Labooooooooratorijske tehnologije

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
bosnianidiot

#26 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by bosnianidiot »

Kokice spremne, ovo bi moglo biti zanimljivo :D :sax:
ženevjev

#27 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

NenjiA wrote:
4gent wrote:
NenjiA wrote:zamoliću moderatore za malo ozbiljnosti, ipak je ovo forum za zrele, odrasle, izgrađene osobe :roll:
Nema šta...ovaj post puca od zrelosti :roll:
NenjiA wrote:oj maaaajko prvo pročitam naslov "labAratorijske", a onda još i "kao da je bitno" :shock: :x :x :x :x

dabogda nikad ne završila taj fax, jer ako ne možeš naučiti ispravno napisati labOratorija, onda ne znam stvarno... :oops:
naravno da je zreo
s obzriom da se mlada dama uputila na ranije spomenuti fakultet, bilo je krajnje vrijeme da joj zrela i upućena osoba objasni pravopis i pravilan izgovor tog termina.
ukoliko ona ne prihvati taj termin kao takav, te ga nastavi koristiti, u budućnosti, kao i do sada, na pogrešan način, biće osuđena na život ismijavanja što može prouzrokovati negativne emocije, čak i frustracije koje najčešće rezultiraju nedostatkom fokusiranosti. U poslu koji želi raditi, ako ikada završi gore spomenutu visokoškolsku ustanovu, veoma je bitno zadržati fokusiranost i održati svoj rad na određenom nivou radi prirode tog posla.

Takodje, posto ukazujete na to kako je moj gore objavljeni post nezreo, bio bih veoma zahvalan ukoliko biste mi naznačili koje dijelove smatrate nezrelim ili nedovoljno zrelim, kako bih vam mogao objasniti gdje ste pogriješili u tumacenju.

Na taj način bih, za jendnu noć, dvije mlade osobe usmjerio ka boljim danima.

Lijep pozdrav

Blago nama i nasoj budučnosti , kad nas usmjeravaju na taj naćin :) , no dobro , ponekad da bi se iskorijenila tvrdoglavost , potrebne su i takve disciplinske mjere, vama hvala na ukazanoj , pogreški . uostalom Errare humanum est. :-D :-D :-D :-D
Averus

#28 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Averus »

ženevjev wrote:
Blago nama i nasoj budučnosti , kad nas usmjeravaju na taj naćin :) , no dobro , ponekad da bi se iskorijenila tvrdoglavost , potrebne su i takve disciplinske mjere, vama hvala na ukazanoj , pogreški . uostalom Errare humanum est. :-D :-D :-D :-D

"način", "pogrešci"

Nisam grammar nazi, nego samo ukazujem na činjenicu da nam je školstvo užasno. Kad dijete prođe kroz 12 godina školovanja i od prvog razreda osnovne pohađa bosanski (ili makar srpskohrvatski) jezik, a ne zna razliku između "č" i "ć"
no, respect za pravilno korištenje ijekavice, te za latinski citat...

ipak, de pročitaj koju knjigu u slobodno vrijeme, ozbiljno. ne pišem ovo da bih te ofirao ili brukao, nego da ti ukažem na greške :)
dosta od mene za ovu temu, nadam se da sam pozitivno uticao na bilo koga, posto sam svjestan da doticni moje postove smatraju "preseravanjem" :D

PS; u prvom postu si koristila caps lock (velika slova), a to se po internet bontonu smatra nepristojnim jer predstaljva vrištanje, deranje, vikanje :roll:
Last edited by Averus on 13/06/2012 08:37, edited 1 time in total.
Optimist

#29 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Optimist »

ženevjev wrote:
Dijete drago mozes li ti nama reci koju si srednju zavrsila?
Bedanec

#30 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Bedanec »

ženevjev wrote:Labooooooooratorijske tehnologije
Izrugujes se nekom drugom zbog svoje nepismenosti?
therrarrius

#31 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by therrarrius »

:lol: Valja forum samo zbog ovih tema.
bosnianidiot

#32 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by bosnianidiot »

therrarrius wrote::lol: Valja forum samo zbog ovih tema.
Mah, meni do sad bas i nisu ispunili ocekivanja :( ali dat cemo im jos vremena :D
therrarrius

#33 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by therrarrius »

bosnianidiot wrote:
therrarrius wrote::lol: Valja forum samo zbog ovih tema.
Mah, meni do sad bas i nisu ispunili ocekivanja :( ali dat cemo im jos vremena :D
Samo da ne zaspu :lol:
Druid

#34 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Druid »

Neka ljudi upisuju šta hoće ili žele, nebitno. Na 5. sam godini PMF-a, odsjeka za Biologiju, katedra za biohemiju i fiziologiju, imamo 9 kandidata sa FZN,situacija je slijedeća:
- Ne znaju ljudi osnovne pojmove o organizmu a tek nešto pomalo i o čovjeku;
- Laboratorijska dijagnostika čovjeka im je loša, čak i za nas jer mi moramo znati od amebe pa nadalje;
- Žele samo ključeve od laboratorija i da odmah budu vođe laboratorija bez dana rada što se kaže (čitaj:apsolutni apsurditet);
-Teme magistarskih radova ili magistarskih teza su tipa copy/paste rezultati nalaza, bez ikakvog skoro rada, osim upotrebe Office-a;
Bilo šta da upišete od smjerova dolazite na PMF i idete na postdiplomski studij, da bi izašli opet....bez ikakvog znanja makar držanja pipete kako treba (bez korelacije uslova na fax-u koji su ionako loši za nas eksperimentalce XD).

Tako da je nebitno šta želite upisati opet ste na istom i uvijek će Vam za vratom disati Magistar nauka Biologije ili Hemije.

Ugodan dan želim.
Elokventni

#35 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Elokventni »

kada pročitam opis smjera: http://fzs.unsa.ba/bs/edukacija/i-ciklu ... ehnologije

Nisam iznenađen zašto se ljudi s ovog faxa stavljaju u isti koš sa onima koji diplomiraju hemiju, biohemiju ili mikrobiologiju. Mada kompetentnost i sposobnosti govore nešto sasvim drugo. To me cak malo i frustrira, realno gledajuci ovaj smjer je = onom srednjoskolskom vec pomenute medicinske skole. Ipak treba ljudima prodat m*da pod bubrege. Što se mene tice ja osobama s ovog fakulteta ne bi dao da budu sef određene laboratorije.

A najgora stvar bar po meni je ta sto studenti s PMF-a nemaju prednost pri upisu na master na maticni fakultet te se ovi sa FZS znatno lakse upisu, prosto prosjek im ide u korist, a kako i ne bi.

sorry na offtopicu i pozdrav
Post Reply