vise ljudi ne znaju sta da rade s njama. Pa je promjena kadra onako za mazanje ociju najbolje rjesenje.
Zato je ovaj poljak ceh vatever i doso.
Nama treba novi "papir-dogovor", bez Dodika, Republike Srpske, Trecih Entiteta, Sarajevskih lopovluka, Medjunarodnih predstavnika. Jednom rjecju nama ni TITO dragi dz.sh. nemere pomoc. :roll:
Aj uydravlje
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Meni se nekako cini da u BiH vrijedi pravilo kad se neka institucija formira - ona nekako i hoda bez nekih prevelikih problema (npr. vojska) - samo je belaj te institucije formirat... :D

Eh zato dolazi Lajcak to the rescue ... :faraon1:
Jara

Post by Jara »

Vingo wrote:Nema sta cetnik 1/1

:-)
:lol: :lol: :lol:
To nije sve......predsjednik domovine mu 'rvat Gašparović... ma sumLJiv je skroz :D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Ambassador Miroslav LAJČÁK

Professional Career:
1988 – 1991 Federal Ministry of Foreign Affairs of Czecho-Slovakia, Prague

1991 – 1993 Embassy of Czecho-Slovakia, Moscow, 3. Secretary
(from 1 January 1993 Embassy of Slovakia)

1993 – 1994 Ministry of Foreign Affairs of the Slovak Republic, Bratislava Director of Cabinet of the Minister (FM J. Moravčík)

Counsellor, Embassy of Slovakia, Athens

Director of the Cabinet of the Prime Minister of Slovakia
(PM J.Moravčík)

1994 – 1998 Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary
of the Slovak Republic to Japan

1998 – 2001 Ministry of Foreign Affairs of the Slovak Republic, Bratislava Director of the Cabinet of the Minister (FM E. Kukan)

2001 - 2005 Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Slovak Republic to the Federal Republic of Yugoslavia (later Serbia and Montenegro), Republic of Albania and Republic of Macedonia

Currently Director-General for Political Affairs, Ministry of Foreign Affairs, Bratislava

Other important
professional
activities:

Member of official Slovak delegations to NATO Summit (Washington, D.C., 1999), UN Millenium Summit (New York, 2000), EU Summit (Vienna, 1998, Helsinki, 1999, Nice, 2000, Goteborg, 2001, Brussels 2005), OSCE Summit (Istanbul, 1999), Stability Pakt Summit (Sarajevo, 1999) etc.

1999 – 2001 Special Assistant to Eduard Kukan in his capacity of the Special Envoy of the UN Secretary General for the Balkans

Jan.- Feb. 2005 Head of Executive Secretariat responsible for Summit meeting between the presidents of the USA and the Russian Federation in Bratislava (February 23. – 24.)

Dec. 2005 - Personal Representative of EU High Representative for June 2006 CFSP to facilitate Montenegrin dialogue

Education:
Commenius University Bratislava, Faculty of Law,

State Institute of International Relations, Moscow,
Faculty of International Relations

College of International and Security Studies
George C. Marshall European Center for Security Studies, Garmisch – Partenkirchen

Personal Data:
Date of Birth 20 March 1963
Place of Birth Poprad, Slovakia
Marital Status married, two daughters
Post Reply