Mrzimo Kustu ako se to moze nazvati mrznjom jer je bio protiv Bosnjaka i Sarajeva kada je bilo najteze(pa ko nebi), na strani najveceg balkanskog kasapina,.. a uvrede tipa guzno crijevo su posebna prica. To je nesto licno i nesto sto ti ne mozes razumjeti.Tessaract wrote:Занимљиво је колико исти Бошњаци који се куну у грађанство и мултикултурализам мрзе Кустурицу само зато што је искористио своје људско право да се сматра Србином. Само један у низу показатеља двоструких мерила карактеристичних за шовинисте.
Njegovo srpstvo!?
A ta velika srpska dijagnoza glasi otprilike ovako. Bivsi Srbi poturceni izdali vjeru pradjedovsku, pricaju srpski jer lici, Bosna bila Srbija do osmanlija, i sve sto nije srpsko danas je ili poturceno ili pokatoliceno. I najvazniji biser - Bosnjaci sve to znaju ali nece da priznaju jer istina pece i boli, tu je nezaobilazan manifest u filmu Noz koji sve objasnjava,.. a Kustu mrze jer ih podsjeca na izdajnicke korijene i otpadnistvo.
E Kusta je samo sto se kaze zaigrao na prave karte i pritisnuo pravu dugmad. Dok ima bolesnika koji vjeruju u gore navedeno - ima realne sanse da postane predsjednik. Pa postao bi i ja dogradonacelnik Banjaluke za minimalno 10 god. kada bi samo poceo javno pricu o srpskim korijenima i potrebi da se sa time suoci i prizna,.. buduci da niko od nas svih na balkanu nema rodoslov familije vise od 200 god.,.. sve improvizacije su dozvoljene. Ma nosali bi me krkace i volili do iznemoglosti.
Medjutim, imam kicmu hebiga i vecina Bosnjaka su i dalje ponosni na svoje pored sve golgote i stradanja - koju Srbi nisu osjetili ni deseti dio. Bio bi Bosnjacima zivot i zadnjih 20 god. laksi i bezbolniji da smo uradili ko Kusta - ali nismo i tu vasa prica o prevjerama, suncokretima, vjera za veceru i sl,. pada. I to je ono sto Kustu izdvaja od nas ostalih i razlog zbog kojeg ga ne smatramo ljudskom velicinom. Vise cijenim velike Srbe i ekstreme koji su u bivsoj YU placali cijenu zbog svog nacionalizma jer su bar imali muda za to - junaci na muci - pored razlika i svega. Kustino srpstvo je samo za sprdacine i to je nesto sto ti ne mozes skontati.