Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Locked
Nebitan32

#126 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Nebitan32 »

hrasno38 wrote:
muha_sa wrote:
etovidis wrote:Nije poenta u tome da li se Lajcak dopada nekome ili ne. On je sada visoki EU duznosnik, tzv. 'Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans'; jedan od glavnih ljudi kada se govori o vezama BiH - EU.
Moj argument je da BiH mora graditi odnose sa visokopozicioniranim EU cinovnicima, a Lajcak je jedan od najbitnijih, zajedno s Peterom Sorensenom mozda i najbitniji sto se tice zapadnog Balkana.
Ako Lagumdzija nema dobre odnose s tim ljudina, a ima ih ocajno lose, onda je on los za BiH, zar ne?
imaš li kakav prijedlog :?
Nekoliko puta @muha_sa je ovdje postavio vrlo jednostavno pitanje "KOJI SU VASI PRIJEDLOZI ZA MINISTRA VANJSKIH POSLOVA" ali naravno kao i uvijek mudra sutnja jer kako predloziti s obrazom ljude koji su 20 godina bili na vlasti i nakon cetnika dotukli ovu drzavu. Ne kaze se dzaba da je "napad najbolja odbrana" a pristalice SDA, SBIH i slicnih partija koje nas 15 godina unistavaju sta ce drugo nego svim oruzjem napdati nekoga ko ih je sada pomeo na izborima. Moram priznati da mi je pomalo zao sto SDP nije usao u koaliciju sa SBB i totalno odstranio i "velikog patriotu" Tihica sa svojom strankom u totalnu opoziciju. Pa onda cetiri godine sa novim ljudima probati bez straih i ohrndalih a ako ne uspiju onda sa razlogom neka trpe sve moguce kritike od ovih istih koji ih i danas klevecu. Jugoslavija kao ideja zajednistva je 40 godina funkcionisala kao sat ali kad se pojavise na svim stranama ovi koji pozvase demokratiju odosmo svi u P.M. Ta Lagumdzijina zarobljenost u proslosti je sa razlogom jer su se tada ljudi osjecali kao ljudi a ne kao psi. Srecom pa sada jedemo onim zlatnim kasikama iz pozlacenih praznih tanjira koje nam je zdusno obecao onaj u koga se zaklinjete. Alija Izetbegovic i njegov sin nikada nisu niti ce biti nesto veci patrioti od Zlatka Lagumdzije a o bivsem ministru vanjskih poslova koji ima sve osim obraza kao i njegov veliki sef ce se pisati knjige pod nazivom "majstori mahinacija i masovne hipnoze naroda". Ko je to gospodo imenom i prezimenom ko je trebao sjesti na stolicu ministra vanjskih poslova umjesto Zlatka Lagumdzije? Ajde da cujemo imena SDA i SBiH intelektualci!

Opet nisi shvatio poentu. Situacija u bivsoj SFRJ je potpuno irelevantna. Bilo dobro ili ne je potpuno nebitno.Tito je pod zemljom vec 32 godine. Proslo, zavrseno i nepovratljivo. Partizanski filmovi i spominjanje valtera(na relaciji Bascarsija -Marin Dvor jer dalje ne prolazi ni to) nece nista promjeniti. Godina je......2012.

Medutim tragicno je da odredeni politicari kao onaj o kojem je rijec jos uvijek nemaju snage i znanja da se postave
u momenat u kojem se nalaze oni sami a pogotovo drzava i narod kojim zele upravljati. To je prva osnova za poduzimanje bilo kakvih smisljenih i pametnih poteza. Covjek je izvan vremena i tokova koji se desavaju oko njega i zato dolazi do tako djecijih ispada i budastih nada kao onih koje sam prethodno spomenuo ( spajane SNSD-a i SDP-a i slicno).

Medutim to i nije najgore jer politicari dodu i produ. Gore od toga je sami sistem koji je postavljen u Bosni i koji stvara politicke invalide. Poznajem dosta osoba koje su zavrsile studije na sarajevskom univerzitetu i ja sam zaista zaprepascen kolika je doza naivnosti u njihovim pogledima na politicki zivot. Toliko zaostaju za onima koji zavrse studije u EU da je to strasno. Zaostaju cak i u poredenju s onima iz Hrvatske ili Srbije. I ovdje ne ulazim u njihovu strucnost vec upravo na, nazovimo je politicku misao. Pa izgledaju mi kao dijeca. I takvi sutra trebaju pregovarati u ime drzave ili firmi. Pa bit ce preveslani k'o od sale.

I samo se plasim da i poslije ove plejade izgubljenih slucajeva opet zajasu njima slicni.
A sve su prilike da hoce
stari grad Visegrad

#127 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by stari grad Visegrad »

Nebitan32 wrote:
stari grad Visegrad wrote:Ko je rekao da BiH zeli u EU?
Ko je rekao kada ce postati kandidat?
Ko je rekao koje godine ce uci?
I ako udje u EU to nece biti jos za 10 godina.
Kome je Lajcek mjerodavan? Mozda tebi a meni ne. on jedan obicni cinovnik.
Lagumdzija je najbolji za mjesto MVP.

Pomalo mi je "suludo" da neko postavlja slicna pitanja.
Bosna je drzava, koja je svakako izrazila zelju i namjeru da pristupi EU. U Skladu s tim postoje i posebni uredi koji se bave tim pitanjem. To je zvanicna politika, sluzbeni stav drzave i "zvijezda vodilja" kako prethodnih tako i posebno rekao bih buducih godina.

Tacan datum statusa kandidata i punopravnog clana ce biti odreden onda kada Bosna ispuni odredene zahtjeve koji se traze od nje. Kao i svako udruzenje, svaki klub tako i EU postavlja svoje uvijete svakom kandidatu ili eventualnom novom clanu jel. Uslovi su nesto o cemu se ne debatira. Svako ko zeli da ude u taj klub mora ispuniti i unaprijed odredene uslove.

Posto Bosna zeli da bude clan EU ona mora ispuniti sve te zahtjeve. Brzina ulaska u EU ce dakle zavisiti od brzine kojom budu ispunjivani zahtjevi. EU svakako moze bez Bosne i njoj ne smeta da se taj proces otegne i narednih 50 god. U interesu Bosne je da se ne nade izolirana i da konstantno kaska za razvijenim dijelom Europe i to tu u njenom predgradu.

Lagumdzija je diletant i on ni u kojem slucaju nece uraditi nista spektakularno sto radi njegove nesposobnosti sto radi cijelog niza strukturalnih problema koji proizlaze od samog uredenja drzave. No ruku na srce bilo ko drugi ne bi napravio nista znacajnije od njega. Jedino je pozitivno da tu nije neki cetnik sa kravatom koji bi unistavao ugled drzave kod odredenih EU funkcionera. Mada je i to ograniceno jer i EU i USofA imaju svoju politiku vezanu za BIH i koju nece promjeniti ni Lagumdzija ni bilo ko drugi.
Iako su pitanaj bila "sulada" po tebi, ipak si sve potvrdio, tj. nista se ne zna, nema datuma, a nista se ne zna. Meni svejedno. Ne mora nikada uci.
monrou

#128 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by monrou »

Bit ce kao i svaki predhodni ministar V.P. Zar zaista mislite da ce on nesto raditi, osim sto ce hodati po Europi i diviti se njihovoj bogatoj kulturi. Pa sto nije pokazao muda Dodiku u dogovorima V.M., kad je vec tako jak politicar kakvim ga mnogi nazivaju. On je meni obicna sirovina od politicara, ala Dodik.

Kad Cedo umre predlazem se njegovi organi presade ovim nasim gigantskih politicarima :-)
Nebitan32

#129 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Nebitan32 »

stari grad Visegrad wrote:
Nebitan32 wrote:
stari grad Visegrad wrote:Ko je rekao da BiH zeli u EU?
Ko je rekao kada ce postati kandidat?
Ko je rekao koje godine ce uci?
I ako udje u EU to nece biti jos za 10 godina.
Kome je Lajcek mjerodavan? Mozda tebi a meni ne. on jedan obicni cinovnik.
Lagumdzija je najbolji za mjesto MVP.

Pomalo mi je "suludo" da neko postavlja slicna pitanja.
Bosna je drzava, koja je svakako izrazila zelju i namjeru da pristupi EU. U Skladu s tim postoje i posebni uredi koji se bave tim pitanjem. To je zvanicna politika, sluzbeni stav drzave i "zvijezda vodilja" kako prethodnih tako i posebno rekao bih buducih godina.

Tacan datum statusa kandidata i punopravnog clana ce biti odreden onda kada Bosna ispuni odredene zahtjeve koji se traze od nje. Kao i svako udruzenje, svaki klub tako i EU postavlja svoje uvijete svakom kandidatu ili eventualnom novom clanu jel. Uslovi su nesto o cemu se ne debatira. Svako ko zeli da ude u taj klub mora ispuniti i unaprijed odredene uslove.

Posto Bosna zeli da bude clan EU ona mora ispuniti sve te zahtjeve. Brzina ulaska u EU ce dakle zavisiti od brzine kojom budu ispunjivani zahtjevi. EU svakako moze bez Bosne i njoj ne smeta da se taj proces otegne i narednih 50 god. U interesu Bosne je da se ne nade izolirana i da konstantno kaska za razvijenim dijelom Europe i to tu u njenom predgradu.

Lagumdzija je diletant i on ni u kojem slucaju nece uraditi nista spektakularno sto radi njegove nesposobnosti sto radi cijelog niza strukturalnih problema koji proizlaze od samog uredenja drzave. No ruku na srce bilo ko drugi ne bi napravio nista znacajnije od njega. Jedino je pozitivno da tu nije neki cetnik sa kravatom koji bi unistavao ugled drzave kod odredenih EU funkcionera. Mada je i to ograniceno jer i EU i USofA imaju svoju politiku vezanu za BIH i koju nece promjeniti ni Lagumdzija ni bilo ko drugi.
Iako su pitanaj bila "sulada" po tebi, ipak si sve potvrdio, tj. nista se ne zna, nema datuma, a nista se ne zna. Meni svejedno. Ne mora nikada uci.
Naprotiv. Sve je objasnjeno. EU je postavila niz uslova koje Bosna mora ispuniti kako bi postala clan navedene unije. Izmedu ostalog kao sve ostale drzave koje su vec prosle taj put. Kao Hrvatska npr.

Poredenje bi mogli uraditi sa skolom. Ucenik ide u visi razred kada savlada materiju i dobije prolaznu ocjenu u odredenim predmetima. Ako ima jedinice u svim predmetima ucenik nece proci. Skola i profesori su ti koji odreduju koja materija mora biti savladana a na uceniku je da uradi ono sto je neophodno kako bi savladao materiju polozio ispite i prosao u visi razred.

Sve zavisi od ucenika. Ako ne rade ono sto treba moze da ponavlja razred. Opet i opet i opet i opet a neki nikad ni ne zavrse skolovanje. Skola i profesori nece propasti radi toga. Najvise ce propatit sam ucenik koji bez adekvatne diplome ce zaostajati za svojim vrsnjacima koji su zavrsili redovni kursus i biti u podredenom polozaju prema njima.

Sto se tice tvog stava o EU. To je tvoj osobni stav i svakako imas pravo na njega. Medutim. Misljenja sam da interes drzave Bosne kao i naroda kojem pripadam a to su Bosnjaci ne lezi u tome da se izoliraju i geotiziraju. Naprotiv. Kao mala drzava i mali narod nama je u interesu da se povezemo sa EU koja je ujedno najbogatije svjetsko trziste. Nama nije u interesu da ostanemo tu u predgradu naprednih i ekonomski razvijenih drzava i da se i dalje batrgamo u blatu s bolesnom Srbijom.
U nasem je interesu da omogucimo slobodan pristup nasim ljudima, kulturnim i drugim institucijama EU trzistu.

Da putujemo i saradujemo na raznim poljima i tako doprinosimo uzdizanju kako naseg naroda tako i same drzave.

Medutim sam pristup EU nije svrha samom sebi. Cijeli taj put kojim se dolazi u tu Uniju je poplocen raznim strukturalnim reformama (EU uslovi) koji imaju za cilj stvaranje boljeg i pravednijeg drustva. A to su smanjenje korupcije, efikasnije tuzilastvo, efikasnije skolstvo, demokratizacija drustva i cijeli niz drugih pozitivnih mjera koje ce doprinijeti da narod u Bosni zivi u pravednijem i prosperitetnijem sistemu. Ni u EU nije sve bajno ali je dakako mnogo bolje nego ono cemu su bh. gradani izlozeni.

Izolacija nije niti smije biti nas cilj.
Ja, kao neko ko se skolovao i zivi trenutno u EU mogu dobro uociti kolike su razlike i kolike su manjkavosti sistema s kojima je suocen narod u Bosni.

Medutim na samom je narodu da odluci kuda zeli. Pa i na ovoj temi se bavite potpuno trivijalnim stvarima. Je li Lagumdzija digao ruke ili ne? Sta je i kada je izjavio onaj bivol iz Laktasa, ko ima kakvu partijsku knjizicu. Zar su to zaista sustinski problemi u Bosni?

Ne bih rekao.
seln

#130 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
quasar wrote:Jel to bas nema sta drugo covjeku da se prigovori osim jel digao ruke ili nije?
Pa šta predlažeš? Kada neko postavi Zlajinu sliku da se poklopimo ušima i ne komentarišemo? Nije prigodno? Dok je postavljati sliku iz Srebrenice kao kontra-argument (nečemu), valjda, sasvim prigodno i prirodno?
Mrznja vodi u pakao. Ne znam sta ti je taj covjek ucinio, ali sam siguran da bi ti lakse halalio Mladicu.
seln

#131 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by seln »

jon_jovi wrote:Ko se sjeća Waltera i teksta: "Narcis i Zlatousti"?
Walter? To ona novina, jedina nacisticka postila u istoriji Bosne?
etovidis

#132 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by etovidis »

madner wrote:Mislim da bi stvarno bio red da nadjemo nekoga ko ce biti dobar sa Lajcakom. Jer gdje Lajcak okom, tu mi skokom.
Za sve koji misle da je Lajcak nebitan i da je dovoljno reci 'vidi mu glave' ili slicnu nebulozu; Lajcak je danas bio u Sarajevu, u svojstvu direktora za vanjske odnose (i) za zapadni Balkan, i u ime Europske Unije razgovarao sa BiH vlastima, takvima kakve jesu. Toliko o tome kako je nebitan.
Jos jednom, ako je BiH interest europske integracije, a jeste nasusni, onda je Lagumdzija, zbog ocajno losih odnosa sa zvanicnicima EU, najgore moguce rjesenje.
Corto Maltese

#133 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Corto Maltese »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:
quasar wrote:Jel to bas nema sta drugo covjeku da se prigovori osim jel digao ruke ili nije?
Pa šta predlažeš? Kada neko postavi Zlajinu sliku da se poklopimo ušima i ne komentarišemo? Nije prigodno? Dok je postavljati sliku iz Srebrenice kao kontra-argument (nečemu), valjda, sasvim prigodno i prirodno?
Mrznja vodi u pakao.
Prepao si se?
quasar

#134 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by quasar »

etovidis wrote:
madner wrote:Mislim da bi stvarno bio red da nadjemo nekoga ko ce biti dobar sa Lajcakom. Jer gdje Lajcak okom, tu mi skokom.
Za sve koji misle da je Lajcak nebitan i da je dovoljno reci 'vidi mu glave' ili slicnu nebulozu; Lajcak je danas bio u Sarajevu, u svojstvu direktora za vanjske odnose (i) za zapadni Balkan, i u ime Europske Unije razgovarao sa BiH vlastima, takvima kakve jesu. Toliko o tome kako je nebitan.
Jos jednom, ako je BiH interest europske integracije, a jeste nasusni, onda je Lagumdzija, zbog ocajno losih odnosa sa zvanicnicima EU, najgore moguce rjesenje.
E pa steta. Onda bi bas trebao neko ko je dobar sa Lajcakom. Dodo ce ti reci ko bi najbolji bio.
etovidis

#135 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by etovidis »

Trebao bi neko ko ima dobre odnose s vaznim EU zvanicnicima, ko je dobar pregovarac i diplomat i koji ima barem neku nominalnu podrsku od najvecih stranaka u drzavi, a ne samo kao puki kompromis kod pravljenja vlasti. Ne kazem da je lako naci takvu osobu ali Lagumdzija to nije, daleko od toga.
ultima_palabra

#136 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by ultima_palabra »

etovidis wrote:Trebao bi neko ko ima dobre odnose s vaznim EU zvanicnicima, ko je dobar pregovarac i diplomat i koji ima barem neku nominalnu podrsku od najvecih stranaka u drzavi, a ne samo kao puki kompromis kod pravljenja vlasti. Ne kazem da je lako naci takvu osobu ali Lagumdzija to nije, daleko od toga.
Pa super... zašto stati tu, zašto to ne primijeniti na sve ministarske funkcije? I ministar finansija bi trebao biti neko ko ima podršku svih, ministar pravde također, itd...
Bosnolog

#137 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Bosnolog »

etovidis wrote:Trebao bi neko ko ima dobre odnose s vaznim EU zvanicnicima, ko je dobar pregovarac i diplomat i koji ima barem neku nominalnu podrsku od najvecih stranaka u drzavi, a ne samo kao puki kompromis kod pravljenja vlasti. Ne kazem da je lako naci takvu osobu ali Lagumdzija to nije, daleko od toga.
Koji ce nam vrag dobri odnosi sa EU zvanicnicima kada izdajnicka klika rusi drzavu u BH institucijama,....O kavim diplomatama mi pricamo,oni cije stranke i oni vise stete naprave kuci nego sva pro BiH lobisticka udruzenja mogu napravit van BiH,....???
webby-x

#138 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by webby-x »

Corto Maltese wrote:Jednom prilikom "ruke gore", drugi put "stav mirno"!? Koji je kriterij, kako se odluče?
Ovisno od publike.
U Sarajevu se još nema potrebe toliko uvlačiti vjernicima.
U ruralnim područjima je to imperativ.
Korisničkoime

#139 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Korisničkoime »

Pitam se šta bi ovi koji Lagumdžiju smatraju najgorim mogućim MVP rekli da je to mjesto dobio SNSD pa postavio Rajka Vasića. Daleko da je Zlaja neko nevinašce ima on dosta svoji grijehova ali mi se nekako čini da se svaki njegov grijeh gleda kao 10 puta teži od grijeha svakoga drugog u SDP a 100 puta teži od svakog grijeha nekoga iz SDA iako možda realno to i nije pa me ne bi ni čudilo da bi neki radije i Vasića nego Zlaju. Nije lik svetac ali mi se čini da posebno on prouzrokuje neku izrazitu antipatiju većine pa bili oni iz njegovog ili susjednog tora.
quasar

#140 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by quasar »

Eeeee, ali Rajko je dobar haver sa Lajčakom.... a taj ti je neka fora tamo. Jel za kerove ili nesto tako.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#141 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by plain vanilla »

moRel Niko Lozancic :mrgreen:
seln

#142 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
seln wrote:
Corto Maltese wrote:
Mrznja vodi u pakao.
Prepao si se?
Fakat sam se bio prepao da ces napisati nesto originalno, ali si ostao dosljedan sebi: banalan, dosadan i povrsan.
seln

#143 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by seln »

Nesto imam isharet da ti vec znas jednu takvu osobu, "ubila se" za tako odgovoran posao.
Corto Maltese

#144 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Corto Maltese »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:
seln wrote:Mrznja vodi u pakao.
Prepao si se?
Fakat sam se bio prepao da ces napisati nesto originalno, ali si ostao dosljedan sebi: banalan, dosadan i povrsan.
Kako se zove onaj koji ne propušta ništa od onoga što banalni, dosadni i površni napiše?
seln

#145 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by seln »

Corto Maltese wrote: Kako se zove onaj koji ne propušta ništa od onoga što banalni, dosadni i površni napiše?
Bog.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#146 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by plain vanilla »

pustite licnu prepirku, ipak je ovo tema o Zlaji..

ne oduzimajte mu prostor, moze vidjeti pa se uvrijediti :mrgreen:
quasar

#147 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by quasar »

Evo sad sam ja isao po dnevnicu kod Zlaje i malo mu smeta sto nije u centru paznje, pa vas moli da se vratite temi.
viva_castro

#148 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by viva_castro »

Ugled i status Zlatka Lagumdžije u Socijalističkoj internacionali, u PES-u, kao i kod američkih Demokrata čini ga više nego odličnim kandidatom. A da ne spominjem članstvo i poznanstva u organizacijama poput Club de Madrid-a, itd.

Moguće da imamo prvog evropskog ministra vanjskih poslova koji je probosanski orjentisan. Do sada su ti probosanci uglavnom visili po arapskim zemljama. Nemam ništa protiv toga, naprotiv mi moramo imati odličan odnos sa Arapima i Zlatko to ne smije zaboraviti, ali nema političke mudrosti ako se vanjska politika BiH i probosanaca temelji i orjentiše isključivo na Istok.

Pozdravljam ovu odluku i mislim da će nam u međunarodnom smislu donijeti mnogo koristi.

P.S. Mi se upravo borimo protiv Lajčaka, Bildta i ostalih srbijanskih plaćenika, a tu borbu možemo dobiti samo ako ih potopimo na njihovom terenu - u Evropi.
seln

#149 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by seln »

quasar wrote:Evo sad sam ja isao po dnevnicu kod Zlaje i malo mu smeta sto nije u centru paznje, pa vas moli da se vratite temi.
MI jesmo na temi. Citav podforum "Politika" bi se grubo mogao podijeliti na "Lagumdzija (SDP)" i "Dodik".
Dok se 99% forumasa slaze oko lika i djela Mileta Betona, koplja se lome oko Lagumdzije.
Neki 10% ga smatra sampionom, 40% kaze "pozitivac, ali sa greskom", 30% kaze "supljator, tu i tamo dobar potez", a 20% ga upravo patoloski mrzi i vidi u njemu izvor svih zala, uzrok rata u BiH, uzrok krize u svijetu, uzrok loseg vremena...
Nemam nista protiv, i ja celebriram moje licne mrznje....ali ahbabi su postali previse naporni. Tu vise nema mjesta ni diskusiji ni forumanju. Moze neko napisati "lijepo vrijeme danas", odmah ce stici replika "to je zato sto ga ne regulise Lagumdzija". Mozes postaviti vijest da je potonuo "Costa Concordia", neko ce napisati "kapetan ga je vodio ko Lagumdzija SDP".
Ok, hajde da se slozimo da je doticni lik supak...ali, imala je Bosna hejbet pravih, velikih, nepatvorenih neprijatelja, koji nisu ni priblizno toliko kudjeni i proklinjani kao fcking Lagumdzija. To vec prelazi u opsesiju.
Dakle, nije stvar ni u temi ni u forumanju, vec u onom sitnocarsijskom duhu, koji svoje licne animozitete prezentira kao najvazniju stvar na svijetu. Skolski primjer je Senad Avdic: u biti talentovan novinar, sa dobrim nosom za skandale, ali toliko dominiran vlastitom sujetom, da bi rado potpisao podjelu BiH, samo da bi spustio kajlu nekome ko mu se zamjerio.
Za i Protiv

#150 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Za i Protiv »

viva_castro wrote:Ugled i status Zlatka Lagumdžije u Socijalističkoj internacionali, u PES-u, kao i kod američkih Demokrata čini ga više nego odličnim kandidatom. A da ne spominjem članstvo i poznanstva u organizacijama poput Club de Madrid-a, itd.

Moguće da imamo prvog evropskog ministra vanjskih poslova koji je probosanski orjentisan. Do sada su ti probosanci uglavnom visili po arapskim zemljama. Nemam ništa protiv toga, naprotiv mi moramo imati odličan odnos sa Arapima i Zlatko to ne smije zaboraviti, ali nema političke mudrosti ako se vanjska politika BiH i probosanaca temelji i orjentiše isključivo na Istok.

Pozdravljam ovu odluku i mislim da će nam u međunarodnom smislu donijeti mnogo koristi.

P.S. Mi se upravo borimo protiv Lajčaka, Bildta i ostalih srbijanskih plaćenika, a tu borbu možemo dobiti samo ako ih potopimo na njihovom terenu - u Evropi.
Ma ta ce Zlaya... Ko da mora biti dobar sa nekakvim PES-om... ko da mora biti u nakom Madridskom klubu... Ta on ima pricati engleski, mnogi ministri vanjskih poslova nisu govorili taj engleski, imaju brate prevodioce... :-)

Postujem svacije misljenje, ali brate gluplje teme na forumu nisam vidio... :run:
Locked