Kvalifikacije za EP: Španija - BiH 1:1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mr_orange

Post by mr_orange »

Nakon kojeg kartona se pauzira? Da nije možda pravilo da se pauzira poslije 3. pa onda poslije svakog drugog(5.,7.,...) ili poslije 2. pa poslije svakog trećeg 2.,5.,8.,?! Ovo treba provjeriti, ima li neko da to već zna?!
king_sa

Post by king_sa »

Vec sam kontaktirao s njima savezu jutros telefonom i poslao im sve dokaze sto ja posjedujem, oni ce jos pronaci snimak utakmice spanija-litvanija i pregledati ga , i ako se ustanovi da je zuti zaista pokazan mi kao sto kazes nemamo sta izgubiti. Ja to ne bih nazvao ciganskim dobijanjem bodova, nego zadovoljavanjem pravde nad pocinjenom nepravdom sinocnjim pretjeranim produzavanjem utakmice mimo svih okvira. Kao sto je kolega rekao ne mogu kazniti Spaniju jer su dobili takav izvjestaj ali nama moraju nadoknaditi ono cime smo osteceni ili ponistiti utakmicu pa da se igra nova ili naci solomonsko rjesenje pa nama dodati jos dva boda sto bi citave kvalifikacije odvelo u potpunu neregularnost. Mada ja mislim da je nacionalni savez duzan pratiti statistiku i evidenciju koji su im igraci pod kartonima a ne FIFA i UEFA. Oni su samo kontrolni organi koji imaju tu istu zvanicnu evidenciju u slucaju zalbenoh postupka i istorijata. Sto znaci Spaniju mogu itekako kazniti u slucaju da je sve istina zbog administrativnog propusta.
mr_orange

Post by mr_orange »

Evo ljudi, upravo primih odgovor na mail(u kojem sam im napisao da provjere da li je Albelda imao pravo nastupa) od Lejle Bureković iz Saveza, u kojem piše: ''Hvala na intervenciji.... Provjeravamo i poduzecemo odgovarajuce korake.... Hvala na podrsci '' :)
Santos

Post by Santos »

Cestitam ovim momcima sto se bore da dokazu za te zute kartone.Svaka vam cast.
the_stick

Post by the_stick »

king_sa wrote: Mada ja mislim da je nacionalni savez duzan pratiti statistiku i evidenciju koji su im igraci pod kartonima a ne FIFA i UEFA. Oni su samo kontrolni organi koji imaju tu istu zvanicnu evidenciju u slucaju zalbenoh postupka i istorijata. Sto znaci Spaniju mogu itekako kazniti u slucaju da je sve istina zbog administrativnog propusta.
slusaj covjece... nacionalni savez je duzan pratiti statistiku koju mu da fifa... ako u sluzbenom zapisniku fife pise da albeida nije dobio karton, spanija se po tome vodi taman i da je sudija albeidi pokazao zuti karton... sta se moze uraditi na osnovu snimka ne znam... ali nije logicno da se spanija moze kazniti... a jos je manje logicno da nam dodaju 2 boda... a naknadna utakmica?? mislim da prvo nasa reprezentacija ne bi htjela takvo nesta... stavimo ruku na srce... sinoc jesmo pokradeni, ali smo imali i puno srece.... tesko da bi opet mogli ponoviti ovakav rezultat....

evo jos jednom link za oficijelni fifin izvjestaj sa utakmice spanija - litvanija....

http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/t/mr/mr36661.html

btw.. na toj istoj uefinoj stranici, na koju se pozivate, pise da je sinoc baljic dobio zuti karton... ljudi, jel igrao sinoc baljic? pa jebiga... ja sam se prvi ponadao da je ovo istina... ali kada je nesta oficijelno onda je oficijelno.... i dzaba ti sve stranice svijeta koje vode neoficijelnu statistiku...
Frutek

Post by Frutek »

mr_orange wrote:Evo ljudi, upravo primih odgovor na mail(u kojem sam im napisao da provjere da li je Albelda imao pravo nastupa) od Lejle Bureković iz Saveza, u kojem piše: ''Hvala na intervenciji.... Provjeravamo i poduzecemo odgovarajuce korake.... Hvala na podrsci '' :)
Svaka čast Orange :-D . Moramo se izborit da se ova sinoćnja nepravda dokaže.
Zreli

Post by Zreli »

gdje ima tabela?

opet su nas katolici pokrali. to se tamo broji kao lijep gest, maniri i tako dalje
Zreli

Post by Zreli »

WM- Qualifikation Europa - Gruppe 7
SP S U N T DIFF PKT
1 Spanien 7 3 4 0 10:2 8 13
2 Serbien/Mo. 6 3 3 0 10:0 10 12
3 Litauen 6 2 3 1 7:3 4 9
4 Belgien 6 2 2 2 7:7 0 8
5 Bosnien H. 6 1 4 1 7:8 -1 7
6 San Marino 7 0 0 7 2:23 -21 0

04.09. 20:15 Belgien 1:1 Litauen
04.09. 20:30 San Marino 0:3 Serbien/Mo.
08.09. 18:15 Litauen 4:0 San Marino
08.09. 20:15 Bosnien H. 1:1 Spanien
09.10. 20:15 Bosnien H. 0:0 Serbien/Mo.
09.10. 21:45 Spanien 2:0 Belgien
13.10. 20:00 Serbien/Mo. 5:0 San Marino
13.10. 20:15 Litauen 0:0 Spanien
17.11. 20:15 Belgien 0:2 Serbien/Mo.
17.11. 20:30 San Marino 0:1 Litauen
09.02. 21:45 Spanien 5:0 San Marino
26.03. 20:15 Belgien 4:1 Bosnien H.
30.03. 20:00 Bosnien H. 1:1 Litauen
30.03. 20:30 San Marino 1:2 Belgien
30.03. 21:00 Serbien/Mo. 0:0 Spanien
04.06. 20:15 Serbien/Mo. 0:0 Belgien
04.06. 20:30 San Marino 1:3 Bosnien H.
04.06. 21:30 Spanien 1:0 Litauen
08.06. 22:00 Spanien 1:1 Bosnien H.
03.09. 20:00 Serbien/Mo. -:- Litauen
03.09. 20:00 Bosnien H. -:- Belgien
07.09. 20:00 Spanien -:- Serbien/Mo.
07.09. 20:00 Belgien -:- San Marino
07.09. 20:00 Litauen -:- Bosnien H.
08.10. 20:00 Bosnien H. -:- San Marino
08.10. 20:00 Litauen -:- Serbien/Mo.
08.10. 20:00 Belgien -:- Spanien
12.10. 20:00 San Marino -:- Spanien
12.10. 20:00 Litauen -:- Belgien
12.10. 20:00 Serbien/Mo. -:- Bosnien H.
Stari

Post by Stari »

Hm ljudi moji, dame i gospodo te cijenjeni forumasi....ako se pokaze tacnim tvrdnja nekolicine aktivnih forumskih ucesnika prema kojoj je David Albelda igrao premda na to nije imao pravo (zbog dva zuta u prethodne dvije utakmice) bice to prvi put, koliko ja pamtim (a ja sam malo stariji i pamtim dosta toga sto se tice nogometa/fudbala)....da se takvo nesto uopste desilo....dakle skandal medjunarodnih (nogometnih) razmjera. Vrlo je moguce da se takva situacija u sluzbenim FIFA-utakmicama nikad ranije nije desila (ovo pisem pod pretpostavkom da je tvrdnja tacna) ....sto moze znaciti da FIFA uopste i nema spremne disciplinarne mjere u takvom slucaju.

Na FIFinim takmicenjima su se znale desavati razno-razne budalestine ranije ....koje nisu bile uopste sankcionisane uprkos ociglednom krsenju pravila. Pocev od priznavanja neregularnih golova (recimo Maradonina ruka protiv Engleza u Mexiku '86).... te nepriznavanja potuno regularnih pogodaka (G.Hagieva precka-gol-van, protiv Bugarske na EP 96 u Engleskoj lopta se od precke odbija barem pola metra u gol da bi zatim uslijed felscha odskocila izvan gola)....pa do dodjele crvenih kartona igracima koji nikakve veze nisu imali sa dogadjajem na terenu (svedjanin Carlsson daje crveni karton nigerijcu Yekiniju koji , ne samo da nije nista uradio nego nije ni rijec jednu progovorio....grub faul zbog je morao napustiti utakmicu je bio napravio sasvim drugi igrac na utakmici Argentina-Nigerija sp '94 u sjedinjenim drzavama). A o golovima iz ofsajda i ponistavanjima golova zbog navodnog ofsajda necu govoriti jer to potpada pod klauzulu "slobodnog sudijskog uvjerenja."

Bice vrlo interesantno vidjeti sta ce FiFa poduzeti ako je ova prica o Davidu i dva zuta kartona ...tacna. Ako bih sad spekulisao sa tim mogao bih reci da bi se moglo desiti da sam David bude kaznjen (i novcano i suspenzijom na odredjeno vrijeme) ...spanjolski nogometni savez moze biti u tom slucaju kaznjen recimo novacano....ali nisam siguran da ih mogu kazniti proglasenjem utakmice neregularnom i registrovanjem sluzbenog rezultata. To se naime predvidja samo u vanrednom slucaju.
Zreli

Post by Zreli »

Ako je igrao sa dva zuta kartona, bice ponistena tekma.

Meni je poznato samo da je jedna utakcima ponistena od Fife, i to je igrao Bayern protiv Nürnberga, ode lopta pored gol linije u aut, svira sudija gol. Ali ako imas igraca sa dva zuta gubis za zelenim stolom.
Frutek

Post by Frutek »

Ne treba se zaustavit samo na Albeldina 2 žuta kartona. Takođe se mora žaliti na onakav produžetak utakmice od skoro 8 minuta, a sudija je pokazao produžetak od svega 6 minuta :x

Zašto je utakmica produžena skoro 2 minuta preko vremena koji se bio predviđen za sudijsko vrijeme???
Zreli

Post by Zreli »

ali vidjeces da traba imati tri zuta kartona ili pe, kao sto je njemackoj u ligi
Stari

Post by Stari »

Zreli

Jel pise to negdje?

Milsim ovako.... utakmice se proglasavaju neregularnim uslijed elementarnih nepogoda (recimo utakmica C. Zvezda : FC Milan (KES '88) prekinuta zbog guste magle pri rezultatu 1:0 za Beogradjane, 8-) npr Hajduk : C. Zvezda (prvenstvo SFRJ 1980) zbog smrtnog slucaja u drzavnom rukovodstvu 8-) ) ili vanrednog stanja druge vrste (ovdje nisam siguran ali cini mi se Salvador:Honduras zbog rata koji je izbio izmedju te dvije zemlje i to upravo zbog utakmice :-) ).

U svim ovim slucajevima utakmice su prekinute , rezultat ponisten, i igrale su se nove utakmice.

Poznat je takodjer slucaj zadnjeg prvenstvenog kola lige SFRJ ljeta gospodnjeg 1987 ...kad je zbog ociglednog namjestanja rezultata kaznjeno skoro 3/4 klubova na taj nacin sto su slijedecu sezonu poceli sa -6 bodova. Jedan od rijetkih klubova koji nije kaznjen bio je FK Vardar Skopje koji je zahvaljujuci tome slijedecu sezonu zavrsio na prvom mjestu .... no tiula mu je oduzeta jer su negativni bodovi "za zelenim stolom " vraceni...i tako je sampion postao FK Partizan. Da se ni bi zamjerali sa UEFA-om (s kojom ni tad nismo bili u sjajnim odnosima) u kup sampiona je ipak prijavljen Vardar (u drugom kolu zijanijo od Portoa) ...ali se sluzbeno kao sampion vodio Partizan.

Sluzbeni rezultat se registruje najcesce u slucaju da se jedna od ekipa ne pojavi na terenu ili napusti teren tokom utakmice.
winetou

Post by winetou »

1 Spanien 7 3 4 0 10:2 8 13
2 Serbien/Mo. 6 3 3 0 10:0 10 12
3 Litauen 6 2 3 1 7:3 4 9
4 Belgien 6 2 2 2 7:7 0 8
5 Bosnien H. 6 1 4 1 7:8 -1 7
6 San Marino 7 0 0 7 2:23 -21 0
Eto kako su zeznuli stvar sa 1:1 protiv Litvanije.
Postaje već pravilo. Podbace onako žešće nekoliko utakmica i onda odigraju jednu po rezultatu pristojno protiv Španije, zbog čega :?
car-x

Post by car-x »

prije 3 godine tirol je igro kvalifikacije za ligu prvaka.. cini mi se protiv spartaka iz moskve.. neki je ruski klub bio..

i negdje, 15ak minuta prije kraja utakmice u innsbruck-u (vec je sve bilo rijeseno, rusi su trebali proci dalje) sudija pokaze nekom rusko igracu zuti karton.. i ovaj nastavi igrat..

poslije utakmice, kad su tirolci pregledali snimak, i pregledali izvjestaj, skontali su da je sudija rusu pokazo drugi zuti karton, a da ovaj nije dobio crveni.. nego je jednostavno, zbog sudijine greske, nastavio igrati..

utakmica je ponovljena.. od pocetka do kraja..

samo ni to nije spasilo tirol od ispadanja..

a u ovom slucaju, nije kriv sudija nego fudbalski savez spanije.. daklem, jedina logicna akcija (pod pretpostavkom da je david fakat igro sa dva zuta kartona) je registracija utakmice sluzbenim rezultatom 0:3..

ali kako vele stari, sto je babi milo..
Stari

Post by Stari »

Heh ... da su sinoc izdrazali jos koju sekudnu....i da su Litvancima dali po guzici....sad bi vec kompletna ekipa imala spomenik sagradjen negdje u sarajevu. El eto ...desi se nogomet je to. Umjesto da kao sto su sad.... budu predzadnji (i pored katastrofe u Bruxelesu) mogli su biti prvi.

Nekako sam imao uoci ovih kvalifikacija smek.... da, odmah nakon zrijebanja...rekoh; "OK grupa je prejaka ne mozemo ici na SP...ali mozemo zagorcati zivot nekom od favorita." ...Nisam tada imao :D Spance na umu ....ali eto desilo se da smo bas njima zagorcali zivot.
Ali_G

Post by Ali_G »

Ma ja sam da istuppimo iz UEFA-a, treba tuzit za kartone, za produzetak od 6min (jer zamisli nemoze vise od 5min da se produzi), jel ko provjerio imal onaj stadion licencu, mozda da se i na to zalimo, a cuo sam da je i sudija primio pare da ne zapise albeldu. Sve je to uradjeno smisljeno da se nama uzmu bodovi jer smo imali 1 sut u okvir gola, 0 kornera, citavo vrijeme smo aktivno ucestvovali u napadima kod naseg gola.
A da ne zaboravim bezobrazluk jer je Halilovic dobio karton zbog simuliranja. Pa gdje ono ima?? Ono je bila diskutabilna situacija jelte? I ja mislim da to sto od 16-erca do tunela izlazi 2 minute treba odbiti od vremena nadoknade. I nikad mi nismo krivi, uvijek neko drugi. Obavezno sudiji posaljite tuzbu zbog pretrplejnog psihickog i dusevnog, mentalnog i sve vrste bolova
A sve ovo je posljedica sto mi nismo krstasi.

Idite ba heklajte
kafana

Post by kafana »

Stari wrote:Hm ljudi moji, dame i gospodo te cijenjeni forumasi....ako se pokaze tacnim tvrdnja nekolicine aktivnih forumskih ucesnika prema kojoj je David Albelda igrao premda na to nije imao pravo (zbog dva zuta u prethodne dvije utakmice) bice to prvi put, koliko ja pamtim (a ja sam malo stariji i pamtim dosta toga sto se tice nogometa/fudbala)....da se takvo nesto uopste desilo....dakle skandal medjunarodnih (nogometnih) razmjera. Vrlo je moguce da se takva situacija u sluzbenim FIFA-utakmicama nikad ranije nije desila (ovo pisem pod pretpostavkom da je tvrdnja tacna) ....sto moze znaciti da FIFA uopste i nema spremne disciplinarne mjere u takvom slucaju.

Na FIFinim takmicenjima su se znale desavati razno-razne budalestine ranije ....koje nisu bile uopste sankcionisane uprkos ociglednom krsenju pravila. Pocev od priznavanja neregularnih golova (recimo Maradonina ruka protiv Engleza u Mexiku '86).... te nepriznavanja potuno regularnih pogodaka (G.Hagieva precka-gol-van, protiv Bugarske na EP 96 u Engleskoj lopta se od precke odbija barem pola metra u gol da bi zatim uslijed felscha odskocila izvan gola)....pa do dodjele crvenih kartona igracima koji nikakve veze nisu imali sa dogadjajem na terenu (svedjanin Carlsson daje crveni karton nigerijcu Yekiniju koji , ne samo da nije nista uradio nego nije ni rijec jednu progovorio....grub faul zbog je morao napustiti utakmicu je bio napravio sasvim drugi igrac na utakmici Argentina-Nigerija sp '94 u sjedinjenim drzavama). A o golovima iz ofsajda i ponistavanjima golova zbog navodnog ofsajda necu govoriti jer to potpada pod klauzulu "slobodnog sudijskog uvjerenja."

Bice vrlo interesantno vidjeti sta ce FiFa poduzeti ako je ova prica o Davidu i dva zuta kartona ...tacna. Ako bih sad spekulisao sa tim mogao bih reci da bi se moglo desiti da sam David bude kaznjen (i novcano i suspenzijom na odredjeno vrijeme) ...spanjolski nogometni savez moze biti u tom slucaju kaznjen recimo novacano....ali nisam siguran da ih mogu kazniti proglasenjem utakmice neregularnom i registrovanjem sluzbenog rezultata. To se naime predvidja samo u vanrednom slucaju.

nije istina da se to nije desilo . desilo se svedskoj kad su izgubili 3-0 jer im je igrac igrao sa 2 zuta kartona . milsim da je to bilo prije 2 godine za ep.
Stari

Post by Stari »

Sad kad sam malo bolje razmislio o ovom slucaju u spanjolcu koji navodno za 2 zuta igrao protiv nas sinoc pade mi na pamet slijedece.

Zamislite recimo da ste selektor jedne drzavne reprezentacije i imate rezultat kakav su sinoc imali spanci. Da sam ja selektor u istoj situaciji....pa ljudi moji ....sta bi meni falilo da namjerno ubacim u igru igraca sa dva zuta ako je vec "kazna" ....igranje nove utakmice. Ta toboznja "kazna" bi meni bila u stvari dodatnih 90 minuta da pokusam napraviti pozitivan rezultat. I sta bih ja uradio u tom momentu ... ma poljubio bih u celo onog ko bi mi dao takvu ideju (jer ja glup kakav jesam ... toga se ne bih sjetio).

Sto ja uopste pricam ove gluposti?....Hm ...milsim da igrac koji zbog suspenzije (zutih ili crvenih) nema pravo igrati na odredjenoj utakmici ujedno nema pravo biti ni na spisku igraca za tu utakmicu.... pa samim tim nema pravo biti ni na klupi. Recite mi , onako iskreno, koji trener ne bi pao u iskusenje da pod odredjenim okolnostima napravi utakmicu neregularnom na taj nacin. Ono vidis da se rezultat krece u onom pravcu koji ti ne odgovara...pa normalno .... minut-dva do kraja ubacis igraca koji ponistava utakmicu i ti placas kaznu....ali dobijas novu utakmicu.
Almironi

Post by Almironi »

http://www.eurosport.com i http://www.marca.es
Albelda nije dobio zuti na utakmici protiv Litve, dobili Puyol i Joaquin...

..jebi ga nazalost izgleda da nismo u pravu ...

http://www.uefa.com pak pise da je Albelda dobio zuti na tekmi Spanija-Litva
RPM

Post by RPM »

ehehm, koliko je meni poznato, a ne bi bilo cudo da nije, ako igrac ima dva zuta i igra narednu utakmicu, doticna ekipa sudski gubi tu utakmicu tj nama 3 boda ... :D ... nema razigravanja ... :D

nego, strasno smo popravili uicinak suta, jedan sut i gol, ... 100% ... :lol: :lol:

a momcima svaka cast, k'onto sam ono rahat vece, laganica bez veceg uznemiravanja kad jest, aha!!!
SoundOfSilence

Post by SoundOfSilence »

I meni je tako rekao prijatelj koji je sudija. Ako je igrao sa dva zuta, nama idu 3 boda.
Stari

Post by Stari »

kafana wrote:
Stari wrote:Hm ljudi moji, dame i gospodo te cijenjeni forumasi....ako se pokaze tacnim tvrdnja nekolicine aktivnih forumskih ucesnika prema kojoj je David Albelda igrao premda na to nije imao pravo (zbog dva zuta u prethodne dvije utakmice) bice to prvi put, koliko ja pamtim (a ja sam malo stariji i pamtim dosta toga sto se tice nogometa/fudbala)....da se takvo nesto uopste desilo....dakle skandal medjunarodnih (nogometnih) razmjera. Vrlo je moguce da se takva situacija u sluzbenim FIFA-utakmicama nikad ranije nije desila (ovo pisem pod pretpostavkom da je tvrdnja tacna) ....sto moze znaciti da FIFA uopste i nema spremne disciplinarne mjere u takvom slucaju.

nije istina da se to nije desilo . desilo se svedskoj kad su izgubili 3-0 jer im je igrac igrao sa 2 zuta kartona . milsim da je to bilo prije 2 godine za ep.
Svedskoj...??!!!?! prije 2 godine ....vjerovatno mislis na kvalifikacije za EP....se nije desilo nista slicno tome sto ti pises.

u kvalifikacijama za EP 04 u Portugaliji svedjani su odigrali maltene briljantno...(bili su grupi sa Poljskom, Madjarskom, Letonijom) ....mislim da su izgubili jedino od Letonije i to Svedskoj i tako Letoncima dali sansu za baraz protiv Turske ...sto su Letonci objerucke prihvatili i iskoristili.

Ako pak mislis na sam EP turnir...ni tu ne moze govora o tome da si u pravu. Svedjani su tukli Bugarsku, igrali nerjeseno sa Italijom i Danskom....i zijanili od Nizozemske.

Ako bi mi pomogao pa dao malo bolju vremensku odrednicu o tome kad se taj navodni kix svedjana u kojem su izgubili utakmicu sluzbenim rezultatom....mozda bih ti mogao predociti dokaze o tome da nisi u pravu.
Jaskor

Post by Jaskor »

Il' nam fali sreca, il' sto nas Evropa ne voli...
Nisam gledao utakmicu. Zaspao sam oko 22:15, dakle tad je nekad pocela.. Ni na kraju pameti mi nije bila! Cuo sam!!
Primili smo gol u 97 minuti. To me ne podsjeca na neku utakmicu svjetskog ranga, dakle utakmice koja se igra u okviru Fife, vec na utakmicu naprimjer iz nasih domacih liga, gdje se igra dok zeljeni tim ne da gol!! Tako je bilo i u Spaniji...
Stoga kazem: Il' nam fali sreca, il' sto nas Evropa ne voli...

http://www.jaskor.blogger.ba
stardust3003

Post by stardust3003 »

umro je mostar wrote:
mr_orange wrote:
umro je mostar wrote:Ovo je izvjestaj koji sam pisao na drugom forumu dijasporcima koji nisu mogli da gledaju utakmicu. Pisan je hladne glave i realno

Ovako bicu realan i probat cu da opisem sta se desavalo na terenu.
Ja sam gledao utakmica, ali utakmice u kojoj jedna ekipa ima vise srece nisam gledao. Za ilustraciju spanci su izveli 25 kornera, a mi ni jedan. 3 puta smo imali ozbiljniji napad, a gol smo dali nakon katastorfalne greske odbrambenog igraca Spanije. U prvom poluvremenu najbolji igrac BiH je bio Barabrez, koji je tri puta tako ispao da nije bilo normalno, a ako je on bio najbolji mozete misliti kakvi su bili ostali. Ipak Barabarez je igrao srcem i najbolje sto moze i igra libera mu zaista ne lezi. Dakle u prvom poluvremenu nismo presli pole kako treba i imali smo dva suta od kojih je jedan zavrsio u golu, a Spanci prolazili ko pored basluka. U drugom poluvremenu igramo puno puno bolje. Bajramovic i Barbarez, pa i Beslija igraju fenomenalno, ali zaista tako i ne mogu se prepoznati u odnosu na prvo poluvrijeme. Spanci vise ne prolaze onako kako su prolazili u prvom dijelu, ali igra viktorije, tj. igra na jedan gol se i dalje nastavlja. Sto se vise blizi kraj spanci su sve nervozniji, a nasi zadrzavaju i vise nego sto trebaju i redom dobijeju zute zbog zadrzavanja. Halilovic dobija zuti, a nakon 3-5 minuta i crveni karton zbog simulacije penala. Sudija sudi odlicno i ne moze mu se nista prigovoriti. I prije nego sto ce objaviti koliko je utakmica produzena rekao sam ukucanima da ce produziti minimum 5 minuta, jer nasi su otezali toliko da nije bilo normalno. I sudija je pokazao 6 minuta produzetka, a po meni sasvim opravdano. Branimo se i naprosto kao da je gol zazidan. Ja mislim da ce spanci vise sanjati sta su promasivali, nego sto cemo se mi sjecati gola u 8. minuti nastavka. Ono sta Spancima nije ulazilo u gol normalan covjek ne moze vjerovati. Tolja je u drugom poluvremenu branio vrhunski. 6. minut nastavka korner za Spance i Casilas je u sesnestercu branimo se i izbijamo loptu, a Beslija koji vec ima zuti karton na poli Spanaca loptu koja je izbijena i pada mu na glavu u duelu sa jednim spanskim igracem udara namjerno rukom i dobija crveni karton. Sad je vec sedmi minut nastavka istekao, a Baka trazi od sudije da svira kraj jer je to trebao uciniti vec prije minutu. Izvodi se enac koji je skrivio Beslija izbijamo loptu koja se opet vraca nazad u nas sesnaesterac a Raul je spusta glavom za ne znam kojeg igraca koji postize pogodak. Nakon cega sudije kad smo poveli loptu s centra svira kraj. Mislim da ne trebamo sudiju kriviti jer je stvarno sudio dobro, a mi smo po prikazanoj igri trebali primiti najmanje 7-8 komada, jer toliko su puta Spanci fulali nemoguce uz jos sisjaset suteva na gol i polusansi. Eto opet se nismo kvalifikovali uz incident:

Igrac Zrinjskog Vidic je za vrijeme intoniranja BH himne jednu ruku drzao na srcu, a drugu na guzici. Cini mi se da je bio jos jedan igrac, ali za njeg nisam siguran. Vidica sam odmah poznao jer je isto grmalj. Kamera je to lijepo snimila.
Ti levatu jedan, komentariši fudbal negdje drugo. Ovakav debilski komentar nisam u životu pročitao! Šta treba da se stidimo što Španci nisu dali gol, svaki put kad su šutali?! To što su Španci napravili 2 izmjene u prvom poluvremenu nije bio razlog sudiji da produži jedno 4-5 min, a to što smo mi napravili izmjenu je razlog da produži 8???!!! Ovo što se desilo je smiješno, i bruka za svjetski fudbal! To što smo mi igrali zatvoreno i odbrambenu formaciju niej razlog da trebamo i izgubiti utakmicu. Samo da te napomenem, Grci su osvojili evropsko takvom igrom. Zato, lik, poklopi se! :oops:
ja sam samo realan, hladne glave i nepristrasan. Sudija je sudio za desetku i svako ko je makar malo realan ce to priznati. Jebi ga i meni je zao, ali kako smo igrali ja bi bio zadovoljan i porazom od 3:1. Nije do sudije. Do nas je.

Ti si lud ba koji ti je K....!?!?!?!?!!
Post Reply