Benq wrote:@Alkos , ako koristis modul , izbjegavaj Philips jer imaju velikih problema sa modulima. Pogubi se pola kanala, ili jednostavno nece da izvrsi autorizaciju modula do kraja.
hvala Benq na savjetu. Ne bih koristio modul, iz razloga jer u toj sobi nemam ama baš nikakav pristup TV kablovima. Zato i razmišljam o TVu na koji mogu instalirati kodi, pogledati koji dobar film, tekmu...
agent_zero wrote:Kolegi s posla jučer Philips tv otišao na servis... generalno imaju loše ploče i kondenzatore.
Zato ako je android "a must", onda jedino Sony.
Hvala ti na savjetu. Znas li mozda koji je Philips u pitanju. Dosta kude seriju iz 2015, ali kazu da je sa ovom serijom iz 2016 dosta problema rijeseno i dosta su nahvalili recimo ovaj PUS6501. Eh sada...
mobsterc wrote:U sustini ti je izbor izmedju 6501 i w755c
oba imaju 120hz panel, sony ima bolju sliku, ali je fhd..dok philips ima ambilight i 4k, odvagaj sta ti se vise svidja
Hvala! Ma u sustini sam laik, ne prepoznajem razliku izmedju FHD i UHD iskreno (recimo prezadovoljan sam sa filmovima 1080p

), pa mi to i ne igra toliku ulogu koliko mi igra da se OS redovno azurira i da ima podrsku, da je jednostavan i brz za upravljanje i da ne steka. I naravno da se nakon 12 mjeseci ne moram ganjati sa servisom, to mi je mozda i najbitnije - da li je servis u SA ili u Hercegovini. Recimo imam Panasonic TV koji sam morao slati na servis u Ljubuški, napatio se živ i izjebo se par mjeseci oko toga.
Hvala svima na savjetima!