cini mi se da citaoc ima problema sa vidom. jer, kao da je u prethodnom postu i napisano da je kompletna pjesma palindrom i kao takva poprilicno unikatna zbog palindromicne duzine. mozda ako citaoc proba procitati cijelu pjesmu s obe strane razumjet ce o cemu je rijec. doduse...mozda i nece...HardcoreMX wrote:-Al' ti bereš ove „golden geoide“,ovaj put ide ti Comedy price!belfy wrote: znao sam da se mora zavrsiti na komediji. evo jedna pjesmica sto je covjek napravio (komicar Demetri Martin) i kompletna je palindrom,![]()
-Šta ti pratiš, još si i ok.Ne skontah ja na kraju,je li on Ludi dog ili je Hudi dog?!Doduše očigledno je da je kod Evila naograjisao,biće da je oboje i još mnogo više..A ja ludog i hudog pjesnika,koji ti je ovaj.. nebulozer?Sve nešto ispresjecano.Nema ti u toj pjesmi ni rime,a kamoli mnoštvo nekakvih palindroma kao što veliš.
-I ne znam što se ti javljaš?!Ovo nije za nerazumne,ovo je za razumne..
Ovo je za razumne ljude,razumni koji razumiju jezike,razumni koji razumiju nauke,razumni su i oni koji hoće da razumiju,razumni su oni koji se trude da razumiju,razumni su i oni koji uče da razumiju,razumni su prije svega i oni koji se prije svega umiju,operu i okupaju,nadam se da si razumio makar ovu poruku na kraju.,a tvog pjesnika Demetrija rimom prošetam u metrima,ne zna on ni šta je rima,ni kako se palindom štima,on zna samo da se prosipa,i da od sebe pravi komediju i djeca mu se smiju...
Nastavio bih ja dalje,al' mi rime kradu,ništa svoje napisati ne znadu.
Hardcore (All rights reserved)
Da se vratimo na temu.
-Ako ne znaš sufaru,onda si valjda naučio abecedu pa si valjda pročitao da sam napisao da postoje brojni palindromi u brojnim jezicima i da to nije neko čudo da tako kažemo.I da sam napisao koje su specifičnosti palindroma u Kur'anu,ovako od oka vidiš koliko bijedno izgleda to što si ti stavio,koliko je to nezgrapno,neuskladjeno u poredjenu samo sa jednim ajetom.Uostalom,da li sam napisao da je Poslanik s.a.w.s. upirao u palindrom i govorio evo ga,to je to,budite muslimani?Zašto su se onda Arapi čudili nad stilom Kur'ana i komentarisali šta bi to moglo da bude?!Zašto bi jedna sura skrenula pažnju nad svim ostalim književnim izražajem na arapskom,zašto je to toliko posebno od ostalog?!Kad eto ni ta mala,književna finesa im nije bila poznata,nego tek poslije su je otkrili učenjaci tefsira,a Kur'an je sowieso objavljen i prenošen usmenim putem,od hafiza do hafiza,učenjem hifza,uostalom kao i dan danas.
A evo i mali eksperiment napravi,uzmi tu pjesmu koju si stavio,pozovi par drugova i okupi ih oko te pjesme,pokaži palindrome i ubjedi ih u unikatnu specifičnost te pjesme, pogotovo u odnosu na hiljade drugih pjesama ili ukupno svih djela pa javi šta je bilo,imaš li kakvi sljedbenika,možda uspiješ i da se stoljećima poslije tebe i dalje komentariše šta si ti pisao.
Kur'anske mudzize
-
belfy
#1001 Re: Kur'anske mudzize
da ovo prebacim na Zdravlje:
- HardcoreMX
#1002 Re: Kur'anske mudzize
Rise to vote, sir
U kategoriji "Golden Geoida"u književnosti, glasam za tebe sigurno,ako otkriješ palindrom.
-Ako user @belfy pod čitaoc misli na njegovu malenkost, onda ću se po prvi put složiti sa njim,jer je propustio vidjeti i odgovoriti na pitanja koja sam postavio pa će se pitanja gomilati kao kod ostalih koji su mislili da budu oponenti,evo konkretno na ovo temi,gdje još uvijek čekam da se javi user @faruk-r,kome je ostalo brdo pitanja za odgovoriti,iako je tvrdio prethodno,da se ne boji pa ni kontra pitanja.Možda misli da će tako pobjeći sakrivajući se od istine,možda od ljudi,ali kako će se od sebe sakriti,e to je tek pitanje.
-Takodjer,user @belfy tvrdi da vidi neke palindrome,ili on valjda kada vidi pasuse naslagane jedne na druge,odmah pomisli da je to neka palindromska pjesma,onda nije čudo,što nije vidio moju pjesmu,valjda je i ja moram tako poslagati.To sam 'nako na brzinu prodjiro njegovog komediju od pjesnika,ili on valjda ne prizna ako se ne ubaci kakav palindrom pa makar nikakve veze imao kao kod njegove pjesmice.Inače bilo bi zanimljivo kako će belfy da privuče sljedbenike sa tom svojom pjesmom,kojoj se toliko divi.Može da otvori topic na temu svoje pjesme,eto mu ideje,makar za neki mini eksperiment.
-Inače,kad smo kod palindroma,idu i nova pitanja,a jedno je da li user misli da je taj palindrom prave pjesnici ili da kažemo autori ili on onako sam od sebe nastane što bi rekli "slučajno"?Naravno,da user ne zaboravi nikako odgovoriti na pitanja u vezi Kur'ana,jer na kraju krajeva to i jeste tema.
U kategoriji "Golden Geoida"u književnosti, glasam za tebe sigurno,ako otkriješ palindrom.
-Ako user @belfy pod čitaoc misli na njegovu malenkost, onda ću se po prvi put složiti sa njim,jer je propustio vidjeti i odgovoriti na pitanja koja sam postavio pa će se pitanja gomilati kao kod ostalih koji su mislili da budu oponenti,evo konkretno na ovo temi,gdje još uvijek čekam da se javi user @faruk-r,kome je ostalo brdo pitanja za odgovoriti,iako je tvrdio prethodno,da se ne boji pa ni kontra pitanja.Možda misli da će tako pobjeći sakrivajući se od istine,možda od ljudi,ali kako će se od sebe sakriti,e to je tek pitanje.
-Takodjer,user @belfy tvrdi da vidi neke palindrome,ili on valjda kada vidi pasuse naslagane jedne na druge,odmah pomisli da je to neka palindromska pjesma,onda nije čudo,što nije vidio moju pjesmu,valjda je i ja moram tako poslagati.To sam 'nako na brzinu prodjiro njegovog komediju od pjesnika,ili on valjda ne prizna ako se ne ubaci kakav palindrom pa makar nikakve veze imao kao kod njegove pjesmice.Inače bilo bi zanimljivo kako će belfy da privuče sljedbenike sa tom svojom pjesmom,kojoj se toliko divi.Može da otvori topic na temu svoje pjesme,eto mu ideje,makar za neki mini eksperiment.
-Inače,kad smo kod palindroma,idu i nova pitanja,a jedno je da li user misli da je taj palindrom prave pjesnici ili da kažemo autori ili on onako sam od sebe nastane što bi rekli "slučajno"?Naravno,da user ne zaboravi nikako odgovoriti na pitanja u vezi Kur'ana,jer na kraju krajeva to i jeste tema.
- fatamorgana
#1003 Re: Kur'anske mudzize
Ova tema bi se mogla preimenovati i u "Forumske muĐize", dnevno svježe! 
- HardcoreMX
#1004 Re: Kur'anske mudzize
To ti otvori na drugom pdf,predlažem naslov @Fatos Morganos,starogrčka filozofija i njen predstavnik

- fatamorgana
#1005 Re: Kur'anske mudzize
Nisam lud pa da me opet prijaviš!HardcoreMX wrote:To ti otvori na drugom pdf,predlažem naslov @Fatos Morganos,starogrčka filozofija i njen predstavnik![]()
- HardcoreMX
#1006 Re: Kur'anske mudzize
A ko ti je rek'o da već nisi?
Zar prijaviti tebe na sekularističkom portalu,mislim tako si ti rekao?! 
- fatamorgana
#1007 Re: Kur'anske mudzize
Još jedna muđiza?HardcoreMX wrote:A ko ti je rek'o da već nisi?Zar prijaviti tebe na sekularističkom portalu,mislim tako si ti rekao?!
- HardcoreMX
#1008 Re: Kur'anske mudzize
?! Šta će biti kad osijedi starogrčki filozof? E to ti ostavi za @dedinog33. 
- fatamorgana
#1009 Re: Kur'anske mudzize
Ma sladak si kao panda, medvjedić pod zaštitom klix-a .... ops, greška u tipkanju, WWF -a.HardcoreMX wrote:?! Šta će biti kad osijedi starogrčki filozof? E to ti ostavi za @dedinog33.
- HardcoreMX
#1010 Re: Kur'anske mudzize
Ti mjenjaš mišljenja k'o što neki mjenjaju spolove.
Nije čudo otkud tolika mržnja prema religiji.
- fatamorgana
#1011 Re: Kur'anske mudzize
Ispravno je mijenjaš a ne mjenjaš. To što ti kao braniš i kako to braniš ovdje nije ni po čemu religija.HardcoreMX wrote:Ti mjenjaš mišljenja k'o što neki mjenjaju spolove.Nije čudo otkud tolika mržnja prema religiji.
Keep on!
- HardcoreMX
#1012 Re: Kur'anske mudzize
Da nije ne bi se ti toliko grickao od muke. 
I nisam ja rekao niti da šta branim niti da šta napadam,a što si ti tako promjenjivo oblačno osječaš,to je tvoj problem.
Jok to,sad je popularno:Jump Jumper
I nisam ja rekao niti da šta branim niti da šta napadam,a što si ti tako promjenjivo oblačno osječaš,to je tvoj problem.
Jok to,sad je popularno:Jump Jumper
Last edited by HardcoreMX on 13/12/2016 21:32, edited 1 time in total.
-
belfy
#1013 Re: Kur'anske mudzize
da prijavim ovo na Racunarima opet:
cini mi se da korisnik ne vidi precizno tekst koji sam mu postavio, jer ne prepoznaje duze palindrome od nekoliko slova. da li je moguce da je to do foruma? zahvaljujem svima koji mogu ponuditi odgovor na pitanje. evo sta sam mu postavio:HardcoreMX wrote:...
-Takodjer,user @belfy tvrdi da vidi neke palindrome,ili on valjda kada vidi pasuse naslagane jedne na druge,odmah pomisli da je to neka palindromska pjesma,onda nije čudo,što nije vidio moju pjesmu,valjda je i ja moram tako poslagati.To sam 'nako na brzinu prodjiro njegovog komediju od pjesnika,ili on valjda ne prizna ako se ne ubaci kakav palindrom pa makar nikakve veze imao kao kod njegove pjesmice.Inače bilo bi zanimljivo kako će belfy da privuče sljedbenike sa tom svojom pjesmom,kojoj se toliko divi.Može da otvori topic na temu svoje pjesme,eto mu ideje,makar za neki mini eksperiment...
Demetri Martin wrote: Dammit I’m mad.
Evil is a deed as I live.
God, am I reviled? I rise, my bed on a sun, I melt.
To be not one man emanating is sad. I piss.
Alas, it is so late. Who stops to help?
Man, it is hot. I’m in it. I tell.
I am not a devil. I level “Mad Dog”.
Ah, say burning is, as a deified gulp,
In my halo of a mired rum tin.
I erase many men. Oh, to be man, a sin.
Is evil in a clam? In a trap?
No. It is open. On it I was stuck.
Rats peed on hope. Elsewhere dips a web.
Be still if I fill its ebb.
Ew, a spider… eh?
We sleep. Oh no!
Deep, stark cuts saw it in one position.
Part animal, can I live? Sin is a name.
Both, one… my names are in it.
Murder? I’m a fool.
A hymn I plug, deified as a sign in ruby ash.
A Goddam level I lived at.
On mail let it in. I’m it.
Oh, sit in ample hot spots. Oh wet!
A loss it is alas (sip). I’d assign it a name.N
ame not one bottle minus an ode by me:
“Sir, I deliver. I’m a dog”
Evil is a deed as I live.
Dammit I’m mad.
- HardcoreMX
#1014 Re: Kur'anske mudzize
@belfy
Ne vidi se dobro,de samo malo uvećaj.
-
belfy
#1015 Re: Kur'anske mudzize
da se i na Filozofiji javim:
i potok kad se uveca izgleda kao velika rijeka, pa se bojim da ti ne bude preduboko...HardcoreMX wrote:@belfy
- HardcoreMX
#1016 Re: Kur'anske mudzize
Nema veze,volim ja pecati ribe. 
-
belfy
#1017 Re: Kur'anske mudzize
da se javim i na Bez Recenzije:
ma vjerujem da volis i vjerujem i da ti pase. samo si se prije zalio na "preduboko"... kazu da se treba cuvati svojih zelja. jer, ako vec pecas, pa kazes da ti jednom ne pase duboka voda, a drugi put da ti ne pase ni plitka...tesko da ces sta uloviti. jedino da sebe udicom ne zakacis...
ma vjerujem da volis i vjerujem i da ti pase. samo si se prije zalio na "preduboko"... kazu da se treba cuvati svojih zelja. jer, ako vec pecas, pa kazes da ti jednom ne pase duboka voda, a drugi put da ti ne pase ni plitka...tesko da ces sta uloviti. jedino da sebe udicom ne zakacis...
- HardcoreMX
#1018 Re: Kur'anske mudzize
Hm,pa ne znam ja u kojem ti društvu hodaš pa da osvanjivaš u rubrikama "no tabu"i znate mjeriti šta vam je "preduboko" ili nije,je li i "plitko" ide pod navodnike?
ja inače.
-
belfy
#1019 Re: Kur'anske mudzize
opet na Bez Cenzure:
osvanjivas... da, to je taj problem sa predubokosti. kao sa implikacijom... isti problem. ja zaista pokusavam to plitko objasniti, da svako shvati. ovaj put ne uspijevam. izvini...i "vedro".
osvanjivas... da, to je taj problem sa predubokosti. kao sa implikacijom... isti problem. ja zaista pokusavam to plitko objasniti, da svako shvati. ovaj put ne uspijevam. izvini...i "vedro".
-
r_faruk
#1020 Re: Kur'anske mudzize
covjece, ovdje se studira islam i arapsko pismo dvadeset godina, a ni vlastiti se jezik ne zna.... sad ide ona "ja sam kao dijete napustio bih", a kad si napustio saudijsku arabiju? i kada nauci tako dobro arapski, a ne znas maternji....
- HardcoreMX
#1021 Re: Kur'anske mudzize
To su pogrešni odgovori i paušalne tvrdnje iluzije.belfy wrote:opet na Bez Cenzure:
I bistro se kaže da kažeš,a da možeš mogao bi.
I ne može opet,jer gore je bez recenzije.
Zna objasniti ko shvaća u kojoj je dobi.
A je li ti sad shvaćaš?I gdje su odgovori na pitanja?Još jedna otvorena knjiga neodgovorenih pitanja pored @Dozer @“faruk-r“ i @belfy.Čeka se.
- Smrcak15
#1022 Re: Kur'anske mudzize
jeli ovo vrhunac (protuargument) kako bi se osporilo ono sto pisem, da se oslanjate na moju gramatiku da bi se moji argumenti ponistilir_faruk wrote:covjece, ovdje se studira islam i arapsko pismo dvadeset godina, a ni vlastiti se jezik ne zna.... sad ide ona "ja sam kao dijete napustio bih", a kad si napustio saudijsku arabiju? i kada nauci tako dobro arapski, a ne znas maternji....
-
r_faruk
#1023 Re: Kur'anske mudzize
ne, argumente smo ti ponistili davno, sada se samo zajebavamo s tobom....
- HardcoreMX
#1024 Re: Kur'anske mudzize
„A onoga dana kada vas On na onome svijetu sakupi, to će biti dan kada će vam biti jasno da ste sami sebe obmanuli.“( Kur'an:At-Tagabun 9.)
- Smrcak15
#1025 Re: Kur'anske mudzize
ama bas nista niste ponistili, jer da jeste sigurno ih ja nebi vadio ponovo iz dzepa. to su samo vase puste zelje, da se ponisti dokaz kako bi se uvjerenje zadoljivo, nema boga, nema dokaza nema nistar_faruk wrote:ne, argumente smo ti ponistili davno, sada se samo zajebavamo s tobom....
i tako do vatre dzehenemske samo govoriti nema nema nema
pa nastavite kao u ajetu
6. A za one koji ne vjeruju u Gospodara svoga kazna je džehennem, užasno je ono boravište
7. Kad budu u nj. bačeni, pucketanje njegovo će čuti, i on će ključati
8. gotovo da se od bijesa raspadne. Kad god se koja gomila u nj baci, stračari u njemu će je upitati: "Zar nije niko dolazio da vas opominje?"
9. "Jest, dolazio nam je onaj koji nas je opominjao"- odgovoriće - ,"a mi smo poricali i govorili: Allah nije objavio ništa, vi ste u velikoj zabludi
10. I reći će: "Da smo slušali ili razmišljali, ne bismo među stanovnicima džehennema bili!"