Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

scooby_dooby_doo

#5401 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by scooby_dooby_doo »

moja prognoza:
hrvatska-rumunija
ukrajina-svedska
grcka-francuska
porugal-island
Havatar

#5402 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

Dovoljno da stil sudjenja odgovara protivniku a ne odgovarta nacinu igre koji ti forsiras i da ne dodjes do rezultata koji ti treba. To je uglavnom dovoljno kad igra jaca ekipa protiv slabije a kad to ne upali onda ide drasticna kradja.
LSD

#5403 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

Šibicar wrote:Pogledajte start Maloude na Mujdži na 0:43 videa što sam postavio gore za šta nije dobio ni žuti karton. :shock:
Divljak je slomio nogu Mujdzi u toj situaciji, a sudija nekako tu nije vidio materijal ni za žuti karton, a kamoli za iskljucenje divljaka iz igre....ali je zatio vidio nekakav penal nad Nasrijem, kad se približavao kraj utakmice i kad je bila prpa francuskim guzovima....majku li mu škotsku :oops: :-x :-x

Niste trebali postavljati ovaj klip iz Pariza, samo pravi podsjecanje na jednu tragediju i tjera na povracanje.
horion_bosona

#5404 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by horion_bosona »

jedno je sigurno, neće biti izvučen par Portugal-Francuska... ovo ostalo je sitna buranija u globalnim razmjerima i finansijskim interesima Fifa-e i njenih sponzora
Šibicar

#5405 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Šibicar »

horion_bosona wrote:jedno je sigurno, neće biti izvučen par Portugal-Francuska... ovo ostalo je sitna buranija u globalnim razmjerima i finansijskim interesima Fifa-e i njenih sponzora
Tako nekako i ja gledam na ovaj baraž....
Kal El

#5406 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kal El »

Šibicar wrote:Pogledajte start Maloude na Mujdži na 0:43 videa što sam postavio gore za šta nije dobio ni žuti karton. :shock:
I sad im se sjetim majke i sudiji...od onog starta Mujdzu muče povrede...dođe mi da plačem kad vidim kako su nas potrkrali, a niko od igrača ne smije A reći :(
Ali neka,sve se placa, sve se vraća!
Mi u Brazil oni u Baraz
Mi 16 mjesto oni 21 mjesto
:lol: :evil:

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
amidzazeher

#5407 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by amidzazeher »

Bjezi jebo li te video zamalo opet nisam zaplakao!! Sreca odosmo sada u Brazil pa odmah trznem video sa slavlja i oplacem ali suze radosnice! Inace sve si u pravu za FIFA-u ;)
Kal El

#5408 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kal El »

Da Bog da dobili francusku na svjetskom....da ih ODEREMO!

saphir_

#5409 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by saphir_ »

Kal El wrote:Da Bog da dobili francusku na svjetskom....da ih ODEREMO!

vidis, meni bi bilo draze da mi ako treba ispadnemo vec u grupi na SP samo da ovi smradovi se ne plasiraju na isto. :izet:
Kal El

#5410 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kal El »

saphir_ wrote:

vidis, meni bi bilo draze da mi ako treba ispadnemo vec u grupi na SP samo da ovi smradovi se ne plasiraju na isto. :izet:
Džabe, svako zna da "moraju" proći.. :/

simonese

#5411 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by simonese »

Kal El wrote:
saphir_ wrote:

Džabe, svako zna da "moraju" proći.. :/

morali su i oni pa sta bi

http://www.youtube.com/watch?v=r_GM10Rz-vw
gnjev

#5412 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gnjev »

Da Bog da ne došli do Brazila ni oni ni uhljupi iz Portugala, nekim čudom

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
simonese

#5413 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by simonese »

gnjev wrote:Da Bog da ne došli do Brazila ni oni ni uhljupi iz Portugala, nekim čudom

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Ronaldo da ne zaigra u Brazilu,tesko
jeza u ledja

#5414 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Pa mogli su im ranije vec sredit prvenstvo umjesto da ih stavljaju u grupu sa Spanijom, gdje se znalo odmah da idu u baraz.
Portugalcima isto, mogli su im dati malo laksu grupu.
Havatar

#5415 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

jeza u ledja wrote:Pa mogli su im ranije vec sredit prvenstvo umjesto da ih stavljaju u grupu sa Spanijom, gdje se znalo odmah da idu u baraz.
Portugalcima nisu posto oni uvijek slabo igraju kvalifikacije i uvijek u zadnjem kolu izbore baraz
Šibicar

#5416 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:Pa mogli su im ranije vec sredit prvenstvo umjesto da ih stavljaju u grupu sa Spanijom, gdje se znalo odmah da idu u baraz.
Znači sve je fer i pošteno po tebi?

Normalno je da se neće ići baš u detalje ofirno,ali opet ponavljam,kad dodje situacija stani-pani onda se naglo počnu dešavati čudne i čudesne stvari u korist velikih reprezentacija,e ako to ne smrdi onda stvarno....
cyprus

#5417 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ja kad bih bio ozbiljan u promišljanju da FIFA ovo namješta, ne bih mogao pratiti fudbal... Odustao bih...
todd_smith

#5418 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

Pa eno prosle sezone za izvlacenje parova za Ligu Prvaka ako ti nije dokazalo da se namjesta, ne znam sta ce :lol:
DonVitoni

#5419 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVitoni »

todd_smith wrote:Pa eno prosle sezone za izvlacenje parova za Ligu Prvaka ako ti nije dokazalo da se namjesta, ne znam sta ce :lol:
:thumbup:
jeza u ledja

#5420 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Šibicar wrote:
Znači sve je fer i pošteno po tebi?

Normalno je da se neće ići baš u detalje ofirno,ali opet ponavljam,kad dodje situacija stani-pani onda se naglo počnu dešavati čudne i čudesne stvari u korist velikih reprezentacija,e ako to ne smrdi onda stvarno....
Cudne stvari tipa da Hrvatska pobjedi Englesku usred Londona i izbaci ih iz plasmana (sta je ono bilo, svjetsko ili evropsko?). Ja nesto nisam uvjerenja da se desavaju malverzacije sa izvlacenjem kuglica i slicno. Nekad i negdje, sigurno da se desilo, ali da se to desava redovno kako ti impliciras, i na najvisem nivou, tesko.
I kako , uopste? Namjesta se izvlacenje kuglica? Ko je nas izvukao sa Grckom, Ronaldo? Znaci Ronaldo je u to umjesan? To onda znaci da je na svakom izvlacenju svaka zvijezda koju pozovu umjesana u namjestanje. Znas koliko je to ljudi? Nijedan od njih da propjeva, da nesto kaze? Tesko.

Ne, ono sto se desava je da veliki klubovi i velike reprezentacije mijenjaju sistem kako njima najvise odgovara, i to pod izgovorom da jaki zasluzuju povoljniji zrijeb, jer su to zasluzili valjda. Cijeli sistem koeficijenata UEFA ili FIFA je namjesten tako da omogucava velikim timovima da lakse, i dugorocno, ostanu na vrhu. I cijeli sistem se i dalje usavrsava da bi se to postiglo. O tome postoje cijele studije. Pa ovi veliki klubovi imaju ljude koji se bave tim stvarima i lobiraju da se sistem sto vise prilagodjava njihovim interesima. To je tako bilo, i vazda ce biti. No ostalo je drug moj do samih timova i do malo srece.

Ono sto ti ne shvatas mozda je da upravo sam taj faktor srece utice na popularnost ove igre. Ja razumijem, to se kosi sa osnovnim principima trzista i njegove stabilnosti, ali ja sam uvjeren i da neko razmislja i o tome - da je upravo sam taj "random" faktor doprinjeo i doprinosi popularnosti fudbala (i to ne mislim samo na kladionice). Ljudi se pale na to da ce jednog dana moci gledati svoj tim na velikom takmicenju, da postoji ta mogucnost. Da postoji mogucnost i da ce slabiji pobjediti jacega, da ce napraviti neko cudo, da ce lopta uci u gol kakvim bozjim darom....Da nema toga, kurac bi fudbal bio glavna sporedna stvar.

I na kraju, mozemo definitivno govoriti o samim utakmicama i njihovim namjestanjima. Postoji X slucajeva toga. Postoji i definitivno povlasten polozaj velikih timova kod sudija. Mada je i to ono uvijek podlozno diskusiji, tipa Fra-BiH (da li je bio faul, da li je bilo na liniji, da li bi neki drugi sudija to dosudio itd).

Sve ovisi kako na to gledas, i sta zelis da cujes. Mali se uvijek zale na povlastenost velikih. To je tako. Dobar primjer je opet Francuska i utakmica sa Irskom. No onakve stvari se desavaju cesto, i mi ako hocemo mozemo to objasniti i sudijskim previdom, a ne namjernom greskom. Eno onaj gol Leverkusena juce, da se ono desilo u nekoj bitnijoj utakmici to bi bila prica jebote u narednih 20 godina. A ovako, sta mozemo reci, da sudija silji za Leverkusen kao direktnom konkurentu bavarskog Holivuda?
U velikim utakmicama sudije su jebiga pod pritiskom velikih timova. Neki se znaju nositi sa tim, neki ne znaju. Neki ce dosuditi penal ili crveni jer je na jednoj strani Ibrahimovic, na drugoj sta ja znam Karlauskis. I to je faktor.
Ali jebiga sad, da se iz svega toga mogu izvesti neki definirani zakljucci, barem za mene - ne mogu.

Ti vjeruj u sta zelis. Ja ti samo mogu reci da moras imati u vidu da si ti navijac iz jedne male zemlje, sa malim ili nikakvim uticajem, i da postoji velika mogucnost da ti ta cinjenica cini tvoje vidjenje fudbala subjektivnim, isto kao sto sam ja svjestan da ja iz neke moje zelje da posmatram fudbal kao umjetnost moguceg mozda naginjem na neku fer-plejniju :D stranu. Iz moje perspektive, sto pomenu i cyprus, to mi cini fudbal interesantnijim. Ja ne bi pratio fudbal da imam drukcije razmisljanje. Ali jebiga, nekim ljudima je mozda interesantno i to, ta neka borba malih i velikih, unatoc namjestaljkama, sudijama, big biznisu i svemu ostalom. Onda valjda i eventualni uspjeh bude sladji, sta li? :D

Mah...istina je vjerovatno negdje u sredini. Vidjecemo kako ce proteci izvlacenje parova. No siguran sam da cemo i ti i ja i tada naci objasnjenje koje odgovara nasoj argumentaciji, osim, jelte, ako ti ne budes banovan sa foruma za sva vremena, ko sto si i mescini obecao. :P

.....

Jes merak ocekivati izvlacenje baraza i utakmice istog iz ove perspektive. :-D Hvala kurcu pa cemo ga po prvi put u 4 godine pratiti s kokicama i pivom u rukama. :bih:

Ja prizeljkujem i Portugalcima i Francuzima i Grcima da ispadnu. Volio bih da Island prodje, mada je to naucna fantastika, a i zbog onog "special pota" sto neko spomenu, ako je to tacno(?). Ali nesto kontam ako ne prodje Island, i ako ovi neki Afrikanci ne prodju, onda cemo mi biti jedini debitant i ljubimci medija na SP. :) Uz to, bicemo i najmanja zemlja (poslije Urugvaja).

PS: Znam da malo previse serem sa kilometarskim socio-psiholoskim naprdjivanjima na ovom pdfu, nemojte mi zamjerit. :kiss: :skoljka:
samkoF

#5421 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by samkoF »

Idemedosumom wrote:Nesto kontam, kao da je Island bio s Portugalom u grupi za kv nedavno. Nekako mi rezultat 4:4 ostao u sjecanju. Mozda sam i nesto pobrkao.

to je bio Kipar .
Mali_Vuk

#5422 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

Sumnjam da to ide baš tako sa namještenim kuglicama i to. Uvijek postoji varijanta da oni koji su pod posebnom pažnjom daju neki gol rukom, daju neki gol u 9-toj minuti sudijske nadoknade, dobiju neki ofirni penal i kad se bacaju izvan 16, da lome noge protivničkim igračima i da za to ne dobiju ni žuti karton, i još stotine drugih načina.
Havatar

#5423 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

I sta kazes to sto je Francuska na dva velika takmicenja uzastopno otisla pomocu sudijske kradje je slucajnost i nenamjerna sudijska greska i to bas kad je Platini glavni u UEFA a Francuz iz Svicarske u FIFA :lol:
Mali_Vuk

#5424 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

Ako si se meni obratio, onda si promašio adresu. Moja poenta je da se tim velikim ekipama itekako znalo šteliti, ali na druge načine. Ovo sa kuglicama mi izgleda previše ofirno. čak i za takve mafijaše.
Havatar

#5425 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

Mali_Vuk wrote:Ako si se meni obratio, onda si promašio adresu. Moja poenta je da se tim velikim ekipama itekako znalo šteliti, ali na druge načine. Ovo sa kuglicama mi izgleda previše ofirno. čak i za takve mafijaše.
Nisam tebi nego jezu
Locked