Lagumdžija! + ili - ?

Post Reply

Kakvo mišljenje imate o Zlatku Lagumdžiji?

Pozitivno
37
39%
Nemam formirano mišljenje o njemu
4
4%
Negativno - i o njemu, i o SDP-u
30
32%
Negativno, ali imam pozitivno mišljenje o SDP-u
24
25%

Total votes: 95

Eshek

Post by Eshek »

hak wrote:Joj da nema Lagumdzije, trebalo bi ga izmisliti. Samo zbog vas kvazi mudzahedina. Koliko li ste samo providni.
Svi vi mrzite Lagumdziju samo zbog toga sto je jos jedino on ostao a koji se moze cista obraza nositi sa ovim usreciteljima od 1990 godine.
U svakoj debati 1:1 on je superioran. Kako li je samo prosuo Silajdzica, to je trebalo gledati. Pamet protiv ublehe.
A sto se tice ovog esheka, zacepi boga ti. Kakvi bh drzavljani????????Bjelosvjetski teroristi koji su dobili bh drzavljanstva da bi se mogli sakriti od organa gonjenja iz svojih vlastitih zemalja. Sve su to teroristi prvog kalibra a ne bh drzavljani. Trebalo bi vidjeti ko im je dao ta drzavljanstva.
Zna se, domace snage cija je pristalica i ovaj eshek.
Za sve je kriva Amerika, rekli bi oni??????????????? Da nije bilo Amerike, vidjeli bi sta bi bilo s ovo malo Bosne sto je ostalo. Zato sutite i poklopite se. Kome se svidjaju ovi teroristi nek ide u Jordan, Maroko iili gdje vec.
:lol: :lol: :lol: zbog ovakvih, između ostalog, ja podržavam pravo na abortus 8-)
idic

Post by idic »

@ Eshek ne sumnjam da si ti odavno pustio bradu i skratio pantolonice i kasiraš mjesečnu gidu od "braće", samo nemoj ostalom svijetu prodavati njihove šuplje filozofije, od koje koristi imaju jedino oni sami.

Dolazak Arapa mudžahedina u BiH je definitivno najgori potez BiH vlasti jer od njihovog dolaska nismo imali nikakve ili skoro nikakve koristi, a štete se ne mogu ni pobrojati. To su provjereni kriminalci koji bježe iz države u državu da bi izbjegli zatvorske i nerijetko i smrtne kazne za djela koja su počinili. Njih šačica nije mogla u svom ratnom aranžmanu ništa doprinjeti odbrani BiH, ali su zato svojim djelovanjem nakon rata od Bočinje pa preko terorističkih akcija u cijeloj BiH donijeli dovoljno problema.
Da se pita većina građana BiH bi sigurno glasala da im se oduzme BiH državljanstvo i da budu trajno protjerani.

S druge strane cijelo vrijeme rata Amerika je humanitarnom pomoći snabdijevala građane BiH, za razliku od izdajničke zapadne Evrope cijelo vrijeme podržavala BiH u granicama prije rata i nisu dozvolili da se Srbija i Hrvatska okoriste na račun naše teritorije.
Vojnom intervencijom USA je poražena Srpska strana i konačno Dejtonskim sporazumom je konačno okončan rat u BiH. Sve ima svojih manjkavosti tako i neke od njihovih akcija, ali u globalu BiH građani se nikada ne mogu odužiti USA za njihov doprinos da se rat u BiH zaustavi.

Lagumdžija ima svojih grešaka i nedostataka, ali to što je predao te bradate spodobe sigurno mu nije greška i to da nisu krivi možeš objesiti mačku o rep.
To što neljudski postupaju prema njima je pitanje za organizacije za zaštitu ljudskih prava, ali sam duboko ubjeđena da se nalaze na pravom mjestu.
U zadnje vrijeme su neki bivši vehabije počeli po novinama iznositi činjenice šta se dešavalo u njihovim zatvorenim krugovima, malo prelistaj pa ćeš shvatiti o kakvim krvnicima i zločincima se radi.
Arapi su svojom pomoći ovdje omogućili nekolicinu pripadnika SDA da se enormno obogate, obnovili i sagradili nekoliko džamija, a narod od njih nije imao nikakve pomoći.
Njihove matične Arapske zemlje su ih protjerale i odriču ih se, a mi trebamo taj svjetski šljam da uzmemo u svoje okrilje. Neće moći

BiH muslimani su autohtoni evropski muslimani i kao takvi postoje skoro 600 godina i nije nam potrebno da nas sada neki kriminalci i profi ubice uče kako treba klanjati ponašati se i oblačiti. Mi smo to sve znali i radili i prije njih.
Last edited by idic on 10/04/2006 16:02, edited 1 time in total.
nineac

Post by nineac »

Eto imao sam u toku rata iskustvo sa tim Mudzahedinima u Zenici koji su meni i mojim sugradjanima nasli za shodno da uredjuju sta cemo nositi na plazamo bosne ili smijemol se drzati za ruke sa djevojkama! Ja jos nisam cuo za nekog arapina da nije imao neki problem u proslosti, sto potjernice sto d aje bio osudjivan.
I sada ste Zlatka nasli napadati kojeg nije bilo na vidiku 90-tih. Pa koliko se ja sjecam on je 92 bio potpredsjenik vlade te je bio tesko ranjen u stomak, i cjeli zivot ce imati problema zbog toga.
I ispade opet amerika kriva. Najbolje je americi da nas ostavi po strani, pa da nam britanci i francuzi dodju uredjivati politiku? Mozda je to bolje rjesenje? Guantamo jeste crna rupa u americkom zivotu, ali sta je sa ostalim zemljama, posebno islamskim?
Eshek

Post by Eshek »

idic wrote:@ Eshek ne sumnjam da si ti odavno pustio bradu i skratio pantolonice i kasiraš mjesečnu gidu od "braće", samo nemoj ostalom svijetu prodavati njihove šuplje filozofije, od koje koristi imaju jedino oni sami.
Sjajan uvod, Vidovita Džemilo... :roll:
Last edited by Eshek on 10/04/2006 16:24, edited 1 time in total.
Eshek

Post by Eshek »

nineac wrote:Eto imao sam u toku rata iskustvo sa tim Mudzahedinima u Zenici koji su meni i mojim sugradjanima nasli za shodno da uredjuju sta cemo nositi na plazamo bosne ili smijemol se drzati za ruke sa djevojkama! Ja jos nisam cuo za nekog arapina da nije imao neki problem u proslosti, sto potjernice sto d aje bio osudjivan.
I sada ste Zlatka nasli napadati kojeg nije bilo na vidiku 90-tih. Pa koliko se ja sjecam on je 92 bio potpredsjenik vlade te je bio tesko ranjen u stomak, i cjeli zivot ce imati problema zbog toga.
I ispade opet amerika kriva. Najbolje je americi da nas ostavi po strani, pa da nam britanci i francuzi dodju uredjivati politiku? Mozda je to bolje rjesenje? Guantamo jeste crna rupa u americkom zivotu, ali sta je sa ostalim zemljama, posebno islamskim?
Ma jebe mi se šta su bili, mogli su biti Japanci što se mene tiče, ništa ne bi mijenjalo. Ljudi imali BH državljanstvo. Mi svi znamo ko su oni, svaka priča je suvišna, ali srž problema uopšte nije u njima i njihovom porijeklu.

Formalno-pravno su ljudi bili građani BiH i oslobođeni od Vrhovnog Suda FBiH. Svima su vam puna usta o potrebi za poštivanjem zakona i građanskim slobodama, a u praksi ste ih spremni pomesti u ćošak ako vam tako odgovara.

Smiješno...
idic

Post by idic »

Koji drugi razlog možeš imati da zastupaš njihove interese nego da kusaš iz iste ćase sa njima.

Drugo njihovo BiH državljanstvo je vrlo varijabilna kategorija i po mojim saznanjima će većina njih do kraja ove godine ostati bez istog.
Oni koji su im "poklonili" državljanstvo, davno su skontali da od njih nema neke koristi.
Provjerama se takođe ustanovilo da većina njih koji su se ovdje oženili BiH državljankama već imaju postojeće bračne zajednice i djecu i to neki i u više država, tako da zbog Poligamije će neki od tih brakova biti proglašeni nevažećim. :roll:

Tebi ako ih je žao ispeci koju tepsiju gurabija pa im pošalji da im se nađe.
Eshek

Post by Eshek »

idic wrote:Koji drugi razlog možeš imati da zastupaš njihove interese nego da kusaš iz iste ćase sa njima.

Drugo njihovo BiH državljanstvo je vrlo varijabilna kategorija i po mojim saznanjima će većina njih do kraja ove godine ostati bez istog.
Oni koji su im "poklonili" državljanstvo, davno su skontali da od njih nema neke koristi.
Provjerama se takođe ustanovilo da većina njih koji su se ovdje oženili BiH državljankama već imaju postojeće bračne zajednice i djecu i to neki i u više država, tako da zbog Poligamije će neki od tih brakova biti proglašeni nevažećim. :roll:

Ma da, interes... :roll: Čim ti ne odgovara nečije mišljenje, najbolje ga optužiti za tal...

Njihovo džavljanstvo će vjerovatno biti oduzeto, i ja to potpuno podržavam. Šta treba, da BiH ispašta zbog njihovih pizdarija? Nipošto! Čak ne podržavam ni njihov način života, ali to je njihova lična stvar.

MEĐUTIM! Hoće li im se oduzeti državljanstvo ili ne, uopšte nije bitno. Imali su ga kada su isporučeni. Trebalo je, kao što je normalno u takvim postupcima, tražiti optužbe i dokaze od zemlje koja ih zahtijeva, pa uraditi reviziju državljanstva, ako ima dokaza i oduzeti ga, a onda izvršiti repatrijaciju ili readmisiju u zemlju iz koje su došli u BiH, pa u krajnjem slučaju i amerima. Ovi postupci su veoma striktno regulirani. Zlatko Lagumdžija se pos**o na suverenitet ove države onim što je uradio.
nineac

Post by nineac »

Eto imali drzavljanstvo? Pa sta! Mi smo vizni rezim dobili zbog toga. Ja sam 96 na evropsko prvenstvo sa ljiljanima u italiju usao bez ikakvih problema. Ali eto, ti su nam mudzahedini vazniji od 4 miliona bosanaca. A sta je sa bosnjacima u RS? Gdje su njihova konstitutivna prava kao gradjanina BiH? Znaci lagumdziju cemo lincovati, ali tamo neki sadik i sadikovici iz SDA mogu sjediti u RS u foteljama od 1.000km, dok su osnovne,srednje skole i fakulteti najgori oblik segregacije cime su zajebali i ameriku iz 30-tih godina proslog vijeka.
Znaci to je OK? Jer to su "nasi" predstavnici iz SDA!!! Oni "NAS" predstavljaju! Pa moguy koalirati sa SDS-om, mogu ici na iftar sa ratnim zlocincima, jer boze moj, vaznija je fotelja nego sudbina i princip demokratije.
E moj eshek, ja bi prvo protjero sve te koji su dobili nase drzavljanstvo ako imaju bilo kakvu mrlju u svojoj istoriji, a mislim s obzirom kakvi su to ljudi da bi sve jedan onda morao napustiti BiH. Nisu bili dobri za Jeman, ali su dobri za BiH! Jel to nagrada nasim borcima, srbima,hrvatima i muslimanima koji su se borili za nas nacin zivota, multikulturalni nacin zivota? Da nam neki neobrazovani idiot iz Saudijske Arabije dodje u uredjuje kako ja trebam zivjeti?
Eto sad sam u USA i nikog neiteresuje odakle sam sve dotle dok sam posten i dok sam koristan zajednici! Jesul oni bili korisni nasoj zajednici? Danas nas sve TV stanice povezuju sa Al kaidom zbog toga sto je nas "mudrac" nasao za shodno da glumi drzavnika!
idic

Post by idic »

Eshek wrote:
idic wrote:Koji drugi razlog možeš imati da zastupaš njihove interese nego da kusaš iz iste ćase sa njima.

Ma da, interes... :roll: Čim ti ne odgovara nečije mišljenje, najbolje ga optužiti za tal...

Njihovo džavljanstvo će vjerovatno biti oduzeto, i ja to potpuno podržavam. Šta treba, da BiH ispašta zbog njihovih pizdarija? Nipošto! Čak ne podržavam ni njihov način života, ali to je njihova lična stvar.

MEĐUTIM! Hoće li im se oduzeti državljanstvo ili ne, uopšte nije bitno. Imali su ga kada su isporučeni. Trebalo je, kao što je normalno u takvim postupcima, tražiti optužbe i dokaze od zemlje koja ih zahtijeva, pa uraditi reviziju državljanstva, ako ima dokaza i oduzeti ga, a onda izvršiti repatrijaciju ili readmisiju u zemlju iz koje su došli u BiH, pa u krajnjem slučaju i amerima. Ovi postupci su veoma striktno regulirani. Zlatko Lagumdžija se pos**o na suverenitet ove države onim što je uradio.
Jel zaista misliš da male i nebitne države kakva je BiH na globalnom planu imaju mogućnost da u razgovorima sa USA postavljaju uslove i nešto zahtjevaju. Lagumdžija je vjerovatno postupio kako je morao i kako bi i svaki drugi BiH političar postupio na njegovom mjestu. Uopšte ga ne branim i što više prolazi vrijeme sve mi je antipatičniji, ali mislim da nije imao izbora
Eshek

Post by Eshek »

idic wrote:Jel zaista misliš da male i nebitne države kakva je BiH na globalnom planu imaju mogućnost da u razgovorima sa USA postavljaju uslove i nešto zahtjevaju. Lagumdžija je vjerovatno postupio kako je morao i kako bi i svaki drugi BiH političar postupio na njegovom mjestu. Uopšte ga ne branim i što više prolazi vrijeme sve mi je antipatičniji, ali mislim da nije imao izbora
U pravu si, nije imao izbora da ih isporuči, ali nije ispoštovao proceduru, nego to odradio ne uzimajući u obzir zakone ove zemlje. Možda ni to nije mogao, ali onda neka mi on i njegovi glasnogovornici ne prodaju šuplju kako se bore za građansku BiH, Ustav i suverenitet BiH!
Eshek

Post by Eshek »

nineac wrote:Eto imali drzavljanstvo? Pa sta! Mi smo vizni rezim dobili zbog toga. Ja sam 96 na evropsko prvenstvo sa ljiljanima u italiju usao bez ikakvih problema. Ali eto, ti su nam mudzahedini vazniji od 4 miliona bosanaca. A sta je sa bosnjacima u RS? Gdje su njihova konstitutivna prava kao gradjanina BiH? Znaci lagumdziju cemo lincovati, ali tamo neki sadik i sadikovici iz SDA mogu sjediti u RS u foteljama od 1.000km, dok su osnovne,srednje skole i fakulteti najgori oblik segregacije cime su zajebali i ameriku iz 30-tih godina proslog vijeka.
Znaci to je OK? Jer to su "nasi" predstavnici iz SDA!!! Oni "NAS" predstavljaju! Pa moguy koalirati sa SDS-om, mogu ici na iftar sa ratnim zlocincima, jer boze moj, vaznija je fotelja nego sudbina i princip demokratije.
E moj eshek, ja bi prvo protjero sve te koji su dobili nase drzavljanstvo ako imaju bilo kakvu mrlju u svojoj istoriji, a mislim s obzirom kakvi su to ljudi da bi sve jedan onda morao napustiti BiH. Nisu bili dobri za Jeman, ali su dobri za BiH! Jel to nagrada nasim borcima, srbima,hrvatima i muslimanima koji su se borili za nas nacin zivota, multikulturalni nacin zivota? Da nam neki neobrazovani idiot iz Saudijske Arabije dodje u uredjuje kako ja trebam zivjeti?
Eto sad sam u USA i nikog neiteresuje odakle sam sve dotle dok sam posten i dok sam koristan zajednici! Jesul oni bili korisni nasoj zajednici? Danas nas sve TV stanice povezuju sa Al kaidom zbog toga sto je nas "mudrac" nasao za shodno da glumi drzavnika!
Govoriš mi nešto što već znam. Samo smatram da to treba uraditi zakonski, a ne jalijaški. Zšto zakonski, ako se zna ko su oni i šta su?? Pa zato što postoje procedure koje se moraju poštovati da im se ne bi okliznulo da se isporuči neko ko je STVARNO nevin.
nineac

Post by nineac »

Ja ali ti meni neodgovaras na pitanje sta je sa bosnjacima u RS koji u svojoj drzavi u KOJOJ SU SE RODILI nemogu ici u skolu, ili su maltretirani dok stranka koja se naziva njihovim "zastitnicima" iftari sa strankom koja provodi tu politiku?
Znaci napadas covjeka koji je isporuci 6 arapa koji su stekli nase drzavljanstvo na vise nego sumnjiv nacin, te koji je postupio u interesu drzave te je morao birati izmedju dva zla! Jel ti to mislis da BILO KOJI politicar u BiH nebi uradio to isto!
OK, hajmo sad ovako: Sta je sa Tihicem i SDA i njihovom politikom slanja nasih vojnika u Irak? Sta je s tim? Iako se javnost protivila tome, oni to uradise?
Uglavnom rasprava se svodi da je nekim ljudima ovdje draza SDA koja koalira sa potencijalnim ratnim zlocincima, nego SDP i lagumdzija, jer je eto Lagumdzija egoista! Ma nemoj! A to egoista nije Hadzipasic ili Tihic? Ustvarni oni ni nemogu biti predstavljeni kao egoisti jer su sa znanjem toliko inferiorni u odnosu na Lagumdziju da ovaj ispada arogantan htio to on ili ne!
Nije on kriv sto mu je konkurencija na politickoj sceni primitivna i sto mu konkurencija u vecini slucajeva ima zavrsene ratne fakultete i prijeratne srednje skole po brdima!
pisko

Post by pisko »

Pao si Eshek, pa ne možeš tako voditi diskusiju čovječe !
Ako misliš da si u pravu ne dozvoli da potoneš.
Kako možeš dozvoliti da pljuju po mudžahedinima ?
Šta su to muslimani u BiH – nešto izuzetno ? Treba da se gnušamo ostatka islamskog svijeta i ''bradatih spodoba''.
Ako se danas emituje snimka na kojoj četnik kolje muslimana, sigurno će najmanje 3 miliona od milijardu i pol muslimana žarko željeti da dođe u Bosnu i pomogne svojoj braći. – To su ti teroristi, je li ?
Šta je sa Grcima, Ukrajincima, Rusima i ostalim koji su zajedno klali sa četnicima.
Pa nema čovječe pardona prema onima kojin seru po borcima ARBiH i prema onima koji su na bilo koji način bili uz njih.Ovi mudžahedin su vrijedili da su samo vikali tekbire.A to što su kriminalci, pa jalija i sirotinja odbrani Bosnu.Hajde nek jebeni Lagumdžija kaže – ja sam sam mogao odraditi protiv četnika ono što su odradili mudžahedini.
Zakon je bio jasan, a on lično ga je prekršio prema grupi tih ljudi.
Evo danas u BiH ima više kriminalaca nego što ih je bilo u cijeloj prijašnjoj državi.Bujrum Lagumdžija – deri hin, ili ih upotrijebi da odbraniš BiH, a ne da je utvrđuješ podijeljenu i serviraš četnicima i ustašama da je kroz ''evropske standarde'' iskomadaju i pripoje svojim zemljama.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

idic wrote:@ Eshek ne sumnjam da si ti odavno pustio bradu i skratio pantolonice i kasiraš mjesečnu gidu od "braće", samo nemoj ostalom svijetu prodavati njihove šuplje filozofije, od koje koristi imaju jedino oni sami.
Image
Image

wahahaah..........kreeeeepajemImage

tako mu i treba...:D:D:D dosta je vise sa mudzahedinima koji provode jihad furku po forumu :D:D:D

svima kartu za rudnik Kreka-BANovici.pocevshi od mene
uvijek em nanovo odushevljava staljinizam...koji pojedinci pokusavaju sakriti...ali ne mogu pobjeci od sebe,svoje naravi...:D:D:D ...to vam se zove kultura ateista,pol-potista i sl.nadrkanih kvazo demokrata a u biti ...ne do Bog nikom...
stoga ...

*votate SDP* :D:D:D
idic

Post by idic »

pisko wrote:Pao si Eshek, pa ne možeš tako voditi diskusiju čovječe !
Ako misliš da si u pravu ne dozvoli da potoneš.
Kako možeš dozvoliti da pljuju po mudžahedinima ?
Šta su to muslimani u BiH – nešto izuzetno ? Treba da se gnušamo ostatka islamskog svijeta i ''bradatih spodoba''.
Ako se danas emituje snimka na kojoj četnik kolje muslimana, sigurno će najmanje 3 miliona od milijardu i pol muslimana žarko željeti da dođe u Bosnu i pomogne svojoj braći. – To su ti teroristi, je li ?
Šta je sa Grcima, Ukrajincima, Rusima i ostalim koji su zajedno klali sa četnicima.
Pa nema čovječe pardona prema onima kojin seru po borcima ARBiH i prema onima koji su na bilo koji način bili uz njih.Ovi mudžahedin su vrijedili da su samo vikali tekbire.A to što su kriminalci, pa jalija i sirotinja odbrani Bosnu.Hajde nek jebeni Lagumdžija kaže – ja sam sam mogao odraditi protiv četnika ono što su odradili mudžahedini.
Zakon je bio jasan, a on lično ga je prekršio prema grupi tih ljudi.
Evo danas u BiH ima više kriminalaca nego što ih je bilo u cijeloj prijašnjoj državi.Bujrum Lagumdžija – deri hin, ili ih upotrijebi da odbraniš BiH, a ne da je utvrđuješ podijeljenu i serviraš četnicima i ustašama da je kroz ''evropske standarde'' iskomadaju i pripoje svojim zemljama.

Kad si tako drčan i hrabar idi pomozi arapskoj braći, kod njih gori na sve strane od Palestine preko Iraka ne zna se gdje im je potrebnija pomoć.
Lako je palamuditi po forumu i prosipati patriotizam.
Naravno da su kriminalci i da bježe po bijelom svijetu od vlasti kako svoje matične države, tako i svih gdje su boravili. Ti su ljudi psi rata, ogrezli u krvi i nasilju i nisu sposobni voditi "normalan život".
Kakve je koristi imala Armija BiH od njih ? Apsolutno nikakve, ponašali su se isto kao četnici, klali i iživljavali se nad zarobljenicima i to snimali kamerama. Njihovom zaslugom za zlodjela koja su počinili sada general Armije BiH sjedi u Hagu i čeka suđenje. Jel misliš da je njih šaka vrijedna toga ?
Oblatili su nas i ukaljali nam ugled u cijelom svijetu i trajno nas povezali sa arapskim terorizmom, a niko se od ljudi iz BiH nije borio za te ciljeve, svrha proteklog rata je bilo osloboditi zemlje od četnika i bivše YU Armije, a ne džihad i sveti rat. Tebi ako je do džihada samo naprijed imaš na zemaljskoj kugli mjesta koliko hoćeš da se boriš.
pisko

Post by pisko »

Iskreno me žalosti što si pun predrasuda, oponentu moj.
Kod tebe primjećujem nedostatak poštovanja prema čovjeku-jedinki.
Sem toga, ovo prepisivanje cjelokupnog prethodnog teksta je zaista besmisleno – kako u ovom slučaju kada se na dubliranu cjelinu stavlja nekih desetak posto kontraargumentacije, tako i u nekim drugim slučajevima gdje se manijački raščlanjuje cjelokupan tekst u namjeri da se sruši cjelokupan misaoni sustav zamišljenog protivnika.
Obzirom da ne idem iza paravana i da svoja piskaranja predočavam transparentno, zamolio bih administratora da, u skladu sa prethodnom primjedbom, učini zahvat kojim bi blokirao kopiranje tekstova od učesnika na forumu. – Kome je to u krvi nek' češlja manualno...

Znaš, ljepoto moja, kod Arapa ima ovih lap-topova na kilu, i sa Bliskog istoka se više ne šalje mail tako što turiš olovku kamili u guzicu.
A ono oko našeg rata je stvarno bilo veselo - oni nas gađali šampitama a mi njih prskali šerbetom, sve dok ne dođoše krvave arapčine.
A što nas i obrukaše – prvo pred četnicima i ustašama, pa pred Evropljanima što su zabrinuto čekali naš nestanak, a onda i pred UN-om koji nam smjesti embargo i zaćera sa ''zaštićenim zonama''.
Sigurno nas je i onaj Naser osramotio, što je tamanio četnike oko Srebrenice – zar ne ?
Možda se stidiš gospodine što si musliman, ili pak misliš da su Bošnjaci neka islamska ekskluziva. - Oni to naravno mogu biti ukoliko cijene i praktikuju islam, ali mislim da toj priči još nisi dorastao...
U svakom slučaju jedan + za Lagumdžiju, nek mu se jadnom nađe...
Namirrito

Post by Namirrito »

[quote="pisko"]Iskreno me žalosti što si pun predrasuda, oponentu moj.
Kod tebe primjećujem nedostatak poštovanja prema čovjeku-jedinki.
Sem toga, ovo prepisivanje cjelokupnog prethodnog teksta je zaista besmisleno – kako u ovom slučaju kada se na dubliranu cjelinu stavlja nekih desetak posto kontraargumentacije, tako i u nekim drugim slučajevima gdje se manijački raščlanjuje cjelokupan tekst u namjeri da se sruši cjelokupan misaoni sustav zamišljenog protivnika.
Obzirom da ne idem iza paravana i da svoja piskaranja predočavam transparentno, zamolio bih administratora da, u skladu sa prethodnom primjedbom, učini zahvat kojim bi blokirao kopiranje tekstova od učesnika na forumu. – Kome je to u krvi nek' češlja manualno...

Znaš, ljepoto moja, kod Arapa ima ovih lap-topova na kilu, i sa Bliskog istoka se više ne šalje mail tako što turiš olovku kamili u guzicu.
A ono oko našeg rata je stvarno bilo veselo - oni nas gađali šampitama a mi njih prskali šerbetom, sve dok ne dođoše krvave arapčine.
A što nas i obrukaše – prvo pred četnicima i ustašama, pa pred Evropljanima što su zabrinuto čekali naš nestanak, a onda i pred UN-om koji nam smjesti embargo i zaćera sa ''zaštićenim zonama''.
Sigurno nas je i onaj Naser osramotio, što je tamanio četnike oko Srebrenice – zar ne ?
Možda se stidiš gospodine što si musliman, ili pak misliš da su Bošnjaci neka islamska ekskluziva. - Oni to naravno mogu biti ukoliko cijene i praktikuju islam, ali mislim da toj priči još nisi dorastao...
U svakom slučaju jedan + za Lagumdžiju, nek mu se jadnom nađe...[/quote

Manje vise sve to stoji sto si rekao samo je cinjenica da ljudi se previsu okrecu ratu i sta se tad zbivalo. To je po meni osnovni problem kod ljudi u Bosni. Ja samo kazem da je ta ista nomenklatra SDA i SBiH sjela u koaliciju sa istim snagama koje su nas napadali. Isto tako, postoji i cinjenica da je vecina SDA kadrova (Ganic, Cengic, Muratovic, Bicakcic itd) preko noci osvanula u vilama koje su sagradili uz pomoc stranih para namjenjenih ovom narodu. Zao mi je sto to narod ne zeli da vidi i po tome postajemo sve vise kao Srbi, tj. da trpimo bezgranicno greske svojih politicara ali ih opet ne mjenjamo. Dokle ce nasi ljudi biti ovce to ostaje da se vidi. Zlatko Lagumdzija je nekad prepotentan, nekad narcisoidan i zajedljiv ali covjek nema oraha u dzepu. Po meni njegova najveca greska je sto se nije povukao sa cela SDP-a, ovako samo izgleda da mu je to mjesto vazno cak i poslije katastrofalnih izbora. No kad se sve sabere i oduzme Zlatko je jedna(rijetka) pozitivna licnost na polju BH politike. A sto se tice vjere...Svako moze ici u dzamiju ili crkvu pa opet biti socijaldemokrata. Nijedna vjerska ustava nebi trebala biti privatno vlasnistvo, niti bi trebala nekog navlaciti da glasa za ove ili one. A to nazalost sad cine. I ostavite se bolan Arapa i okrenite se sebi i svojim sudbinama. Jer mi i Arapi smo samo slicni po vjeri i imenima. Sve ostalo je zabluda. :oops:
hak

Post by hak »

Ovaj eshek je pravi Sandokan u kratkim pantalonama (ili su duge? ko ce to znati)
Namirrito

Post by Namirrito »

hak wrote:Ovaj eshek je pravi Sandokan u kratkim pantalonama (ili su duge? ko ce to znati)
Mora jaro da mu je poplava u kuci :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pisko wrote:

Evo danas u BiH ima više kriminalaca nego što ih je bilo u cijeloj prijašnjoj državi.
Pa kako to?
Sta kaze bog na to?
Mislim, sad je njegov mandat dole, pa kontam... :roll:
pisko wrote: Bujrum Lagumdžija – deri hin, ili ih upotrijebi da odbraniš BiH, a ne da je utvrđuješ podijeljenu i serviraš četnicima i ustašama da je kroz ''evropske standarde'' iskomadaju i pripoje svojim zemljama.
E nek´ si mu vala rek´o! :x

:zzzz:
Eshek

Post by Eshek »

hak wrote:Ovaj eshek je pravi Sandokan u kratkim pantalonama (ili su duge? ko ce to znati)
E nek' si mi rek'o... 8-)
Eshek

Post by Eshek »

Idite se u 3 pizde materine, vi koji ste za te vehabije, a i vi koji podrzavate njihovu isporuku. Boli me neka stvar za njih. Ja sam govorio o postivanju prava i Ustava, ali to izgleda niko da shvati ovdje. Samo pljujete jedni po drugima...

Adios
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

U ratu koji nije donio apsolutnog pobjednika, normalno je da su pripadnici oruzanih strana na svim zaracenim starnama ipak legitimne...

Tako su u ovom ratu ARBIH, HVO i VSRS legitimne snage,te kako nema apsolutnog pobjednika, ne moze se reci da neko ima veca prava od drugih...Stoga borci iz sve tri vojske trebaju da imaju jednaka prava...

Sto se tice Lagumdzije on se takticki dosta povukao iz svega, kako bi ljudi poceli pomisljati da ustvari on nista lose ne radi...A nista lose ne radi tako sto ne radi nista...

SDP je stranka koja ipak treba biti zapamcena po tome, da je to stranka koja je bosnjackim glasovima dovela brojne Srbe i Hrvate u razlicite nivoe enitetskih i drzavnih sabora...
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Sto se tiče vehabizma to je ekstremni oblik prakticiranje islama, te buduci da pretjeruje sa uzdizanjem poslanika Muhammeda a.s.,njegovi clanovi se mogu smatrati i otpadnicima,a taj pravac osuditi kao neislamski jer je Kur'an jasan po tom pitanju i dozvoljava uzdizanje i obozavanje samo Allaha.
Eshek

Post by Eshek »

vidim forumu nedostaje kreativnih tema....

hajmo malo o Lagumdžiji... :D :D :lol:
Post Reply