KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dabarizmabra
#1 KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Vidjeh da je odnedavno počela promotivna kampanja Gasproma, sa nekim lecima u novinama, kao da imaju proces za gorivo Euro 5 standarda.
Cijene su, naročito diesela, barem 10-20 pfeninga manje nego na drugim pumpama.
Pratio sam, dolaze i sipaju ljudi sa različitim vozilima, starijim i novijim, pa odlučih nasuti i ja nekoliko puta.
Nisam primjetio neku razliku, uglavnom sipam na EP i Hifa pumpama, jer su mi usput.
Je li ovo gorivo ok, za ove novije motore, vozim auto staro nekoliko godina, diesela, pa ne bih htio radi 10-ak pfeninga, nanijeti sebi i autu stetu, a ne bi ni da placam nesto skuplje, ako isto to ima za povoljniju cijenu....
Pratio sam, dolaze i sipaju ljudi sa različitim vozilima, starijim i novijim, pa odlučih nasuti i ja nekoliko puta.
Nisam primjetio neku razliku, uglavnom sipam na EP i Hifa pumpama, jer su mi usput.
Je li ovo gorivo ok, za ove novije motore, vozim auto staro nekoliko godina, diesela, pa ne bih htio radi 10-ak pfeninga, nanijeti sebi i autu stetu, a ne bi ni da placam nesto skuplje, ako isto to ima za povoljniju cijenu....
-
condy
#2 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Ma sve je to u par deka
Koja je cijena kod njih dizela ?
Koja je cijena kod njih dizela ?
-
dabarizmabra
#3 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Sad je diesel 1,41. Dobar je osjecaj, za 70 KM, naspes pun rezervoar...
Ja sam bio dosta skeptican, te ruska nafta, pa razne price, ali kad sam bio, uporedo samnom, bilo je nekoliko auta, uglavnom mladjih od 2005., par golfova 4 itd. vidim ljudi sipaju, ne mozes na red doci...
Ja sam bio dosta skeptican, te ruska nafta, pa razne price, ali kad sam bio, uporedo samnom, bilo je nekoliko auta, uglavnom mladjih od 2005., par golfova 4 itd. vidim ljudi sipaju, ne mozes na red doci...
- amar1994
#4 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
ja cu samo reci
Maksimalna brzina:
Gazprom- 205km/h
Petrol - 190km/h + bucniji rad izmedju 1500 i 2000 obrtaja
Nikad gore ne potrosi 50KM

i da, presao circa 80km manje sa petrolovim
Maksimalna brzina:
Gazprom- 205km/h
Petrol - 190km/h + bucniji rad izmedju 1500 i 2000 obrtaja
Nikad gore ne potrosi 50KM
i da, presao circa 80km manje sa petrolovim
- ranger
#5 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
ma sve je to isti kurac...
prije sam se i sam tripovo da na EP gorivo ljepse radi auto, al nakon one podvale sa euroclassom.. nista im ne vjerujem.
a samo mi se potvrdilo zimus, 60l nasuo na BP Oil platio 15-20 feninga nize od "dobrih pumpi" otiso u austriju i vratio se auto kahno nije.
kroz hr se ganjao s nekim auticima normala sve isto ko i s njemackim gorivom koje sam trosio po istoj toj dionici mjesec ranije. od sad tocim gdje je jeftinije.
prije sam se i sam tripovo da na EP gorivo ljepse radi auto, al nakon one podvale sa euroclassom.. nista im ne vjerujem.
a samo mi se potvrdilo zimus, 60l nasuo na BP Oil platio 15-20 feninga nize od "dobrih pumpi" otiso u austriju i vratio se auto kahno nije.
kroz hr se ganjao s nekim auticima normala sve isto ko i s njemackim gorivom koje sam trosio po istoj toj dionici mjesec ranije. od sad tocim gdje je jeftinije.
-
NediM17
#6 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Ja sam primijetio da nece trecom da slajdra kad naspem na GAZPROM-u. 
- KB9
#7 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
brze idem dok prebacujem u vecu brzinu kad trosim gasprom gorivo, sumnjivo mi je pravo
-
preludezalude
#8 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Prije desetak dana sipao benzin na Gazpromu u Konjicu i nakon toga je poceo da duze vergla dok upali. Vozao tako 7 dana i naspem benzin na Nestro i sve se vratulo u normalu.
-
kolegione
#9 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Meni se na gaspromu i na jednoj pumpi(velesici) palio neki antipoultion na pezou, zbog goriva, moje misljenje da je auto preosjetljivo ali isto znaci i da je gorivo losije kvalitetedabarizmabra wrote:Vidjeh da je odnedavno počela promotivna kampanja Gasproma, sa nekim lecima u novinama, kao da imaju proces za gorivo Euro 5 standarda.
- amar1994
#10 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Tu pumpu izbjegavam u sirokom luku, i ja dam imao problema, dimilo auto ko ludopreludezalude wrote:Prije desetak dana sipao benzin na Gazpromu u Konjicu i nakon toga je poceo da duze vergla dok upali. Vozao tako 7 dana i naspem benzin na Nestro i sve se vratulo u normalu.
- Gorštak
#11 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Slično iskustvo sa Opelom novije generacije.kolegione wrote:Meni se na gaspromu i na jednoj pumpi(velesici) palio neki antipoultion na pezou, zbog goriva, moje misljenje da je auto preosjetljivo ali isto znaci i da je gorivo losije kvalitetedabarizmabra wrote:Vidjeh da je odnedavno počela promotivna kampanja Gasproma, sa nekim lecima u novinama, kao da imaju proces za gorivo Euro 5 standarda.
-
Teufik
#12 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Sipao kod njih desetine puta na raznim pumpama. Nikakvih problema nisam imao.
- ElRe
#13 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Na Euro 4 motoru ne primijetim nikakvu razliku u odnosu na Q Max dizel (1.3 Multijet, 1,5 dCi), ali ne Euro 5 motoru (1.6 Multijet DPF, 2.0 TDI Bluemotion) se vidi da je Gazprom dizel losijeg kvaliteta od Q Max dizela.
Euro 5 auta nisam sipao na BP Oilu, Energopetrolu, Hifi... pa ne mogu da uporedim Gazprom sa njima.
Euro 5 auta nisam sipao na BP Oilu, Energopetrolu, Hifi... pa ne mogu da uporedim Gazprom sa njima.
- Chakson
#14 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Mercedes C220 CDI W203
Opel Astra G 1.7 DTI
oba auta se samo toce na gaspromu kod vize, nikad nikakv problem.
Ako si opet skeptican, sacuvaj racun da imas neki dokaz ako se ustanovi da je kvar zbog goriva.
Licno nikad nisam imao problem sa gaspromovim gorivom, niti znam licno da je neko imao od poznanika
Opel Astra G 1.7 DTI
oba auta se samo toce na gaspromu kod vize, nikad nikakv problem.
Ako si opet skeptican, sacuvaj racun da imas neki dokaz ako se ustanovi da je kvar zbog goriva.
Licno nikad nisam imao problem sa gaspromovim gorivom, niti znam licno da je neko imao od poznanika
- ElRe
#15 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
To su oba stara vozila. Gazprom nije dobar za Euro 5 i Euro 6 motore.
-
zexel
#16 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
gasprom -raf. pancevo
nestro ,hifa, petrol i mnogi ostali raf. b.brod
ina - sisak itd.
ina - sisak itd.
- amar1994
#17 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
koje god naspes, nije na nivou novijih motorazexel wrote:gasprom -raf. pancevo
ina - sisak itd.
-
citroen xm
#18 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
Ja lično ne vozim dizela, ali mislim da ljudi malo previše paranoišu. Ajd može se desiti da se naspe loše gorivo u nekoj lijevoj pumpi, ali ove poznatije i najprometnije pumpe bi trebale biti tu negdje. Možda nije baš na nivou evropskih goriva, ali u BiH nema pretjerano odstupanja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19 Re: KVALITET GORIVA NA GASPROM PUMPAMA
U ponedjeljak, na gp. Bijaci, par slepera hifa ceka u redu.