Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Herr Flick
#776 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Imamo baraz zagarantovan, boli nas racku

- avetinja
#777 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Prvi problem je u igračima i odnosu prema državnom dresu. Mnogi od njih, da ne kažem svi, nemaju usađen patriotizam. Njima je kazna kada igraju za repreznetaciju, jer nema zarade kao kada igraju za klub. Dođe se da se obiđe rodbina, pojede, popije, derneči i to je to. Problem blizak ovom problemu je zajedništvo. Svi za jednoga jedan za sve. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da je lopta u tuđoj mreži. Tek kada je publika počela zviždati protiv Lihtenštajna, počeli su igrati ne obraćaući pažnju ko će se upisati u strijelce.
Drugi problem je u kvaliteti ekipe. Ova ekipa ne može primirisati onoj sa kojom smo otišli na Svjetsko prvenstvo i samim tim se ne mogu očekivati isti rezultati, ali to ne znači da možemo dozvoliti da nas pobjeđuju ekipe tipa Armenija koja nije kvalitetna od nas.
Treći problem je u selektoru. Potreban je patriota i stručnjak. Kakve veze ima Robert sa BiH? Nikakve! Niti se rodio u BiH niti je trenirao ili igrao za neki klub. On je stranac. Ako ćemo već birati stranca, daj nam onda Austrijanca, Nijemca, Talijana... ma bilo koga drugog. Barem neće biti tenzija oko nacionalnosti.
Četvrti problem je u korumpiranom Savezu. Oni su ti koji ulažu u zgrade, a ne u fudbal. Oni su ti koji biraju selektore, neobraćajući pažnju ni na šta osim na nacionalni ključ.
Drugi problem je u kvaliteti ekipe. Ova ekipa ne može primirisati onoj sa kojom smo otišli na Svjetsko prvenstvo i samim tim se ne mogu očekivati isti rezultati, ali to ne znači da možemo dozvoliti da nas pobjeđuju ekipe tipa Armenija koja nije kvalitetna od nas.
Treći problem je u selektoru. Potreban je patriota i stručnjak. Kakve veze ima Robert sa BiH? Nikakve! Niti se rodio u BiH niti je trenirao ili igrao za neki klub. On je stranac. Ako ćemo već birati stranca, daj nam onda Austrijanca, Nijemca, Talijana... ma bilo koga drugog. Barem neće biti tenzija oko nacionalnosti.
Četvrti problem je u korumpiranom Savezu. Oni su ti koji ulažu u zgrade, a ne u fudbal. Oni su ti koji biraju selektore, neobraćajući pažnju ni na šta osim na nacionalni ključ.
- Logovan
#778 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Ne kontam, što šokiran?mO k3 wrote:Logovan wrote:Valjda je konačno jasno da treba proraditi metla u reprezentaciji. Riješiti se pojedinih igrača, nema potrebe da ih se zove. Mi se uhvatili pojedinaca i ne popuštamo.Mogli bi se otpisati neki i sa klupe.
![]()
Proziva se Amar.A na osnovu čega bi on bio bolji?
![]()
![]()
Ti , ovako nešto da napišeš ?? Šokiran sam ....
Kako god u pravu si
-
betametazon
#779 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Mozda je to jednostavno nas realni nivo...osim dzeke, te mozda pjane i see 50%, ovo ostalo su sve igraci b i c kategorije....mO k3 wrote:Iz godine u godinu isto sranje sa repkom .... ništa nismo naučili
- AmiĐa_Idriz
#780 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Zadnja reprezentacija koja je primila 4 ili više golova od Armenije je Gibraltar.
-
zrakomlat
#781 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Ma ja, ima liga nacija, neka te
Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Jerevanu od Armenije sa 4:2 u susretu šestog kola J grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a selektor Zmajeva Robert Prosinečki bio je vidno razočarana nakon utakmice.
"prije svega moram istači da je Armenija zasluženo pobijedila. Imali smo neke svoje prilike, ali nismo bili na nivou. Možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Penal je možda trebao biti za nas, ali tako je kako je. Sve je sada to nevažno jer ne BiH ne može ići na Euro preko ovih kvalifikacija. Ostaje nam šansa da na prvenstvo odemo preko Lige nacija", rekao je Prosinečki za Nova BH nakon utakmice.
Last edited by zrakomlat on 08/09/2019 17:28, edited 1 time in total.
- mO k3
#782 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
@logovan nemam te nas u sjećanju da si ovako kritičan , zato ...
Toliko trenera smo imali kako je moguće da je uvijek u treneru problem ?
-
Banja Luka
- mO k3
#784 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Dzekibetametazon wrote:Mozda je to jednostavno nas realni nivo...osim dzeke, te mozda pjane i see 50%, ovo ostalo su sve igraci b i c kategorije....mO k3 wrote:Iz godine u godinu isto sranje sa repkom .... ništa nismo naučili
Riba smrdi uvijek od glave , njemu se treba zavaliti i napraviti mjesto za druge koji hoće i žele
-
zrakomlat
#785 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Tako jeavetinja wrote:Prvi problem je u igračima i odnosu prema državnom dresu. Mnogi od njih, da ne kažem svi, nemaju usađen patriotizam. Njima je kazna kada igraju za repreznetaciju, jer nema zarade kao kada igraju za klub. Dođe se da se obiđe rodbina, pojede, popije, derneči i to je to. Problem blizak ovom problemu je zajedništvo. Svi za jednoga jedan za sve. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da je lopta u tuđoj mreži. Tek kada je publika počela zviždati protiv Lihtenštajna, počeli su igrati ne obraćaući pažnju ko će se upisati u strijelce.
-
Banja Luka
#786 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
mO k3 wrote:Dzekibetametazon wrote:Mozda je to jednostavno nas realni nivo...osim dzeke, te mozda pjane i see 50%, ovo ostalo su sve igraci b i c kategorije....mO k3 wrote:Iz godine u godinu isto sranje sa repkom .... ništa nismo naučili![]()
Riba smrdi uvijek od glave , njemu se treba zavaliti i napraviti mjesto za druge koji hoće i žele
Opet ovome Dzeko nije dobar....
- dječak sa šibicama
#787 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Nije problem patriotizma, nesto ne vjerujem da igraci ne vole BiH.
Vise je problem (ne)kvaliteta. Dzeko i Pjanic su jedine istinske zvijezde, Kolasinac jeste ali u Engleskoj. Kod njega je moguce da nema neke pretjerane emocije do BiH jer ruku na srce niti nema veze sa BiH, rodjen vani, porijeklom iz Srbije. Ono, sto bi noge lomio, a cini mi se da i nema neku definiranu ulogu u reprezentaciji.
Prosinecki je podbacio, sa Azerima je obecavao, ali njemu alibi moze biti zaista ogranicen roster. Lakse je bilo Susicu, Lulic, Spahic, Begovic u boljim danima i onaj najvazniji, Misimovic. Takvog igraca BiH danas jos uvijek nema.
Ima i liga nacija, procice se na EP valjda, protiv Austrije i Walesa valjda moze.
Vise je problem (ne)kvaliteta. Dzeko i Pjanic su jedine istinske zvijezde, Kolasinac jeste ali u Engleskoj. Kod njega je moguce da nema neke pretjerane emocije do BiH jer ruku na srce niti nema veze sa BiH, rodjen vani, porijeklom iz Srbije. Ono, sto bi noge lomio, a cini mi se da i nema neku definiranu ulogu u reprezentaciji.
Prosinecki je podbacio, sa Azerima je obecavao, ali njemu alibi moze biti zaista ogranicen roster. Lakse je bilo Susicu, Lulic, Spahic, Begovic u boljim danima i onaj najvazniji, Misimovic. Takvog igraca BiH danas jos uvijek nema.
Ima i liga nacija, procice se na EP valjda, protiv Austrije i Walesa valjda moze.
- bunk
#788 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Sta nas ceka nakon odlaska Dzeke i Pjanica
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#789 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
nista, jovan divjaka za selektora, pomocnici sefer halilovic i atif dudakovic.avetinja wrote:Prvi problem je u igračima i odnosu prema državnom dresu. Mnogi od njih, da ne kažem svi, nemaju usađen patriotizam. Njima je kazna kada igraju za repreznetaciju, jer nema zarade kao kada igraju za klub. Dođe se da se obiđe rodbina, pojede, popije, derneči i to je to. Problem blizak ovom problemu je zajedništvo. Svi za jednoga jedan za sve. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da je lopta u tuđoj mreži. Tek kada je publika počela zviždati protiv Lihtenštajna, počeli su igrati ne obraćaući pažnju ko će se upisati u strijelce.
a za igrace pregledati ratni staz ili makar da znaju sda himnu iz rata otpjevati
ono, dje ces naci vece patriote od njih?
-
kakonako
#790 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Odkako nema Misimovica nasa reprezentacija ne lici ni na sta.Vidjeti pod Njemacka sa Ozilom i bez Ozila.Pjanic to,ocito,nije,kao sto nije ni Kimis,Haverc ili ko vec.
- Logovan
#791 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Ma vjeruj da već duže vrijeme laprdam kako se treba riješiti pojedinih igrača, sam sam sebi dosadan postao.mO k3 wrote:@logovan nemam te nas u sjećanju da si ovako kritičan , zato ...
- cvrčak_na_hedonizmu
#792 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Isto sam napisao na temi DecembarskogNadzorna_ploca wrote:Bez iole jace Premijer lige nema ni jake reprezentacije.
Ovo sto Savez radi je bruka i sramota.
Bas tako, Dino Begic & co su grobari BH fudbala, sad ide sunovrat. Zasluzeno.
- Raigor Stonehoof
- luckylaka
#794 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Jbga ti mene neki dan naruzi sto ja za kloca kazem da je bekanPoint. wrote:Momentalno otkaz. Momentalno.
-
zrakomlat
#795 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Banja Luka wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/rober ... /190908065
E svasta. Odlična vijest. Ima ipak nešto u onoj tikvi žutoj.
- Laertes
#796 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Jebemusvedamujebem, igraš protiv ekipe koja ima JEDNOG poštenog fudbalera i čovjek ko duh sam kod tri gola.
Kod nas godinama svi protivnici znaju: ne daj da igrač broj 10 doda igraču broj 11. Imamo dvojicu da vrijede i sad i Gojaka i to je to. Armenija ima Mkhtariana, al' đe će stručni stožer (jeboligastožerdagajebo) skontati kako zatvoriti najboljeg igrača protivnika.
Jest', ja sam bio za Žutog. Ko da sam se ja šta pitao, al' eto da se pospem pepelom. Ubleha debela, gemišt i cigare.
Kod nas godinama svi protivnici znaju: ne daj da igrač broj 10 doda igraču broj 11. Imamo dvojicu da vrijede i sad i Gojaka i to je to. Armenija ima Mkhtariana, al' đe će stručni stožer (jeboligastožerdagajebo) skontati kako zatvoriti najboljeg igrača protivnika.
Jest', ja sam bio za Žutog. Ko da sam se ja šta pitao, al' eto da se pospem pepelom. Ubleha debela, gemišt i cigare.
-
Stari
#797 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Meni ova ostavka izgleda kao izhitrena ...ali...ako je covjek sam odlucio - treba postovati ... i prihvatiti
- Grean
#798 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Ovo pratiti i vidjeti ima li tu materijala, prije svega trenerskog tj kandidata za selektora.Izabranici Vinka Marinovića će u Zenici boraviti do 9. septembra kad polaze za Belgiju.
Ako nista mnogi igraci dolaze iz njegove U21, vec ih zna.
-
zrakomlat
#799 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Džeke samo. Pjanićev učinak u reprezentaciji je mizeran.bunk wrote:Sta nas ceka nakon odlaska Dzeke i Pjanica
- cvrčak_na_hedonizmu
#800 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Sta su finci onda ako izuzmemo Pukija i nigerabetametazon wrote:Mozda je to jednostavno nas realni nivo...osim dzeke, te mozda pjane i see 50%, ovo ostalo su sve igraci b i c kategorije....mO k3 wrote:Iz godine u godinu isto sranje sa repkom .... ništa nismo naučili