Ovi sto kupuju nezakonite stvari idu u lopove a ne policiju.Promasio si smjer.ZemoBa wrote:Pozdrav, zavrsio sam trogodisnju srednju skolu. Zelim upisati Policijsku Akademiju i treba mi 4.ta godina srednje skole, kod mene ima vise opcija prekvalifikovanja ali je potrebno ici 1 godinu redovno na nastavu sto mi predstavlja problem, jer mi je daleko od kuce i dosta me put kosta + radim dvije smjene na poslu i ne odgovara mi jer je vecernja skola. Da li postoji mogucnost kupnje diplome Siroki Brijeg to svi spomenu kad je o tome rijec a ja opet ne znam nista o tome. ? I sta bi vi savjetovali, da li postoji mogucnost da policija prepozna kupljenu diplomu?
Kupovina Diplome srednje strucne skole
- Ljakan
#51 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
-
Last December
#52 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Slažem se, a i prošlo je već 5 godina, pa i da su ti podaci tačni, danas je samo još gore. Mislim da smo već ušli u kritičnu zonu gdje više ljudima nebi pomogla ni povećanja plata da unaprijede kvalitet života jer mentalno nesposobna osoba (pa još i ekonomski nepismena) nije u stanju raspolagati novcem. Ovome sam više puta svjedočio lično, tom rasipanju novca i neplaniranju kod neobrazovanog svijeta. Pored ovoga postoji nešto što se neslužbeno zove moralna retardacija a kod nas je to već uznapredovalo i postalo "new normal", čemu upravo svjedočimo na ovoj temi od strane autora.dobar osjecaj wrote:Hvala. Pregledala sam sad brzinski a pročitaću kasnije polako. Ne mogu donositi nikakav zaključak na osnovu brzinski pročitanog teksta ali ako su ovo rezultati koji su dobijeni uvidom u naš jadni popis iz 2012. i bogzna kakve podatke smo imali 2012. o obrazovnoj strukturi, ko zna kakve bi još jadnije rezultate pokazalo korištenje ovakvih metoda računanja uz tačnije podatke o stvarnom stanovništvu danas u BiH i stvarnoj obrazovnoj strukturi. A tek kad bi se skinuli slojevi svih kupljenih uvjerenja i diploma o obrazovanju.Last December wrote:http://www.academia.edu/8618348/IQ_of_nations-Balkans
Opet kažem da ne osuđujem autora, jer je to nova normala i više čak nije ni javna tajna. Iskreno, sve me više jeza prolazi pri pomisli o ostanku ovdje. Dolaze opasna vremena za bilo koga ko se ne uklapa u novu normalu.
- omega369
#53 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Treba covjeku pomoci

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#54 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Uzeti odmah diplomu policijske akademije. Šta se imaš zajebavati s tim.
- O'zone
- Globalni moderator
#55 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Tri A kolega Acclimate, Adjust, Apply i sve će biti udureLast December wrote: Slažem se, a i prošlo je već 5 godina, pa i da su ti podaci tačni, danas je samo još gore. Mislim da smo već ušli u kritičnu zonu gdje više ljudima nebi pomogla ni povećanja plata da unaprijede kvalitet života jer mentalno nesposobna osoba (pa još i ekonomski nepismena) nije u stanju raspolagati novcem. Ovome sam više puta svjedočio lično, tom rasipanju novca i neplaniranju kod neobrazovanog svijeta. Pored ovoga postoji nešto što se neslužbeno zove moralna retardacija a kod nas je to već uznapredovalo i postalo "new normal", čemu upravo svjedočimo na ovoj temi od strane autora.
Opet kažem da ne osuđujem autora, jer je to nova normala i više čak nije ni javna tajna. Iskreno, sve me više jeza prolazi pri pomisli o ostanku ovdje. Dolaze opasna vremena za bilo koga ko se ne uklapa u novu normalu.
-
Last December
#56 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Meni to najviše liči na život it serije Walking Dead, nisam siguran da bih mogao tako dugoO'zone wrote:Last December wrote: Tri A kolega Acclimate, Adjust, Apply i sve će biti udure
- O'zone
- Globalni moderator
#57 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
A realno to ti je to. Pogledaš malo oko sebe vidiš sive face na sve strane, vidiš uvriježeno ponašenje po matrici, skontaš kako stvari stoje, prilagodiš se tome i udriLast December wrote:Meni to najviše liči na život it serije Walking Dead, nisam siguran da bih mogao tako dugoO'zone wrote:Last December wrote: Tri A kolega Acclimate, Adjust, Apply i sve će biti udure
- triconja
#58 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Last December wrote:http://www.academia.edu/8618348/IQ_of_nations-Balkansdobar osjecaj wrote:Gdje ti je izvor ovih podataka? Zanima me da pročitam više o istraživanju i metodologiji. Hvala.Last December wrote:
Kad smo već kod IQ-a, nevezano za ovu temu i autora, tražio sam nekidan skorije mjerenje za naš region pa sam naišao na ovo.
Podaci su iz 2015.
Halal im pita, eto ga da se zacepe usta ovim nasim pametnjakovicima koji kazu da su kod nas ljudi najpametniji na svijetu a pogotovo djeca
- triconja
#59 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Mogu mu ja drzat instrukcije za tehnicku 4. razred ako trebaomega369 wrote:Treba covjeku pomoci
- dječak sa šibicama
#60 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
jesi li cuo nekada za vecernju skolu?
- dobar osjecaj
#61 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ja mislim da ipak jeste
ako o njemu pises...
dječak sa šibicama wrote:jesi li cuo nekada za vecernju skolu?
ZemoBa wrote:Pozdrav, zavrsio sam trogodisnju srednju skolu. Zelim upisati Policijsku Akademiju i treba mi 4.ta godina srednje skole, kod mene ima vise opcija prekvalifikovanja ali je potrebno ici 1 godinu redovno na nastavu sto mi predstavlja problem, jer mi je daleko od kuce i dosta me put kosta + radim dvije smjene na poslu i ne odgovara mi jer je vecernja skola. Da li postoji mogucnost kupnje diplome Siroki Brijeg to svi spomenu kad je o tome rijec a ja opet ne znam nista o tome. ? I sta bi vi savjetovali, da li postoji mogucnost da policija prepozna kupljenu diplomu?
- ¤ jelena ¤
#62 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
ta je ovo..... ko neki porodični bizmis.... cijela familija Kocovic radila na ovih 8 stranica.Last December wrote:http://www.academia.edu/8618348/IQ_of_nations-Balkansdobar osjecaj wrote:Gdje ti je izvor ovih podataka? Zanima me da pročitam više o istraživanju i metodologiji. Hvala.Last December wrote:
Kad smo već kod IQ-a, nevezano za ovu temu i autora, tražio sam nekidan skorije mjerenje za naš region pa sam naišao na ovo.
Podaci su iz 2015.
-
Last December
#63 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Jbg, privatni fakultet¤ jelena ¤ wrote: ta je ovo..... ko neki porodični bizmis.... cijela familija Kocovic radila na ovih 8 stranica.
- dječak sa šibicama
#64 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
onda neka kupujedobar osjecaj wrote:Ja mislim da ipak jesteako o njemu pises...
dječak sa šibicama wrote:jesi li cuo nekada za vecernju skolu?ZemoBa wrote:Pozdrav, zavrsio sam trogodisnju srednju skolu. Zelim upisati Policijsku Akademiju i treba mi 4.ta godina srednje skole, kod mene ima vise opcija prekvalifikovanja ali je potrebno ici 1 godinu redovno na nastavu sto mi predstavlja problem, jer mi je daleko od kuce i dosta me put kosta + radim dvije smjene na poslu i ne odgovara mi jer je vecernja skola. Da li postoji mogucnost kupnje diplome Siroki Brijeg to svi spomenu kad je o tome rijec a ja opet ne znam nista o tome. ? I sta bi vi savjetovali, da li postoji mogucnost da policija prepozna kupljenu diplomu?
vecernja je talasika, dodje u januaru, martu ili avgustu, prijavi i ispolaze ispite, razred ne kosta vise od 250 km
- Edin H.
#65 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
drndalo wrote: Moci ces biti predavac na Pol.Akademiji na predmetu Falsifikati, a ne student...
-
ZemoBa
#66 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kosta 2500km komplet skolovanje, godinu dana 5 dana u sedmici, ne odgovara mi nikako. A da usput odgovorim ovima, ne znam zasto porediti kupovinu diplome sa ovima sto kupuju diplomu doktora i lijece ljude, prije svega to nikada ne bih mogao i protiv toga sam, bilo doktora ili slicno nesto sto ugrozi ljude. Ja kupujem diplomu bilo koje skole kako bi mogao upisati akademiju, uzeo ja diplomu kuhara 4,te godine ili saobracajnog inzinjera, necu raditi ni jedno ni drugo ali mi je potrebno ,4. razreda i ne vidim kakav je problem tu, niko nije shvatio sta govorim a svi ste se izjasnili protiv.dječak sa šibicama wrote:onda neka kupujedobar osjecaj wrote:Ja mislim da ipak jesteako o njemu pises...
dječak sa šibicama wrote:jesi li cuo nekada za vecernju skolu?ZemoBa wrote:Pozdrav, zavrsio sam trogodisnju srednju skolu. Zelim upisati Policijsku Akademiju i treba mi 4.ta godina srednje skole, kod mene ima vise opcija prekvalifikovanja ali je potrebno ici 1 godinu redovno na nastavu sto mi predstavlja problem, jer mi je daleko od kuce i dosta me put kosta + radim dvije smjene na poslu i ne odgovara mi jer je vecernja skola. Da li postoji mogucnost kupnje diplome Siroki Brijeg to svi spomenu kad je o tome rijec a ja opet ne znam nista o tome. ? I sta bi vi savjetovali, da li postoji mogucnost da policija prepozna kupljenu diplomu?![]()
vecernja je talasika, dodje u januaru, martu ili avgustu, prijavi i ispolaze ispite, razred ne kosta vise od 250 km
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#67 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Potpis.Hakiz wrote:Ko god je kupio/la dilomu bil osrednje škole bilo fakulteta:
"Dabogda" ga liječili doktori, kuću mu pravili arhitekti i majstori, firmu mu vodili direktori koji su do diplome došli na isti način.
To je sve šta imam reći.
-
ZemoBa
#68 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Potpis i od mene, ali ovo nema veze sa mnom i mojim postom.liaar wrote:Potpis.Hakiz wrote:Ko god je kupio/la dilomu bil osrednje škole bilo fakulteta:
"Dabogda" ga liječili doktori, kuću mu pravili arhitekti i majstori, firmu mu vodili direktori koji su do diplome došli na isti način.
To je sve šta imam reći.
- Edin H.
#69 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Znanje i inovativnost su najvažniji resursi i glavni uvjet dugoročne održivosti.ZemoBa wrote: Potpis i od mene, ali ovo nema veze sa mnom i mojim postom.
- vješalica
#70 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Jeste poenta.ZemoBa wrote:Nije poenta u toj diplomi isao ja godinu na predavanje ili je dobio za 3 dana ja necu steci znanje o toj skoli , dok znanja o policijskom poslu imam i fizicki sam spreman i volim taj posao, poenta je da me nece primiti bez 4.te godine a kad me prime naravno da cu uciti i posvetiti se tomedrndalo wrote:Moci ces biti predavac na Pol.Akademiji na predmetu Falsifikati, a ne student...ZemoBa wrote: da li postoji mogucnost da policija prepozna kupljenu diplomu?
Nemas znanja o policijskom poslu.Jer da imas znanja ne bi odvalio retardirano pitanje 'da li postoji mogucnost da policija prepozna kupljenu diplomu'
Nisi spreman ni fizicki ni psihicki ni intelektualno.
Ne mozes voliti ono sto nisi probao da radis.
Nece te nikad primiti i neces morati uciti i tome se posvecivati.
Zatvoriti njegove umobolne teme.
-
moonca
#71 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Mislim da grijesis.
Policajci bas takva pitanja postavljaju.
Jedne godine me zaustavi na cesti, iskocivsi iza zbunja i pitanje je bilo--- godpodjo***-zasto smo se mi danas ovdje nasli

Policajci bas takva pitanja postavljaju.
Jedne godine me zaustavi na cesti, iskocivsi iza zbunja i pitanje je bilo--- godpodjo***-zasto smo se mi danas ovdje nasli
- musicman80
#72 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
O'zone wrote:Nema više....Sjebali ih ovi sa ovom odlukom da se prodavci na pijaci moraju registrovati pa su se sad preselili na autopijacu nedjeljom. Ja sebi tražim državni za vozača ali nikako da naletim na svjež a i ne dam više od 500, možda bi se protego i do 700 ako bi naletio na baš dobar, svjež.Naslovnica wrote:Bilo je na Markalama tih diploma, 3 za marku, ne znam da li još uvijek ima...
Ovs tema kao sceč iz Nadrealista
- Edin H.
#73 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Al' covjeku treba brzoDzontra_Volta wrote:Jednom sam čuo od jednog taksiste da se diploma više ne može kupiti tek tako. Pošto su sad sve češće provjere, diplomu kupuješ na način da sada uplatiš, a dođeš po nju nakon godinu (dvije, tri,..., zavisi koliko realno traje školovanje). Oni tamo vode evidenciju prisustva, polaganja ispita i sl. (fiktivno naravno) i nakon proteka tog minimalnog perioda za školovanje, dobiješ diplomu.
Vrijeme je novac.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#74 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
ma ne trola, ovako se i dolazi do posla u policiji i vojsciall_might wrote:meni se čini da ovdje neko trola
- GandalfSivi
#75 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Koliko god uzivao u ironiji momenta, gdje wannabe drot zeli zapoceti karijeru na nelegalan nacin, opet mi je to puno razumljivije nego kada buduci doktori placaju da prodju ispit iz anatomije...