Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

iverson75

#51 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by iverson75 »

HRVojeVukcicHRVATinic wrote:
Chopper_Horrace wrote:Ev gledam Hrvatska- Engleska na Hayatu...Jedva da se Hrvati mogu sa "sastati" sa loptom
Prvo poluvrijeme je Hrvatska defintivno bila bolja, agresivnija. Prvi gol je totalna greška obrane. Od 52 minute Robert Kovač dobiva crveni karton, Walcott i Kovač su skakali za loptom, Kovač je skočio puno više i zakačio laktom Walcotta koji je "oteturao" teatralno a sudac dao crveni. Inače nije definitvno bio prekršaj za crveni. Uz tu pomoć suca igra se jednostavno raspala.
Inače u slj. utakmicama Hrvatska dobiva Daniela Cvitanicha(trenutno najjači igrač Ajaxa) i Kranjčara, a trebao bi i Eduardo biti spreman za Engleze. Što se tiče Engleske, ona mora na svjetsko, ovako ili onako, vjerujem da će suci i u budućim utakmicama biti naklonjeni njima.[/

slazem se, nije bio crveni, da ga krv nije oblila ne bi bio ni zuti, ali ova slovacka pickica od sudije je uvijek sudila za velike...hrvatskoj ostaje da se bori sa ukrajinom za baraz jer prvi tesko da vise mogu biti
in33sa

#52 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by in33sa »

Hrvatska ce opet na SP.

Englezi ce vec negdje prosuti bodove, opet ce se razbahatiti.

Srbi spustili gace umjesto da otresu Francuze.
fantom slobode

#53 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by fantom slobode »

in33sa wrote:Hrvatska ce opet na SP.

imas li kakav komentar za pobjedu Bosne?
in33sa

#54 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by in33sa »

Nemam.
Sezam

#55 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by Sezam »

.
A jes ti to vidovit ili se samo tjeshis?
iverson75

#56 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by iverson75 »

hrvatska ce opet na SP ali mozda 2014.....sto se tice Srba oni nikad nisu bili gori, kod 2:0 su bile tri cetiri stopostotne za francuze i malo je falilo da prodju ko i hrvatska....evo chad-sudan 1:1 :D
Sezam

#57 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by Sezam »

Slovenija - Slovacka?
fantom slobode

#58 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by fantom slobode »

Earl wrote:
fantom slobode wrote:

imas li kakav komentar za pobjedu Bosne?
Šefe zar nije tema Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE :? Šta si zapjenio odmah :lol:
Što se tiče Bosne i Hercegovine rezultat sve govori, svaka čast :thumbup:
A Hrvatska je žešće oštećena onim crvnim kartonom to je činjenica.
pa bas zbog toga sto je tema sve reprezentacije...Inace: Crna Gora Irska 0:0, Makedonija Holandija 1:2 i Slovenija Slovacka 2:1 (svaka cast Slovenci).
iverson75

#59 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by iverson75 »

ne znam da li je ikad u istoriji izvucena losija grupa: grcka, izrael, luxemburg, moldavija, svicarska, latvija...tako da izreal ovaj put ode i to glatko na SP, ako ga strasni luxemburg ne zajebe
JThomas

#60 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by JThomas »

Sezam wrote:Slovenija - Slovacka?
2-1, dva gola novakovića.

u ušima mi onaj sa sport kluba kako histerično urla "miiiiilliiiiivoooooojeeeeeeee" :lol:
osa

#61 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by osa »

englezi bolji u svakom pogledu, ne treba se vaditi na sudce, sreću i sl., nego sportski priznati poraz i čestitati prije svega capelu, bez obzira na pljuvanje engleskih novinara ovaj mag je uozbiljio ionako veliku repku, pa i s igračem više svih deset ih se vraćalo iza lopte, a to što je iz naftalina izvadio heskyia, mudar potez, obrana se borila s njim, a volkot je odrađivao posao.
Meho Kodro

#62 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by Meho Kodro »

http://vinovo.magnify.net/watch/playlis ... HW5FY46LRC
Golovi Hrvatska - Engleska 1:4

Mali Theo ima fantastican osjecaj za gol, svaka cast...
HRVojeVukcicHRVATinic

#63 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by HRVojeVukcicHRVATinic »

osa wrote:englezi bolji u svakom pogledu, ne treba se vaditi na sudce, sreću i sl., nego sportski priznati poraz i čestitati prije svega capelu, bez obzira na pljuvanje engleskih novinara ovaj mag je uozbiljio ionako veliku repku, pa i s igračem više svih deset ih se vraćalo iza lopte, a to što je iz naftalina izvadio heskyia, mudar potez, obrana se borila s njim, a volkot je odrađivao posao.
Sve je to škola, bolje da se ovaj kiks sada desio. Inače Englezi su živjeli za ovu utakmicu, osveta je najmoćnije oružje. Iskreno prvo poluvrijeme je Hrvatska igrala bolje, englezi me generalno nisu impresionirali. Nije Engleska bila dobra kao što je Hrvatska bila loša. Svatko može jednom kiksati. Biti će zanimljivo gledati srazove sa Ukrajinom, tu će se odlučivati sudbina.
osa

#64 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by osa »

osa wrote:englezi bolji u svakom pogledu, ne treba se vaditi na sudce, sreću i sl., nego sportski priznati poraz i čestitati prije svega capelu, bez obzira na pljuvanje engleskih novinara ovaj mag je uozbiljio ionako veliku repku, pa i s igračem više svih deset ih se vraćalo iza lopte, a to što je iz naftalina izvadio heskyia, mudar potez, obrana se borila s njim, a volkot je odrađivao posao.
Sve je to škola, bolje da se ovaj kiks sada desio. Inače Englezi su živjeli za ovu utakmicu, osveta je najmoćnije oružje. Iskreno prvo poluvrijeme je Hrvatska igrala bolje, englezi me generalno nisu impresionirali. Nije Engleska bila dobra kao što je Hrvatska bila loša. Svatko može jednom kiksati. Biti će zanimljivo gledati srazove sa Ukrajinom, tu će se odlučivati sudbina.
ne govorim o pojedinim dijelovima utakmice nego o generalnom dojmu, svi se komentatori potrgaše obješnjavajući kako ono nije crveni karton, da je tako netko pokupio nekog od naših bila bi druga priča, ne kažem da je namjerno ali po meni za crveni je, nadalje poznato je da ovakve utakmice često usmjeri jedna greška, to se i desilo , kod prvog gola, ali jebiga jednom dobiješ drugi put izgubiš, ali nema veze idemo dalje, dečki su se borili, publika im nije zviždala i to je ono pozitivno, nije sramota izgubiti od engleza, nije sramota pasti sramota je ostati dugo ležat. e sada me samo zanimaju reakcije engleskih novinara, sada će kapelo biti doktor, svi će morati progutati tovar svog izmeta.
DicaTM

#65 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by DicaTM »

Gate 7 wrote:
JThomas wrote:
Sezam wrote:Slovenija - Slovacka?

u ušima mi onaj sa sport kluba kako histerično urla "miiiiilliiiiivoooooojeeeeeeee" :lol:
:lol: :lol: :lol: cvajtaaaaa :lol: :lol: :lol:jarčeviiii
Onaj je najjači komentator :D

A i Milivoje :thumbup: :thumbup: :thumbup:
JThomas

#66 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by JThomas »

DicaTM wrote:
Gate 7 wrote:
JThomas wrote:

:lol: :lol: :lol: cvajtaaaaa :lol: :lol: :lol:jarčeviiii
Onaj je najjači komentator :D

A i Milivoje :thumbup: :thumbup: :thumbup:
čovjek je gigant :thumbup:

da mi je neko prije dvije godine rekao da ću pratiti njemačku drugu ligu iz bilo kojeg razloga, rekao bi mu da nije normalan :wink:

u portugalu nakon dva vodstva domaćih danska okreće na 2:3 :)
Better Man

#67 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by Better Man »

Samo prvih 10 do 15 minuta su Hrvati bili bolji, onda su Englezi preuzeli igru i poderali Hrvate. Podatak da su Englezi imali 9 šuteva, od toga 7 u okvir gola, a 4 su završila u golu i treba spomenuti jedan poništeni gol. Crveni karton je najviše dat zbog raskrvavljene glave, inaće da nije bilo krcvi ne bi bilo ni crvenog kartona. Bez obzira na igrača manje mislim da bi i da su bili u punom sastavu doživjeli debakl. Lijepo reče gost na HRT-u nakon tekme da samo velike Reprezentacije mogu ovako iskoristiti igrača više i lagano poentirati.
Last edited by Better Man on 11/09/2008 09:08, edited 1 time in total.
iverson75

#68 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by iverson75 »

Goals
1. T. Gekas Greece 3
2. M. Klose Germany 3
3. Z. Misimovic Bosnia-Herzegovina 3
4. S. Ostapenko Kazakhstan 3
5. W. Sonck Belgium 3
6. D. Villa Spain 3
7. T. Walcott England 3
Baltazar_khan

#69 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by Baltazar_khan »

Earl wrote:
A Hrvatska je žešće oštećena onim crvnim kartonom to je činjenica.

A čekaj, zbog čega je onda Cole krvario od udarca? Zar nije zbog toga dobio Kovač crveni?
olduser

#70 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by olduser »

luksemburg :lol: :lol:
:thumbup:
van Basten

#71 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by van Basten »

Hrvatskoj je poraz došao u najbolje moguće vrijeme, Biliću pruije svega... ćovjek se malo previše uzjogunio bio, taman da se malo spusti na zemlju. Mislim, ne volim ni ja Capela i njegov fudbal, ali rezultate i prijašnje uspjehe treba uvažavati.
Srbija izgubila od nepredvidljivih Francuza... inače, čini mi se kao najluđa grupa, tu je svaka prognoza za sada nezahvalna.
Druga takva grupa je ona Portugal, Danska, Švedska, Mađarska... Portugal primio dva gola u 90. minuti :-)
a grupa ona Grčka, IZrael... smijurija stvarno... ali eto, potrefi se... slučajno ili ne, Grčka redovno dobije najsmiješniju grupu... tu će Luxemburg popraviti rejting... predviđam mu 10 bodova :D
ugl... zakuhava se... biće interesantno... iako će na kraju 95% "velikih" proći nekako.
ProbuseniDolar

#72 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by ProbuseniDolar »

Ova Litvanija izgleda ozbiljno shvatila kvalifikacije :D ... Prvo zgazili Rumune u gostima, sad i Austrijance ( uzeli Francuze u prvom kolu ), sto nije mala stvar ... Svaka im cast i sretno ... :wink:
cyprus

#73 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by cyprus »

Porazi Srbije i Hrvatske nisu nikakvo iznenađenje. Prošle godine mi je toliko išla na živce priča - Hrvati su jači od Engleza.Slovenija igra vrlo dobro u ovim kvalifikacijama. Makedonija i Crna Gora nisu loši, ali daleko su od plasmana bilo gdje. Toliko o komšijama, ne da mi se više o njima.

Definitivno najveće iznaneđenje dana je Luxemburg u Švici. Valjda su ih ovi preneozbiljno shvatili. Također, iznenađenje je i poraz Portugala kući, al Danci nisu nikad za potcjenit, mada se pogotovo iz njihove forme u zadnje vrijeme nije moglo naslutit da su spremni za vako nešto. Od blažih iznenađenja večeras možda to što je Lihtenštajn izborio X u dalekom Azerbejdžanu, ali to je nebitna utakmica, donekle i remi Turske, mada sam to lično i očekivao. Njemačka tu i tamo, Finci nisu blesava ekipa, pogotovo na svom terenu, tako da se ovo ne može smatrat kixem švaba. Al definitvno najzadovoljnija reprezentacija u prav 2 kola kvalifikacija može da bude Litvanija. Stvarno zasad to djeluje sjajno. Mada im nije prvi put da dobro otvaraju kvalifikacije, ali istina nikad ne ovako dobro. Razočarenja ima više, izdvojio bih recimo Rumuniju, kao i bratsku im Moldaviju, ali ovi drugi nisu pak toliko bitni sa aspekta plasmana na SP.
Chopper_Horrace

#74 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by Chopper_Horrace »

cyprus wrote:Porazi Srbije i Hrvatske nisu nikakvo iznenađenje. Prošle godine mi je toliko išla na živce priča - Hrvati su jači od Engleza.Slovenija igra vrlo dobro u ovim kvalifikacijama. Makedonija i Crna Gora nisu loši, ali daleko su od plasmana bilo gdje. Toliko o komšijama, ne da mi se više o njima.

Definitivno najveće iznaneđenje dana je Luxemburg u Švici. Valjda su ih ovi preneozbiljno shvatili. Također, iznenađenje je i poraz Portugala kući, al Danci nisu nikad za potcjenit, mada se pogotovo iz njihove forme u zadnje vrijeme nije moglo naslutit da su spremni za vako nešto. Od blažih iznenađenja večeras možda to što je Lihtenštajn izborio X u dalekom Azerbejdžanu, ali to je nebitna utakmica, donekle i remi Turske, mada sam to lično i očekivao. Njemačka tu i tamo, Finci nisu blesava ekipa, pogotovo na svom terenu, tako da se ovo ne može smatrat kixem švaba. Al definitvno najzadovoljnija reprezentacija u prav 2 kola kvalifikacija može da bude Litvanija. Stvarno zasad to djeluje sjajno. Mada im nije prvi put da dobro otvaraju kvalifikacije, ali istina nikad ne ovako dobro. Razočarenja ima više, izdvojio bih recimo Rumuniju, kao i bratsku im Moldaviju, ali ovi drugi nisu pak toliko bitni sa aspekta plasmana na SP.

zvucis kao onaj komentator na eurosportu :P
nikad_izvini

#75 Re: Kvalifikacije za SP 2010-SVE REPREZENTACIJE

Post by nikad_izvini »

Albania 2 1 1 0 3 0 4
Denmark 2 1 1 0 3 2 4
Sweden 2 1 1 0 2 1 4
Portugal 2 1 0 1 6 3 3
Hungary 2 0 1 1 1 2 1
Malta 2 0 0 2 0 7 0

Vrlo nezgodna grupa.Glavni favoriti Danci, Šveđani i Portugalci.S tim da je trener Portugala Kveroz za mene pomalo diskutabilan.Na Fifinoj stanici piše da im je trner Skolari :-) Fali im Ronaldo i to je osjeća.
Albanija bi mogla biti vrlo neugodna i odlučiti vrh tabele, već su remizirali kući sa šveđanima, kao i Mađarska(mada sumnjam, nisu me se baš dojmili).

Greece 2 2 0 0 5 0 6
Israel 2 1 1 0 4 3 4
Latvia 2 1 0 1 2 3 3
Luxembourg 2 1 0 1 2 4
Switzerland 2 0 1 1 3 4
Moldova 2 0 0 2 2 4 0

Grupa je prejadna, bez potcjenjivanja ikoga.Doduše, ista ta Moldavija je protiv nas osvojila 4 boda :skoljka:
Grčki jadovi prolaze bez problema.Izrael bi trebao biti drugi, ali možda im mogu napraviti probleme Švajcarci i Latvijci.Latvijci su već jednog igrali EP.Luxemburg me iznenadio prijatno za razliku od Moldavije(obje izgubili kući)

Poland 2 1 1 0 3 1 4
Slovenia 2 1 1 0 3 2 4
Slovakia 2 1 0 1 3 3 3
Czech Republic 1 0 1 0 0 0
Northern Ireland 2 0 1 1 1 2
San Marino 1 0 0 1 0 2

Česi i Poljaci za 1 i 2 mjesto.Slovence nisam gledao, ali prema rezultatima su vrlo nezgodni.Možda bi mogli da se umiješaju u borbu za drugo mjesto( i da sa njima igramo baraž :skoljka: :skoljka: :run: )Slovačka je prosječna reprezentacija..Sjeverna Irska uopšte nije loša, ali nemaju šanse da prođu.San Marino očito jedna od zadnjih kanti protiv koje svi mogu da računaju po 6 bodova.

Germany 2 1 1 0 9 3 4
Russia 1 1 0 0 2 1 3
Wales 2 1 0 1 2 2 3
Finland 1 0 1 0 3 3 1
Azerbaijan 2 0 1 1 0 1
Liechtenstein 2 0 1 1 0 6

Nijemci i Rusi za prvo mjesto.Finci i Velšani za 3 i 4.Prednost Finskoj.

England 2 2 0 0 6 1 6
Ukraine 2 2 0 0 4 1 6
Belarus 2 1 0 1 3 2 3
Croatia 2 1 0 1 4 4 3
Kazakhstan 3 1 0 2 4 6
Andorra 3 0 0 3 1 8 0

Engleska vođena Kapelom suvereno osvaja prvo mjesto.Ukrajnina i Hrvatska za drugo mjesto.S tim da će Hrvati imati velikih problema da se plasiraju u baraž.Zašto? Ukrajina je već dobila Bjeloruse u Minsku a Hrvati izgubili kod kuće od Engleske.Vrlo loš razvoj događaja za Hrvate.Ukrajini daje prednost, mada je to nezahvalno.

Lithuania 2 2 0 0 5 0 6
Serbia 2 1 0 1 3 2 3
Austria 2 1 0 1 3 3 3
France 2 1 0 1 3 4 3
Romania 2 1 0 1 1 3 3
Faroe Islands 2 0 0 2 0 3

:-) :-) :-) :-)

Austrija dobije Francusku.Litvanija Rumuniju u gostima pa Austriju kući :run: Francuska prva :?: Srbija, Rumunija, Litvanija i Austrija za drugo mjesto.Navijam za Austriju, khm.... :D :-D

Italy 2 2 0 0 4 1 6
Ireland Republic 2 1 1 0 2 1 4
Montenegro 2 0 2 0 2 2 2
Bulgaria 1 0 1 0 2 2 1
Cyprus 1 0 0 1 1 2 0
Georgia 2 0 0 2 1 4 0

Italija glat.Irska i Bugarska za drugo mjesto.Crna Gora tvrd orah.

Netherlands 1 1 0 0 2 1 3
Macedonia FYR 2 1 0 1 2 2 3
Scotland 2 1 0 1 2 2 3
Norway 1 0 1 0 2 2 1
Iceland 2 0 1 1 3 4 1

Holandija prva.Loša grupa, više manje.Makedonci su pokazali da se mogu bez problema boriti za drugo mjesto.Škoti su možda najbliži tome, ali :roll:
Post Reply