Dobro ! Shvatio sam ! Ima li ko da zna koji se datum ili dogadjaj uzima kao pocetak rata u BiH ?mudrac2 wrote:kako to ne znaš, pa kad je ćelo ubio svata, tad su srbi ušli u već pripremljene rovove po brdima i branili nejač.KENJAC wrote:Koji se dogadjaj ili datum uzima kao pocetak rata u BiH ?
Kutiljerov plan
-
KENJAC
#501 Re: Kutiljerov plan
- LBVIEW
#502 Re: Kutiljerov plan
Jedino sto je nelogicno je ono sto ti i istomislljenici ovdje laprdate, o "Ali Kemale".Ali Kemal wrote:Bas zbog tih rovova je bilo apsolutno nelogicno ici u rat sto prije.dudlov wrote:Onolike rovove iskopali i tešku artiljeriju dovukli, barem oko sarajeva, i haj sad zatrpavaj rovove i odvuci artljeriju jer je, gle čuda, prihvaćen lisabonski sporazum. Ma dajte ne zajebajite se u ova jebena vremena.
Da ne spominjemo nastajanje i legalizaciju RS.
Po vasoj nakaradnoj logici, samim tim sto se nije pristalo na ucjene zlocinacke klike na celu sa"jedan narod u nestanak" ako ne bude kako mi kazemo Karadzicem, je opravdanje istima za rat i zlocine.Dalje, po vama je u politickim pregovorima o ustrojstvu drzave, legitiman nacin politicke borbe poput onog famoznog "povlacenja potpisa" dok se istovremeno srpski tenkovi i topovi stacioniraju oko BiH gradova, sveden na "prijevremeni ulazak rat", jer su se Srbi osjecali prevarenim,sto li
- Ali Kemal
#503 Re: Kutiljerov plan
Ovo nije tema ko je poceo rat, nego Kutiljerov plan i nesposobnost pregovaranja zainteresovanih strana u drzavi koju bi trebali zajedno da grade.
Neozbiljnost ucesnika, blefiranje i neodgovornost su unistili perspektivu desetaka generacija. Ko to ne moze da shvati, onda dzaba prica.
Neozbiljnost ucesnika, blefiranje i neodgovornost su unistili perspektivu desetaka generacija. Ko to ne moze da shvati, onda dzaba prica.
- area51
#504 Re: Kutiljerov plan
Bucko iz mahale wrote:Sa ovim desavanjima u Ukrajini,pokazalo se da je Rusija ta koja je rasturila jugu a ne zapad...a zasto rusi,de mucni malo glavom i doces do odgovoraAli Kemal wrote:Interesantno, tako jedna krupna stvar, a u tajnosti, nigdje konkretne javne ponude, nikakvog dokumenta, samo spekulacije.BHCluster wrote:Kiro Gligorov je ovo izjavio u dokumentarnom filmu “Tuđman i Milošević: dogovoreni rat?”...
Da je postojala jedna takva ponuda, bila bi valjda iznesena u javnost, da ljudi znaju, a ne ovako, tako da nikada nije postojala nikakva konkretna ponuda SFRJ o ulasku u EU.
Ocigledno je da je generalno cilj EU i SAD bio raspad SFRJ, a ne opstanak.
-
Bodkin
#505 Re: Kutiljerov plan
Eto @lbview-a da ukaze na salonce 
- LBVIEW
#506 Re: Kutiljerov plan
Kako da ne, perspektiva sa onima koji su naoruzani "do zuba" uoci tih pregovora porucivali "ili ce biti kako mi kazemo ili vas nece biti".Ali Kemal wrote:Ovo nije tema ko je poceo rat, nego Kutiljerov plan i nesposobnost pregovaranja zainteresovanih strana u drzavi koju bi trebali zajedno da grade.
Ima ovdje dosta onih koji se sjecaju koliko je srpska strana bila raspolozena za pregovore, tako da damu po bubrege mozes pokusati prodati nekom drugom, "Ali Kemale".
-
Lug
#507 Re: Kutiljerov plan
opet mu dodje na isto, svi su isti ...a nisu! koliko ti puta mora biti recenoAli Kemal wrote:Ovo nije tema ko je poceo rat, nego Kutiljerov plan i nesposobnost pregovaranja zainteresovanih strana u drzavi koju bi trebali zajedno da grade.
- LBVIEW
#508 Re: Kutiljerov plan
U cemu je problem?Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce
Pojedinima je forumska misija relativizacija odgovornosti srpskog poltickog rukovodstva za zapocinjanje rata- k'o biva da
se islo psihopati Karadzicu& co "niz dlaku" nista se ne bi desilo, a ovi onako slucajno pra mjeseci ranije rasporedili topove oko BiH gradova.
U onakvim okolnostima, sa vec formiranim SAO oblastima,"Srpskom Krajinom" u Hrvatskoj , odnosom snaga , te onakvim stupnjem nacionalistickog ludila kod BiH Srba, zahvaljuci prvenstveno pacijentima poput Karadzica , rat je bio neminovan, ko tvrdi suprotno ili je naivan ili je zlonamjeran.
Sto se tice ovog "Keme", nemoj me zahebavati da mislis kako se radi o Bosnjaku.
- area51
#509 Re: Kutiljerov plan
Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce
Ali ne lezi vraže
oplakah
-
Martinez_
#510 Re: Kutiljerov plan
LBVIEW wrote:U cemu je problem?Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce
Pojedinima je forumska misija relativizacija odgovornosti srpskog poltickog rukovodstva za zapocinjanje rata- k'o biva da
se islo psihopati Karadzicu& co "niz dlaku" nista se ne bi desilo, a ovi onako slucajno pra mjeseci ranije rasporedili topove oko BiH gradova.![]()
U onakvim okolnostima, sa vec formiranim SAO oblastima,"Srpskom Krajinom" u Hrvatskoj , odnosom snaga , te onakvim stupnjem nacionalistickog ludila kod BiH Srba, zahvaljuci prvenstveno pacijentima poput Karadzica , rat je bio neminovan, ko tvrdi suprotno ili je naivan ili je zlonamjeran.
Nije tema o Karadžićevom i Miloševićevom ultimatumu i paktu, već o mirovnom planu Karington-Kutiljero. To je bila šta, zavera međunarodne zajednice i Karadžića?
-
155_mm
#511 Re: Kutiljerov plan
ocigledno ne pratis temu. ta prica kako su svi isti i ko nas bre zavadi je prevazidjena. sad su balije krive i za rat i za sve zlocine u tom ratu jer njihov vodja povukao potpis sa kutiljerovog plana. koliko ti se bre to mora reci....Lug wrote:opet mu dodje na isto, svi su isti ...a nisu! koliko ti puta mora biti recenoAli Kemal wrote:Ovo nije tema ko je poceo rat, nego Kutiljerov plan i nesposobnost pregovaranja zainteresovanih strana u drzavi koju bi trebali zajedno da grade.
- LBVIEW
#512 Re: Kutiljerov plan
Ne glumatati francusku sobaricu na temi,jasno je na sta se insinuira ovim prozivanjem Izetbegovica za neuspjeh pregovora.Martinez_ wrote:LBVIEW wrote:U cemu je problem?Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce
se islo psihopati Karadzicu& co "niz dlaku" nista se ne bi desilo, a ovi onako slucajno pra mjeseci ranije rasporedili topove oko BiH gradova.![]()
Nije tema o Karadžićevom i Miloševićevom ultimatumu i paktu, već o mirovnom planu Karington-Kutiljero. To je bila šta, zavera međunarodne zajednice i Karadžića?
-
155_mm
#513 Re: Kutiljerov plan
sama cinjenica da je alija potisao ovakvno nesto govori koliko je bio nedorastao svom zadatku. ocigledno do tad nikad nije cuo za princip " nista nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno" . znaci nije problem povlacenje poptisa nego je problem bio stavljanje poptpisa na plan koji predvidja konstitutivnost teritorija (
) a teritorije jos nisu 100% utvrdjene.
samo kako je jadno slusati argumente da je za svu katastrofu devedesetih upravo taj jadni kutiljerov plan kriv.
samo kako je jadno slusati argumente da je za svu katastrofu devedesetih upravo taj jadni kutiljerov plan kriv.
- Ali Kemal
#514 Re: Kutiljerov plan
Ti si jos uvijek sa "onima", samo sto "oni" sada imaju entitet i opstruisu maksimalno.LBVIEW wrote:Kako da ne, perspektiva sa onima ...Ali Kemal wrote:Ovo nije tema ko je poceo rat, nego Kutiljerov plan i nesposobnost pregovaranja zainteresovanih strana u drzavi koju bi trebali zajedno da grade.
Ako ti to vise odgovara od predlozene blage kantonizacije na opstinskom nivou, onda sve u dure
-
Bodkin
#515 Re: Kutiljerov plan
zajebavam se malo bolan, opusti seLBVIEW wrote:U cemu je problem?Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce
-
Bodkin
#516 Re: Kutiljerov plan
ta @buckova teorija da je rusija kriva je novi forumski biserarea51 wrote:Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonceda mi je neko reko da ću 2015 saznato ko je rasturio Jugu i da su to bili Rusi
reko bi mu da je lud
Ali ne lezi vraže![]()
oplakah
- area51
#517 Re: Kutiljerov plan
nema dalje,ključati idmah pola tema na pdf politikaBodkin wrote:ta @buckova teorija da je rusija kriva je novi forumski biserarea51 wrote:Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonceda mi je neko reko da ću 2015 saznato ko je rasturio Jugu i da su to bili Rusi
reko bi mu da je lud
Ali ne lezi vraže![]()
oplakah
hvala mu,popravi mi veče i neka mu bog da sreću i zdravlje
- seln
#518 Re: Kutiljerov plan
Ma, zajebava se bucko. I ptice na grani znaju da su Jugoslaviju rasturili srbi.
-
daddy-kool
#519 Re: Kutiljerov plan
Na osnovu čega tvrdiš da je ovo bilo u Lisabonskom sporazumu?Ali Kemal wrote:
Ako ti to vise odgovara od predlozene blage kantonizacije na opstinskom nivou, onda sve u dure
-
KENJAC
#520 Re: Kutiljerov plan
Na pitanje "Ko je rasturio Jugoslaviju" odgovaraju ovako :
Srbi : Vatikan , Amerika, Njemacka ...
Hrvati : Mi !!
Bosnjaci : Srbi !
Cnogorci : Mi nijesmo .
Makedonci : Zar je rasturena
?
Slovenci: Jugoslavija
???
Makedonci : Zar je rasturena
Slovenci: Jugoslavija
-
Paul F.
#521 Re: Kutiljerov plan
Kao prvo, poenta mog posta je gutanje gorkih pilula vezano za odnos snaga u datom trenutku a ne hronologiju. Meni je čudno da hrvatski srbi neće da je progutaju iako im vojni odnos snaga ne ide u prilog. A bh srbi po tebi hoće da gutaju gorke pilule mada smatraju da nas lahko mogu pošamarati u roku od par mjeseci. To je poenta. Pri tome imajući u vidu da se često mogla čuti misao da srbi dobivaju u ratu a gube u miru.medobrundoo wrote:kao i mnogi ovdje brkate kad se koji događaj desio i hronologijuPaul F. wrote:Dobro, bosanski srbi progutali gorku pilulu a hrvatski srbi nisu htjeli da je progutaju.![]()
Nego, ima li kakav pisani trag o tim američkim obećanjima ? Neki intervju ili knjiga ?
naravno da su srbi odbili u HR oblike autonomije POSLIJE oružanog sukoba, kada su RSK dobili ratom a NE sporazumom, pa i u Bosni su poslije odbijali kamaru sporazuma, kad je već rat zahukto, a oni ostvarili izvanrednu vojnu nadmoć držali 2/3 teritorije i jebali aliju u mozak, a MZ ni kurcom nije mrdnula da bi spasila glupog aliju a njima nešto naudila i prislila na bilo kakve ustupke
i ja bi se na njihovom mjestu isto tako ponašo
lisabonski sporazum je bio PRIJE početka ratnih sukoba
dakle, miješaš kao i mnogi ovjde kruške i jabuke
Last edited by Paul F. on 25/02/2015 23:43, edited 1 time in total.
-
Nomo
#522 Re: Kutiljerov plan
ima tema ,, vic dana ,, sale i posalice ,, ....cemu ste se danas nasmijali ,, ima , nije da nemaKENJAC wrote:Na pitanje "Ko je rasturio Jugoslaviju" odgovaraju ovako :
Makedonci : Zar je rasturena?
Slovenci: Jugoslavija???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#523 Re: Kutiljerov plan
ovo ti je zemljak.Gojeni H wrote:![]()
![]()
Sad sam se sjetio ko je ovaj lik.
Prosli put je trajao jedno sedmicu. Vidjecemo koliko ce ga Muhamed-aga i Chmoljo trpit' ovaj put.
ti ne laži, života ti.GeeTnT wrote:Lik sa šubarom dodje na klix, uredno se registrira i mlati po Bošnjacima i naravno gadja tamo gdje boli (poginule, ubijene, silovane i protjerane). Medjutim, ništa...sve se to uredno toleriše.
Skoro sam se suprostavio takvom jadniku i ugasili su mi profil... Neki dan sam takodje ostavio komentar na ovaj krvavi pir, nadajući se da će neko od onih koji mogu nešto učiniti i zaustaviti ovo pljuvanje...medjutim, ništa.
..ali svakako želim da sudbinu onih koje proziva ovaj "medobrundo" prožive svi oni koji ga mogu zaustaviti, a neće ili ne žele.
Toliko!
Banned user for reason “zabranjeno kloniranje”
» medobrundoo
- area51
#524 Re: Kutiljerov plan
Busko iz mahale: RusiKENJAC wrote:Na pitanje "Ko je rasturio Jugoslaviju" odgovaraju ovako :
Makedonci : Zar je rasturena?
Slovenci: Jugoslavija???
- LBVIEW
#525 Re: Kutiljerov plan
Otkako ga je Sloba onomad na Kosovu obecao, "visio je u zraku", svi potezi koje je zvanicni Beograd vukao isli su u tom smjeru,jedino da su se svi ostali povinovali "srpskoj narodnoj volji" i "kapitulirali" politicki. Uoci ovih pregovora o teritorijalnom ustrojstvu BiH,vec je bilo kasno, nakon sto se "JNA" ukopala oko gradova i podijelila ooruzje sdssovcima samo se cekao povod poput onog svata u Sarajevu.I tada kao i danas istim tipovima je povlacenje potpisa s nekog sporazuma dovoljno za opravdavanje onog sto se opravdati ne moze,otud i ovakve reakcije.Bodkin wrote:zajebavam se malo bolan, opusti seLBVIEW wrote:U cemu je problem?Bodkin wrote:Eto @lbview-a da ukaze na salonce
Sto se tice ovog "Keme", nemoj me zahebavati da mislis kako se radi o Bosnjaku.rat nije neminovan. tj nije bio totalni rat neminovan. kasno je sad i mrsko mi je obrazlagati pod kojim okolnostima
Btw., nemoj da se ja krenem, zajebavati-jos ti nisam halalio onaj odmor u Banovicima.