Jesam vala i mail im slao. Poslali mi cjenovnik, onako cijene su malo vise nego vani ali ide + pdv.Dady wrote:Jesi li porvjerio u kodeksu koja je cijena kod njih ovoga modela. vidim stoje na akciji neki Studio modeli ali bez cijene. Moja firma inace s njima posluje i za npr. 3-godisnju garanciju dobijemo jos dodatnu godinu gratis.marketleader wrote:Eh bas sam oko bacio na ovaj novi model dell studio 17,(( 17,3'' HD, proc i3 2,13ghz 3mb cache, ati radeon hd 4650 1gb, 250gb hdd, 2gb ddr3 ram, webcam 2mp, bluetooth, wireless, dvd-rw, baterija 6cel)) 713 eura iz italije.Dady wrote: Odosmo mi sa teme. Ne znam kakva su vam iskustva sa servisom, ali evo sa Dell-om nisam imao nikada problema. Ovo mi je drugi laptop Latitude serije. Kod prvog mi je zamjenjen DVD Drive, te LCD kojeg sam ja polomio sve u garanciji, uz zamjenski laptop dok servis traje. Sa ovim drugim nisam imao problema evo vec treca godina, napominjem da i ovaj prvi jos uvijek radi, a zaduzio ga je moj 4-o godisnji sin
Ali eto ako mogu pomoci covjeku, kome treba 17" radi filmova neka baci pogled na Dell Studio 17.
Moj ti je savijet ako laptop nosis svaki dan idi na manji display.
9 cell battery je sasvim dovoljna za moje potrebe.
A prije toga sam razgledao po internet stranicama ovih domaćih maloprodavaca,i skontao da za 1400KM ovdje kod nas ne mozes uzeti u pola dobar...
Tako npr inspiron 17 = 1539KM (a npr. na italijanskoj stranici 749eura isti laptop ista konfiguracija).
A pdv izadje 261KM, tako da ga zaokruzi tacno na 1800 KM, a tamo 1500KM. Tamo je garancija godinu dana, a ovdje je 3god, s tim da ( prvih 12 mjeseci garancija se odnosi na dijelove i na rad, a slijedećih 24 mjeseca samo na dijelove). A ako imas DELL laptop kupljen vani sa garancijom, kod nas placas rad i plaćanja uvoz/izvoz rezervnih dijelova.