Kusturica izvrijeđao Stankovića

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#151 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

----
Chisum

#152 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Chisum »

To se redovno preskace....

Kada im je svinjar-obrvan davao instrukcije gdje i kako ce da zive, a, kad se pomirio s tim da mu je pedala s Grbavice, durmitorski choban im dovodio onog beogradskog urbanistu da im prica nekom imaginarnom gradu...
"Tu, na Kalovitim Brdima, tu ce biti jedan veliki univerzitet..." :-D

E, kad ti je merak chobanu s durmitora zanosit muda u okukama, a ne ostati u svom gradu s komsijom s kojim si odrastao, e onda - ko te jebe... eto te tamo gdje jesi, uz svu mogucu pjesnicku slobodu prilikom trazenja opravdanja i izvlakuse.
muha_sa

#153 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

smiješni ste@

o kakvim pritiscima pišeš :? :? bilo je pritisaka al od strane Krajišnikovih i Klickovicevih kurira.
Siguran sam da ne poznaješ o cemu pišem--ne zamjeram ti jer nisi s ovih prostora-al zato ima nas koji znamo šta se dešavalo uoci integracije sarajevskih opština.Za napomenu--sve o cemu pišem dešavalo se poslije DEJTONA---tuto kompleto "cisti" prostori.
Od koga ce imat pritisak kad su na tim prostorima samo srbi živjeli--ostali protjerani još 92-e.
Ne bih sad da ti naširoko pišem i nabrajam sva mjesta-opštine i naselja koja su vracena Sarajevu--ako ne znaš ja cu ponovit i nabrojat sve i jednu fabriku koju su popljackali a prilikom napuštanja teritorije popalili---svojim ocima sam s Dolac Malte gledo kako Grbavica gori noc uoci reintegracije :(
Samo su slušali zlikovca obrvaša koji je javno---imaš negdje snimak---reko da ce Srbi sa sobom i srpski saobracajni znak ponjet.
smijesni_ste

#154 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by smijesni_ste »

HAVANA wrote:

Ma ja,najbolje da ime i prezime napišem pa kad prodju lukavicom da ih ko štangom opali. :-)
Naravno da je bilo ali uvijek je bilo ljudi koji su se borili protiv toga.
Dosta ih je otišlo vani zbog boljeg života i imam jako puno takvih prijatelja koji dolaze svake godine u sarajevo.Neće na pale ,garant. :-) Kao što rekoh,prošle godine ih se troje i vratilo.Otvorili firme i rade. :-D
E haj sad zamisli da ja odem na pale i otvorim firmu.Evo nek mi konrad opiše šta bi mi se desilo.
Na svakog njegovog 1 navedenog iz sarajeva koji je otvorio firmu u lukavici,palama...ja mu nabrojim 5 onih koji žive tamo a posluju i rade u sarajevu.
Nisam ni rekao da nije ali me nervira kada tipovi poput konrada pišu samo kada treba kritikovati sarajevo.
Napišite nešto na rs portalima i branite multietičnost ako ste već za nju.
Imajte muda kao jedan srdjan što je imao a zna se kako je završio.
Imajte muda da se suprotstavite a ostanete dosljedni svojim idejama kao npr. bojan bajić.
Živi tamo a suprotstavi se bagri na bilo koji način,to cijenim.
Lako je biti u krdu i lajati.
:? ...samo pitah koji pero, jer sjecam se jednog koji je znao naletiti na garaze zadnjih godina da odigra koju basketa ...a za ovo drugo me cisto zanimalo dje posto sam sa c.vile.... ionako si sam rekao "oces li da napisem".....malo manje paranoje :)

I koji to "vi" i "mi" u lukavici i palama..i o pisanju na rs forumima....o cemu ti....pa ja sam jos ovdje prijatelju..i nisam ni u jednom krdu..nazalost.....meni je sve to imaginarno
sto pises...povratak, otvaranje firmi, predratni poznanici..jer srecom sam mladji i nista od toga nisam dozivio..tako da na pogresnu adresu se obracas...reagovao sam samo na izjave kojih cesto ima na forumu...iz kojih se moze izvesti zakljucak da su apsolutno svi otisli jer su ili krivi ili su slijedili Krajisnika...to jednostavno nije tacno...znas i primjere iz mog/tvog komsiluka...siguran sam.....
muha_sa

#155 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

jebaji ga smješni ste----i ja sam s Cengic Vile :D pardon--s caršije al zadnjih 25.godina sam ovdje.
vidim da si mlad pa ti ne zamjeram što neke stvari ne znaš--al je fino poslušat starije i ne kontrirat u necem što nisi siguran---mene su tako moji ucili :D
smijesni_ste

#156 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by smijesni_ste »

muha_sa wrote:
o kakvim pritiscima pišeš :? :? bilo je pritisaka al od strane Krajišnikovih i Klickovicevih kurira.
Siguran sam da ne poznaješ o cemu pišem--ne zamjeram ti jer nisi s ovih prostora-al zato ima nas koji znamo šta se dešavalo uoci integracije sarajevskih opština.Za napomenu--sve o cemu pišem dešavalo se poslije DEJTONA---tuto kompleto "cisti" prostori.
Od koga ce imat pritisak kad su na tim prostorima samo srbi živjeli--ostali protjerani još 92-e.
Ne bih sad da ti naširoko pišem i nabrajam sva mjesta-opštine i naselja koja su vracena Sarajevu--ako ne znaš ja cu ponovit i nabrojat sve i jednu fabriku koju su popljackali a prilikom napuštanja teritorije popalili---svojim ocima sam s Dolac Malte gledo kako Grbavica gori noc uoci reintegracije :(
Samo su slušali zlikovca obrvaša koji je javno---imaš negdje snimak---reko da ce Srbi sa sobom i srpski saobracajni znak ponjet.
:? ..jok eto, vi ste samo sa ovih prostora.. :? ...nisam ni govorio o tom periodu poslije Dejtona..i nisam ni rekao da to nije tacno sto govoris...samo kazem da mi je muka od toga da su svi, bas svi otisli svojom voljom, da su otisli jer su ovakvi, onakvi...kao sto se piše....da nikome nista lose se nije desilo tokom rata itd..i govorio sam o sr.... tokom rata, a ne poslije dejtona...ma bas me briga ustvari , ne mogu se vise raspravljati...zlo mi je kad citam onaj forum I. Sarajeva, ali ovdje se komotno moze proizvesti zakljucak kad se cita da su svi kojih nema vise u sarajevu bili na brdima... kad neko gleda sa strane neutralno..:? ...i uvijek ima neko "ali" i slicno
muha_sa

#157 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

smijesni_ste wrote:
:? ..jok eto, vi ste samo sa ovih prostora.. :? ...nisam ni govorio o tom periodu poslije Dejtona..i nisam ni rekao da to nije tacno sto govoris...samo kazem da mi je muka od toga da su svi, bas svi otisli svojom voljom, da su otisli jer su ovakvi, onakvi...kao sto se piše....da nikome nista lose se nije desilo tokom rata itd..i govorio sam o sr.... tokom rata, a ne poslije dejtona...ma bas me briga ustvari , ne mogu se vise raspravljati...zlo mi je kad citam onaj forum I. Sarajeva, ali ovdje se komotno moze proizvesti zakljucak kad se cita da su svi kojih nema vise u sarajevu bili na brdima... kad neko gleda sa strane neutralno..:? ...i uvijek ima neko "ali" i slicno
ovdje neceš nikog nac ko ce negirat da je bilo i pritisaka----ovdje neceš nikad procitat da se neko ponosi zlocinom na "kazanima".
zato je ovaj forum ovoliko posjecen i popularan :sax:
smijesni_ste

#158 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by smijesni_ste »

muha_sa wrote: ovdje neceš nikog nac ko ce negirat da je bilo i pritisaka----ovdje neceš nikad procitat da se neko ponosi zlocinom na "kazanima".
zato je ovaj forum ovoliko posjecen i popularan :sax:
Znam..zato sam i ja ovdje... ;-) ...a sada nastavite o Kusturici pls...:)
zonbirile

#159 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by zonbirile »

ljudi moji prošlo je 15 g,proći će još toliko i imati ćemo ovo što imamo sada,samo podvučeno žutim.Sve će biti istorija,sve će pokriti ruzmarin i šaš,zub vremena će izjesti sječanja ,uzroke i posljedice,žali Bože ljudske patnje,bola,razorenih sudbina i uskračenih radosti.
konrad

#160 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

HAVANA wrote:Ti dobro znaš zašto ne možeš da se vratiš.Em nemaš muda.
Oni koji nisu ništa loše uradili i koji odluče da se vrate,oni se i vračaju.
Od mojih prijatelja,u ovoj godini troje.
Prvo hajmo da se oslobodimo tih licnih kvalifikacija. To je jako neozbiljno da sad ti meni kazes da ja nemam muda i slicno, a o meni prakticno nista ne znas.
Da predpostavimo da eto ja nemam muda, al zar treba neko da ima muda pa da se vrati u Sarajevo. :? Znam ja da ti tako ne mislis i da si to previse emotivno shvatio, nije to vazno. Meni nije cilj da se svadjamo, nego da ako moze pricamo normalno.
Ovim putem cu odgovoriti i drugima, da sad ne pisem svima posebno.
Odgovor na ono pitanje je prost. Razlog lezi u podjeli vlasti, nista drugo. Bez obzira na sva desavanja za vrijeme rata i neposredno poslije rata, sve do trenutka kada su se pocela prodavati imanja i stanovi, ti ljudi su se mogli vratiti, ali na zalost vlast u gradu nije podjeljena po popisu iz 1991, kako je trebalo,
nego po trenutnoj situaciji.
Na taj nacin je poslan jedan signal ljudima da svoju srecu traze na drugim mjestima.
Sada kada su se imanja i stanovi prodali, ocekivati da se neko ponovo seli je iluzija. Prema tome Sarajevo je takvo kakvo je i tesko tu moze bilo ko od nas da nesto ucini. Jedan tihi proces koji traje gotovo 15 godina je gotovo zavrsen i sada treba gledati kako ici dalje u sadasnjoj situaciji, a da se ne ponove ponovne selidbe i seobe uz obostranu korist.
muha_sa

#161 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

konrad wrote:
HAVANA wrote:Ti dobro znaš zašto ne možeš da se vratiš.Em nemaš muda.
Oni koji nisu ništa loše uradili i koji odluče da se vrate,oni se i vračaju.
Od mojih prijatelja,u ovoj godini troje.
Prvo hajmo da se oslobodimo tih licnih kvalifikacija. To je jako neozbiljno da sad ti meni kazes da ja nemam muda i slicno, a o meni prakticno nista ne znas.
Da predpostavimo da eto ja nemam muda, al zar treba neko da ima muda pa da se vrati u Sarajevo. :? Znam ja da ti tako ne mislis i da si to previse emotivno shvatio, nije to vazno. Meni nije cilj da se svadjamo, nego da ako moze pricamo normalno.
Ovim putem cu odgovoriti i drugima, da sad ne pisem svima posebno.
Odgovor na ono pitanje je prost. Razlog lezi u podjeli vlasti, nista drugo. Bez obzira na sva desavanja za vrijeme rata i neposredno poslije rata, sve do trenutka kada su se pocela prodavati imanja i stanovi, ti ljudi su se mogli vratiti, ali na zalost vlast u gradu nije podjeljena po popisu iz 1991, kako je trebalo,
nego po trenutnoj situaciji.

Na taj nacin je poslan jedan signal ljudima da svoju srecu traze na drugim mjestima.
Sada kada su se imanja i stanovi prodali, ocekivati da se neko ponovo seli je iluzija. Prema tome Sarajevo je takvo kakvo je i tesko tu moze bilo ko od nas da nesto ucini. Jedan tihi proces koji traje gotovo 15 godina je gotovo zavrsen i sada treba gledati kako ici dalje u sadasnjoj situaciji, a da se ne ponove ponovne selidbe i seobe uz obostranu korist.
konrade :-) u mojoj raji se kaže-krivo sjedi a pravo govori- :D ovo boldirano je cista neistina-da ne upotrijebim teži izraz-----ima nas koji se sjecamo i nemoj obmanjivat mladež :-)
Odeš na Ilidžu-pa potraži nekog iz "inicijative sarajevskih srba"-tako nekako se zovu :D pitaj njih ako meni ne vjeruješ da je sarjevska vlast ( prije reintegracije ) molila Ilidžanske Srbe da ostanu i da ce imat kompletnu vlast na cijeloj opštini Ilidža.
konrad

#162 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

muha_sa wrote:konrade :-) u mojoj raji se kaže-krivo sjedi a pravo govori- :D ovo boldirano je cista neistina-da ne upotrijebim teži izraz-----ima nas koji se sjecamo i nemoj obmanjivat mladež :-)
Odeš na Ilidžu-pa potraži nekog iz "inicijative sarajevskih srba"-tako nekako se zovu :D pitaj njih ako meni ne vjeruješ da je sarjevska vlast ( prije reintegracije ) molila Ilidžanske Srbe da ostanu i da ce imat kompletnu vlast na cijeloj opštini Ilidža.
Ja nisam nista govorio o tome ko je kome sta usmeno obecavo, koga to interesuje, nego fakticko stanje, tako samo odgovori na pitanje da li je podjela vlasti bila makar blizu popisu iz 1991. I to ne samo 1995, nego svake slijedece godine.
muha_sa

#163 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

konrad wrote:
muha_sa wrote:konrade :-) u mojoj raji se kaže-krivo sjedi a pravo govori- :D ovo boldirano je cista neistina-da ne upotrijebim teži izraz-----ima nas koji se sjecamo i nemoj obmanjivat mladež :-)
Ja nisam nista govorio o tome ko je kome sta usmeno obecavo, koga to interesuje, nego fakticko stanje, tako samo odgovori na pitanje da li je podjela vlasti bila makar blizu popisu iz 1991. I to ne samo 1995, nego svake slijedece godine.
ne mogu ti objasnit kad ne znaš o cemu diskutujemo :-)
Evo primjer--naselje Osijek kod Ilidže---do pocetka 92-e. 99% srbski živalj živio u tom naselju--bilo par kuca nesrba---u Dejtonu kompletna opština Ilidža-samim tim i naselje Osjek se vratilo Sarajevu--Dejton bio krajem 95-e. Pred samu reintegraciju Krajišnikovi i Klickovicevi kuriri išli od kuce do kuce i tjerali- TJERALI- stanovnike da se pakuju i sele---moj prijatelj ih foliro i iznjeo ormar pred kucu i kad god su došli on im govorio da ceka kamion--- Skoro svi sa kesama u rukama i goneci stoku --ko ju je imao--izašli iz Osjeka. Ostalo par domacina.Kroz nekoliko dana u te napuštene kuce se uselile mahom protjerani iz Srebrenice--kasnije se srbima te kuce vratile a oni ih -svi redom-prodali----ostalo par domacina medju kojim i moj jaran.
pitanje--ko bi bio vlast da su ostali u svom na svom :?
HAVANA

#164 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

Ko voli ovaj grad i hoće da živi u njemu a nema oraha u džepovima vratiće se da zajedno živimo a to zove li se marko,dinko il asim me apsolutno ne interesuje.Nemanja Kusturica ne mEre :evil: :D Taraba,gotovo,mrš...
muha_sa

#165 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ko voli ovaj grad i hoće da živi u njemu a nema oraha u džepovima vratiće se da zajedno živimo a to zove li se marko,dinko il asim me apsolutno ne interesuje.Nemanja Kusturica ne mEre :evil: :D Taraba,gotovo,mrš...
:lol:
ljubim ti narav :lol:

ps.
dobri moj Havana-ne mogu oni to skontat-
-zato-ne trudi se objasnit nešto što je nama normalno :D
felipe kajetano

#166 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by felipe kajetano »

amrica wrote:Kusta je oduvijek imao problema sa komunikacijom, i kao interaktivnim odnosim izmedju ljudi i kao sredstvom izrazavanja. Nikad nije znao sastaviti dvije tecne recenice da imaju smisao.

prica br. 1

Dobio on Zlatnu palmu u Kanu, citava Yuga slavi, na tv frka, samo njega nema.... Na kraju ga nadju, ddobiju na telefon, on postavlja parket kod jarana, i ono kao, kak'a ba palma, zauzet sam, postavljam parket.... . I ja znam sta su mangupi, jalija, oni sto ne sljive nikakav autoritet, ali ako si napravio film i poslao ga na takmicenje, kome glumis frajera?

prica br. 2

Par godina prije rata otvorio se, renovirao, Dom pisaca u Kranjcevicevoj, extra elitno mjesto, svi su nesto kao pisci,... i digla se hampa moze li on biti clan Udruzenja pisaca, nije pisac, ali je mnogo dopirinjeo razvoju umjetnosti... i postane clan. Ne sjecam se bas tacno sta je baljezgao na toj promociji, ali je bilo fuj. Senad Avdic je govornik, orator za njega, nesto je frfljao nerazumljivo, bez ikakvog smisla, uobicajeno, a onda je poceo valjati nebuloze, politicke, mislim nesto o 29. novembru ili slicno :? Mozda se neko bolje sjeca. Jedino sam sigurna da je ostao jako ruzan osjecaj poslije gledanja tog "zbivanja".

prica br 3

Od nedavno, cula iz prve ruke, ljudi putovali iz Srbije za Sarajevo i nazad, i na granici na Drini, cim se prodje carinska kontrola stoji rampa : napalata putarine. I na potvrdi o placanju pise Drvengrad ili Mokra Gora .
I pricaju ljudi da u Srbiji, po zakonima, jedino drzava moze uzimati lovu od putarine, ne mogu ni opstine, a kamoli nekakav privatnik.... Ali Kusta je cudo, moze on sve. Ionako se bavi parapsihologijom u filmovima. Kad mu mogu nozevi letati, moze i on uzimati lovu od naroda.
Nije neka lova na prvi pogled, par EURa, ali svaki auto to mora platiti, klasicna ucjena, rampa je odmah poslije carine, nemas gdje skrenuti da izbjegnes.
I jos, narod, lokalni stanovnici ga ne mogu smisliti. Zatvorio im je sve puteve i prolaze, cak i onima koji imaju svoju privatnu zemlju na "njegovoj" teritoriji.
Interesantno vaistinu...eto ideje..snimis jedan omnibus film prema svojim pricama o nekad uspjesnom reziseru koji na kraju zivi odmetnut sa svojom bandom u hladnoj kolibi na planini sjetno sanjajuci toplinu Holidey Inna i neku davnu ljubav..usput naravno presrece i pljacka postene seljane..mozes ubaciti i odmetnutog country pjevaca koji takodje žudi za svojim zabranjenim gradom i koji mu je pored jeftine brlje jedina utjeha u sjetnim nocima...

Evo sad smo saznali da pored toga sto je seoski razbojnik,osvjedoceni narkic,shizofrenicar da mu treba i pomoc logopeda jer strasno frflja kad prica pa ga se nista ne razumije..
Sta je ba sledece???
Tuga i cemer.....
zonbirile

#167 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by zonbirile »

@felipe kajetano
znamo se sa par tema,pa najbolje bi bilo zaključiti,vrsan režiser,a ostalo..pa treba ga znati,a mnogi ga ovde ne znaju.Treba pitati raju iz Šetališta,o njemu.Znaš to je jedna kultna kafana u centru grada,a Kusta je stanovao poviše nje na Gorici.Tu je jedno bar 20 medijskih,kulturnih,sportskih,šanerskih i ostalih fela sjedilo svaki dan.Lično znam mnoge,ne bih da prozivam,ali oni su najkompetentnij da pričaju o njemu.Mnogi se i dalje čuju,vide s njim,ali treba čuti njih,a ne vas.
MIGLIORE

#168 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by MIGLIORE »

zonbirile wrote:@felipe kajetano
znamo se sa par tema,pa najbolje bi bilo zaključiti,vrsan režiser,a ostalo..pa treba ga znati,a mnogi ga ovde ne znaju.Treba pitati raju iz Šetališta,o njemu.Znaš to je jedna kultna kafana u centru grada,a Kusta je stanovao poviše nje na Gorici.Tu je jedno bar 20 medijskih,kulturnih,sportskih,šanerskih i ostalih fela sjedilo svaki dan.Lično znam mnoge,ne bih da prozivam,ali oni su najkompetentnij da pričaju o njemu.Mnogi se i dalje čuju,vide s njim,ali treba čuti njih,a ne vas.
Jesu li u "Šetalište" svraćali "Ćuka" i "Zoka" ?! :))
Tokio

#169 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Tokio »

HAVANA wrote:Ko voli ovaj grad i hoće da živi u njemu a nema oraha u džepovima vratiće se da zajedno živimo a to zove li se marko,dinko il asim me apsolutno ne interesuje.Nemanja Kusturica ne mEre :evil: :D Taraba,gotovo,mrš...
...Plav,Gusinje,Sjenica,Rožaje.... :lol:
HAVANA

#170 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

MIGLIORE wrote:

Čuka je i danas tu,prozor iznad a zoka ko i vazda u francuskoj. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#171 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja sam mislio da nekoga mozes procitati iz njegove price i izjava i da nije nuzno poznavati ga licno. Istina, na Gorici su stanovali i neki dubiozni likovi romske nacionalnosti. Ovo me podsjeti onaj vic kada je cigo prodavao kucu pa kaze da mu kuca vrijedi miliona maraka. Pitaju ga ljudi, kako bolan cigo milion maraka ovo obicna rusevna baraka...na to ce cigo - eeeee ali doktor mi je prvi komsija. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#172 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

felipe kajetano wrote:
amrica wrote:Kusta je oduvijek imao problema sa komunikacijom, i kao interaktivnim odnosim izmedju ljudi i kao sredstvom izrazavanja. Nikad nije znao sastaviti dvije tecne recenice da imaju smisao.

prica br. 1

Dobio on Zlatnu palmu u Kanu, citava Yuga slavi, na tv frka, samo njega nema.... Na kraju ga nadju, ddobiju na telefon, on postavlja parket kod jarana, i ono kao, kak'a ba palma, zauzet sam, postavljam parket.... . I ja znam sta su mangupi, jalija, oni sto ne sljive nikakav autoritet, ali ako si napravio film i poslao ga na takmicenje, kome glumis frajera?

prica br. 2

Par godina prije rata otvorio se, renovirao, Dom pisaca u Kranjcevicevoj, extra elitno mjesto, svi su nesto kao pisci,... i digla se hampa moze li on biti clan Udruzenja pisaca, nije pisac, ali je mnogo dopirinjeo razvoju umjetnosti... i postane clan. Ne sjecam se bas tacno sta je baljezgao na toj promociji, ali je bilo fuj. Senad Avdic je govornik, orator za njega, nesto je frfljao nerazumljivo, bez ikakvog smisla, uobicajeno, a onda je poceo valjati nebuloze, politicke, mislim nesto o 29. novembru ili slicno :? Mozda se neko bolje sjeca. Jedino sam sigurna da je ostao jako ruzan osjecaj poslije gledanja tog "zbivanja".

prica br 3

Od nedavno, cula iz prve ruke, ljudi putovali iz Srbije za Sarajevo i nazad, i na granici na Drini, cim se prodje carinska kontrola stoji rampa : napalata putarine. I na potvrdi o placanju pise Drvengrad ili Mokra Gora .
I pricaju ljudi da u Srbiji, po zakonima, jedino drzava moze uzimati lovu od putarine, ne mogu ni opstine, a kamoli nekakav privatnik.... Ali Kusta je cudo, moze on sve. Ionako se bavi parapsihologijom u filmovima. Kad mu mogu nozevi letati, moze i on uzimati lovu od naroda.
Nije neka lova na prvi pogled, par EURa, ali svaki auto to mora platiti, klasicna ucjena, rampa je odmah poslije carine, nemas gdje skrenuti da izbjegnes.
I jos, narod, lokalni stanovnici ga ne mogu smisliti. Zatvorio im je sve puteve i prolaze, cak i onima koji imaju svoju privatnu zemlju na "njegovoj" teritoriji.
Interesantno vaistinu...eto ideje..snimis jedan omnibus film prema svojim pricama o nekad uspjesnom reziseru koji na kraju zivi odmetnut sa svojom bandom u hladnoj kolibi na planini sjetno sanjajuci toplinu Holidey Inna i neku davnu ljubav..usput naravno presrece i pljacka postene seljane..mozes ubaciti i odmetnutog country pjevaca koji takodje žudi za svojim zabranjenim gradom i koji mu je pored jeftine brlje jedina utjeha u sjetnim nocima...

Evo sad smo saznali da pored toga sto je seoski razbojnik,osvjedoceni narkic,shizofrenicar da mu treba i pomoc logopeda jer strasno frflja kad prica pa ga se nista ne razumije..
Sta je ba sledece???
Tuga i cemer.....
Cekaj, ja ne razumijem, zasto tebe toliko pogađa negativno pisanje o Kustirici? On vjerovatno umjesto mokrace svako jutro pomokri kolonsku vodu "LaVonjaz", a umjesto izmeta iz crijeva izbaci zlatna jaja? Ne razumijem to idolopoklonstvo pa makar se radilo i o Kusturici, preobracenog na "vjeru pradedovsku". :wink:
zonbirile

#173 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by zonbirile »

MIGLIORE wrote:

koji zoka ima ih više, čuka je određenije ime
MIGLIORE

#174 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by MIGLIORE »

Zoka (F) i Čuka (N)... veliki svjetski putnici !
Kusturici su bliski generacijski, ali i kroz pariška vremena.
Bili su vezani "jednom pupčanom vrpcom" !
HAVANA

#175 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

zonbirile wrote:
MIGLIORE wrote:

koji zoka ima ih više, čuka je određenije ime

Zoka je od prije rata u francuskoj a čuka ...je čuka :D
Post Reply