Dolina avalona wrote:FTV je davno prestala biti servis gradjana, a sve vise postaje privatni servis SDP-a i njegovog lidera.FTV je gnijezdo jednoumlja, politicke pristrasnosti, neprofesionalnosti i antibosnjacka masinerija.....
Nicija nije do zore gorijela!
ftv je javni servis. svih gradjana. i kao takav u svakom demokratskom drustvu ima ulogu da informira, educira i bude jedan od stupova korektiva vlasti. kad shvatis ovo korektiv vlasti samo ce ti se javiti zbog cega ne udara toliko po opoziciji. jednostavno, opozicija nije vlast.
koliko sam ja vidjela bh u svojoj emisiji iznosi podatke potkrijepljene dokumentima.
zbog cega je to pristrasno? slazem se da bi mu rjecnik mogao biti malo inventivniji, ali boze moj... svako ima svoje mane.
interesantno je sto uvijek neki likovi koji napadaju sdp po staljinistickom ''principu'' padnu na tako jednostavnim stvarima.
trebas biti sretan sto imas ovakav ftv - sto se urednici ne autocenzuriraju od straha kao u slucaju mesic - hrt, ili sto odozgo ne dolazi direktiva da se skine emisija kao u slucaju latin, stankovic. bilo bi lijepo kad bi tako moglo, ha? ukinuti bakira....
ali, sta je ftv naspram gomile privatnih medija, koji osim na odredjene kodexe, ne trebaju obracati paznju na cjelokupno drustvo (nisu javni servis), vec samo na interese svojih vlasnika i poslovnih partnera.
a ti malo peispitaj svoje politicke stavove - s takvim revolucionarno -zapaljivim rjecnikom definitvno pripadas nekim drugim vremenima