Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Locked
arzuhal

#76 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by arzuhal »

Galijašević bi pobjedio u ''Ja IMAM talenat''.
nellington

#77 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by nellington »

arzuhal wrote:Galijašević bi pobjedio u ''Ja IMAM talenat''.
Hoćeš reći... "Imam muda" show?

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Young_Imam
arzuhal

#78 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by arzuhal »

nellington wrote:
arzuhal wrote:Galijašević bi pobjedio u ''Ja IMAM talenat''.
Hoćeš reći... "Imam muda" show?

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Young_Imam
:lol: :lol: :lol:

Nije taj, al' haj :mrgreen:
istjerani

#79 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by istjerani »

hrasno38 wrote:Upravo i treba napokon na toj toj poziciji covjek koji nece lizati jajca svakoj bjelosvjetkoj protuvi. Nije on zakuhao sa Lajcakom zato sto je Lajcak htio dobro BiH nego obratno. Iskreno ne volim ga radi njegove nadmenosti ali da jeste za ove pozicije jeste. Jos bi vise volio da sam ga vidio na mjestu predsjedavajuceg VM jer Dodiku moze parirati samo onaj koji je slican njemu i njegovom ponasanju a Zlatko zna biti bezobrazan do bola. Ja sanjam o trenutku kada ce neko od ovih "nasih" politicara stisnuti i u lice reci Dodiku "sta hoces papak".....ajde odvoji se ako si mangup i da ga spusti na mjesto kome i pripada a to je dno kace. Na zalost ja jos takvog ne vidim u federalnom dijelu a ni Zlaja mu se nece tako suprostaviti. Na nasu i zalost i radost to je evo rekao pravim rijecima Cedo Jovanovic, covjek iz druge drzave a ovi nasi uhljupi i beskicmenjaci niti su kada imali niti ce imati hrabrosti za tako nesto.
Ovo me podsjeca sta je pisano kad je Komsic rekao da ce palit po prstima nekog....jeste konacno nam treba neko ko ima m..a da se suprostavi i ostali hvalospjevi, da bi se kasnije ispostavilo to je samo suplja prica.
Nije problem naci nekog ko ima m..a problem je naci nekog ko ima m...a ali koristi mozak. Dali je Zlatko takav...licno mislim da nije ali ko je jos u igri na tu poziciju?
Bosna je isuvise mala i beznacajna da bi mogla imat nekog ko ce se kurcit po svijetu i izigravat mangupa, ili ih kupuj ili povladjuj trece nema.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#80 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by KatarinaKosaca »

ReD aka Socijalista wrote:P.S. Zlaya je nesto najgore sto se moglo desiti po sumskoj ;-)
Nisam baš sigurna. Jako ga hvale na fašisodinim stranicama herceg srpske, da ih je ujedinio što nikome radnije nije uspjelo.. :sad:
kamen spoticanja

#81 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by kamen spoticanja »

Skijaš wrote: To treba da bude njihov nastup : "ako podržite našu viziju multietničkog društva, ovdje ćete imati moderno i tolerantno područje, ako podržite pobornike etničkih podjela, imaćete Palestinu"

.
samo da nastup ne bude "podrzite nasu reformu policije i necete imati palestinu" :wink:
no posto je ovo tema gdje branimo zlatka :D ,zlatko je najljepsi :D
kamen spoticanja

#82 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by kamen spoticanja »

KatarinaKosaca wrote:
ReD aka Socijalista wrote:P.S. Zlaya je nesto najgore sto se moglo desiti po sumskoj ;-)
Nisam baš sigurna. Jako ga hvale na fašisodinim stranicama herceg srpske, da ih je ujedinio što nikome radnije nije uspjelo.. :sad:
slicno misle i manjeentetlije...60 minuta je najbolja SNSD propaganda koja dolazi iz veceg entiteta (by mladen ivanic)
Platformas

#83 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Platformas »

Zlaja je najbolji moguci MVP
popajic

#84 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by popajic »

Skijaš wrote:
popajic wrote:Ovo je skup onih sto vise nikad nece glasati za SDP :D
Ja bih otvorio temu za svakog SDP-ovca koji ima i najsporedniju ulogu u vlasti - pa, da ko ljudi konstruktivno ozezemo po njima. Banda cervena , puna mi ih je kapa :D
Tema je zamišljena kao zajebancija, ali se istom otvara jedno bitno pitanje, vezano za stav Sarajeva u odnosu prema Briselu.
Moj stav je , bez zajebancije , da je Sarajevo premlako i u kontinuitetu salje poruku - ne brinite , mozemo se mi dogovoriti sa anti BIH faktorima .Brisel dobije tu poruku , uzme kokice u ruku i ceka jer nema nikakvog razloga za reakcije ( sto nisu cinili ni kad je itekako bilo razloga )
Ovu ljigavost predvodi Tihi , a Zlaja se batrga bez jasno izgradjenog stava ( bar ne vidljivog ) sta i kako dalje.

Ali, kao clan NVZ volim da gledam na ovu temu drugim ( zajebantskim ) ocima , jer pouzdano znam da ce se "konstruktivni" pljuvaci SDP-a u trku prikljuciti temi :D
ReD aka Socijalista

#85 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by ReD aka Socijalista »

KatarinaKosaca wrote:
Sta ih je ujedinio? Da ponovo svi glasaju za istu stranku? Pa kad su glasali za nekog drugog? Zlaya je pokazao njihovo pravo lice u tome je stos Kato, ali ne bih da globaliziram treba reci da se to odnosi na max. 28% Hrvata u BiH jer ih je toliko glasalo za herceg-sumsku stranku. Dodi su se toliko uvukli u pakach da im i noge vise ne vire...

Njima je svaka druga Zlaya, pogledaj teme na forumima (kao recimo ova i jos mno gi njih), pogledaj naslove portala, pa ces se uvjeriti...ne mogu ljudi spavati bez Zlaye :D

Kad samo zamislim kad Zlayica otidje u Tursku, Iran, Njemacku...HRVATSKU auuuuuuuu :lol: Bice kuknjave...jbg. Zlaya voli putovati :D
nihoniho

#86 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by nihoniho »

nema dileme, jos jednom, favorit broj 1, Slavuj.
hercegovac_pravi

#87 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by hercegovac_pravi »

Tema je odvala....cuj nije dobar sa Lajcakom pa ne bi trebao biti ministar valjskih poslova :lol:

Ja mislim da ne bi trebao biti MVP zato sto je preCe'nik stalno govorio da to mjesto ne moze pripasti Lagumdziji..a svi znamo sto preCen'ik ka'e da je to beton...ondaka..nek preCe'nik uHkine MVP i problema nema..
popajic

#88 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by popajic »

hercegovac_pravi wrote:Tema je odvala....cuj nije dobar sa Lajcakom pa ne bi trebao biti ministar valjskih poslova :lol:

Ja mislim da ne bi trebao biti MVP zato sto je preCe'nik stalno govorio da to mjesto ne moze pripasti Lagumdziji..a svi znamo sto preCen'ik ka'e da je to beton...ondaka..nek preCe'nik uHkine MVP i problema nema..
Nema preCednik vremena da se sad bakce sa izgubljenim MVP( onim istim za koga je zivotom garantovao da neeeema sanse da pripadne Zlaji :D ) , jer mu valja sutra u podne na obracun kod OK Korala sa Cedom .
Valja po obicaju braniti neodbranjivo :oops:
Btw , sta fali temi?
Mora biti makar jedna tema gdje ce oni koji vise nikad nece glasat' za SDP moci iskazati svoju odvratnost prema istom :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#89 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by hrasno38 »

seka wrote:@hrasno38, Lagumdziji spochitavam da nije prokuzhio namjere , ne samo ratnog profitera, (nije dobio dzabe nadimak ) nego i sadashnjeg vrhunskog vodju shirokih masa u manjem entitetu.

Naivnost ili stho ?
Pa nisam siguran da Lagumdzija ima moci Azire....a niti smo mi u to vrijeme znali da Dodik svercuje cigaretama. Na kraju krajeva ko i bio neki izbor u RS-u pa se Zlaja uhvatio Dodika. Onog trenutka kad se neadje politicar koji ce se ravnopravno nosati sa Dodikom i sasuti mu u lice ono sto treba Dodik vise nece biti problem. A mangup si u raji sve dok ne fasujes pred tom istom rajom.
Corto Maltese

#90 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Corto Maltese »

Pozdravljam svaku aktivnost koja će Gulamdžiju udaljiti od bavljenja unutrašnjom politikom BiH. Ministarstvo Vanjskih Poslova je kao saliveno za njega.
Last edited by Corto Maltese on 31/01/2012 16:38, edited 1 time in total.
Skijaš

#91 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:
Da i ? Šta je najgore što se može desiti, a što se već nije pokušalo ? Lagumdžija griješi jer svoju viziju ne dijeli direktnim kontaktom s ljudima na terenu, a to hoće li se ko ljutiti kada se odbije ultimatume HDZ-a, ne bi trebalo da igra ulogu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#92 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by hrasno38 »

zoom66 wrote:
hrasno38 wrote:
seka wrote:@hrasno38, Lagumdziji spochitavam da nije prokuzhio namjere , ne samo ratnog profitera, (nije dobio dzabe nadimak ) nego i sadashnjeg vrhunskog vodju shirokih masa u manjem entitetu.

Naivnost ili stho ?
Pa nisam siguran da Lagumdzija ima moci Azire....a niti smo mi u to vrijeme znali da Dodik svercuje cigaretama. Na kraju krajeva ko i bio neki izbor u RS-u pa se Zlaja uhvatio Dodika. Onog trenutka kad se neadje politicar koji ce se ravnopravno nosati sa Dodikom i sasuti mu u lice ono sto treba Dodik vise nece biti problem. A mangup si u raji sve dok ne fasujes pred tom istom rajom.
drug, vecina nas je chula za nakog mileta ronhila josh u ratnom vihoru :D to shto zlaja tad nije znao jel to bio njegov micko, mozhe se promatrati u vishe ssmjerova :D moj smjer je strogo zajebantski :D
Ja u sarajevu ne cuh za mileta ronhila a mozda je neko i cuo. Uglavnom sto se tice rata koliko se sjecam Zlaja je vecinom proveo po bolnicama jer ga je valjalo ukrpati od silnih gelera. Doduse ne kaze se dzaba "lako je biti general nakon bitke".
ultima_palabra

#93 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:Doduse ne kaze se dzaba "lako je biti general nakon bitke".
Naravno... sad kao svi znali prije deset godina kakav će biti Dodik :-) Pa prošle godine ga je pola forumaša branilo nakon intervjua sa Senadom (o tako državnički). Tihić ga i sada brani :oops:

SNSD je do 2006. bio koliko toliko socijaldemokratska stranka. Kad su (neslužbeno) dodali "nacional" ispred imena, broj glasova se multiplicirao. Sve to lijepo imate i u Čedinom govoru:
Nije Dodik bio nacionalista. On to nije bio. Nije njegova partija bila SDS, nije on pravio RS na zločinu u Srebrenci, on je bio protiv toga, ali ga danas svi doživljavaju kao nacionalistu koji je stao uz rame Karadžiću, reći ću vam zbog čega. Zbog Beograda. Jer šta si ako si manji nacionalista od onih u Beogradu u Bosni, onda si izdajnik. Moramo da promenimo politiku prema Bosni.
Last edited by ultima_palabra on 31/01/2012 17:00, edited 1 time in total.
muha_sa

#94 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by muha_sa »

postavljac teme dade naslov--nešto naškraba i zbrisa :lol:
webby-x

#95 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:SNSD je do 2006. bio koliko toliko socijaldemokratska stranka. Kad su (neslužbeno) dodali "nacional" ispred imena, broj glasova se multiplicirao.
Ista situacija je i kod SDP-a.
Jednostavno u BiH multietnička stranka ne može
dobiti više od 10% glasova.
HAVANA

#96 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by HAVANA »

etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?

Jeste. :skoljka:
GandalfSivi

#97 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by GandalfSivi »

webby-x wrote:
ultima_palabra wrote:SNSD je do 2006. bio koliko toliko socijaldemokratska stranka. Kad su (neslužbeno) dodali "nacional" ispred imena, broj glasova se multiplicirao.
Ista situacija je i kod SDP-a.
Jednostavno u BiH multietnička stranka ne može
dobiti više od 10% glasova.
Ma hajde...
Ponosan

#98 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Ponosan »

etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?
u losim je odnosima Lagumdziaj sa svim fasistima i nacistima,to je jbg prblem,zato nam treba neko drugi...
Lagumdzija je intelektualac,skolovao se u Americi,Prof.dr...ima diplomatiju u malom prstu,ali jebes to,mana mu je sto ne voli naciste i fasiste i sto ne mirise Vesnu Pusic i Emila Vlajkija... mana mu je sto ima previse skole i akadamskih zvanja,a ova drzava je navikla da je prestavljaju razni srednjoskolci,zato me i ne cudi sto Lagumdzija doticnom gospodinu smeta!..
vee-jay

#99 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by vee-jay »

Zasto Zlatko nije bio u Davosu? Gdje je on bio? Zasto je ovako hladno u januaru? Nikad vise necu glasati za SDP!

:D

Btw. ko kaze da Zlaja nema dobre veze sa Lajcakom? :?
Nebitan32

#100 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Nebitan32 »

hrasno38 wrote:
Nebitan32 wrote:
hrasno38 wrote:Upravo i treba napokon na toj toj poziciji covjek koji nece lizati jajca svakoj bjelosvjetkoj protuvi. Nije on zakuhao sa Lajcakom zato sto je Lajcak htio dobro BiH nego obratno. Iskreno ne volim ga radi njegove nadmenosti ali da jeste za ove pozicije jeste. Jos bi vise volio da sam ga vidio na mjestu predsjedavajuceg VM jer Dodiku moze parirati samo onaj koji je slican njemu i njegovom ponasanju a Zlatko zna biti bezobrazan do bola. Ja sanjam o trenutku kada ce neko od ovih "nasih" politicara stisnuti i u lice reci Dodiku "sta hoces papak".....ajde odvoji se ako si mangup i da ga spusti na mjesto kome i pripada a to je dno kace. Na zalost ja jos takvog ne vidim u federalnom dijelu a ni Zlaja mu se nece tako suprostaviti. Na nasu i zalost i radost to je evo rekao pravim rijecima Cedo Jovanovic, covjek iz druge drzave a ovi nasi uhljupi i beskicmenjaci niti su kada imali niti ce imati hrabrosti za tako nesto.

Grijesis. Ljudi koji prate politicka desavanja se mogu sjetiti momenata kada je SNSD izbio na prvi plan politicke scene u Bosni ili konkretnije kada su pobijedili u Trebinju. Jos uvijek se sjecam Lagumdzije koji je sav zapjenjen izasao i u jednom dahu recitirao monolog o pobjedi socijalizma i vec tada prognozirao ujedinjenje (ni manje ni vise SDP-a i SNSD-a).
Dodik je vec tada rekao da su to nebuloze.

Vecer nakon toga sam imao priliku vecerati s Jovanom Divjakom i razgovarali smo o tome. Sjecam se kao da je bilo jucer. No to je samo jedan primjer.

Toliko o njegovim sposobnostima, vizionarstvu drzavnickom gardu. On je u biti samo jedan Jugosloven. zarobljenik proslosti . Nista vise i manje. kao i njegova stranka u globalu.
Dodik iz ratnog vremena, Dodik koji se pojavio na politickoj sceni nakon sto je skinuo SDS i danasnji Dodik su nebo i zemlja i apsolutno je nemoguce uporediti tog lika sa tri razlicita lica. Doduse Dodik je jedan od mnogih politicara koji su mijenjali sve osim koze......Zlaja nije. Ono sto je bio 92 i dan danas je. I naravno sa onim Dodikom je to izgledalo jako fino jer to po opredjeljenju i politickom programu tada jeste bila socijaldemokratska partija ali fotelja cini cuda i od ljudi pravi zvjeri. To ti je isto kao da si naveo primjer iz jedne slozne porodice koji su lijepo zivjeli 20-tak godina, vjerovali jedni drugima i odjednom onaj kome si najvise vjerovao te ubije. Neke stvari se ne mogu znati unaprijed a svi oni koji kazu "ma znao sam ja" su supljikati malo zesci. Biti Jugosloven po politickoj ideji je puno bolje nego biti nacionalista po danasnjoj ideji jer Juga je bila zemlja a ovo u cemu mi danas zivimo je prkno od drzave za koju su zivote dali ljudi koji su naivno vjerovali ljepoti demokratije, zlatnih kasika i nacionalnih torova.

Njegove namjere su bile poznate tokom same agresije. Tokom rata je isao bezbroj puta u Beograd kod Milosevica po instrukcije. Ima spomena o tome i ratnom dnevniku rahmetli Hameda Salihovica - Sade. Samo jedan primjer. A na vlast je ustolicen pomocu stranaca i pod suknjom ratnog zlicinca i jednog o od osnovnih organizatora agresije i genocida a to je Biljana Plavsic. Dakle nista nepoznato s njegove strane. Znalo se od samog starta s kim se ima posla.

U pravu si kada kazes da je Lagumdzija isti kao i 1992. Bio i ostao Jugosloven. Zarobljen u proslosti i samim time nema nikakve vizije za buducnost drzave koju zeli predstavljati. Covjek je nesposoban za ono cime se bavi evo vec 20-tak godina. Kao Jugosloven on jednostavno ceka kao malo dijete neki svijetski poremecaj gdje ce desiti totalni izvrt i biti usadena demokratska svijest u srpskim glavama. To se naravno nikad nece desiti. Jucer, danas, sutra i prekosutra velikosrpska ideja ce imati primat kod srpskog naroda i ne treba biti nikakav mag da bi to shvatio.

I rijec o nekom toboznjem ponosu i prkosu. Upravo je ista osoba odgovorna sa sadasnji segregacijski izborni zakon i sve to pod uputama i savjetima stranih nametnika koji su tada bili na vlasti u Bosni. Mozes vratiti film unazad i sjetiti se tadasnjih izjava Lagumdzije u tandemu s tadasnjim EU upravnikom kako je to ogroman napredak za drzavu. Svima je danas sasvim jasno da je to osnovni izvor blokada. To je jedan par cipela a drugi je taj da je najveca zabluda vjerovati kako neki politicarcic s prostora ex-JU moze nametati bilo sto EU. Bosna zeli u EU a upravo je ova zadnja koja trasira put i zacrtava ciljeve. Bosna tu nema nista reci kao ni bilo koja drzava koja je ulazila u taj klub. Treba biti lud pa pomisliti jednu sekundu kako ce Lagumdzija ili neko drugi moci nametati svoja misljenja

Problem upravo i jeste u tome sto ste zaludeni Jugoslavijom. Zaledeni u nekoj nevidljivoj kugli. U okovima proslosti i na relaciji Bascarsija - Marin Dvor sa totalnim manjkom vizure okruzenja u kojem se nalazite. Zadrzavanje u tim okvirima samo moze dovesti do toga da se opet pitate u stillu : Nedime sta nam ovo rade?

Krajnje je vrijeme da odrastete, probudite se i vratite u realnost a to svakako necete moci s osobama kao ona o kojoj je rijec u ovoj temi.
Locked