Kur'anske mudzize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
r_faruk

#951 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

radim druge stvari koje pomazu mom tijelu vise od klanjanja i posta....
a na cemu da se zahvalim bogu, na godinama patnje i neimastine, na mogucnost pogibije svakog trenutka paklenih pet godina u sarajevu, na bijedi i sirotinji, na igranju medju granatama, na skoli u podrumima, na ikaru mozda? na masakru na markalama, na masakru u tuzli, na ubijanju ljudi u srebrenici, na silovanjima zena i djece od monstruma koje je poslao, na pogibiji clanova familije, na bolesti koju je stari fasovao od vlaznih rovova i jebenih linija, pjesacenja do linije na kraju i smrti.... eto hvala mu, ali ja sam mogao odrasti i bez toga...

e moj smrle.....
victom

#952 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

r_faruk wrote:radim druge stvari koje pomazu mom tijelu vise od klanjanja i posta....
a na cemu da se zahvalim bogu, na godinama patnje i neimastine, na mogucnost pogibije svakog trenutka paklenih pet godina u sarajevu, na bijedi i sirotinji, na igranju medju granatama, na skoli u podrumima, na ikaru mozda? na masakru na markalama, na masakru u tuzli, na ubijanju ljudi u srebrenici, na silovanjima zena i djece od monstruma koje je poslao, na pogibiji clanova familije, na bolesti koju je stari fasovao od vlaznih rovova i jebenih linija, pjesacenja do linije na kraju i smrti.... eto hvala mu, ali ja sam mogao odrasti i bez toga...

e moj smrle.....
:thumbup:

Nema pravednog boga, a vjerovatno ga nema nikako.
Veća je šansa da smo neki galaktički show vanzemaljaca, pa nam se smiju svako večer u 20:00 na Intergalaktičkom Reality kanalu.
victom

#953 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

bog stvorio čovjekau idealnoj formi, a zub kad ga zaboli, čoek hoće da poludi.

Šta je svemoćnom bogu bilo teško napraviti da zubi ne bole ?
victom

#954 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

victom wrote:bog stvorio čovjekau idealnoj formi, a zub kad ga zaboli, čoek hoće da poludi.

znam već šta će biti odgovor. Jer nas voli !!!!
arzuhal

#955 Re: Kur'anske mudzize

Post by arzuhal »

:lol:
Smrcak15

#956 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:radim druge stvari koje pomazu mom tijelu vise od klanjanja i posta....

e moj smrle.....
evo nek ti on odgovori iz Kur'ana,

Allah ti odgovara i Kur'ana:

2:214. Zar vi mislite da ćete ući u džennet, a još niste iskusili ono što su iskusili oni koji su vas bili i nestali? Njih su satirale neimaštine i bolest, i toliko su bili uznemiravani da bi i poslanik, i oni koji su s njim vjerovali – uzviknuli: "Kada će već jednom Allahova pomoć!?" Eto, Allahova pomoć je zaista blizu!

154. I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate!
155. Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. a ti obraduj izdržljive,
156. one koji, kada ih kakva nevolja zadesi, samo kažu: "Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti!"
157. Njih čeka oprost od Gospodara njihova i milost; oni su na pravom putu!

(Kur'an)
Smrcak15

#957 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

victom wrote:

e moj smrle.....
:thumbup:

Nema pravednog boga, a vjerovatno ga nema nikako.
Veća je šansa da smo neki galaktički show vanzemaljaca, pa nam se smiju svako večer u 20:00 na Intergalaktičkom Reality kanalu.
nagadjanja, i opet nagadjanja

Allah odgovara iz Kur'ana:
24. "Postoji samo naš život zemaljski, živimo i umiremo, jedino nas vrijeme uništi" – govore oni. A oni o tome baš ništa ne znaju, oni samo nagađaju.
25. A kad im se ajeti Naši jasni kazuju, samo se ovim riječima izgovaraju: "Pretke naše u život povratite, ako je istina to što govorite."
26. Reci(im muhammede): "Allah vam daje život, zatim će učiniti da poumirete, a poslije će vas na Sudnjem danu sabrati, u to nema nikakve sumnje, ali većina ljudi ne zna."
Smrcak15

#958 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

victom wrote:bog stvorio čovjekau idealnoj formi, a zub kad ga zaboli, čoek hoće da poludi.

ti covjce hoces da spustis Raj na zemlju :-) nije to ovo Raj, da bi se ti nauzivao ovdje, ovo it je mjesto gdje ces biti iskusavan, kroz mnogo stosta dobrog i loseg, da ti sam vidis poslije kad ti se preznetira na sudnjem danu , sta si zaluzio.

to o cemu ti mastas vec je stfvoreno a to je raj, tamo nema zubobolje i ostalih muka

71. Oni će biti služeni iz posuda i čaša od zlata. u njemu će biti sve što duše zažele i čime se oči naslađuju, i u njemu ćete vječno boraviti.
72. "Eto, to je džennet koji vam je darovan kao nagrada za ono što ste radili,
73. u njemu ćete svakovrsnog voća imati od kojeg ćete neko jesti."
r_faruk

#959 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

tanko smrle, tanko.... realnost je drugacija..... jesi vidio sto bog nagradi radeljasa? da barem ostane u zatvoru, ali ce vjerovatno izaci i prije no sto mi mislimo. osigurao je generacije malih radeljasa, a ako i odlezi pet godina, opet je na konju...

ne moras mi citirati kuran, znam da to tamo pise....

nego kako je tebe bog testirao?
ako se ne varam uspio si napustiti bih, i ja bih volio da sam uspio otici! nadam se da si zivio bolje od nas koji nismo bili te srece da izbjegnemo sve sto se desavalo! ljudi koje ja poznajem se jos nisu vratili i ne namjeravaju....

evo ja ti napisah kako je mene testirao, tada sam bio klinjo i povjerovao sam da bog postoji kada sam upoznao neke rodjake sa sela.... do tada sam odgajan bez boga i cuda i kazni.... nisam znao sta je alah, kuran, strah od nekakvih nevidljivih bica itd..... kasnije sam opet odustao od tog koncepta u petom razredu osnovne skole. znas kako mi je lijepo bilo dok mi nisu poceli pricati o alahu...

nadam se da si imao bolje iskustvo od nas, ako ti je bilo teze nego nama, onda suosjecam s tobom i zao mi je....
Smrcak15

#960 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:tanko smrle, tanko.... realnost je drugacija..... jesi vidio sto bog nagradi radeljasa? da barem ostane u zatvoru, ali ce vjerovatno izaci i prije no sto mi mislimo. osigurao je generacije malih radeljasa, a ako i odlezi pet godina, opet je na konju...

ne moras mi citirati kuran, znam da to tamo pise....

ako se ne varam uspio si napustiti bih, i ja bih volio da sam uspio otici! nadam se da si zivio bolje od nas koji nismo bili te srece da izbjegnemo sve sto se desavalo! ljudi koje ja poznajem se jos nisu vratili i ne namjeravaju....

evo ja ti napisah kako je mene testirao, tada sam bio klinjo i povjerovao sam da bog postoji kada sam upoznao neke rodjake sa sela.... do tada sam odgajan bez boga i cuda i kazni.... nisam znao sta je alah, kuran, strah od nekakvih nevidljivih bica itd..... kasnije sam opet odustao od tog koncepta u petom razredu osnovne skole. znas kako mi je lijepo bilo dok mi nisu poceli pricati o alahu...

nadam se da si imao bolje iskustvo od nas, ako ti je bilo teze nego nama, onda suosjecam s tobom i zao mi je....
neznas sta pises, jer da znas znao bi postaviti stvari na mjesto:

3:178. Neka nikako ne misle nevjernici da je dobro za njih to što im dajemo dug život. Mi im ga dajemo samo za to da što više ogrezu u grijehu; njih čeka sramna patnja.

44. Zato ostavi Mene i one koji ovaj Govor poriču, Mi ćemo ih postepeno odakle se i ne nadaju patnji približavati
45. i vremena im davati, jer je obmana Moja, zaista, jaka!
---> daje ti svega i svasta a ti mislis da je to dobro za tebe, a ono te samo zavarava i priblizava patnji.

36. Onome ko se bude slijepim pravio da ne bi Milostivog veličao, Mi ćemo šejtana natovariti, pa će mu on nerazdvojni drug postati;
37. oni će ih od pravog puta odvraćati, a ljudi će misliti da su na pravom putu.

24. Život na ovom svijetu je sličan bilju zemaljskom na koje Mi spustimo s neba kišu s kojim se ona izmiješa, kojim se onda hrane ljudi i stoka. Pa kad se Zemlja ukrasi svojim ruhom i okiti i kad stanovnici njezini pomisle da su oni toga gospodari, dođe zapovijed Naša, noću ili danju, i Mi to pokosimo, kao da prije ničeg nije ni bilo. Eto, tako Mi potanko izlažemo dokaze narodu koji hoće da razmisli.

testirao me u dobru i u zlu

bio zarobljen od srpske vojske i hrvatske vojske, izgunili mi clanovi porodice, rat, strahote, glad,

sad na drugi nacin, testiranje u dobru, po nekad i u zlu ali vecinom u dobru...

eto kako
znas kako mi je lijepo bilo dok mi nisu poceli pricati o alahu...
normalno da ti je lijepo kad te niko ne prepada, i jos sejtan miruje, vidi radis po njegovom dijtiranju niko vam nesmeta, i sad odjednom Allah u prici ,normalno da ce vam smetati i tebi i sejtanu.

Bolje da te nego plasi zeleci ti dobro nego da te neko tjesi zeleci ti zlo.....
r_faruk

#961 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

normalno da ti je lijepo kad te niko ne prepada, i jos sejtan miruje, vidi radis po njegovom dijtiranju niko vam nesmeta, i sad odjednom Allah u prici ,normalno da ce vam smetati i tebi i sejtanu.

u tome je poenta, ne zelim da me iko prepada....

"Bolje da te nego plasi zeleci ti dobro nego da te neko tjesi zeleci ti zlo", slazem se...

i opet gomila citata.... dakle, jedini razlog zbog kojeg ti vjerujes u boga je strah i nista drugo!
Smrcak15

#962 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:

u tome je poenta, ne zelim da me iko prepada....

"Bolje da te nego plasi zeleci ti dobro nego da te neko tjesi zeleci ti zlo", slazem se...

i opet gomila citata.... dakle, jedini razlog zbog kojeg ti vjerujes u boga je strah i nista drugo!
Bolje sad da te prepadne pa da te podstakne da se pripremis nego da dodjes tamo nespreman eh tek tad bi osjetio sta je pravi strah, do te mjere da molis za smrt ali ti nece biti udovoljeno, gdje ce biti toliki strah da ce ljudima srca do grkljana dolaziti od muke i straha, a poslanici uzvikivati "Boze spasi"...a zar ti nije bolje da se pripremis pa da ti smrt bude lagana, to jeste da dusa isklizine iz tijela kao kap vode sa cesme nego da je moraju cupati kad je panika uhvati i prosiri se po tijelu gdje dusa kod nevjernika izlazi iz tijela kao kad neko cupa vunu iz trnnja uz velike muke, a ono sto dolazi poslje smrti je gore nego smrt.

Ne ja vjerujem u boga zato sto imam dokaze za vjerovanje u njegovo postojanje a ne iz straha
HardcoreMX

#963 Re: Kur'anske mudzize

Post by HardcoreMX »

r_faruk wrote:@hardcore...
ne bojim se kazne jer nema razloga da me kazni... kaznjavaju se ljudi koji cine lose stvari (ne klanjanje i ne vjerovanje nisu lose stvari i takve stvari nisu nikome zla nanijele)
-Ako ne vjeruješ,onda ne vjeruješ ni da kazna postoji pa onda se i ne možeš bojati kazne kada ona i ne postoji.Apsurdno je da onda postoji i razlog za kaznu koja i ne postoji.Lukavo si ti to zamislio.Medjutim, kao što vidiš,to je logički ispad.Ako bi pak kazna postojala,ali ne za tebe,to se onda može jedino prokomentarisati kao ti si neki melek,andjeo,bezgrešno biće, što je naravno nonsens.
r_faruk wrote:ne napadam nikoga, reagujem na gluposti i provociranje...
-Nikoga ti ne napadaš,ti samo (od)reaguješ na gluposti i provokacije.Ma ja.Nije tebe niko napao,nego je lopov,pardon eliminator, samo odreagovao na tvoj recimo skupocjeni mobitel i eliminisao ga,je li tako?
r_faruk wrote:ne bojim se kontra pitanja, pitaj!...
ne kritikujem nikakve dokaze, dokaza nema... vrlo sam samokritican...
-Ali se trebaš bojati arogancije.
-Na koje dokaze misliš?Logično,da ne možeš kritikovati dokaze koji nema.Ako nešto već kritikuješ,onda to nešto već postoji. A zašto si onda samokritičan,u koju svrhu?
r_faruk wrote:nisam mislio tako, ne znam odakle ti ovo!
mnoge stvari ne bih ni da pomislim, a kamo li da ih ponovim (goribor, ali i ja se ponekad tako osjecam)
-Iz ovoga što si ti dosada napisao,vidi se da vidiš svoja djela očigledno velikim,a grijehe gotovo da i nemaš.Blago ti se.Inače vjernik vidi svoje grijehe kao brda i veće,a nevjernik i licemjer vidi svoje grijehe kao mušicu,ako ih uopće i vidi.Zaboravljaš još jednu vrlo bitnu stvar,a to je da je laž jedan od najvećih grijeha,inicijator je brojnih drugih loših stvari koje se vežu na laž,a što je veća istina protiv koje laž nastupa,utoliko je i ta laž veća pa proporcionalno tome i grijeh koji vuče ta laž je veći.A ti znaš ko je Apsolutno Najveći pa prema tome i Najveća Istina.
r_faruk

#964 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Kada pisem o strahu i kazni, pisemm hipoteticki, ali vama se sve mora dodatno pojasnjavati, a nekada i sarkazam objasnjavati.....

Nije mi jasno kako svaki post shvatis naopako i izvuces pogresan zakljucak....

Ne razumijem ovo za mobitel? Neko poredjenje?

Svjestan sam svojih losih dijela, za dobra me boli briga. Bitno mi ja da nikome ne ucinim nista lose.

Ako kazna postoji, nemoguce je da me bog kazni vise od ludog muslimana iz isila koji sijece glave nevjernicima, ili saudijca koji bicuje ateistu zbog stavova na internetu
Smrcak15

#965 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Kada pisem o strahu i kazni, pisemm hipoteticki, ali vama se sve mora dodatno pojasnjavati, a nekada i sarkazam objasnjavati.....

Nije mi jasno kako svaki post shvatis naopako i izvuces pogresan zakljucak....

Ne razumijem ovo za mobitel? Neko poredjenje?

Svjestan sam svojih losih dijela, za dobra me boli briga. Bitno mi ja da nikome ne ucinim nista lose.

Ako kazna postoji, nemoguce je da me bog kazni vise od ludog muslimana iz isila koji sijece glave nevjernicima, ili saudijca koji bicuje ateistu zbog stavova na internetu
zar neznas da je poslanik rekao da ce se nekim muslimanima potpaliti vatra dzehenemska, jeli trebas i ti sa isilovcima u vatru dzehenemsku ??
HardcoreMX

#966 Re: Kur'anske mudzize

Post by HardcoreMX »

r_faruk wrote:Kada pisem o strahu i kazni, pisemm hipoteticki, ali vama se sve mora dodatno pojasnjavati, a nekada i sarkazam objasnjavati.....
-Objasni šta je hipotetički u tvojoj rečenici:“ ne bojim se kazne jer nema razloga da me kazni“.Ovo je tvoja tvrdnja,daleko od bilo kakve pretpostavke.Ili je ipak sarkazam?Ok,onda objasni zašto si negativan,zloban,podrugljiv i ljut?
r_faruk wrote:Nije mi jasno kako svaki post shvatis naopako i izvuces pogresan zakljucak....
-Šta je pogrešno i naopako u zaključku?
r_faruk wrote:Ne razumijem ovo za mobitel? Neko poredjenje?
-Naravno da je poredjenje,ali ako bolje pogledaš ujedno je i pitanje koje čeka da ga odgovoriš.Nagomilaće se kao i kod još jednog ovdje lika.Ti si rekao da se ne bojiš kontra pitanja i da pitam.Pa eto pitam.
r_faruk wrote:Svjestan sam svojih losih dijela, za dobra me boli briga.
-Ali zato druge bole tvoja loša djela,a za tvoja dobra djela ih baš boli briga.Oni hoće svoje.Ako se tebi fućka za tvoja dobra djela,ali se zato nekome nikako ne fućka za tvoja loša djela.
r_faruk wrote:Bitno mi ja da nikome ne ucinim nista lose.
-Naravno,ne učiniti loše je učiniti dobro,ali i ne učiniti dobro ili ,npr.ne ukazati pomoć je isto tako činjenje lošeg.Dobro i loše uvijek stoje u direktnoj proporciji,suprotno jedno drugom.
r_faruk wrote:Ako kazna postoji, nemoguce je da me bog kazni vise od ludog muslimana iz isila koji sijece glave nevjernicima, ili saudijca koji bicuje ateistu zbog stavova na internetu
-Ako se sam stavljaš u ravan poredjenja sa takvim likovima,onda se nameće zaključak i pitanje šta si ti tako grdno zgriješio ili griješiš,šta imaš za sakriti pa bi ti eto zaboravio čak i na svoja dobra djela samo da nema kazne. Što se tiče grijeha,već si jedan napravio i to mnogo veliki,stavljajući sve muslimane pod negativnu konotaciju.Čisto sumnjam da će ti iko od njih halaliti,svakome će biti do njega,a osaburati tvoju potvoru svakako je dodatno dobro djelo koje će mnogima valjati.
fatamorgana

#967 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:

ti covjce hoces da spustis Raj na zemlju :-) nije to ovo Raj, da bi se ti nauzivao ovdje, ovo it je mjesto gdje ces biti iskusavan, kroz mnogo stosta dobrog i loseg, da ti sam vidis poslije kad ti se preznetira na sudnjem danu , sta si zaluzio.

to o cemu ti mastas vec je stfvoreno a to je raj, tamo nema zubobolje i ostalih muka

71. Oni će biti služeni iz posuda i čaša od zlata. u njemu će biti sve što duše zažele i čime se oči naslađuju, i u njemu ćete vječno boraviti.
A hoćel' bar "anamo" i sirotinja, kad je već izvjesno da neće ovdje, jesti iz zlatnih kašika, poviri spominje li se to?
Smrcak15

#968 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:

A hoćel' bar "anamo" i sirotinja, kad je već izvjesno da neće ovdje, jesti iz zlatnih kašika, poviri spominje li se to?
Hoce, ali ko zasluzi od sirotinje da udje.
r_faruk

#969 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Hardcore, potpuno pogresno tumacis ono sto sam napisao... Mislim da zaista nema smisla vise raspravljati. Mimoilazimo se u misljenju i to je ok, ali nista od onoga sto si napisao o meni nije tako. Izvlacis iz mojih postova zakljucke koje ni sam ne bih uspio pronaci. Ovo mi govori da si ogranicen na samo jednu vrstu komunikacije i tip ljudi, ili da si jednostavmo bezobrazan pa spinujes pricu kako se nista ne bi kazalo....

Cak i poslije posta kojim nastojim da kazem da si nesto pogresno zakljucio i da mi takav zakljucak nije cilj, ti napises opet isto...

Za besciljnu diskusiju nemam vremena ni zivaca, a valjalo bi se malo i na temu vratitu.

Jos uvijek ne kontam tvoje pitanje!
fatamorgana

#970 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:
A ovi što već imaju zlatne kašike hoće li gore nositi svoje ili će dobiti nove? Šta kaže?
Smrcak15

#971 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:
A ovi što već imaju zlatne kašike hoće li gore nositi svoje ili će dobiti nove? Šta kaže?
Nit ce nosit svoje nit ce dobit nove.
r_faruk

#972 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Zasto bi zlato imalo vrijednost u raju? Ako entropija nema smisla ne vidim razlog ni za materijalno.
MisterNo1

#973 Re: Kur'anske mudzize

Post by MisterNo1 »

bože dragi hoće li u dženetu biti onih koji će se po vazdan balzamovati, a sljedeći dan rasola tražiti :D
sizifinho

#974 Re: Kur'anske mudzize

Post by sizifinho »

Apsolutno sam indiferentan na one koji ne znaju svoj mozak koristiti već su ispranih umova došli tu se raspravljati. Međutim, živac mi povlače ovi što očito imaju razuma - i onda se pokušavaju raspravljati sa tipovima poput smrčka.

Ne može se raspravljati tamo gdje nema razuma. Šta vam je? Zašto trošite svoje vrijeme sa ljudima koje nikad nećete uvjeriti pa ni da malo sagledaju vašu stranu.
:lol:
manite se takvih ljudi, sa njima nema rasprave.
Smrcak15

#975 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Zasto bi zlato imalo vrijednost u raju? Ako entropija nema smisla ne vidim razlog ni za materijalno.
Narod voli luksuz i kicenje pa im Bog daje to sto traze
Locked