Kupujete SAMO domace proizvode

Locked
Bosnolog

#176 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bosnolog »

Bodkin wrote:
Bosnolog wrote:
Bodkin wrote:da ne odgovaram ovima sto bi bojkotovali proizvode bez da ljudima odgovore sta da jedu ako je to JEDINO sto mogu da priuste, akcija kupujmo domace treba PUNO vise da se reklamira i da se ulaze u nju. nasao sam odredjene domace proizvode koje redovno kupujem i koji mi odgovaraju ali nema teorije da uzimam vispakovu cokoladu ili milkos jogurt. na stranu to sto nema domacih proizvodjaca koji mogu zadovoljiti neke moje potrebe.
Imaju slovenacki proizvodi,Svicarska cokolada jedna od najbljih u Svijetu i td,.Ako nema domaceg proizvda ili nisi zadovoljan sa istim alternativa je poboljsati kvalutet domaceg proizvoda stimalacijskim programima vlasti i uvoz iz drugoh zemalja,svih osim dusmanske Srbije jer svaka marka data Srbiji je marka kojom finansiras i jacah istu u rusenju tvoje kuce,drzave,sutra ubistvo porodice i reprize vec ponavljanih zlocina,progona i genocida koji se ponavljaju kroz historiju,....Oni samo cekaju promjen odnosa snaga na svijetskoj pozornici i da nova velikosrpska klaonica pocne i nove granice do Tokija,Nisu se oni odrekli Seseljevog i SANU sna niti ce,..Nove generacije su im deset puta vise otrovane od onih koje su klale i genocid cinile devedesetih godina,.......http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/rendi% ... ne-postoji

Nama je uvijek najvece zlo kroz historijeu dolazilo upravo iz zlocincko dusmanske Srbije,.Pametnom je i isaret dosta kako bi rekli stariji.....

Jeftio ti je pravdanje to jest podrska istocnih susjeda,da li svjesno ili ne to je vec nesto drugo,.....
rekao sam da necu odgovarati takvima kao ti al svih ti ideala pojasni ovo boldirano :) dalje isto tako slovenacko ne bih uzeo ni lud

Uzmi onda tursko ili hrvatski Kras proizvod ako ti ne odgovara slovenacki,Slovenci jesu mutikase ali nam nisu dusmani,oni su samo mudriji eksploatatori i sretniji jer nisu rodenjem komsije onih sto svakih par decenije zaguslaju i najave mars na Drinu do novih pljacki u teoriji hajducije,otimacine poznatomideologijom krvi i teritorija,... :razz:

Sto se tice ekonomije i odnaosa u njoj vazi ona star ko umije njemu dvije,ali ti zasigurno Slovenacnece doci u kucu s dugom cijevi i pobiti familiju,oteti sve sto imas i zapaliti kucu,..... ;-)
Bodkin

#177 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bodkin »

@bosnolog jos mi nisi objasnio boldirano ;-)
Bosnolog

#178 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bosnolog »

Bodkin wrote:@bosnolog jos mi nisi objasnio boldirano ;-)
Mozda sam iz konteksta tvog bojkota vispakove cokolade donio pogresan zakljucak,realnije je bilo reci od tebe da treba raditi na programskim projektima poboljsanja kvaliteta vispakove cokolade ili podsticaja konkuretnsti novih proizvodaca cokolade,cime bi prisilio proizvodace vispakove cokolada da bude kvalitetnija i konkurentnija,....kada nesto ne zelis obrazlozis zasto a ne ostavis u vakumu da nagadamo,.Mozda je u pitanju nesporazum tvoje nedorecenosti i mog pogresnog zakljucka na osnovu nje,..... :mrgreen:
fixer

#179 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by fixer »

Duhovni Vođa wrote:
Bosnolog wrote:
Bodkin wrote:da ne odgovaram ovima sto bi bojkotovali proizvode bez da ljudima odgovore sta da jedu ako je to JEDINO sto mogu da priuste, akcija kupujmo domace treba PUNO vise da se reklamira i da se ulaze u nju. nasao sam odredjene domace proizvode koje redovno kupujem i koji mi odgovaraju ali nema teorije da uzimam vispakovu cokoladu ili milkos jogurt. na stranu to sto nema domacih proizvodjaca koji mogu zadovoljiti neke moje potrebe.
Imaju slovenacki proizvodi,Svicarska cokolada jedna od najbljih u Svijetu i td,.Ako nema domaceg proizvda ili nisi zadovoljan sa istim alternativa je poboljsati kvalutet domaceg proizvoda stimalacijskim programima vlasti i uvoz iz drugoh zemalja,svih osim dusmanske Srbije jer svaka marka data Srbiji je marka kojom finansiras i jacah istu u rusenju tvoje kuce,drzave,sutra ubistvo porodice i reprize vec ponavljanih zlocina,progona i genocida koji se ponavljaju kroz historiju,....Oni samo cekaju promjen odnosa snaga na svijetskoj pozornici i da nova velikosrpska klaonica pocne i nove granice do Tokija,Nisu se oni odrekli Seseljevog i SANU sna niti ce,..Nove generacije su im deset puta vise otrovane od onih koje su klale i genocid cinile devedesetih godina,.......http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/rendi% ... ne-postoji

Nama je uvijek najvece zlo kroz historijeu dolazilo upravo iz zlocincko dusmanske Srbije,.Pametnom je i isaret dosta kako bi rekli stariji.....

Jeftio ti je pravdanje to jest podrska istocnih susjeda,da li svjesno ili ne to je vec nesto drugo,.....
ponekad se požalim što sam se rodio ovdje, ponekad požalim što sam se uopšte rodio. kad čujem ovakvu mržnju iz bilo čijih usta, požalim što postojim.

racionalnost je rezultat inteligencije. neracionalni ljudi su u pravilu neinteligentni. evo na primjer ovim komentarom pokazao si jednu ogromnu količinu iracionalnog razmišljanja.

interesantno je da ono što želiš postići može biti postignuto na mnogo suptilniji način od ovog tvog radikalizma.

navedeno samo po sebi nameće činjenicu, da si iz nekog razloga tendenciozan, odnosno da imaš skrivene namjere.

imam 24 godine, i ne želim da živim među ljudima kao što si ti i svi ostali na ovoj i inim temama potpaljuju najniže ljudske porive. a bosnu volim i uvijek ću je voljeti svim srcem. btw. otac mi je poginuo na prvoj liniji kao pripadnik ABiH, čisto da se zna, kad već dajem komentar, da imate i neku pozadinu. ubio ga je srpski vojnik koji ima ime i prezime, a koji je služio tadašnjoj republici srpskoj.

ali ja ne mogu biti rob toga cijeli svoj život.

inače, vlastita zemlja se voli proaktivno, a ne na način da se destruktivno djeluje prema drugima. tvoj post je tipični primjer šovinizma.

inače, termin šovinizam je nastao i ušao u upotrebu nakon što je Nicolas Chauvin, francuski vojnik na javnoj tribini izjavio da je ljubav prema svojoj zemlji i naciji jednaka količini mržnje prema drugim zemljama i nacijama.

zašto sebi dopuštate takve neinteligentne ispade?

tržište je svugdje tržište - negdje se kontroliše više, a negdje manje, ali u principu slobodno tržište je ono čemu se teži zadnjih dekada.

idite sad pa zagledajte u tuđe korpe u supermarketu, a ja odo da se napijem jer ne mogu da vas podnesem (sve ove šoviniste)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Svaka ti cast. Odlicno napisano.
fixer

#180 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by fixer »

Ja ne govorim da je pogresno kupovat strano, nego da je pogresno ne kupovat domace. I to fkt stoji. To je lako dokazati, jer je podloga ekonomija. Bosnolog i ovi ideolozi govore da je pogresno kupovat srpsko i od onih drzava koje su drzave zla. To je politicka podloga. To me ni najmanje ne interesuje. Kao sto vec rekoste, danas strahovat od rata sa Srbijom je iracionalnost. A cak i da do rata dodje, Bosna nikad nije bila jaca, Srbija nikad slabija. Nikakvom svijescu se nije moglo sprijeciti ono klanje po Bosni, jer je polozaj probosanskih snaga bio slab. Danas vec nije.
fixer

#181 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by fixer »

Bodkin wrote: hahah dobro sad vec pocinjem da mislim da vise osoba pise sa tvog accounta :) jarane ako ja probam jednu stvar i ona se meni ne svidi ili je felericna shvati da ona meni NE VALJA.ja govorim za sebe a ne za objektivan kvalitet za koji postoje smjernice za odredjivanje istog.a sve dok podizem lijevu stranu bilansa stanja doticnih brendova pricacu da nisu ili jesu kvalitetni ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A da isti sastav dobijes pod stranim imenom smijem se kladit da bi ga hvalio.
Mustafapasa

#182 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Mustafapasa »

kolko ja znam, sarajevsko pivo je medju prvih 7 u svijetu...pa sad, kad pijete popi barem domace koje je bolje npr,od karlovackog ili nekog drugog i okoline...
Isto je i za cigarete...
To svi znamo i na sav glas je to pricano...
O vodi da ne govorim... :bih:
bez_ideje

#183 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by bez_ideje »

Vala vi ovdje gonite iz krajnosti u kranost......
Nece niko reci da domaca piva ne valja......moze on preferirati neki drugi ukus,pa uzimati uvoznu,al piva nam valja....Meni pored sarajevske nista ne treba
Valja mi i Milkosov kefir i pavlaka....i jos X nasih mlijecnih proizvoda, i ne pada mi pamet da kupujem neke druge
Ako imas nasu stvar koja radi svoj pos'o.....neces uzimati uvoznu..
E sad siliti nesta,pa pricati da nam valja cokolada,pekmez,smedji secer i sl. Ne valjaju. Razapinjati raju sto nece da se truju za svoje pare-ne ide. Koja se to ekonomija zasniva na principu-nek raja pola godine za svoje pare jedu bljutav proizvod ,valjat ce dogodine..... :-) :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#184 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by plain vanilla »

Moze se dati prednost domacem proizvodu, ali iskljuciva kupovina domaceg je prvo nemoguca, a drugo besmislena.

Ali, svako je gospodar svog novca, pa neka i uziva.
JohnnyS

#185 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by JohnnyS »

Mustafapasa wrote:kolko ja znam, sarajevsko pivo je medju prvih 7 u svijetu...pa sad, kad pijete popi barem domace koje je bolje npr,od karlovackog ili nekog drugog i okoline...
Isto je i za cigarete...
To svi znamo i na sav glas je to pricano...
O vodi da ne govorim... :bih:

Pivo je u principu stvar navike, ali Camel je uvijek bio i uvijek će bit bolji od Aure :D
Država

#186 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Država »

stari grad Visegrad wrote:U jednoj posluzi sam vidio da uvozimo mladi sir iz Slovenije. To je bio shok. Koliko znam mi imamo i karva i sira i za izvoz.
Što niži nivo obrazovanja, to više stranih proizvoda u korpi. Lično poznajem ljude koji bi kupovali pakovanu baklavu ali pod uslovom da je iz Slovenije ili Švedske, pritom ne razmišljajući svojom glavom.

Što se mene tiče, imamo dobru pivu, mlijeko, smoki, suho meso, suđuku, sireve, pavlaku, salame, jaja, sokove, brašno, ulje, supe, puter, paštete, ajvare, kečape, šećer, kafu, cigare, vodu, sol, vajkrem, kefir, jogurt, rolate, hljeb, jufke...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by Država on 12/03/2011 23:08, edited 1 time in total.
Bosnolog

#187 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bosnolog »

fixer wrote:Ja ne govorim da je pogresno kupovat strano, nego da je pogresno ne kupovat domace. I to fkt stoji. To je lako dokazati, jer je podloga ekonomija. Bosnolog i ovi ideolozi govore da je pogresno kupovat srpsko i od onih drzava koje su drzave zla. To je politicka podloga. To me ni najmanje ne interesuje. Kao sto vec rekoste, danas strahovat od rata sa Srbijom je iracionalnost. :mrgreen: A cak i da do rata dodje, Bosna nikad nije bila jaca, Srbija nikad slabija. Nikakvom svijescu se nije moglo sprijeciti ono klanje po Bosni, jer je polozaj probosanskih snaga bio slab. Danas vec nije.
To sto ti pises je razmisljanje naivca da ne kazem snagom logike kokosijeg mozga to jest direktne podrska privredi dusmaske zemlje na ustrb BiH,....Ekonomsko hranjenje onog ko te zeli unistiti na svaki nacin ili jacanje nekog ko ti radi o glavi generacijama je iracionalno da ne kazem suludo....Da je kako ti kazes nikada se ne bi uvodile sankcije zemljama koje se prije nego se napadnu ekonomski iscrpe i oslabe,....... :razz:

Rusenje Milosevicevog rezima i njegov vojni poraz su bile rezultat kao i direktne posljedice ekonomskih sankcija,.... ;-)

Pa zar velikosrbi upravo ne sanjau ekonomski a time i vojnopoliticki uspon Rusije i pad Amerike da bi lakse ostvarili svoje velikosrpske snove,...

Amerikanci su prvo preko NATO pakta zabranili letelje iznad Bosne,sve su pratili avaksima http://www.airforce-technology.com/projects/e3awacs/ sto se desava na zemlji ukljucujuci pokrete vojnih formacija iz Srbije,masovne grobnice itd.Bombardovanje sankcijama iscrpljene Srbije je bilo nakon sto su i sankcije odradile svoje,.... ;-) Isto je vazilo i za Sadama Huseina 11 godina sannkcija nakon prvog rata 1991 su ga lakse porobili nakon sto su mu inspektori unistili svo vaznije oruzje kao i privredu,.... :razz:

Kupovati domace je pozeljno ,potrebno i ekonomski isplativo jer se najveci dio profita zadrzava u BiH,ako nema ili ne valaj domaci proizvod kupi strani ali ne srbijanski,jer time indirektno radis prostiv sebe i interesa svoje drzave u korist onog ko zeli da te unisti i ekonomski porobi,Razlika izmedu njih i primjera radi Svaba ili drugih je sto ti Svabo nece korisiti taj profit da te bioloski istrijebi i zemlju otme kada ojaca ili kada se stvore okolnosti za to za raziku Srbije,....

Ovo vazi i za lobiranje protiv ekonomskih politickih intersa protiv Srbije u petrodolarskim zemljama i zemljama u kojima imamo saveznike i prijetelja kojim atreba pricati o Srbiji sto rade nasa lobi udruzenja van BiH (dijaspore)prako ambasada tih zemlja,.... ;-)

Srbija je jedan od najvecih izvoznika namjenske proizvodnje i privredne saradnej upravo u tim zemljama ukljucujuci i otvorenu podrsku zlikovcu Gadafiju kome je Tadic vodio kompletnu vladu i cak igrali prijeteljsku fudbalsku utakmicu,.......

Koliko got pokusaovao da pravas srbijasnku agresiju na BiH ekonomskim metodama lose ces to prodati kod mene i svakog ko malo sire shvati sta znaci ekonomska moc nekoga ko ti je historijski i generacijski bio i ostao din dusman,.....
Last edited by Bosnolog on 12/03/2011 23:11, edited 1 time in total.
nihoniho

#188 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by nihoniho »

najveci dio nasih proizvoda se ne moze mjeriti s konkurencijom. cak ni doza patriotozma, pri izboru, ne moze nadomjestiti razliku u "kvalitetu". to ne mogu pobiti nikakve moralnopoliticke i patriotske lekcije .
ako neko misli da je rjesenje citavu naciju proglasiti nekompetentnim glupacima, u cilju odbrane proizvodjaca, samo naprijed ,iako licno smatram da je rjesenje obrnuto.
fixer

#189 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by fixer »

Bosnolog wrote:
fixer wrote:Ja ne govorim da je pogresno kupovat strano, nego da je pogresno ne kupovat domace. I to fkt stoji. To je lako dokazati, jer je podloga ekonomija. Bosnolog i ovi ideolozi govore da je pogresno kupovat srpsko i od onih drzava koje su drzave zla. To je politicka podloga. To me ni najmanje ne interesuje. Kao sto vec rekoste, danas strahovat od rata sa Srbijom je iracionalnost. :mrgreen: A cak i da do rata dodje, Bosna nikad nije bila jaca, Srbija nikad slabija. Nikakvom svijescu se nije moglo sprijeciti ono klanje po Bosni, jer je polozaj probosanskih snaga bio slab. Danas vec nije.
To sto ti pises je razmisljanje naivca da ne kazem snagom logike kokosijeg mozga to jest direktne podrska privredi dusmaske zemlje na ustrb BiH,....Ekonomsko hranjenje onog ko te zeli unistiti na svaki nacin ili jacanje nekog ko ti radi o glavi generacijama je iracionalno da ne kazem suludo....Da je kako ti kazes nikada se ne bi uvodile sankcije zemljama koje se prije nego se napadnu ekonomski iscrpe i oslabe,....... :razz:

Rusenje Milosevicevog rezima i njegov vojni poraz su bile rezultat kao i direktne posljedice ekonomskih sankcija,.... ;-)

Pa zar velikosrbi upravo ne sanjau ekonomski a time i vojnopoliticki uspon Rusije i pad Amerike da bi lakse ostvarili svoje velikosrpske snove,...

Amerikanci su prvo preko NATO pakta zabranili letelje iznad Bosne,sve su pratili avaksima http://www.airforce-technology.com/projects/e3awacs/ sto se desava na zemlji ukljucujuci pokrete vojnih formacija iz Srbije,masovne grobnice itd.Bombardovanje sankcijama iscrpljene Srbije je bilo nakon sto su i sankcije odradile svoje,.... ;-) Isto je vazilo i za Sadama Huseina 11 godina sannkcija nakon prvog rata 1991 su ga lakse porobili nakon sto su mu inspektori unistili svo vaznije oruzje kao i privredu,.... :razz:

Kupovati domace je pozeljno ,potrebno i ekonomski isplativo jer se najveci dio profita zadrzava u BiH,ako nema ili ne valaj domaci proizvod kupi strani ali ne srbijanski,jer time indirektno radis prostiv sebe i interesa svoje drzave u korist onog ko zeli da te unisti i ekonomski porobi,Razlika izmedu njih i primjera radi Svaba ili drugih je sto ti Svabo nece korisiti taj profit da te bioloski istrijebi i zemlju otme kada ojaca ili kada se stvore okolnosti za to za raziku Srbije,....

Ovo vazi i za lobiranje protiv ekonomskih politickih intersa protiv Srbije u petrodolarskim zemljama i zemljama u kojima imamo saveznike i prijetelja kojim atreba pricati o Srbiji sto rade nasa lobi udruzenja van BiH (dijaspore)prako ambasada tih zemlja,.... ;-)

Srbija je jedan od najvecih izvoznika namjenske proizvodnje i privredne saradnej upravo u tim zemljama ukljucujuci i otvorenu podrsku zlikovcu Gadafiju kome je Tadic vodio kompletnu vladu i cak igrali prijeteljsku fudbalsku utakmicu,.......

Koliko got pokusaovao da pravas srbijasnku agresiju na BiH ekonomskim metodama lose ces to prodati kod mene i svakog ko malo sire shvati sta znaci ekonomska moc nekoga ko ti je historijski i generacijski bio i ostao din dusman,.....
Ti si izgubio zivot u ovom ratu, samo toga nisi svjestan.
Država

#190 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Država »

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pemanapemani

#191 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by pemanapemani »

Trebalo bi na prvom mjestu bojkotovati nesposobne organizme koji nas svih ovih godina vode u propast, duhovnu i tjelesnu. Je li Srbija kriva što su Sakib Softić i ekipa izgubili tužbu koju bi dobio prosječni brucoš Pravnog fakulteta? Je li Srbija kriva što nikome od velikih patriota nije stalo da se ljudi vrate na svoja ognjišta i bave poljoprivredom? Dosad se moglo vratiti 50% ljudi koji su protjerani iz omanjeg entiteta da se svakom selu podijelio traktor, desetak plastenika i osigurao otkup. Ako već fašisti blokiraju državu, zašto se na nivou kantona i općina ne daju poticaji malim poljoprivrednicima? Zašto se u svim većim gradovima ne otvore pijace gdje će se prodavati isključivo domaći poljoprivredni proizvodi? Zašto nemamo grama ispravne pšenice u robnim rezervama, a imamo stotine hiljada hektara neobrađene zemlje i kruh od 1,20KM?
Jednostavno, mi ne volimo ovu državu. Volimo prvenstveno sebe, određena doza ljubavi seže do etnije i religije, ali državu ne volimo. U neku ruku, sreća je što postoje fašističke snage koje konstantno rade na razvaljivanju BiH, pa se naš plačipičkasti fol patriotizam čini velikim do neba.
fixer

#192 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by fixer »

pemanapemani wrote:Trebalo bi na prvom mjestu bojkotovati nesposobne organizme koji nas svih ovih godina vode u propast, duhovnu i tjelesnu. Je li Srbija kriva što su Sakib Softić i ekipa izgubili tužbu koju bi dobio prosječni brucoš Pravnog fakulteta? Je li Srbija kriva što nikome od velikih patriota nije stalo da se ljudi vrate na svoja ognjišta i bave poljoprivredom? Dosad se moglo vratiti 50% ljudi koji su protjerani iz omanjeg entiteta da se svakom selu podijelio traktor, desetak plastenika i osigurao otkup. Ako već fašisti blokiraju državu, zašto se na nivou kantona i općina ne daju poticaji malim poljoprivrednicima? Zašto se u svim većim gradovima ne otvore pijace gdje će se prodavati isključivo domaći poljoprivredni proizvodi? Zašto nemamo grama ispravne pšenice u robnim rezervama, a imamo stotine hiljada hektara neobrađene zemlje i kruh od 1,20KM?
Jednostavno, mi ne volimo ovu državu. Volimo prvenstveno sebe, određena doza ljubavi seže do etnije i religije, ali državu ne volimo. U neku ruku, sreća je što postoje fašističke snage koje konstantno rade na razvaljivanju BiH, pa se naš plačipičkasti fol patriotizam čini velikim do neba.
Veliki naklon :) :thumbup:
Bosnolog

#193 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bosnolog »

fixer wrote: Ti si izgubio zivot u ovom ratu, samo toga nisi svjestan.
You wish ! :razz:
Ne ja mozda samo vidim malo dalje i sire od tebe,ti to nazovi kaoko hoces ali vizionarizam i iskustvo nije svima vrlina,...
Bjezanjem ili ignorisanjem problema on samo postaje veci,slozeniji za odgonetnuti i rijesiti,Posljedice su uvijek mnogo vece kada se kasno reaguje ili preventivno ne djeluje.

Sve ima svoje uzrocno posljedicne veze i odnose.Neces druge ubjediti supljom da nabiju glavu u pijesak i izloze dupe vjetrometini,....... ;-)
Margita81

#194 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Margita81 »

Ovaj bosnolog ko da ne zivi u BiH jbt....sve i da odlucimo da eto bojkotujemo u potpunosti vec prije spomenutu zemlju sta ces sa citavom RS u kojoj ce vecina gradjana da uvijek radije kupi nesto sto je srbijansko nego BiH etikete? Da ne spominjem Hercegovinu gdje u velikoj vecini preovladava roba iz Hr, Sarajevsko pivo i domaca voda=misaona imenica da ne pricam dalje.
Bosnolog

#195 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bosnolog »

Nista ba nastavi kupovati uinat svima iskljucivo istocnokomsijeske proizvode,usput se bori za ujedinjenje trzista i za prebacivanje poreza u Begis,Ljubi te Dodi... :mrgreen:
Margita81

#196 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Margita81 »

To ti kao meni jel? :lol:
Bosnolog

#197 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by Bosnolog »

Moze i Cova ista ke to fela,Bosna je muzara ali istovremeno i maceha mada im je drago iz nje iznijeti profit,....Istina je da kod njih gotovo da nema bosnaskih proizvoda na policama osim minornih proizvoda,.... ;-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#198 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by plain vanilla »

Smijemo li ici u MC Donalds kad se otvori u BiH ? :D
ledeny

#199 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by ledeny »

pemanapemani wrote:Trebalo bi na prvom mjestu bojkotovati nesposobne organizme koji nas svih ovih godina vode u propast, duhovnu i tjelesnu. Je li Srbija kriva što su Sakib Softić i ekipa izgubili tužbu koju bi dobio prosječni brucoš Pravnog fakulteta? Je li Srbija kriva što nikome od velikih patriota nije stalo da se ljudi vrate na svoja ognjišta i bave poljoprivredom? Dosad se moglo vratiti 50% ljudi koji su protjerani iz omanjeg entiteta da se svakom selu podijelio traktor, desetak plastenika i osigurao otkup. Ako već fašisti blokiraju državu, zašto se na nivou kantona i općina ne daju poticaji malim poljoprivrednicima? Zašto se u svim većim gradovima ne otvore pijace gdje će se prodavati isključivo domaći poljoprivredni proizvodi? Zašto nemamo grama ispravne pšenice u robnim rezervama, a imamo stotine hiljada hektara neobrađene zemlje i kruh od 1,20KM?
Sve je ovim rečeno. Svaka čast. Potpisujem.
mekaba

#200 Re: Kupujete SAMO domace proizvode

Post by mekaba »

nihoniho wrote:
mekaba wrote:
nihoniho wrote:
Ma gdje sam ja to nekoga uvrijedio????? Jedino sto te vrijedja je izgleda to sto sam napisao istinu a to je da se u uvoznim proizvodima nalaze razni dodaci koje imaju krmece porijeklo.Halo krmece kosti kuhane i samljevene :? Kako mozes proizvod sa ovakvim "dodatkom" nazvati kvalitetnim. :lol:
Jesu li danci nacionalisti kad kupuju danski paradajz po vecoj cijeni od spanskog koji je daleko bolji?????
Jesam ja sam nacionalista jer kupujem samo bosansko. :bih: :bih:
Vi sto setate pogradu sa janom ste dobrostojeci i kosmoplite :lol: :lol:
Ocito se se prepoznao/la u mom prijasnjem javljanju.
P.S. BH proizvodi se prodaju i u DK,Svedskoj,Norveskoj,Holandiji.......... Za Hrvatsku nisu jos dovoljno kvalitetni :-)
Sta je po srijedi ne treba posebno naglasavati.Pametnom je i isharet dovoljan.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
prepoznao sam tebe. vrijedjas ,izvrces istinu i pausalno omalovazavs.s takvim mentalitetom cemo uvijek biti kolonija upravo onih koje navodis kao pritivnike. evo dvadeset godina nas vode krmofobi i lazne patriote i vidi gdje smo.
sramota,porediti nas sa danskom i podrzavati javasluk i nakvalitet, samo neka je nase.

Ocito ti ne odgovara kada neko stane u odbranu domaceg proizvoda.Ja ti izvosim cinjenice a ti se udaljavas svjesno od teme jer nemas argumentovanog odgovora.Vidim da ti je jako stalo da se BH proizvodi ne kupuju i blatis sve sto mirise na ljiljan.Nije ni cudo jer vidim da si na ovom forumu najaktivniji na temi "desavanja u Srbiji". Sad barem znamo odakle VETAR DUVA.
Ja ti samo prenosim nesto o cemu je brujala citava Danska najmanje mjesec dana a to je da se u gotovo svim proizvodima nalaze krmeci aditivi,masnoce,emulgatori..... Krmece kosti se kuhaju ,melju i dodaju u prehrambene proizvode.To se krilo jer se radi o ogromnim novcima.Danci hoce da znaju sta jedu.Zamisli sladoled sa krmetinom :lol: Jako kvalitetno :lol: Ponavljam :BH proizvodi se uspjesno prodaju po zemljama EU.Niko ih nije zabranio zbog loseg kvaliteta naprotiv ide ko halva.Najveci kupci su naravno nasi ljudi ali nije zanemarljiv broj danaca koji u svoju korpu ubaci sudzuku od "Brajlovica" ili sarajevsko pivo.Meni srce bude ko u vola ;-) a jos kad pomislim da ima onih sto im je krivo jos mi draze :dance: :dance: :dance: :dance:
Locked