.....će večeras Mađarima srušit sve žičane ograde
Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- manijak1
#401 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
- Romanista 101%
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#403 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Ma ima, a ovo je neka naša nakaradna varijanta, a već je bilo polemike o tome
- manijak1
#404 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Kakva god da je bila raspravaTomahawk11 wrote: ↑19/11/2019 09:53
Ma ima, a ovo je neka naša nakaradna varijanta, a već je bilo polemike o tome![]()
- cyprus
#405 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Znam
Al ozbiljno - nema razloga mislit da se ne možemo oporavit... U fudbalu je dovoljna jedna utakmica da se stvari okrenu za 180°, kako u negativnom pogledu (to smo evo vidjeli), tako i u pozitivnom... Pogotovo u ovom kontekstu... Ti što će nas dočekat u baražu, da su nešto aman bolji od nas, pa valjda bi prošli direktno na Euro... Prvu igramo na domaćem, a uz malo sreće i drugu...
Btw, trebam li navoditi primjere iz prošlosti kada smo znali zabljesnut nakon prethodnog groznog perioda? Nikakvog razloga nema da se to ne desi i sada...
-
palermo
#406 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Jesam li ja dobro upratio da će se ova grupa kojoj smo dodijeljeni igrati u Bilbau i Dublinu ?. Ako je tako, onda je bogami veselo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
palermo
#408 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
pa baš mislim u smislu plasiranja. Ti zaboravio da su nam Irci vrlo vjerovatan protivnik...a Dublin je u Irskoj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#409 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Mi smo domaćini s kim god budemo igrali. Mislim da je to grupa na EP.palermo wrote: ↑19/11/2019 10:06pa baš mislim u smislu plasiranja. Ti zaboravio da su nam Irci vrlo vjerovatan protivnik...a Dublin je u Irskoj![]()
-
palermo
#410 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Sigurni domaćini smo samo u polufinalu baraža. Misliš da nema šanse da se Irska pogura zbog domaćinstva ? Ono, žrijeb se namjesti da budu domaćini u finalu, pa sudije, golovi, folovi....Tomahawk11 wrote: ↑19/11/2019 10:07
Mi smo domaćini s kim god budemo igrali. Mislim da je to grupa na EP.
- manijak1
#411 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Valja do Iraca doć ....al' kako su ovi napisali mi smo u polufinalu sigurni domaćini , za domaćinstvo finala je izvlačenje , o čemu vi sad besjediteŽrijeb je planiran za petak, 22. novembra u Nyonu, a na njemu bi se trebalo odlučiti koje reprezentacije će ostati u Ligi B play offa, a koja prelazi u Ligu A. Ovdje treba napomenuti da BiH sigurno ostaje u Ligi B obzirom da je pobjednik jedne grupe iz ove lige.
Dakle, u tom slučaju žrijeb čekamo radi dva razloga. Kao prvo, tako ćemo saznati rivala u polufinalu play offa, a i potencijalnog rivala u finalu, dok ćemo naravno saznati i ko će biti domaćin u finalu što je jako bitno.
Prema trenutnom scenariju, naš tim je najbliži tome da protiv Sjeverne Irske igra u prvom susretu i to kući, a to neće biti moguće samo u slučaju da žrijeb (ako do njega dođe) odluči da Sjeverna Irska prelazi u Ligu A.
Bilo kako bilo, petak je vrlo bitan dan za Zmajeve, a žrije počinje od 12.00 sati po srednjeevropskom vremenu i trajat će između 20 i 30 minuta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#412 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Nema ti to veze, za finalni meč se žrijeba domaćin.palermo wrote: ↑19/11/2019 10:09Sigurni domaćini smo samo u polufinalu baraža. Misliš da nema šanse da se Irska pogura zbog domaćinstva ? Ono, žrijeb se namjesti da budu domaćini u finalu, pa sudije, golovi, folovi....Tomahawk11 wrote: ↑19/11/2019 10:07
O ovome se radi:
Ukupno 24 učesnika završnice Evropskog prvenstva 2020. bit će podijeljeno u šest grupa, od kojih će se svaka igrati u dva grada.
Rim (Italija) i Baku (Azerbejdžan) biti će domaćini grupe A, Sankt Peterburg (Rusija) i Kopenhagen (Danska) grupe B, Amsterdam (Holandija) i Bukurešt (Rumunija) grupe C, London (Engleska) i Glazgov (Škotska) grupe D, Bilbao (Španija) i Dablin (Irska) grupe E te Minhen (Njemačka) i Budimpešta (Mađarska) grupe F.
-
palermo
#413 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
????? pa znam ja o čemu se radi.Tomahawk11 wrote: ↑19/11/2019 10:13Nema ti to veze, za finalni meč se žrijeba domaćin.palermo wrote: ↑19/11/2019 10:09Sigurni domaćini smo samo u polufinalu baraža. Misliš da nema šanse da se Irska pogura zbog domaćinstva ? Ono, žrijeb se namjesti da budu domaćini u finalu, pa sudije, golovi, folovi....Tomahawk11 wrote: ↑19/11/2019 10:07
O ovome se radi:
Ukupno 24 učesnika završnice Evropskog prvenstva 2020. bit će podijeljeno u šest grupa, od kojih će se svaka igrati u dva grada.
Rim (Italija) i Baku (Azerbejdžan) biti će domaćini grupe A, Sankt Peterburg (Rusija) i Kopenhagen (Danska) grupe B, Amsterdam (Holandija) i Bukurešt (Rumunija) grupe C, London (Engleska) i Glazgov (Škotska) grupe D, Bilbao (Španija) i Dablin (Irska) grupe E te Minhen (Njemačka) i Budimpešta (Mađarska) grupe F.
Ja samo pitam jeste li vi sigurni da se Irska neće gurati da prođe korz baraž upravo zbog toga što se ta grupa igra u Dublinu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#414 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Aha....pogrešno smo se razumjeli
Moguće, ne znam je li im otplaćen onaj kusur s Francuskom
Opet, moraju i oni proći u taj finalni meč, a nema garancije
Opet, moraju i oni proći u taj finalni meč, a nema garancije
- manijak1
#415 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Nije otplaćen ni naš penal s Francuskom
kako god u finalu ne možemo igrat na našem terenu , jal na Grbavici ili Zenici 
- Logovan
#416 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Otplacen kusur preko nas.Tomahawk11 wrote: ↑19/11/2019 10:15 Aha....pogrešno smo se razumjeli![]()
Opet, moraju i oni proći u taj finalni meč, a nema garancije![]()
-
incognito071
- manijak1
#418 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Tek sad vidjeh da je napravio račun bez krčmara , stavio odmah Grupe EP-a
nama bi ako prođemo Scile i Haribde
odgovarala tri grada Rim , Minhen i Kopenhagen, ali kako rekoše pametnjakovići , ako prođemo razigravanje igraćemo ili u Bilbau ili u Dublinu za titulu
.
Jbt-e , ništa od svega.
ovo gore nego Monty Payton 
Jbt-e , ništa od svega.
- Altsa
#419 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Mi s kim god da igramo u barazu smo autsajderi.
- manijak1
#420 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Ma nismo , ako nekako ne proture Luksemburg 
- Romanista 101%
#421 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Jos jedno prvenstvo na kojem necemo ucestvovati
Fino parkiram se ispred Tv-a, grickalice, sok, KOLACI
i bez stresa i nervoze uzivanje 
Fino parkiram se ispred Tv-a, grickalice, sok, KOLACI
- Logovan
#422 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Joj jesu ga zapetljali.
Naime, u slučaju da reprezentacija Velsa večeras savlada reprezentaciju Mađarske na domaćem terenu, u Ligi B ostale bi četiri reprezentacije koje nisu izborile plasman. U tom slučaju igrali bismo sa Sjevernom Irskom na domaćem terenu u polufinalu, dok bi drugi polufinalni par činili Slovačka i Republika Irska.
U slučaju da Mađarska večeras pobijedi, protivnika bismo saznali žrijebom, s obzirom na to da bi se na taj način odlučivalo koja će od četiri reprezentacije (Vels, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska) u grupu A baraža.
Ipak, vrijedi spomenuti da je UEFA u pravilima žrijeba napomenula da kod formiranja puteva baraža (A, B, C i D) zadržava pravo da razdvoji domaćine narednog Evropskog prvenstva u različite puteve. S obzirom na to da su u Ligi C ostale Rumunija i Škotska, a da Škotska kao pobjednik jedne od grupa u Ligi C mora igrati taj put, Rumunija će vjerovatno biti prebačena u Ligu A, a Irska ostati u Ligi B. Razlog je činjenica da su Dublin, Bukurešt i Glasgow domaćini narednog Evropskog prvenstva.
Ako uzmemo u obzir da će Irska zbog toga što Rumunija ide u Ligu A ostati u Ligi B, a žrijebom bude odlučeno da Vels ili Slovačka idu u grupu A iz Lige B, onda će nam protivnik u baražu biti Sjeverna Irska. Samo u slučaju da žrijebom u grupu A ode Sjeverna Irska, protivnik Zmajeva u baražu bila bi Republika Irska.
- cyprus
#423 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Logovan wrote: ↑19/11/2019 11:16 Joj jesu ga zapetljali.![]()
Naime, u slučaju da reprezentacija Velsa večeras savlada reprezentaciju Mađarske na domaćem terenu, u Ligi B ostale bi četiri reprezentacije koje nisu izborile plasman. U tom slučaju igrali bismo sa Sjevernom Irskom na domaćem terenu u polufinalu, dok bi drugi polufinalni par činili Slovačka i Republika Irska.
U slučaju da Mađarska večeras pobijedi, protivnika bismo saznali žrijebom, s obzirom na to da bi se na taj način odlučivalo koja će od četiri reprezentacije (Vels, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska) u grupu A baraža.
Ipak, vrijedi spomenuti da je UEFA u pravilima žrijeba napomenula da kod formiranja puteva baraža (A, B, C i D) zadržava pravo da razdvoji domaćine narednog Evropskog prvenstva u različite puteve. S obzirom na to da su u Ligi C ostale Rumunija i Škotska, a da Škotska kao pobjednik jedne od grupa u Ligi C mora igrati taj put, Rumunija će vjerovatno biti prebačena u Ligu A, a Irska ostati u Ligi B. Razlog je činjenica da su Dublin, Bukurešt i Glasgow domaćini narednog Evropskog prvenstva.
Ako uzmemo u obzir da će Irska zbog toga što Rumunija ide u Ligu A ostati u Ligi B, a žrijebom bude odlučeno da Vels ili Slovačka idu u grupu A iz Lige B, onda će nam protivnik u baražu biti Sjeverna Irska. Samo u slučaju da žrijebom u grupu A ode Sjeverna Irska, protivnik Zmajeva u baražu bila bi Republika Irska.
Koji kurac?
- manijak1
#424 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Mađari neće pobijedit , Poljaci će dobiti Slovence , to je sve što znam
kako Čeferin ne ugura Slovence
Oni bi nam dobri bili
Oni bi nam dobri bili
- van Basten
#425 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Italija, Lihtenstajn - BiH
Ti sjeverni irci su ubili brasno u nama, ni sami ne znamo kako smo se provukli bez petardetamo... Samo kazem...