Kvalifikacije za SP 06

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stari

Post by Stari »

kafana wrote:
Stari wrote:Da rekapituliram sinocnja desavanja u nasoj grupi...Svedjani su pruzili solidnu partiju protiv Ceske i izvojevali jos jednu pobjedu (2:1) protiv ove renomirane ekipe.

Zuto-plavi su nastupili bez standardnog napadackog dueta Ibrahimovic-Ljungberg....no iskusni Larsson (taj medicinsko-nogometni fenomen bez premca na ovoj kugli zemaljskoj) je bez vecih teskoca preuzeo taj zadatak... i naravno zabio vodeci gol...

Terensku inicijativu su , uprkos tome sto su bili gosti, imali Cesi pogotovu u zadnjih 15-ak 20 minuta...kada su samo cudesa ( i vjerovatno uredno placene vitre) spasile Svedjane od preokreta rezultata u Cesku korist. Baros i Koller su se izgleda takmicili ko ce veci zicer zapucati u svedskog vratara na efektniji nacin. Golman svedjana (Isaksson) je na taj nacin, ni kriv ni duzan, postao heroj utakmice. No tako to i treba da izgleda kad igraju skandinavski majstori... :D ... i tako ce to akoBogda biti i u Listopadu mjesecu tekuce godine na nekom od hrvatskih stadiona.

Vidim Hrvati se ocito, sudeci po onoj sinocnoj utakmici, ne misle zajebavati kad cas sluzbene utakmice konacno kucne....no i to je ukalkulisano i ide u nasu korist....jer Hrvati ce poceti previse razmisljati o predstojecem mecu ...i time se previse opteretiti...

Utakmica u Listopadu ce, to se sada sa sigurnoscu moze reci, biti vrlo zajebana.

ne znam koju si ti utakmicu gledao. po tebi svedi razvalili cehe. a ustvari je istina drugacija. kao primjer u drugom poluvremenu svedi nisu imali niti jedan udarac prema golu kao i u prvom kad su dali golove iz guzve . mislim vise srecno nego igrom dok su cesi imali u cijeloj utakmici bar 20 udaraca prema golu od toga bar 14-15 direktno na gol. i ti mi govoris o kvalitetu svedske .golemo.

Kafana:
po tebi svedi razvalili cehe

Stari:
Po meni ....(kad je vec dotle doslo da covjek mora citirati vlastite recenice).......su Cesi igrali ovako:
Terensku inicijativu su , uprkos tome sto su bili gosti, imali Cesi pogotovu u zadnjih 15-ak 20 minuta...kada su samo cudesa ( i vjerovatno uredno placene vitre) spasile Svedjane od preokreta rezultata u Cesku korist. Baros i Koller su se izgleda takmicili ko ce veci zicer zapucati u svedskog vratara na efektniji nacin.
Kako ti se poslije citanja ovog gornjeg mogla izroditi misao da ja ovime tvrdim da su Svedi razvalili cehe?....Ne znam...jer ja to :D -gle cuda- :D ne tvrdim ...a ako ti to citanjem ovih slova gore ne uocavas....pokusaj citati vise puta.
manijak1

Post by manijak1 »

Šveđani će poderati Bugare , Islanđani uzeti bod susjedima :D na svom terenu i zakuhaće se u toj grupi :D .
Što se Sedme grupe tiče BiH će potopiti Belgiju a Litvanci će slaviti na Marakani .
praznina

Post by praznina »

manijak1 wrote:Šveđani će poderati Bugare , Islanđani uzeti bod susjedima :D na svom terenu i zakuhaće se u toj grupi :D .
Što se Sedme grupe tiče BiH će potopiti Belgiju a Litvanci će slaviti na Marakani .
Da nisi nešto zaboravio?
kafana

#29 Re: Kvalifikacije za SP 06

Post by kafana »

Stari wrote:Mozda je bila ranije postavljena slicna tema neznam no u svakom slucaju evo kratke price za uvod u diskusiju.

Dakle Bosanskohercegovacka ekipa ide igrati protiv Belgijanaca i kako god bude ...nece biti lako i o tome osim toga ima zasebna tema.
Ostale utakmice u kvalifikacijskom ciklusu su meni takodjer vrlo zanivmljive .....dakle ovo bi istina moglo da se nalazi i na odjelu za dijasporu al obzirom da se radi o nogometu (dakle jednoj interplanetarnoj pojavi) mislim da nije pogresno otvarati takvu temu....isparvite me ako mislite da grijesim.

Dakle nasi momci slijedeci vikend idu u Bugarsku...bice gadno....imaju protiv njih pozitivan bilans tokom proslih sluzbenih susreta....i osim toga proslog ljeta su ih na EP u Portugaliji naprasili sa cijelih 5:0. Medjutim ovog puta se nece pjevati bas ista pjesma od ljetos....Bugarska ekipa je napravila odredjene izmjene...izmedju ostalog sad ih predvodi H. Stoijichkov....

Situacija je takva da je ovo jedna od dvije utakmice koje odlucuju o sudbini zuto plavih kvalifikacija. Zijane li u Sofiji ...ceka ih Zagreb na jesen i u tom slucaju puno laksi posao hrvatskoj ekipi....medjutim izvuku li bar nerijeseno ....onda se ja ne bih prerano radovao da sam na mjestu navijaca hrvatske reprezentacije....na Maximiru ce u tom slucaju biti puno paklenije.

Sta se moze ocekivati?
Z. Ibrahimovic (Juventus) je zdrav i u dobroj formi....i pokazao se kao vrlo tezak problem za bugarsku ekipu ljetos. Ljungberg (Arsenal) nije bas najzdraviji i i u najboljoj formi....Wilhelmsson (Anderlecht) vrijeme je vec da definitvno izbaci iz ekipe Ljungberga na poziciji najbrzeg momka u navali ....
I eto tako

nastavite sa ostalim , vama interesantnim susretima....

MA BANIRAJTE OVOG LUDJAKA I PRODANU DUSU.
kafana

#30 Re: Kvalifikacije za SP 06

Post by kafana »

Stari wrote:Mozda je bila ranije postavljena slicna tema neznam no u svakom slucaju evo kratke price za uvod u diskusiju.

Dakle Bosanskohercegovacka ekipa ide igrati protiv Belgijanaca i kako god bude ...nece biti lako i o tome osim toga ima zasebna tema.
Ostale utakmice u kvalifikacijskom ciklusu su meni takodjer vrlo zanivmljive .....dakle ovo bi istina moglo da se nalazi i na odjelu za dijasporu al obzirom da se radi o nogometu (dakle jednoj interplanetarnoj pojavi) mislim da nije pogresno otvarati takvu temu....isparvite me ako mislite da grijesim.

Dakle nasi momci slijedeci vikend idu u Bugarsku...bice gadno....imaju protiv njih pozitivan bilans tokom proslih sluzbenih susreta....i osim toga proslog ljeta su ih na EP u Portugaliji naprasili sa cijelih 5:0. Medjutim ovog puta se nece pjevati bas ista pjesma od ljetos....Bugarska ekipa je napravila odredjene izmjene...izmedju ostalog sad ih predvodi H. Stoijichkov....

Situacija je takva da je ovo jedna od dvije utakmice koje odlucuju o sudbini zuto plavih kvalifikacija. Zijane li u Sofiji ...ceka ih Zagreb na jesen i u tom slucaju puno laksi posao hrvatskoj ekipi....medjutim izvuku li bar nerijeseno ....onda se ja ne bih prerano radovao da sam na mjestu navijaca hrvatske reprezentacije....na Maximiru ce u tom slucaju biti puno paklenije.

Sta se moze ocekivati?
Z. Ibrahimovic (Juventus) je zdrav i u dobroj formi....i pokazao se kao vrlo tezak problem za bugarsku ekipu ljetos. Ljungberg (Arsenal) nije bas najzdraviji i i u najboljoj formi....Wilhelmsson (Anderlecht) vrijeme je vec da definitvno izbaci iz ekipe Ljungberga na poziciji najbrzeg momka u navali ....
I eto tako

nastavite sa ostalim , vama interesantnim susretima....

MA BANIRAJTE OVOG LUDJAKA I PRODANU DUSU.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Ukraina i U.S.A. izborile plasman pa se broj već kvalifikovanih za SP popeo na 8.

Preporuka za danas - Eurosport 18.00 - Obala Slonovače - Kamerun, Drogba protiv Eto'a :D ... Kamerunu odgovara samo pobjeda... u slučaju nerješenog morali bi pobjediti Egipat i čekati kiks Obale Slonovače protiv slabog Sudana u zadnjem kolu.
Stari

Post by Stari »

Ehm....u subotu su,kao sto to vjerujem neki od vas vec znaju, plavo zuti momci ponovo po ko zna koji put, golovima Larssona Ljungberga i Ibrahimovica, ubjedljivo nadigrali Bugarsku i za sad se sve odvija prema ranije zacrtanom planu. Predstoji neugodno gostovanje u Madjarskoj s kojom svedjani u zadnjih 20-ak godina nisu imali vecih problema no nikad se ne zna.

Utakmica , ova protiv Bugarske, je odigrana u Solni (sjeverno predgradje Sotckholma) i pruzila je sve ono sto ljubitelji ove vrste igranja te igre samo pozeljeti mogu. Dakle: disciplina, jaka kondicija, nekoliko sprintova Ljungberga i Wilhelmssona, nekoliko driblinga-zrvcki Ibrahimovica....i fantasticne pozicione igre realizatora Larssona. Iznad svega: potpuna kontrola i pregled situacije u odbrani, na kojoj se kompletna strategija zasniva. Oni zaljubljeni u juznjacko - latinsku varijantu ove igre, punu driblinga, rezanih slobodnih udaraca i kornera, stalnog svadjanja sa sucima, ne vide naravno u ovoj filozofiji niceg lijepoga...ali boze moj ...ukusi su razliciti. Neko voli recimo tamnopute mulatkinje sa plaza pokraj Rio De Zhaneira, neko voli plavokoso-plavooke skandinavke u tami geteborskih luckih kvartova.....tako vam je to. Grdo bi bilo da svi volimo apsolutno iste stvari.
Stari

Post by Stari »

Eh vidim sinoc su se mnoge, vise ili manje lijepe, stvari desile u ovogodisnjem ciklusu kvalifikacija. O podvigu Sliskovicevih momaka u Kaunasu cu pisati na za to predvidjenoj temi... i necu zaliti pohvala vjerujte mi, jer momci su stvarno napravili dobar posao.

Ovako je to bilo, zovnuo me sinoc komsjia (komsija mi u biti i nije ali se tako oslovljavamo, nije bitno), da pokusamo nekako nahalatiti njegovu satelistku antenu ne bi li kako uspijeli uhvatiti televizijski signal iz Litvanije...prckali smo tamo-vamo..gore-dolje, lijevo-desno, handrkulaj sa ovim-kurlijaj sa onim...i nece pa da si bogin. Nadrkani skoro do krajnosti....usaglasismo stavove oko toga da to nemere, te se nakon kraceg razmatranja datog prijedloga (pikantni chips sa paprikom- pilsner piva iz Ceske.... i slani sir iz Turske) odlucismo se da isti usvojimo jednoglasno....Na 3 kanalu svedske (privatne) televizije je bio direktan prijenos utakmice iz Budimpeste. Moj komso je isto kao i ja porijeklom iz Bosne i Hercegovine ....nisam siguran ali mislim da je za Hrvatsku vezan puno vise no ja...i ja to razumijem i uvazavam....jer covjek je radio nekoliko godina u Hrvatskoj ... i emotivno je vezan za to podneblje ....napokon u Svedsku je doselio prije samo nekoliko godina... I tako obzirom da mi je ukazao gostoprimstvo ....nisam ni pod razno imao namjeru da to zloupotrijebim ...ili pokvarim time sto cu otvoreno navijati za svedjene...pogotovu sto smo culi da je ranije ekipa Hrvatske procerdala dva cijela boda protiv Malte...i mislio sam: "ma necu ga sad iritirati , odigraju li svensoni i nerjeseno ...sanse su iste" ...."ovo kolo kvalifikacija, isto kao da se nije ni igralo sto ce reciista meta ==> isto odstojanje.

I tako je bilo utakmica je bila takva da je u osnovi odgovara Svedjanima, dakle; dosadna poziciona igra bez vecih trzavica na bilo kojoj strani, Madzari su se bojali Larssona i Ljungberga malo vise nego sto su to u biti trebali...tako da su , ionako impotentnom vlastitom napadu, pridavali sporednu ulogu. Puno napetije je bilo na TV-textu gdje smo pratitli kretanje rezultata na stranicama posvecenim sportskoj prognozi, Barbarez ga je dao i mi smo svako malo ukljucivali TV-text kontrolisuci eventualne rezultatske promjene...hvala bogu nije ih bilo. Utakmica u Budimpesti se blizila kraju. Bio je 90 -ti minut. Skontali smo da tu vjerovatno ovaj rezultat stoji na svom mjestu do kraja ...pa smo opet aktivirali TV-text da vidimo ostale rezultate .... primjetio sam dam ga je rezultat iz Kaunasa radovao, ali ne zbog sportske prognoze na kojoj je u toj utakmici odigrao fixno 1, .....kad se izvana zacu nesto kao kao krdo volova koji u trku mucu....ili copor gladnih vukodlaka u nadiranju. Reflexno ugasismo TV-text....u kadru je bila repriza onoga sto je mladi Z.Ibrahimovic napravio na stadionu koji se nekad zvao NEP a sada Ferenz Puskas u 91...92:oj minuti. Zakuc'o ju je Zlaja tako ...da je i na usporenom snimku bilo lose vidljivo...golman je bio na pravom mjestu ...nista mu nije pomoglo ...prosvirao mu ju je Zlaja ....kroz usi.

Komso samo promrsi.... "E jebo ti pas majku ciganjsku...". I okrenu se meni i rece "Znas ti da je on cigan?...caca mu, vele, neki Sefko iz Bijeljine."
"Ne znam"- odgovorih, pokusavajuci zadrzati poker-facu "Ja sam opet cuo da mu je mater hrvatica iz Moslavine".....

"Ma daj ...dje ce hrvatica biti ciganka"

"Pa dobro , more biti da sam pogresno cuo...boli me briga vazno je da su nasi pobjedili..."

"Kako to mislis?"
"Pa u Litvaniji ...YBM-liga"..ovdje sam se poceo lagano smijesiti...

"Ahaa to ...pa jest"
Krivokapic

Post by Krivokapic »

praznina wrote:Ukrajina u kvalifikacijama u gostima oderala Tursku. Je li ono Turska bila 3. na posljednjem svjetskom prvenstvu? Pobijedila je takođe u gostima i aktuelnog prvaka Evrope selekciju Grčke.
Jel ono Turska pobijedi Ukrajinu u gostima?
Stari

Post by Stari »

Evo zalosne vijesti za sve ljubitelje plavo-zute ekipe .... i radosne vijesti za navijace drzavne reprezentacije nasih zapadnih susjeda. Sinoc se desilo ovo:

Image
Marco Materazzi je izgleda sjebao nogice Zlatanu Ibrahimovicu i izgleda da je to uradio ono bas temeljito...tako da Zlaja (pisu danasnje svedske dnevne novine) vjerovatno nece moci nastupiti u subotu na Maximiru. Jos od ranije je sasvim izvjesno da ofanzivni veznjak Ljunberg (Arsenal) nece moci igrati. Ako se ovakva situacija odrzi do subote....sa gorcinom moram konstatovati da su nase sanse da izbjegnemo poraz u Zagrebu ...minimalisticke. Bez Ljungberga i Ibrahimovica ...svedska ekipa bi morala igrati samo sa Larssonom (koji nije standardan u Barceloni ...prirodno ...zbog poznih mu godina) i Albäckom (FC KOpenhagen) ...i veznim redom koji bi zbog pojacavanja odbrane bio desetkovan. Ova alternativna ekipa koja ce u subotu istrcati pred publiku u Zagrebu....ne moze hrvatima dati gol..tuzno ali najvjerovatnije se Hrvatskoj vec sada moze cestitati plasman na zavrsni turnir svijetskog prvenstva u fudbalu i Njermackoj.
Brando

Post by Brando »

tuzno ali najvjerovatnije se Hrvatskoj vec sada moze cestitati plasman na zavrsni turnir svijetskog prvenstva u fudbalu i Njermackoj.
cuj tuzno :? a frajera...
popuse kuci od te iste hrvatske i onda se k.... na njenom terenu :? ...nidje veze :-? sta kazu gore u svedskoj jesul to kontali izvuci bod ili dobiti :? :-? :lol: :lol:
sa zlatanom ili bez njega nema tu ba nista za skandinavce... u svedskoj se nije sastao s loptom... ne kontam odakle taj optimizam... jest da hrvatska zna usrati periodicno kao na malti...ali...kad treba zaigrati...
Stari

Post by Stari »

Hm...svedjani su u dosadasnjem toku igara na Fifinim i Uefinim takmicenjima pokazali da dovoljno dobro znaju igrati taj sport.

Osim toga , kako sad stoje stvari...postoji mogucnost da i drugoplasirani iz te grupe ide na SP direktno tj. bez potrebe da s nekim nesto doigrava. Postoje dva mjesta za najbolje drugoplasirane ekipe. A u onim grupama koje imaju jednog clana vise(sto nije slucaj u ovoj grupi) ...rezultati dobijeni u obracunima sa posljednjeplasiranom ekipom se nakon zadnjeg kola brisu. Rezultat u Maximiru u subotu ...na taj nacin moze biti irelevantan....jer i Hrvatska i Svedska imaju impozantan broj bodova.
Mahalac

Post by Mahalac »

Sta je s nama i kvalifikacijama..?

Nista ne cumura...jel se to misli da je gotova stvar...prosli jel :D

Realno mislim da imamo sansi a najvece uporiste je u tome sto belgijanci imaju jos sanse, te ce naguziti spance koji su ionako mrlje mrljave, eh tu je ngdje i rasplet i po meni prihvatljivo rjesenje SERIMO i mi dalje na EP.
Valjda to kozemo organizirati a dovoljno mrzimo spance obadvoje da ih ne naguzimo a vala i zasluzuju to.

ETO :D

:bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih:
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Stari wrote:Osim toga , kako sad stoje stvari...postoji mogucnost da i drugoplasirani iz te grupe ide na SP direktno tj. bez potrebe da s nekim nesto doigrava. Postoje dva mjesta za najbolje drugoplasirane ekipe. A u onim grupama koje imaju jednog clana vise(sto nije slucaj u ovoj grupi) ...rezultati dobijeni u obracunima sa posljednjeplasiranom ekipom se nakon zadnjeg kola brisu. Rezultat u Maximiru u subotu ...na taj nacin moze biti irelevantan....jer i Hrvatska i Svedska imaju impozantan broj bodova.
Sa pobjedom protiv Islanda i 24 boda može se reći da su Švedi sigurni, osim u slučaju da izgube od Hrvatske nekim vaterpolo rezultatom.

Poljska koja u slučaju poraza od Engleske završava na 24 boda u idealnom slučaju gdje gubi sa 1-0 završava na +18 gol razlici. Tako da bi Švedska trebala izgubiti od Hrvatske sa 9-0 a sa Islandom odigrati minimalnih 1-0, što je u domenu naučne fantastike.

Ukoliko Češka dobije naredne dvije utakmice imaće 24 boda (kada se izbrišu bodovi Andore ili Armenije u zavisnosti ko bude zadnji) i tu bi Češka trebala nadoknaditi +14 gol razliku u korist Švedske ako Andora bude zadnja, tj +8 ako Armenija bude zadnja.
TheGame

Post by TheGame »

Mahalac wrote:Sta je s nama i kvalifikacijama..?

Nista ne cumura...jel se to misli da je gotova stvar...prosli jel :D

Realno mislim da imamo sansi a najvece uporiste je u tome sto belgijanci imaju jos sanse, te ce naguziti spance koji su ionako mrlje mrljave, eh tu je ngdje i rasplet i po meni prihvatljivo rjesenje SERIMO i mi dalje na EP.
Valjda to kozemo organizirati a dovoljno mrzimo spance obadvoje da ih ne naguzimo a vala i zasluzuju to.

ETO :D

:bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih:
kakvo E.P. :shock: :roll:

idi oguli jabuku...crtaj nešto
Stari

Post by Stari »

Hm...situacija se dodatno zakopmlikovala u stabu plavo-zutih. Zlatan je dosao(nakon dvodnevnog natezanja Svedske i Juventusa) ipak u Austriju i vjerovatno ce pratiti ekipu ...no oni novinari koji su ga vidjeli na treningu kazu da je bolje da nije dosao...dobro hramlje na jednu nogu i staviti ga u ekipu u Zagrebu bilo bi pravo neodgovorno. Ljunberg je takodjer u losem stanju....sto se moze reci i za Mellberga halfa-schefa odbrane. Skandinavci dolaze u Zagreb bez iluzija....u svim novinama su naslovi u stilu "...uzimanje i jednog boda u Zagrebu sa ovakvom ekipom bi bilo ravno podvigu"...jedina kombinacija koja bi eventualno pila vode je igra na ...0:0...jer onog momenta kad/ako hrvati daju gol...svedjani nemaju cime napasti da bi eventualno poravnali.

"Dolazimo igrati odbrambenu" igru kazu u strucnom stabu...uspijemo li - ma puna saka brade....- ne uspijemo li (obzirom na okolnosti) nije nikakva katastrofa.

Hrvati ce morati napasti sa vise igraca i to od prve sekunde i pokusati doci u rano vodstvo ....dadnu li ovim plvaookim momcima 15-20 minuta vremena da im se bunker "uigra" ...za svaki daljnji minut bit ce sve teze i teze. "Dolazimo bez glavnog umjetnika s loptom i bez dva glavna trkaca ...no dolazimo sa desat misicavih i za odbranu dobro pripremljenih momaka koji se ne boje bucnog navijanja."

Vidjet cemo sutra
da pamtis

Post by da pamtis »

Barbarez skupio novac za navijače

Prema posljednjim najavama BH Fanaticosa, podršku s tribina našim igračima u Beogradu davat će od 1.500 do 2.000 najvjernijih navijača bh. nogometne reprezentacije. Većina Fanaticosa okupit će se u Sarajevu, odakle će 11. i 12. oktobra krenuti u Beograd.

Dolazak su najavili fanovi iz Švedske, Danske, Holandije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Finske i Norveške. Osim njih, oko 100 navijača iz Novog Pazara, Sjenice i Bijelog Polja javilo se Fanaticosima i izrazilo želju da bodre Barbareza i društvo na utakmici na Marakani.

"Iako smo imali problema sa kupovinom karata i ljudima iz našeg Nogometnog saveza koji su nas malo zavlačili, idemo u Beograd! Ne bojimo se ničega, idemo da bodrimo našu repku jer želimo pobjedu nad Srbijom", kažu vođe BH Fanaticosa. Naši navijači su od Zorana Damjanovića, šefa administracije u Fudbalskom savezu SiCG, tražili oko 5.000 karata, ali im se nije izašlo u susret. Kako mnogi neće da rizikuju i u srbijansku metropolu odu uzalud, samo oni koji su unaprijed nabavili karte za određeni dio tribine koja pripada gostujućim navijačima - prisustvovat će odlučujućem susretu Grupe 7.

Vođe Fanaticosa posebno ističu veliki doprinos reprezentativaca, na čelu sa Barbarezom, koji je skupljao novac među svojim kolegama na pripremama, kako bi navijači iz BiH došli na meč u Beograd. (E.D.)
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Postoje još 2 ovakve teme a na svakoj temi Manijak1 se potrudi da nas podsjeti na kvalifikacione tekme za odlazak na SP 2006.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Biće srčanih udara u Kamerunu :D

Fulili su penal u 95. minuti utakmice protiv Egipta i Obala Slonovače se plasirala na SP.

Nigerija takođe ispala.

Plasirali se

-Angola
-Obala Slonovače
-Gana
-Togo

Peti afrički će se odlučiti večeras u meču Tunis-Maroko
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Večeras se plasirali

Holandija
Italija
Hrvatska
Poljska
Engleska
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

NeKi_LiK wrote:Večeras se plasirali

Holandija
Italija
Hrvatska
Poljska
Engleska
Kako misliš Poljska i Engleska!

Jedna od njih mora biti u baražu.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Davy Crockett wrote:

Holandija
Italija
Hrvatska
Poljska
Engleska

Boga ti jel' ti mene zajebavaš ? :D :D

Meni se čini da ti je na 18 tema napisano da najbolje dvije od 8 drugoplasiranih direktno ide dalje

:D
mostarac

Post by mostarac »

NeKi_LiK wrote:
Davy Crockett wrote:

Holandija
Italija
Hrvatska
Poljska
Engleska

Boga ti jel' ti mene zajebavaš ? :D :D

Meni se čini da ti je na 18 tema napisano da najbolje dvije od 8 drugoplasiranih direktno ide dalje

:D
a to su Ceska i Svedska koliko ja znam

ali lako nam se moze desiti da nas u Barazu cekaju Francuzi, mada bi bilo cudo da dobijemo Norvezane ili Slovence, zatim Slovake ili Ruse, Svicarce ili Irce. Sve su to ekipe sa kojima se mi mozemo nositi i koliko znam u barazu nema jakosnih skupina. Dakle svi su u jednom bubnju sto ce reci da Francuska-Engleska moze biti par u barazu. Meni se cini da je tako, a mozda i nisam upravu.
Ali da se mi dovucemo do baraza pa cemo onda misliti o tome.
Last edited by mostarac on 08/10/2005 22:55, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:

Problem je što Gemini pardon David Crockett dobija inofrmacije i s drugih foruma, pa se zbuni :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

umro je mostar wrote:a to su Ceska i Svedska koliko ja znam
A to su Engleska/Poljska u zavisnosti od njhiovog meča i Švedska ukoliko uzme bod Islandu što neće biti teško.

Uozbiljite se i prestanite tražiti grešku u mojim postovima jer je nema :oops: :D
Post Reply