Dobro, doktor te operiše fizički, ekonomista finansijski, na kraju podlegneš zbog nestručnosti i jednog i drugog.GandalfSivi wrote:Sve u redu, ali nece me ekonomista sutra operisati. To mi ba nije jasno, ti s medicine ce nam sutra o zivotu odlucivati...Tomahawk11 wrote:Doktori za ispit iz anatomije, ekonomisti plaćaju diplomski, magistarski, doktorat, masa onih koji su već na nekim pozicijama, budžet pogotovo, kupuju diplome.....da se sutra izvrši neka revizija diploma, haos bi nastao.GandalfSivi wrote:Koliko god uzivao u ironiji momenta, gdje wannabe drot zeli zapoceti karijeru na nelegalan nacin, opet mi je to puno razumljivije nego kada buduci doktori placaju da prodju ispit iz anatomije...
Mada su ovo primjeri uglavnom priznatih diploma, dakle UNSA, al je sticanje istih postignuto na nedozvoljen način. I nemaju pojma šta su završili.
Kupovina Diplome srednje strucne skole
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#126 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
-
ZemoBa
#127 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
U pravu si, definitno.. A sta drugo da radim, kada samo to zelim. Da mogu otici vani, otisao bih. Da mogu skupiti novac i otici vani bez poznanika otisao bih , a ne znam da li je moguce.Jimmy McNulty wrote:Pola policajaca i 90% inspektora radi sa diplomama iz Širokog...ako takvo vrijeme dođe prije ćeš na ulici vidjet polarnog medvjeda nego policajca.Tomahawk11 wrote: Zamisli sutra dođe vrijeme da neko preispituje i nađe ti ''završenu'' 4. godinu srednje....i popušiš posao![]()
Da vidim jesam li te dobro skontao?ZemoBa wrote: To je druga prica, proci konkurs, ima svoj dio price i 90% da necu proci konkurs ako nemam nekoga, a nemam.. Medjutim jaka zelja granice ne poznaje.
Platiti ćeš 2500 maraka za diplomu u Širokom, a nemaš sigurnu štelu za upad u MUP?
Ti si dijete moje ludo... nemoj se ljutit ali jesi.
Kakva jaka želja i granice u BiH... pa ovdje je zadnji put policajac pošteno upao u MUP 1989. godine.
Ako nemaš sigurnu štelu ne troši džaba pare.
-
Last December
#128 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ti si moj Zemo oličenje poštenja kakva bagra radi u MUPu, bojim se da ćeš se razočarati i pokajati ako i upadneš tamo na posao jednog dana. Pogotovo što ćeš biti šikaniran ako ne budeš išao uz dlaku nadređenima i radio sve prljavštine koje od tebe traže. Prelistaj teme o kriminalistici i MUPu pa ćeš i sam vidjeti šta se piše.
Ako jednom budeš odlučio da odeš iz policije, jedino pto ćeš moći raditi je biti portir, noćni čuvar ili izbacivač. To je sve što ćeš znanja od tamo ponijeti.
Ako ima išta drugo da te zanima u životu, bolje ćeš finansijski proći, neki zanat nauči i pali za Njemačku, moj ti je savjet. Ako već imaš neki keš učoći ga u zanat, odsluži negdje malo staža dok stekneš i bježi. Možeš sam a možeš i s nekom gurpom majstora.
Naravno, ovo ništa ne pali ako te zanima jedino pendrek, tj. posao u MUPu.
Ako jednom budeš odlučio da odeš iz policije, jedino pto ćeš moći raditi je biti portir, noćni čuvar ili izbacivač. To je sve što ćeš znanja od tamo ponijeti.
Ako ima išta drugo da te zanima u životu, bolje ćeš finansijski proći, neki zanat nauči i pali za Njemačku, moj ti je savjet. Ako već imaš neki keš učoći ga u zanat, odsluži negdje malo staža dok stekneš i bježi. Možeš sam a možeš i s nekom gurpom majstora.
-
ZemoBa
#129 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Hvala na tome, vidis zanat imam i to dobar, i na praksu sam isao kod dobroga majstora i nazalost odbio posao koji je ponudio po zavrsetku skole.. Jer mi se nije svidjalo to sto nema radnog vremena, i tako neke stvari.. kajem se sada, nije jedini majstor ali definitno sada imam drigaciji pogled na to sve, i zanat je jako dobro rijesenje da odem iz zemlje. Ali opet mi se ne svidja zanat kako kog, to je opet sve u glaviLast December wrote:Ti si moj Zemo oličenje poštenja kakva bagra radi u MUPu, bojim se da ćeš se razočarati i pokajati ako i upadneš tamo na posao jednog dana. Pogotovo što ćeš biti šikaniran ako ne budeš išao uz dlaku nadređenima i radio sve prljavštine koje od tebe traže. Prelistaj teme o kriminalistici i MUPu pa ćeš i sam vidjeti šta se piše.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#130 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Pa javi se tom majstoru opet, nisi mu porodicu ubio pa da neće htjeti porazgovarati sa tobom. Popričaj sa čovjekom, vidi ima li neki posao i slično.
-
Last December
#131 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ako si spretan s rukama, neće ti biti problem da izučiš neki zanat koji će ti bolje ležati. To sam bar vidio na sebi jer sam dosta sposoban da radim više zanatskih poslova istovremeno. Vjerujem da sve zanatlije imaju slične sposobnosti. Ako nemaš vremena, guraj taj zanat da se s njim prebaciš vani a onda tamo možeš izučiti nešto drugo jer npr Njemački biro te šalje na prekvalifikacije besplatno i to su dobre obuke. Naravno, jezik je obavezan kad se več negdje skrasiš.
- O'zone
- Globalni moderator
#132 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ma neće tip da radi to za što je školu izučio. Pisao je to već samo sa drugim nickom.
- triconja
#133 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Koju je skolu izucio?O'zone wrote:Ma neće tip da radi to za što je školu izučio. Pisao je to već samo sa drugim nickom.
- O'zone
- Globalni moderator
#134 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Tapetar ako se ne varam.triconja wrote:Koju je skolu izucio?O'zone wrote:Ma neće tip da radi to za što je školu izučio. Pisao je to već samo sa drugim nickom.
- triconja
#135 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Zar ima ta skola?O'zone wrote:Tapetar ako se ne varam.triconja wrote:Koju je skolu izucio?O'zone wrote:Ma neće tip da radi to za što je školu izučio. Pisao je to već samo sa drugim nickom.
-
Heller
#136 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kako dobri tapetari zarađuju. Ja imo satnicu 3,5 u jednoj firmi, a bio u kancelariji drko kurac, seto okolo s laptopom, slucajno na mrezi vidim gazdin obracun plata, par tapetara i stolara satnice 8 KM 
-
Heller
#137 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kako dobri tapetari zarađuju. Ja imo satnicu 3,5 u jednoj firmi, a bio u kancelariji drko kurac, seto okolo s laptopom, slucajno na mrezi vidim gazdin obracun plata, par tapetara i stolara satnice 8 KM :školjka: pa TO pa na platu 10-20%
-
Last December
#138 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
To je zato što tapetari i stolari nešto rade a ne dr..ju q..rac u kancelariji 
- drndalo
#139 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
E nek' si mu rekao... Sta ima on tu dr.... q....?Last December wrote:To je zato što tapetari i stolari nešto rade a ne dr..ju q..rac u kancelariji
-
Last December
-
ZemoBa
#141 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kakav tapetar hahahahahaO'zone wrote:Tapetar ako se ne varam.triconja wrote:Koju je skolu izucio?O'zone wrote:Ma neće tip da radi to za što je školu izučio. Pisao je to već samo sa drugim nickom.
-
moonca
#142 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Tapetar, dodji u Ameriku imati ces posao. : 
- Edin H.
#143 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
moonca wrote:Tapetar, dodji u Ameriku imati ces posao. :
Vidi moonce sto se ukljucila u kampanju izvoza bosanskog potencijala i buducnosti.
-
moonca
#144 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Taperari nestaju.Trazeni su, kao i majstori za sivanje koznih stvari.mislim da je i tu to dobar biznis_ radnja.Edin H. wrote:moonca wrote:Tapetar, dodji u Ameriku imati ces posao. :
Vidi moonce sto se ukljucila u kampanju izvoza bosanskog potencijala i buducnosti.
- Edin H.
#145 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Samo ti lobirajmoonca wrote:Taperari nestaju.Trazeni su, kao i majstori za sivanje koznih stvari.mislim da je i tu to dobar biznis_ radnja.Edin H. wrote:moonca wrote:Tapetar, dodji u Ameriku imati ces posao. :
Na primjer, Bosna i Hercegovina je 135. u svijetu po sposobnosti da zadrži talente ili radnu snagu
https://www.klix.ba/biznis/privreda/svj ... /180220132
-
moonca
#146 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
A sta da rade sa tako malim satnicama. A u godinama kada mogu raditi i 10 sati nevno. Vani mogu ici na dvije godine , kako mi rece prijateljica iz Njemacke. Odrade taj period, stede maksimalno i vrate se sa nekom ustedjevinom da nesto sami pokrenu. 
-
ZemoBa
#147 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
A sta pokrenuti sam, nabroji primjere? A da je efektivno kod nas.moonca wrote:A sta da rade sa tako malim satnicama. A u godinama kada mogu raditi i 10 sati nevno. Vani mogu ici na dvije godine , kako mi rece prijateljica iz Njemacke. Odrade taj period, stede maksimalno i vrate se sa nekom ustedjevinom da nesto sami pokrenu.
-
Last December
#148 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ništa ovdje ne pokretati druže, osim ako nisi u vladajućoj stranci, onda možeš sve. Bilo šta drugo je bacanje para u rupu bez dna.
Neki će reći da mračim, evo ima član Havana sa foruma koji vodi svoj biznis uspješno i još mnogi, ali to su ljudi sa godinama iskustva. Mi mlađi uglavnom nemamo šta tražiti ovdje jer su prognoze ekstremno nepovoljne po poslovanje.
Ako ćeš da se baviš zanatom kreni vani i udruži se s nekim jaranom tamo preko grane pa radite taj zanat samostalno. To je najbolja opcija.
Neki će reći da mračim, evo ima član Havana sa foruma koji vodi svoj biznis uspješno i još mnogi, ali to su ljudi sa godinama iskustva. Mi mlađi uglavnom nemamo šta tražiti ovdje jer su prognoze ekstremno nepovoljne po poslovanje.
Ako ćeš da se baviš zanatom kreni vani i udruži se s nekim jaranom tamo preko grane pa radite taj zanat samostalno. To je najbolja opcija.
-
ZemoBa
#149 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
A ako ne bi zanat, sta preostaje kao dobar izbor? Jer mi je palo na pamet biznis, samo kakav, a onda kakav god da je tesko je postici bilo sta.Last December wrote:Ništa ovdje ne pokretati druže, osim ako nisi u vladajućoj stranci, onda možeš sve. Bilo šta drugo je bacanje para u rupu bez dna.
-
Last December
#150 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Jedini dobar izbor u finansijskom smislu je stranka i lizanje guzice i jedenje govana onoga iznad tebe da dođeš na njegovo mjesto što prije. To je jedini isplativ biznis u Bosni. Sve ostalo što se nekad moglo nazvati normalnim poslovanjem danas je svedeno na nivo životarenja i preživljavanja. Pogotovo za nekog mladog bez iskustva ko nema pojma o biznisu.
Sad ti vidi koliko je to "dobar" izbor za tebe lično. Tu spada i rad u MUPu jer i on je neodvojiv od politike. jedino je pitanje koliko ti imaš ličnog integriteta i kolio si spreman lizati tuđe guzice, a ako jesi , samo nebo je granica
Ja lično nisam spreman, i iz tog razloga za mene ne dolaze u obzir takve opcije. Ja svoje perspektive vidim izvan ovih granica, a to preporučujem i tebi.
Vani imaš dosta izbora i kao što rekoh imaš mogućnosti subvencionisanih prekvalifikacija jer vani je normalno mijenjati poslove i struke.
Ovdje nauči zanat što bolje i pali van čim prije.
Sad ti vidi koliko je to "dobar" izbor za tebe lično. Tu spada i rad u MUPu jer i on je neodvojiv od politike. jedino je pitanje koliko ti imaš ličnog integriteta i kolio si spreman lizati tuđe guzice, a ako jesi , samo nebo je granica
Ja lično nisam spreman, i iz tog razloga za mene ne dolaze u obzir takve opcije. Ja svoje perspektive vidim izvan ovih granica, a to preporučujem i tebi.
Vani imaš dosta izbora i kao što rekoh imaš mogućnosti subvencionisanih prekvalifikacija jer vani je normalno mijenjati poslove i struke.
Ovdje nauči zanat što bolje i pali van čim prije.