LAGUMZIJA UHVATIO SAM SEBE U LAZI
-
mrki medvjed
amrino, živ bio, samo argumentuj upravo izrečenu konstataciju...ovako tvoj stav izgleda neozbiljno
-
SA 071
Objasnjavam ti da nije izjavljivao da ce ukinuti RS (nekad ranije su imali slogan BiH bez entiteta) vec da ce se boriti da BiH dobije normalan evropski ustav i da BiH treba biti gradjanska drzava. To samo po sebi i znaci upian opstanak RS-a i FBiH, ali nije izjavljivao da ce ista ukidati on. Ali ja licno ne sporim da on ima taj cilj (ovaj put "prikriven" pod evropskim ustavom cega je Dodik svjestan i cega se boji i protiv cega se bori) i zato ga i cijenim. Dakle nije zamjena teza vec pojasnjenje.mrki medvjed wrote:kakve sad veze imaju moji osjećaji prema Bosni, i obratno, sa našom diskusijom????
kod tebe je u igri klasična zamjena teza, opet pravdaš barabu koja je očigledno prevarila svoje birače
A tvoji osjecaji prema Bosni su stavljeni u kontekst tvoga konstantnog napadanja Silajdzica da je on rekao da ce ukinuti entitete, a to mu i jeste cilj (ali ga nije proklamovao kako ti kazes pred ove izbore), i stavljanja to u kontekst neceg loseg.
ja sam samo naveo moja osjecanja i stavove prema Bosni i njenom uredjenju. Ja se u potpunosti slazem sa ukidanjem entiteta, a kako ce se do toga doci, to je druga stvar.
Ako se nismo razumjeli, zao mi je...
-
mrki medvjed
interesantan način vaganja nečije ljubavi prema BiH...mislim da sam to već negdje pročitao...u avaz-u???...vjerovatno
- Vodenjak
Poslije toliko vremena dogovorilo se, eto, sedam lidera da im stranke udju u nekakav kabinet koji bi trebao vladati drzavom, a ovdje se nasli oni kojima je na meti - osmi!?
ccc...
Hebes vladu, sta je vlada?
Treba upratiti Lagumdziju sta radi da ga mozemo lakse prozvati kad dilberi pokazu koji su zijaneri...
ccc...
Treba upratiti Lagumdziju sta radi da ga mozemo lakse prozvati kad dilberi pokazu koji su zijaneri...
-
Bosnian Gangsta
-
SA 071
Jebi ga, ima toliko drugih tema (i o Lepom Osnivacu) i na svakoj se nadju isti ovi koji su i na ovoj, s tim da tamo "objekat" polemike napadaju, a ovdje "objekat polemike ove teme brane. Ali, opet napominjem, ova tema je vezana za Lagumdziju.Vodenjak wrote:Poslije toliko vremena dogovorilo se, eto, sedam lidera da im stranke udju u nekakav kabinet koji bi trebao vladati drzavom, a ovdje se nasli oni kojima je na meti - osmi!?![]()
![]()
ccc...![]()
A nekad kada je bilo rijeci o velikoj koaliciji i vladi u koju bi usao i sam Lagumdzija i SDP (kako je ono Tihic zva "koncentraciona" ili tako nesto?) Lagumdziji nije smetalo da ih bude u vlasti i 10 stranaka. A sada je kao malo sarkastican...
Jednostavno je toliko nedosljedan u svemu sto radi i prica (vjerovatno i misli) da covjek prosto mora komentarisati to...
-
mrki medvjed
[quote="SA 071"
Jednostavno je toliko nedosljedan u svemu sto radi i prica (vjerovatno i misli) da covjek prosto mora komentarisati to...
[/quote]
na osnovu čega si zaključio da je nedosljedan? Samo da znas, ne branim ga, nego mi molim te argumentuj svoj stav
na osnovu čega si zaključio da je nedosljedan? Samo da znas, ne branim ga, nego mi molim te argumentuj svoj stav
-
SA 071
U pravu si, pogledao sam stvarno ima nacrt ustava. Znaci da Silajdzic nije lagao.kekec wrote:SA 071
Silajdzic je obecao da ce ukinuti RS
i izjavljivao je da ima napisan novi
"evropski" Ustav.
Pogledaj sajt SZBiH, mozes ga i procitati.
A koliko je evropski, mozemo se
A ko i kada ce ga usvojiti![]()
A ti zivi i dalje u magli.
A ti si upravo Lagumdziju uhvatio u jos jednoj velikoj lazi kada si tvrdio da su ovi bili protiv, a nisu imali svoj prijedlog! Ocito da su imali oni svoj prijedlog, ali Lagumdzija voli da laze
Sto bi ti rekao "a ti zivi i dalje u magli"...
P.S. Ono letimicno sam pogledao, svidja mi se nacrt. Vjerovatno ga treba jos "srediti i doraditi" (ipak je ono nacrt), ali mi se svidja. Nema entiteta u ovom obliku...
-
mrki medvjed
A hoće li ga u parlanetu usvojiti sami ili sa svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a???SA 071 wrote:U pravu si, pogledao sam stvarno ima nacrt ustava. Znaci da Silajdzic nije lagao.kekec wrote:SA 071
Silajdzic je obecao da ce ukinuti RS
i izjavljivao je da ima napisan novi
"evropski" Ustav.
Pogledaj sajt SZBiH, mozes ga i procitati.
A koliko je evropski, mozemo se
A ko i kada ce ga usvojiti![]()
A ti zivi i dalje u magli.
A ti si upravo Lagumdziju uhvatio u jos jednoj velikoj lazi kada si tvrdio da su ovi bili protiv, a nisu imali svoj prijedlog! Ocito da su imali oni svoj prijedlog, ali Lagumdzija voli da laze
Sto bi ti rekao "a ti zivi i dalje u magli"...
P.S. Ono letimicno sam pogledao, svidja mi se nacrt. Vjerovatno ga treba jos "srediti i doraditi" (ipak je ono nacrt), ali mi se svidja. Nema entiteta u ovom obliku...
-
SA 071
Ja sve i kad bih pokusao ovdje nabrojati neke od njegovih promjena stavova, misljenja, poteza ti to ne bi smatrao argumentom, vec bi pokusao to opravdati "politickom ostroumnoscu", "pragmaticnoscu", "njegovom inteligencijom", "zaokretom" i sl. (koje su SDP, by the way, doveli do ovoga gdje je danas) tako da nema potrebe za tim. Ako ti to dosad nisi uvidio, jebi ga... Do tebe je...mrki medvjed wrote: na osnovu čega si zaključio da je nedosljedan? Samo da znas, ne branim ga, nego mi molim te argumentuj svoj stav
-
SA 071
Pa bez pomoci stranaca, u BiH neces nikad nikakav nediskriminatorski ustav donijeti (ne odgovara srpskim politicarima to) jer bi bez diskriminatorkih dijelova ustava postojanje RS-a bilo onemoguceno. Zar ne mislis i ti tako?mrki medvjed wrote: A hoće li ga u parlanetu usvojiti sami ili sa svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a???![]()
-
mrki medvjed
ti izgleda donosiš zaključke na bazi "od prilike"...nije mi jasno kako si me tako mudro provalio i skonto, a da ni jednom nisam stao u direktnu zaštitu predsjednika SDP BiH ili te iste partije...impresioniraš meSA 071 wrote:Ja sve i kad bih pokusao ovdje nabrojati neke od njegovih promjena stavova, misljenja, poteza ti to ne bi smatrao argumentom, vec bi pokusao to opravdati "politickom ostroumnoscu", "pragmaticnoscu", "njegovom inteligencijom", "zaokretom" i sl. (koje su SDP, by the way, doveli do ovoga gdje je danas) tako da nema potrebe za tim. Ako ti to dosad nisi uvidio, jebi ga... Do tebe je...mrki medvjed wrote: na osnovu čega si zaključio da je nedosljedan? Samo da znas, ne branim ga, nego mi molim te argumentuj svoj stav
a gdje je to SDP danas? prosvjetli me ti mudri čovječe
-
mrki medvjed
nisi mi odgovorio na pitanje! filozofirat mogu i sam sa sobomSA 071 wrote:Pa bez pomoci stranaca, u BiH neces nikad nikakav nediskriminatorski ustav donijeti (ne odgovara srpskim politicarima to) jer bi bez diskriminatorkih dijelova ustava postojanje RS-a bilo onemoguceno. Zar ne mislis i ti tako?mrki medvjed wrote: A hoće li ga u parlanetu usvojiti sami ili sa svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a???![]()
-
SA 071
mrki medvjed wrote:nisi mi odgovorio na pitanje! filozofirat mogu i sam sa sobomSA 071 wrote:Pa bez pomoci stranaca, u BiH neces nikad nikakav nediskriminatorski ustav donijeti (ne odgovara srpskim politicarima to) jer bi bez diskriminatorkih dijelova ustava postojanje RS-a bilo onemoguceno. Zar ne mislis i ti tako?mrki medvjed wrote: A hoće li ga u parlanetu usvojiti sami ili sa svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a???![]()
Odgovorio sam ti na pitanje.
A SDP je danas na nizem nivou nego 1998 godine. Tada je osvojio 17,5%, pa 2000-te 27,3%, pa 2002-ge 15,6%, a na zadnjim nesto preko 15%. Eto gdje je danas SDP. A zbog Lagumdzije i njegove politike i postupaka, ostala opozicija je na jos gorem nivou, jer kako su ljudi izgubili povjerenje u jedinu mogucu stvarnu alternativu tadasnjoj SDA i najvecu opozicionu stranku, tako su progresivno gubili povjerenje prema onim jos manjim opozicionim strankama.
Ali ako ne kontas da sam ti odgovorio na pitanje, ne ocekujem ni da ces ovo shvatiti...
P.S. Ni ti meni nisi odgovorio na pitanje...
- Maraschino
LAGUMZIJA UHVATIO SAM SEBE U LAZI
Ma jeli moguce
-
mrki medvjed
ti si veći demagog od hareta i zlaje zajedno...podhitno u politikuSA 071 wrote:mrki medvjed wrote:nisi mi odgovorio na pitanje! filozofirat mogu i sam sa sobomSA 071 wrote: Pa bez pomoci stranaca, u BiH neces nikad nikakav nediskriminatorski ustav donijeti (ne odgovara srpskim politicarima to) jer bi bez diskriminatorkih dijelova ustava postojanje RS-a bilo onemoguceno. Zar ne mislis i ti tako?
A SDP je danas na nizem nivou nego 1998 godine. Tada je osvojio 17,5%, pa 2000-te 27,3%, pa 2002-ge 15,6%, a na zadnjim nesto preko 15%. Eto gdje je danas SDP. A zbog Lagumdzije i njegove politike i postupaka, ostala opozicija je na jos gorem nivou, jer kako su ljudi izgubili povjerenje u jedinu mogucu stvarnu alternativu tadasnjoj SDA i najvecu opozicionu stranku, tako su progresivno gubili povjerenje prema onim jos manjim opozicionim strankama.
Ali ako ne kontas da sam ti odgovorio na pitanje, ne ocekujem ni da ces ovo shvatiti...
stranci su svoje rekli po pitanju ustava ( podrška ustavnom paketu iz aprila ), a sad ih manje više boli k..., tako da će tvoj pulen i njegova stranka taj svoj novi ustav morati ponuditi svojim novim/starim partnerima u vlasti
koliko znam SDP u poređenju sa 2002. godinom ima 4 više poslanika u Federalnom parlamentu i jednog više u državnom, tako da ta priča o stalnom padu nije tačna. A pad 2000-2002 je nesporan, ali glupo ga je pripisivati samo jednom čovjeku.
-
mrki medvjed
a ako stvarno misliš da je Lagumdžija kriv što Lamija, Ibro, Šahbaz i slični nisu nigdje prošli i gotovo nestali onda si blago rečeno, površan!
- Vodenjak
Ma dobro, ima toga i do Lagumdzije, ali ja se bas ne bih ponosio time kako sve manji broj biraca glasa za SDP!SA 071 wrote:
To ipak mnogo vise govori o strukturi i kvaliteti biraca a daleko manje o SDP-u ili Lagumdziji!
I opet ne zbog kvalitete SDP-a ili Lagumdzije koliko do njihove superiornosti, i ideoloske i organizatorske u poredjenju sa ostalim jadjama koji se pojavljuju na izborima.
A to sto nas narod ko ovce trci za ovnovima pa onda biraju najgrlatije i najrogatije, pa makar i zaobadani bili je nesto sasvim drugo!
Velim ja vama, do naroda je kojemu kesar Radoncic politicke stavove brusi a ne do politicara koji Radoncicu za protuuslugu nebodere prave.
-
forUMASH
....e, hebi ga Vodeni.....Vodenjak wrote:Ma dobro, ima toga i do Lagumdzije, ali ja se bas ne bih ponosio time kako sve manji broj biraca glasa za SDP!
To ipak mnogo vise govori o strukturi i kvaliteti biraca a daleko manje o SDP-u ili Lagumdziji!