Lagumdžija zgazio Radončića
-
Aqbal
#676 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Hvala Bogu operisan sam od glasanja, a tako ce biti i ubuduce... Pravda, postenje i istina nece doci preko glasackih listica zasigurno... Za njih se treba izboriti.
- Skijaš
#677 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Bojkotom ništa ne mijenjaš a glasanjem za drugu opciju otvaraš mogućnost da dođe do napretka. To je jednostavna stvar. Ne glasaš, sve ostaje isto. Glasaš, možda ne ostaje isto. To "možda" je, s obzirom na ozbiljnost posljedica i na to koliko nam malo vremena glasanje uzme, više nego dovoljna motivacija.žuti wrote:politika je k...a zar to ne znas? nebitno jel to SDP, SDA ili SBB. oni moraju lagati, petljati, varati narod, medjusobno koalirati, po potrebi "svadjati se" i slicno. nikad nisam glasao za SDP, jesam za SDA, pa SBiH. I uvijek kazem nikad vise! Dok mi izrotiramo 30 stranaka , prođe zivotni vijek , njima dovoljno zar ne?Thinker wrote:Našla krpa zakrpu, i jednom i drugom principi traju koliko i jedan dobar ručak! Što se mene tiče SDP je izgubila jednog glasača, dok sam živ više nikada neću dati svoj glas ovoj stranci dabogda se ugasili klošari lažljivi FUJJJ!
A da mi svi masovno bojkotujemo sljedece izbore?
- makkaj
#678 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ala ga je opravio - svaka mu čast! 
- branimir stulic
#679 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Narod koga Lutrija BiH vara na sopstvene oci i ciji novinari - portali, tv stanice, i pisani mediji tu vijest NE SMIJU da objave, zasluzuje i gore scenarije od ovih koji se desavaju i koji tek predstoje..
-
Aqbal
#680 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ma jasno je meni odavno da ljudi ulaze u politiku, osnivaju stranke, bore se za vlast, ne da ucine zivot boljim i laksim narodu, vec da bi uhljebili sebe i obezbijedili 10 koljeno u buducnosti, a sto se postize zna se kako i cime...hamalalija wrote:To je politika, ne znam sta je tu cudno.Aqbal wrote:Zaista cudna stvar kako ti ljudi petljaju i lazu, samo da bi dosli do svoga cilja. A narod sve to vidi, a kao da ne vidi.
Lagumdzija nazivao Radoncica lopovom i mafijasem, a sada sa njim u koaliciji i tom mafijasu daje ministarstvo sigurnosti... Pa ko koga ovdje handri...
Evo jedan zanimljiv osvrt na ovu situaciju, u kojem ima dosta istine, ako izuzmemo neka lupetanja. Kako to hard core vehabije iz Gornje Maoce vide situaciju:
BiH: Terorističko-mafijaška država, iliti; Babo Dodik: Kako sam napravio Lageta i Fareta
To su politicari, opet ne znam sta je tu cudno.
Tako se to radi nije cilj iponutu predizborna obecanja, nije cilj narod, drzava, covjek, cilj je nardeni mandat.
To nije samo kod nas tako je svugdje, samo sto je kod nas narod nepismen pa takvo ponasanje ne kaznjava na izborima.
-
Aqbal
#681 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Bas tako...branimir stulic wrote:Narod koga Lutrija BiH vara na sopstvene oci i ciji novinari - portali, tv stanice, i pisani mediji tu vijest NE SMIJU da objave, zasluzuje i gore scenarije od ovih koji se desavaju i koji tek predstoje..
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#682 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ovo je isto kao onaj "okrsaj" Cedo vs Dodik.... malo suplje za javnost, i onda na kafu 
- Thinker
#683 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ista stvar mi je jutros pala na pamet!Yahel wrote:Ovo je isto kao onaj "okrsaj" Cedo vs Dodik.... malo suplje za javnost, i onda na kafu
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#684 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ZG?ZIOCorto Maltese wrote:Obratio bih pažnju pokretaču teme da ima tipfeler u naslovu. Ne znam je li namjerno ili mu pojedina slova na mašini ne rade. Treba da piše: LAGUMDŽIJA ZAGAZIO U RADONČIĆA
-
MUNAFIK
#685 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
mene samo interesuje sta sada kazes na sve ovo?wickerman wrote: Da bome da sam placen![]()
- emigrazione
#686 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Vjerovatno je u toku neka vanredna sjednica SDP-ovih forumasa, jebiga valja usaglasiti sad stavove i promjeniti strategiju odbrane lika i djela velikog Manitua
- @mba
#687 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Sporders wrote:Kada ce Tihic, Izetbegovic, Silajdzic, Bajic ili svi ostali "politicari" uraditi ono sto je veceras uradio Lagumdzija?
Ko ima hrabrost da covjeku kakav je Radoncic na TV-u u lice kaze da je kriminalac?
Svakako ce sutra Avaz opaliti po SDP-u, ali ovo veceras je prekretnica.
Svaka cast!
a pokretac teme je lafcina
sada se pitam kako ovo sve komentarises?
- @mba
#688 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
emigrazione wrote:Vjerovatno je u toku neka vanredna sjednica SDP-ovih forumasa, jebiga valja usaglasiti sad stavove i promjeniti strategiju odbrane lika i djela velikog Manitua
-
Trebam te
#689 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
žuti wrote:politika je k...a zar to ne znas? nebitno jel to SDP, SDA ili SBB. oni moraju lagati, petljati, varati narod, medjusobno koalirati, po potrebi "svadjati se" i slicno. nikad nisam glasao za SDP, jesam za SDA, pa SBiH. I uvijek kazem nikad vise! Dok mi izrotiramo 30 stranaka , prođe zivotni vijek , njima dovoljno zar ne?Thinker wrote:Našla krpa zakrpu, i jednom i drugom principi traju koliko i jedan dobar ručak! Što se mene tiče SDP je izgubila jednog glasača, dok sam živ više nikada neću dati svoj glas ovoj stranci dabogda se ugasili klošari lažljivi FUJJJ!
Slazem se, bojkotovati izbore.
Za koga glasati, kad svake 4 godine jedan te isti covjek i njegovi ljudi promijene stranku da se ponovo kandiduju na izborima, npr: Opcina Trnovo i famzoni nacelnik afera junica Ibrahim Berilo, promijenio je do sad 3 stranke kako bi se kandidovao za nacelnika.
Prvo SDA, SBiH pa sad uzeo pristupnicu u SDP...nikad se ga kutarisati. Kako imat promjenu i neki drugi izbor? Sad se hvali da ga podrzava Hadzic etc...smijurija
Hadje Bosno, Bosno hajde Hercegovino
-
Trebam te
#690 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
žuti wrote:politika je k...a zar to ne znas? nebitno jel to SDP, SDA ili SBB. oni moraju lagati, petljati, varati narod, medjusobno koalirati, po potrebi "svadjati se" i slicno. nikad nisam glasao za SDP, jesam za SDA, pa SBiH. I uvijek kazem nikad vise! Dok mi izrotiramo 30 stranaka , prođe zivotni vijek , njima dovoljno zar ne?Thinker wrote:Našla krpa zakrpu, i jednom i drugom principi traju koliko i jedan dobar ručak! Što se mene tiče SDP je izgubila jednog glasača, dok sam živ više nikada neću dati svoj glas ovoj stranci dabogda se ugasili klošari lažljivi FUJJJ!
Za koga glasati, kad svake 4 godine jedan te isti covjek i njegovi ljudi promijene stranku da se ponovo kandiduju na izborima, npr: Opcina Trnovo i famzoni nacelnik afera junica Ibrahim Berilo, promijenio je do sad 3 stranke kako bi se kandidovao za nacelnika.
Prvo SDA, SBiH pa sad uzeo pristupnicu u SDP...nikad se ga kutarisati. Kako imat promjenu i neki drugi izbor? Sad se hvali da ga podrzava Hadzic etc...smijurija
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#691 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Joj sad kad procitah postove SDP omlatine s pocetka teme.
Oplakah
Kakvi naivci...
Realno gledajuci SDA ovdje glumi najvecu zrtvu i povlaci se na vrijeme... svjesno zrtvujuci naredne lokalne izbore koje bi i tako izgubili... A SDP ce uraditi do narednih opstih izbora, sve ono sto SDA ne zeli, da se zamjera borcima, drzavnoj administraciji, itd kojima ce morati skresati plate ne bili dobili aranzmane od MMFa koji ce nam biti potrebni kako bi drzava opstala.
I onda ce SDA pred naredne opste izbore izaci sa pricom kako nisu htjeli da rade sa ovima, koji gaze narod, negiraju borce bla bla bla... A Lagumdzija ce od Bakira dobiti ispod stola nagradu za odigranu ulogu.
I onda nakon nekog vremena hajmo Jovo na novo... Sjasi Kurta uzjasi Murta
Oplakah
Kakvi naivci...
Realno gledajuci SDA ovdje glumi najvecu zrtvu i povlaci se na vrijeme... svjesno zrtvujuci naredne lokalne izbore koje bi i tako izgubili... A SDP ce uraditi do narednih opstih izbora, sve ono sto SDA ne zeli, da se zamjera borcima, drzavnoj administraciji, itd kojima ce morati skresati plate ne bili dobili aranzmane od MMFa koji ce nam biti potrebni kako bi drzava opstala.
I onda ce SDA pred naredne opste izbore izaci sa pricom kako nisu htjeli da rade sa ovima, koji gaze narod, negiraju borce bla bla bla... A Lagumdzija ce od Bakira dobiti ispod stola nagradu za odigranu ulogu.
I onda nakon nekog vremena hajmo Jovo na novo... Sjasi Kurta uzjasi Murta
- karanana
#692 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
e zgazio ga je samo tako.bingov buraz wrote:Z.L![]()
![]()
e ovo se zove izbijanje iz cipela svih onih a najvise ekipe iz NS koji su baljezgali o koaliciji SBB-SDP...nema ih na ovoj temi,bas cudno
to se zove izbijanje iz cipela udarcem nogom u pakash i onda nije ni sletio od udarca, prolaznik ga zgazi ko bubashvabu..
- jyqan
#693 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Jao jao zavale sa temom...
btw, čini li se kome da su komentari na sve vijesti na sa-xu postali malo previše.. Na prve vijesti o novoj vlasti svi se zgražaju, a sad kao svi oduševljeni, ne mogu da vjerujem da ista javnost ovako kontra ocjenjuje komentare u dva tri dana
i još jedno bitno pitanje: koliko medija kontrolišu koji? Koliko sam skonto, SDP/SBB drži Avaz, FTV, BH Dane, a SDA Oslobođenje, malo mi ovo začudo otkud Oslobođenje da ovako brani SDA. Ako jedni poklope sve medije, mislite li da ćemo nakon dvije godine slušanja kako nam je sad dobro stvarno povjerovat da nam je dobro, kao što je to u RS-u?
btw, čini li se kome da su komentari na sve vijesti na sa-xu postali malo previše.. Na prve vijesti o novoj vlasti svi se zgražaju, a sad kao svi oduševljeni, ne mogu da vjerujem da ista javnost ovako kontra ocjenjuje komentare u dva tri dana
i još jedno bitno pitanje: koliko medija kontrolišu koji? Koliko sam skonto, SDP/SBB drži Avaz, FTV, BH Dane, a SDA Oslobođenje, malo mi ovo začudo otkud Oslobođenje da ovako brani SDA. Ako jedni poklope sve medije, mislite li da ćemo nakon dvije godine slušanja kako nam je sad dobro stvarno povjerovat da nam je dobro, kao što je to u RS-u?
- karanana
#694 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
pa oslobodjenje je u vlasnistvu selimovica a meni se doduse cini da su selimovici bili naklonjeni sdp-u. ali ocigledno da nije bitno koga ce braniti, bitno je protiv koga se mora ici.jyqan wrote:Jao jao zavale sa temom...
- Corto Maltese
#695 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Priča se da, otkako je Lagumdžija ugazio u Radončića, i obratno, Čika Mišo više neće da čisti cipele ni jednom ni drugom. Nego da uzmemo pauzu i zakucamo na vrata zaboravljenih asova iz septembra 2010:

[/quote]
ultima_palabra wrote:Haha, brilliantMaestralno vođenje kampanje od strane profesora Lagumdžije
![]()
Gdje su @Corto i @Katarina?![]()
Fahro? Stick a fork in him, he's done
bingov buraz wrote:Z.L![]()
![]()
e ovo se zove izbijanje iz cipela svih onih a najvise ekipe iz NS koji su baljezgali o koaliciji SBB-SDP...nema ih na ovoj temi,bas cudno
Control panel wrote:on je njemu spustio i prosli put samo su to rijetki primjetili. onako briljantno samo kako zlatko zna.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ultima_palabra wrote:Od svakoga prema sposobnostima, svakome prema potrebamaCorto Maltese wrote:Evo me, pokušavam da se snađem. Željko je kralj jer je jalijaš, Zlatko je car jer je dingospo... to je malo preširoko za moj skučeni um.ultima_palabra wrote:Haha, brilliantMaestralno vođenje kampanje od strane profesora Lagumdžije
![]()
Gdje su @Corto i @Katarina?![]()
Fahro? Stick a fork in him, he's done![]()
Samo se prepusti i uživaj...
Želio bih još da istaknem završnu rečenicu te davne, septembarske emisije:Socijalista wrote:Zlaja ga trehnu ko slinu od pod, ma Zlaja je kralj...sta mu bi...to je Zlaajaaaa![]()
![]()
Time me je kupio za sva vremena. ...Zlatko Lagumdžija wrote: "A svojim glasačima jasno poručujem da SDP ni po koju cijenu neće u koaliciju sa strankom gospodina Radončića!"
[/quote]- ultima_palabra
#696 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
U čemu je problem, zar ga nije zgazio u onoj emisiji? Vjerovatno je onim manevrom donio sebi par desetina hiljada glasova, a i Radončiću oduzeo dosta.
Šta se kasnije dešavalo je druga priča...
- matsuda
#697 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ultima_palabra wrote:U čemu je problem, zar ga nije zgazio u onoj emisiji? Vjerovatno je onim manevrom donio sebi par desetina hiljada glasova, a i Radončiću oduzeo dosta.
Problem je licemjerje, zelja da se dodje na vlast po svaku cijenu, stvaranje opsteg jednoumlja, laganje i varanje (pa cak i poslije izbora), silna zelja za novcem - toliko jaka da se ne ustrucavaju prodati ponos i principe tj. zgaziti ga svom tezinom i onda baciti u kantu za smece kao limenku, prepotencija pojedinaca.... Ustvari, sta se ja mucim sa nabrajanjem. Bolje pitanje je U CEMU NIJE PROBLEM?
-
žuti
#698 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Nisam siguran. Šta se dešava u slucaju ako je recimo odziv na izbore 3,2% (96,8% bojkotuje), umjesto sadašnjih 50-55%?Skijaš wrote:Bojkotom ništa ne mijenjaš a glasanjem za drugu opciju otvaraš mogućnost da dođe do napretka. To je jednostavna stvar. Ne glasaš, sve ostaje isto. Glasaš, možda ne ostaje isto. To "možda" je, s obzirom na ozbiljnost posljedica i na to koliko nam malo vremena glasanje uzme, više nego dovoljna motivacija.žuti wrote:politika je k...a zar to ne znas? nebitno jel to SDP, SDA ili SBB. oni moraju lagati, petljati, varati narod, medjusobno koalirati, po potrebi "svadjati se" i slicno. nikad nisam glasao za SDP, jesam za SDA, pa SBiH. I uvijek kazem nikad vise! Dok mi izrotiramo 30 stranaka , prođe zivotni vijek , njima dovoljno zar ne?Thinker wrote:Našla krpa zakrpu, i jednom i drugom principi traju koliko i jedan dobar ručak! Što se mene tiče SDP je izgubila jednog glasača, dok sam živ više nikada neću dati svoj glas ovoj stranci dabogda se ugasili klošari lažljivi FUJJJ!
Ima li neki zakonski prag koliko glasača mora izaci na izbore da bi bili validni?
- Corto Maltese
#699 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Želio bih još da istaknem završnu rečenicu te davne, septembarske emisije:
Zlatko Lagumdžija wrote: "A svojim glasačima jasno poručujem da SDP ni po koju cijenu neće u koaliciju sa strankom gospodina Radončića!"
- Altsa
#700 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
U trendu su bijeli listiciTrebam te wrote:žuti wrote:politika je k...a zar to ne znas? nebitno jel to SDP, SDA ili SBB. oni moraju lagati, petljati, varati narod, medjusobno koalirati, po potrebi "svadjati se" i slicno. nikad nisam glasao za SDP, jesam za SDA, pa SBiH. I uvijek kazem nikad vise! Dok mi izrotiramo 30 stranaka , prođe zivotni vijek , njima dovoljno zar ne?Thinker wrote:Našla krpa zakrpu, i jednom i drugom principi traju koliko i jedan dobar ručak! Što se mene tiče SDP je izgubila jednog glasača, dok sam živ više nikada neću dati svoj glas ovoj stranci dabogda se ugasili klošari lažljivi FUJJJ!
Za koga glasati, kad svake 4 godine jedan te isti covjek i njegovi ljudi promijene stranku da se ponovo kandiduju na izborima, npr: Opcina Trnovo i famzoni nacelnik afera junica Ibrahim Berilo, promijenio je do sad 3 stranke kako bi se kandidovao za nacelnika.![]()
![]()
Prvo SDA, SBiH pa sad uzeo pristupnicu u SDP...nikad se ga kutarisati. Kako imat promjenu i neki drugi izbor? Sad se hvali da ga podrzava Hadzic etc...smijurija. Dodjem iz Danske da glasam i opet nikakve fajde, mi jedina Opcina imamo vise glasaca nego sveukupno stanovnika, to je opsti kriminal i haos!