Kupovina maltezera

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

sadeta

#26 Re: Kupovina maltezera

Post by sadeta »

sto jest - jest, al' si joj to mogla reci odmah na pocetku... market.ba pa udri, a ne svi odjednom pa sto kupujes, sto ne usvojis...pa citava spika i na kraju sto je uopce postala to sto je postala ... :shock:
Dafri

#27 Re: Kupovina maltezera

Post by Dafri »

draga mircerko, ja sam pitala zna li ko ima li gdje da se kupi maltezer, a nisam otvorila temu da se vi prepucavate, da mi kopirate vijesti o baricama, napustenim stenadima (koje sam usput receno vidjela vec ranije), da onda skoro pa okrivljujute mene sto hocu maltezera itd itd. takodjer napisala sam da nema puno na market.ba i slicne stranice. cilj teme je da se neko javi ko prodaje ili zna nekoga ko prodaje, neku drugu lokaciju gdje se prodaju osim zoo centra i sl. a to moze posluziti jos nekim ljudim osim meni.

zamisli isto kao da sam otvorila temu gdje se raspitujem gdje ima kupiti neka odredjena vrsta TV-a, i onda mi se pocnu javljati ljudi koji mi predlazu drugu vrstu, a mozda bi mogla otici i na pijacu i uzeti neki koji je jeftino ili dzaba. a mozda na stupu pored kontejnera ima TV...

jel vidis sad apsurdnost svega ovog i kako je tema otisla u 100tom pravcu.

nemojte me pogresno shvatiti, trazila sam infomacije o odredjenoj vrsti, nisam trazila da mi neko cita lekcije o tome sta bi trebala kupiti ili usvojiti. kao sto vec rekoh, imam 3 psa i 2 macke sa ulice koji su takodjer predivni. u ovom slucaju me interesuje maltezer i to je to. zato te molim da uradis svoj dio posla. i neka prvog posta Angie071, on je na mjestu i na njega sam odgovorila. sve ostalo je bezveze i nema veze sa temom.

ako ti toliko ovo sve smeta zamolila bi te da mi napises na koji oglasnik to mogu staviti oglas (ne da kupujem maltezera, nego na kojim lokacijama se mogu kupiti i ko ih prodaje) a gdje omogucen reply na taj upit?

Hvala
Phia

#28 Re: Kupovina maltezera

Post by Phia »

Dafri wrote:draga mircerko, ja sam pitala zna li ko ima li gdje da se kupi maltezer, a nisam otvorila temu da se vi prepucavate, da mi kopirate vijesti o baricama, napustenim stenadima (koje sam usput receno vidjela vec ranije), da onda skoro pa okrivljujute mene sto hocu maltezera itd itd. takodjer napisala sam da nema puno na market.ba i slicne stranice. cilj teme je da se neko javi ko prodaje ili zna nekoga ko prodaje, neku drugu lokaciju gdje se prodaju osim zoo centra i sl. a to moze posluziti jos nekim ljudim osim meni.

zamisli isto kao da sam otvorila temu gdje se raspitujem gdje ima kupiti neka odredjena vrsta TV-a, i onda mi se pocnu javljati ljudi koji mi predlazu drugu vrstu, a mozda bi mogla otici i na pijacu i uzeti neki koji je jeftino ili dzaba. a mozda na stupu pored kontejnera ima TV...

nemojte me pogresno shvatiti, trazila sam infomacije o odredjenoj vrsti, nisam trazila da mi neko cita lekcije o tome sta bi trebala kupiti ili usvojiti. kao sto vec rekoh, imam 3 psa i 2 macke sa ulice koji su takodjer predivni. u ovom slucaju me interesuje maltezer i to je to. zato te molim da uradis svoj dio posla. i neka prvog posta Angie071, on je na mjestu i na njega sam odgovorila. sve ostalo je bezveze i nema veze sa temom.

ako ti toliko ovo sve smeta zamolila bi te da mi napises na koji oglasnik to mogu staviti oglas (ne da kupujem maltezera, nego na kojim lokacijama se mogu kupiti i ko ih prodaje) a gdje omogucen reply na taj upit?

Hvala
Pas - približno jednako - TV :shock:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: Kupovina maltezera

Post by mIRCerka »

Dafri wrote:

Hvala
Ja bih te zamolila da se ne ponasas ko uvrijedjena mlada, vec prihvati da forum kao sredstvo komunikacije koristi formu dijaloga, ne monologa.
Ti postavila pitanje
Dafri wrote:Zna li neko gdje se mogu maltezeri kupiti? musko stene. u zoo centru mi je nekako skupo, 800 maraka, a ja bi dala max 600. gledala sam na market.ba i slicne oglase, tesko se moze naci, a i oglasi rijetko izlaze.

hvala unaprijed
Neki ti rekoshe da usvojis. Mogla si odmah reci "necu da usvajam sada, treba mi bas maltezer".
Oglas mozes napisati na http://www.market.ba istog teksta ko i gornji citirani post.
Qler

#30 Re: Kupovina maltezera

Post by Qler »

Phia wrote:
Dafri wrote:draga mircerko, ja sam pitala zna li ko ima li gdje da se kupi maltezer, a nisam otvorila temu da se vi prepucavate, da mi kopirate vijesti o baricama, napustenim stenadima (koje sam usput receno vidjela vec ranije), da onda skoro pa okrivljujute mene sto hocu maltezera itd itd. takodjer napisala sam da nema puno na market.ba i slicne stranice. cilj teme je da se neko javi ko prodaje ili zna nekoga ko prodaje, neku drugu lokaciju gdje se prodaju osim zoo centra i sl. a to moze posluziti jos nekim ljudim osim meni.

Hvala

phia ne shvatas smisao poredjenja. i meni je glupo sto joj je neko odmah predlozio da uzme nekog mjesanca. djevojka hoce da kupi cistokrvnog psa, i sta fali. sad kao ovi napusteni su veci psi nego cistokrvni. ja volim pse, ali bi uvijek gledao da sebi uzmem nekog rasnog, umjesto nekog sa ulice.
Dafri

#31 Re: Kupovina maltezera

Post by Dafri »

Phia wrote: Pas - približno jednako - TV :shock:
to sam navela samo kao primjer druge teme i primjer nastavka dijaloga slican ovome.
mIRCerka wrote: Ja bih te zamolila da se ne ponasas ko uvrijedjena mlada, vec prihvati da forum kao sredstvo komunikacije koristi formu dijaloga, ne monologa.
aha, znaci, da se nadovezem na onu pricu o TVu, bilo bi ok da sam pitala gdje se moze kupiti neka marka TVa, a da se prica nastavi o gramafonima ili chipovima u TVu. jer u tom smjeru je otisla ova tema. veze sa vezom nema sa mojim pitanjem. moracu izgleda opet procitati pravila foruma, jer sam mislila da se ovi odgovori ne uklapaju nikako, a s obzirom da ne brises, izgleda da uklapaju.

ti si citirala moje pitanje a i ja ga ponavljam.

"gdje se moze kupiti maltezer?". vidis li igdje da sam pitala gdje se mogu usvojiti cukice. po tvom, u textu sam trebala napisati "gdje se moze kupiti maltezer? ne zelim da usvajam mjesance." ??? "dajte mi kilu narandzi, ali necu jabuke, banane, breskve itd" daj mircerko pa vidis i ti da ovo nije ok :-?

ja moram predvidjeti sta ce forumasi meni odgovarati, pa odmah u startu napisati sta ne zelim. izgleda da nije dovoljno striktno napisano ono sta zelim.

i grijesis u jednom. ja nisam ovo stavila kao oglas. dakle opet ponavljam, pitanje je bilo "GDJE SE MOGU MALTEZERI KUPITI". nisam napisala "kupujem". ovu informaciju o iznosu koji bi dala je samo dodatak pitanju, a mozda planiram i za pola godine kupiti. treba mi samo info.i ovo pitanje koje sam postavila definitivno nije ni za kakav oglasnik, jer me interesuju lokacije i ljudi koji se time bave organizovano. ja koliko znam, na market.ba nije omogucen reply.
mIRCerka

#32 Re: Kupovina maltezera

Post by mIRCerka »

Aman, znam o cemu pricas, ali si iskljuciva strasno.
GDJE SE MOGU KUPITI MALTEZERI ONI U ZOO CENTRU SU MI SKUPI.

to si napisala.
Na marketu, ako si obratila paznju, mozes ostaviti svoj email ili cak i broj telefona, ili te mogu kontaktirati putem formulara za kontaktiranje oglasivaca.
NApisi ovaj tekst

Molim vas da mi date informacije gdje se mogu kupiti maltezeri u BiH/okolini/Sarajevu.
Informacije sa lokacijom kao i cijenom mozete poslati na [email protected]
Asana

#33 Re: Kupovina maltezera

Post by Asana »

Mirci, jednom priznaj da si sama shebala temu ...
kakvi oglasi kakvi bakraci
mIRCerka

#34 Re: Kupovina maltezera

Post by mIRCerka »

Asana wrote:Mirci, jednom priznaj da si sama shebala temu ...
kakvi oglasi kakvi bakraci
Nisam sjebala temu. Jedina greska koju napravih jeste sto pokusavam nekoga upozoriti da ne skrece vise tema na isto, a to je optuzba za jedno preminulo kuce.
Obecavam necu vise. Ni upozoravati ni nista.
Samo banirati. Pa se zalite na [email protected]

I rest my case. Al fakat.
Phia

#35 Re: Kupovina maltezera

Post by Phia »

Qler wrote:
Phia wrote:

Hvala

phia ne shvatas smisao poredjenja. i meni je glupo sto joj je neko odmah predlozio da uzme nekog mjesanca. djevojka hoce da kupi cistokrvnog psa, i sta fali. sad kao ovi napusteni su veci psi nego cistokrvni. ja volim pse, ali bi uvijek gledao da sebi uzmem nekog rasnog, umjesto nekog sa ulice.
To je prikriveni rasizam. Hajd da ti treba pas da čuvaš ovce pa ok. Ali ljudi hoće psa za kuće da ga vole valjda. Iizgleda da im je pravo bitno kako izgleda tj jel arijevac il jok. Pobogu ko da su oni s ulice krvoloci i ko da su se parili direktno s vukom pa vas strah da su nenormalni. Šta ti znači rasni u kontekstu kućnog ljubimca - valjda je bitno da je pitom a ne kako izgleda. Tuga jedna tolika površnost i samo gledanje vanjštine..šta li ćete kad budete vi stari i pogužvani pa vam neko kaže bježi od mene ružan si..
Asana

#36 Re: Kupovina maltezera

Post by Asana »

Ljudi se i zale na moderaciju onda kada se poteze baniranje bez ikakve potrebe i rezona. Skretanje s teme se moze i editovati, i korisnik upozoriti na pp.
Ali - vlast je vlast.
EOD
Asana

#37 Re: Kupovina maltezera

Post by Asana »

To je prikriveni rasizam. Hajd da ti treba pas da čuvaš ovce pa ok. Ali ljudi hoće psa za kuće da ga vole valjda. Iizgleda da im je pravo bitno kako izgleda tj jel arijevac il jok. Pobogu ko da su oni s ulice krvoloci i ko da su se parili direktno s vukom pa vas strah da su nenormalni. Šta ti znači rasni u kontekstu kućnog ljubimca - valjda je bitno da je pitom a ne kako izgleda. Tuga jedna tolika površnost i samo gledanje vanjštine..šta li ćete kad budete vi stari i pogužvani pa vam neko kaže bježi od mene ružan si
Ako imas kakvu prijateljicu da se slucajno udala za nekoga ugodne vanjstine, iste vjere, nacije, drzavljanstva, jezika... ne zaboravi da joj kazes to isto - kako je nije sram da nije pokazala rasterecenost od predrasuda, pa odabrala nekoga sasvim drugacijeg?

Ili mozda ostavljas mogucnost da ona i tog momka, iako toliko "prikladnog" - mozda ipak moze - voljeti? Da je neke njegove osobine privlace?
Qler

#38 Re: Kupovina maltezera

Post by Qler »

@Phia, to nema nikakve veze sa rasizmom. budi malo realna, dobro ti je Asana rekla.

Mjesance volim, slatki su ima ih svakakvih, ali meni je opet jedan doberman ili malamut ljespsi od svakog mjesanca. Rasista sam.
Phia

#39 Re: Kupovina maltezera

Post by Phia »

Asana wrote:
To je prikriveni rasizam. Hajd da ti treba pas da čuvaš ovce pa ok. Ali ljudi hoće psa za kuće da ga vole valjda. Iizgleda da im je pravo bitno kako izgleda tj jel arijevac il jok. Pobogu ko da su oni s ulice krvoloci i ko da su se parili direktno s vukom pa vas strah da su nenormalni. Šta ti znači rasni u kontekstu kućnog ljubimca - valjda je bitno da je pitom a ne kako izgleda. Tuga jedna tolika površnost i samo gledanje vanjštine..šta li ćete kad budete vi stari i pogužvani pa vam neko kaže bježi od mene ružan si
Ako imas kakvu prijateljicu da se slucajno udala za nekoga ugodne vanjstine, iste vjere, nacije, drzavljanstva, jezika... ne zaboravi da joj kazes to isto - kako je nije sram da nije pokazala rasterecenost od predrasuda, pa odabrala nekoga sasvim drugacijeg?

Ili mozda ostavljas mogucnost da ona i tog momka, iako toliko "prikladnog" - mozda ipak moze - voljeti? Da je neke njegove osobine privlace?
Ako je birala tako što je prije toga isključila muškarca druge vjere, nacije, državljanstva, jezika i neugodne vanjštine onda je rasista i fašista.I nacionalista
lord-executioner

#40 Re: Kupovina maltezera

Post by lord-executioner »

Aaaand here we go again, iste price, drugi ( ili slicni ) likovi, rasizam je opet u opciji...

Sto se tice maltezera, preporucujem ti da pogledas super oglase ( imaju na netu za pregled, za broj telefona ces morati kupiti papirnatu verziju ), ili da kupis neke od oglasnika koji se prodaju na kioscima, mozes kontaktirati i ljude koji prodaju mjesance, znao sam za oglase gdje je neko prodavao mjesance maltezera i pudle, sto je s obzirom na karakteristike koje ti, pretpostavljam, trazis, prihvatljivo. ( a ko zna, mozda jesi "rasista", odnosno pasista :D )

A sto se tice mirci, cuvajte se, jutros je izgleda ustala na lijevu nogu, ako joj sta budete govorili, recite malim slovima, da ne ugrize :D

Hej, mirci...si udure?

Sve sam to rekao na jednoj drugoj temi, ali, btw, rasizam se u tom obliku i izrazu ne moze primijeniti na zivotinje.
Racism, by its simplest definition, is the belief that race is the primary determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race. People with racist beliefs might hate certain groups of people according to their racial groups.
Kod pasa je pasmina dominantna odrednica znacajki, karaktera i sposobnosti, dok kod ljudi to nije slucaj. Neko moze kupiti maltezera zato sto se ne linja, ili sto se plasi vecih pasmina, ili sto ne zeli/ne moze cekati da se negdje pojavi mali pas kojem treba dom, ali ne moze odbiti zaposliti crnca ili Kineza zato sto je alergican na kovrcavu kosu ili kose oci. Takodjer, neko ko zeli kupiti rasnog psa, ne mora mrziti mjesance; moze biti rijec o nekom od milion individualnih razloga, od kojih mnogi ne moraju biti pasisticki. Zato mislim da ne treba ishitreno osudjivati i agresivno generalizirati.
Baby

#41 Re: Kupovina maltezera

Post by Baby »

:cry: :-) Meni ste svi vi čudni...Pa ne vrti se svijet oko cuka-maca.Ja volim pse i meni iskreno nije bitno jel pas mješanac ili rasan,ali bi ipak kupila rasnog psa,jer znam kako će izgledati,karakteristike rase,a i mogu pitati za pomoć druge vlasnike te rase,ako mi je potrebna..U isto vrijeme ako kupim psa,opet bi pomagala ovim jadnim uličnim pesonjama,kao što radim cjelog života...
Čak sam nekako izgubila volju za udomljavanjem,zbog nad*kanih ljudi,što u cijelom SOS-u,to i na ovim forumima...
Hello ljudi,spustite se malo.Svi mi imamo pravo da biramo...
Nadam se da nikog nisam uvrijedila ovim komentarom,a ako jesam Izvinite :)
Baby

#42 Re: Kupovina maltezera

Post by Baby »

Uostalom kad se prodavao onaj pinč,svi vi ste jedva čekali da se on proda..I bili su komentari,joj kak je sjadak itd.
Ne,niste rekli onom Missteru BiH da udomi psa...Zašto niste?? Ne,on je ipak misster,a i traži psa koji se ne linja..
Možda je i kod Dafri takva situacija..Možda ona traži malog psa koji se ne linja,i sa posebnim karakteristikama...
mIRCerka

#43 Re: Kupovina maltezera

Post by mIRCerka »

Baby wrote:Uostalom kad se prodavao onaj pinč,svi vi ste jedva čekali da se on proda..I bili su komentari,joj kak je sjadak itd.
Ne,niste rekli onom Missteru BiH da udomi psa...Zašto niste?? Ne,on je ipak misster,a i traži psa koji se ne linja..
Možda je i kod Dafri takva situacija..Možda ona traži malog psa koji se ne linja,i sa posebnim karakteristikama...
baby, kad pricas, pricaj argumentirano.
Pinch je poklonjen, i od pocetka se POKLANJA, sto znaci DAJE SE BESPLATNO. Potrefilo se da je Ado meni tada bio online na FB, i UDOMLJEN JE. Nije prodat.
Baby

#44 Re: Kupovina maltezera

Post by Baby »

da,ali plačali su se troškovi vakcinacije,prevoza i tako to....
"Pesek bi došao iz HR (kod moje porodice je) i ide na poklon s tim da bi se morao platiti trošak cjepiva, pasoša i zdravstveng kartona te prevoza. " ;)
mIRCerka

#45 Re: Kupovina maltezera

Post by mIRCerka »

Baby wrote:da,ali plačali su se troškovi vakcinacije,prevoza i tako to....
Pa? I ti bi, da udomish psa kod sebe, platila i vakcinaciju i sta sve ne, i za njegovu i za svoju zastitu? U cemu je problem?
Baby

#46 Re: Kupovina maltezera

Post by Baby »

Platila bi i plaćala sam ;) Ja sam samo tog pinča navela kao primjer...Nadam se da me razumiješ...
Phia

#47 Re: Kupovina maltezera

Post by Phia »

lord-executioner wrote:
Sve sam to rekao na jednoj drugoj temi, ali, btw, rasizam se u tom obliku i izrazu ne moze primijeniti na zivotinje.
Racism, by its simplest definition, is the belief that race is the primary determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race. People with racist beliefs might hate certain groups of people according to their racial groups.
Kod pasa je pasmina dominantna odrednica znacajki, karaktera i sposobnosti, dok kod ljudi to nije slucaj. Neko moze kupiti maltezera zato sto se ne linja, ili sto se plasi vecih pasmina, ili sto ne zeli/ne moze cekati da se negdje pojavi mali pas kojem treba dom, ali ne moze odbiti zaposliti crnca ili Kineza zato sto je alergican na kovrcavu kosu ili kose oci. Takodjer, neko ko zeli kupiti rasnog psa, ne mora mrziti mjesance; moze biti rijec o nekom od milion individualnih razloga, od kojih mnogi ne moraju biti pasisticki. Zato mislim da ne treba ishitreno osudjivati i agresivno generalizirati.
Rasizam može imati razne kontekste i nije vikipedija zadnja riječ.
Neko moze kupiti maltezera zato sto se ne linja, ili sto se plasi vecih pasmina, ili sto ne zeli/ne moze cekati da se negdje pojavi mali pas kojem treba dom

Ovo sve možeš naći i kod nemaltezera i nerasnih a nema čekanja za cuke s ulice jer ih ima more. A to da se maltezeri ne linjaju je glupost godine.
Rasni psi su se prvobitno uzgajali radi praktične koristi čovjeka i njihov izgled je bio opet u cilju te koristi, tek kasnije su pomodari počeli da stvaraju rase isključivo zbog izgleda da bi čak neke 'kreacije' doveli do užasa

Image

To tješenje pričama da se rasni psi ne linjaju, da su pitomiji od avlijanera i ne znam ti šta još je samozavaravanje i pravdanje. Čovjeku koji voli životinje nisu bitne nijanse u ponašanju. Psi su svi samo psi i kod nekih rasa su slabije a kod nekih izraženije osobine VUKA. A druga je priča što neke boli đon za sve napuštene pse i žele da kupe cuku za kog misle da je perfektan a koji je u konačnici samo PAS. To je stvar savjesti. Pa ko voli nek izvoli.
sadeta

#48 Re: Kupovina maltezera

Post by sadeta »

Phia wrote: Ovo sve možeš naći i kod nemaltezera i nerasnih a nema čekanja za cuke s ulice jer ih ima more. A to da se maltezeri ne linjaju je glupost godine.
Rasni psi su se prvobitno uzgajali radi praktične koristi čovjeka i njihov izgled je bio opet u cilju te koristi, tek kasnije su pomodari počeli da stvaraju rase isključivo zbog izgleda da bi čak neke 'kreacije' doveli do užasa

Image
jel me zajebavas?! sorry na neprikladnom jeziku i off topicu, ali jel' stvarno ovo pravo? mislim pravi pas?!!! :shock: :shock:
Dafri

#49 Re: Kupovina maltezera

Post by Dafri »

lord-executioner wrote: Sto se tice maltezera, preporucujem ti da pogledas super oglase ( imaju na netu za pregled, za broj telefona ces morati kupiti papirnatu verziju ), ili da kupis neke od oglasnika koji se prodaju na kioscima, mozes kontaktirati i ljude koji prodaju mjesance, znao sam za oglase gdje je neko prodavao mjesance maltezera i pudle, sto je s obzirom na karakteristike koje ti, pretpostavljam, trazis, prihvatljivo.
hvalaaaaa lord. ove i slicne informacije sam jedino i trazila kad sam postavljala temu.

instead:

osoba A: "gdje se moze kupiti maltezer?"
osoba B: "ti si rasista jer neces mjesanca!!"
osoba A: "ali ja vec imam 3 mjesanca"
osoba B: "dobro, ti nisi rasista, al ovi ostali jesu"
osoba A: "kako god, to nije poenta ove teme, u ovoj temi pitam...."
osoba B: (prekida)"... nemoj ti mene uciti sta je tema i o cemu se prica ovdje. jaa samm..."
osoba C: (prekida): "...hej B, ti si rasista jer neces osobu Ž za supruga jer on nosi shorc ljeti."
osoba D: "ja mrzim gayeve!"
osoba E i F se vec tuku. osoba G je iznijela misljenje da bi labradora, a osoba H iznosi definiciju rasizma.
osoba A se i sama zanesena prepirkama dosjeti sta je bit teme... informacija o kupovini maltezera. od maltezera do rasizma hahahaha.

ne zamjerite i nemojte da se iko osjeca prozvanim, ali ovo mi je postalo shega :-D ovo napisah jer cini mi se, da se ovdje u skoro svakoj temi ovakav zaplet/rasplet desi.

idite otvorite "mjesanci ili rasni psi", pa se prepirite tamo ili optuzujte rasistima :-) :-D svako ima svoje zelje, i to postujte. a ja kidam :run:
sadeta

#50 Re: Kupovina maltezera

Post by sadeta »

Dafri wrote:
lord-executioner wrote: Sto se tice maltezera, preporucujem ti da pogledas super oglase ( imaju na netu za pregled, za broj telefona ces morati kupiti papirnatu verziju ), ili da kupis neke od oglasnika koji se prodaju na kioscima, mozes kontaktirati i ljude koji prodaju mjesance, znao sam za oglase gdje je neko prodavao mjesance maltezera i pudle, sto je s obzirom na karakteristike koje ti, pretpostavljam, trazis, prihvatljivo.
hvalaaaaa lord. ove i slicne informacije sam jedino i trazila kad sam postavljala temu.

instead:

osoba A: "gdje se moze kupiti maltezer?"
osoba B: "ti si rasista jer neces mjesanca!!"
osoba A: "ali ja vec imam 3 mjesanca"
osoba B: "dobro, ti nisi rasista, al ovi ostali jesu"
osoba A: "kako god, to nije poenta ove teme, u ovoj temi pitam...."
osoba B: (prekida)"... nemoj ti mene uciti sta je tema i o cemu se prica ovdje. jaa samm..."
osoba C: (prekida): "...hej B, ti si rasista jer neces osobu Ž za supruga jer on nosi shorc ljeti."
osoba D i E se vec tuku. osoba F je iznijela misljenje da bi labradora, a osoba G iznosi definiciju rasizma.
osoba A se i sama zanesena prepirkama dosjeti sta je bit teme... informacija o kupovini maltezera. od maltezera do rasizma hahahaha.

ne zamjerite i nemojte da se iko osjeca prozvanim, ali ovo mi je postalo shega :-D ovo napisah jer cini mi se, da se ovdje u skoro svakoj temi ovakav zaplet/rasplet desi.

idite otvorite "mjesanci ili rasni psi", pa se prepirite tamo ili optuzujte rasistima :-) :-D svako ima svoje zelje, i to postujte. a ja kidam :run:
:D :D :-) :lol: pa jeste upravo tako, dobro si sazela ove dvije stranice, ali hoces ti postavljat takvu temu na ovaj forum, ko ti je kriv :D zezam te, imas pp sa linkom i brojem telefona cike koji moze nabaviti peseka jeftinije nego ovi u zoo centru. stogod budes radila, pls nemoj narucivati iz Bijeljne, barem mislim da je uzgajivac tamo, koji kao imaju obezbijedjen prevoz a znam pricu da su stavili malu kucu u kutiju u autobus, dole sa stvarima i kad je autobus dosao u SA peseka nije bilo :shock: :shock: :shock: bog zna sta mu se desilo usput.
eto tako
poz
Post Reply