Kupovina Diplome srednje strucne skole
- dobar osjecaj
-
Last December
#102 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Vraćamo se opet na onaj moj grafikon prosjeka IQ u Bosni. Zašto taj momak ne razmišlja ovako kao ovi što ga savjetuju, pa zato jer ga niko nije naučio. Ako ga savjetujete, budite obzirni i ne zloupotrebljavajte svoj superiorni intelekt da mu se ismijavate, nego ga naučite, pokažite mu koje su mu opcije i da je moguće da prođe jeftinije i lakše kroz cijeli proces. Ovo tema je još jedan dokaz ogromnog jaza i nesposobnosti današnje srednje klase da razumije problematiku novog proletarijata koji je nastao propašću stare srednje klase.
-
elcaliente
#103 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Pa ljudi kupuju diplome medicinske skole, kupuju pripravnicke u medicini i idu raditi u bolnici u Njemacku. To se sve priznaje i od nasih ustanova i od Njemacke ambasade, ovaj momak samo pita za jednu godinu srednje skole koja je nevazna.
A zamisli da vas u bolnici ljeci neko od 22 godine ko je kupio diplomu srednje medicinske u Sirokom Brijegu i pripravnicki platio 2 milje kao da je
radio u bolnici.
Proslog mjeseca mi dvije jaranice odose za Njemacku da rade, sve regularno. A zavrsile gimnaziju, onda kao godinu dana radile kao razliku predmeta, nikada na nastavi bile nisu, poslije toga pripravnici u bolnici u Tuzli, nisu dana bile, dosle samo pokazale se prvi dan. Platile dobile
papire i pravac ambasada. Sve je to normala, nista nije za cuditi se, tako ih 80 posto rade, das pare dobijes diplomu i furaj.
A zamisli da vas u bolnici ljeci neko od 22 godine ko je kupio diplomu srednje medicinske u Sirokom Brijegu i pripravnicki platio 2 milje kao da je
radio u bolnici.
Proslog mjeseca mi dvije jaranice odose za Njemacku da rade, sve regularno. A zavrsile gimnaziju, onda kao godinu dana radile kao razliku predmeta, nikada na nastavi bile nisu, poslije toga pripravnici u bolnici u Tuzli, nisu dana bile, dosle samo pokazale se prvi dan. Platile dobile
papire i pravac ambasada. Sve je to normala, nista nije za cuditi se, tako ih 80 posto rade, das pare dobijes diplomu i furaj.
- uglavnomja
#104 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Last December wrote:Vraćamo se opet na onaj moj grafikon prosjeka IQ u Bosni. Zašto taj momak ne razmišlja ovako kao ovi što ga savjetuju, pa zato jer ga niko nije naučio. Ako ga savjetujete, budite obzirni i ne zloupotrebljavajte svoj superiorni intelekt da mu se ismijavate, nego ga naučite, pokažite mu koje su mu opcije i da je moguće da prođe jeftinije i lakše kroz cijeli proces. Ovo tema je još jedan dokaz ogromnog jaza i nesposobnosti današnje srednje klase da razumije problematiku novog proletarijata koji je nastao propašću stare srednje klase.
znaci ekonomski pad i jaz su razlozi da se odobrava kupovanje diplome srednje skole? usranog 4. razreda? pa onda je i svaki drugi razred skolovanja usran. nepotreban. a tek fakulteti
da ukinemo skole?
treba lik da provodi zakon, a zivot zapoceo na kriminalu, na falsikovanoj diplomi
a ti pucas patetiku ... jad i bijeda su razlog da se iskljuci mozak i logika i moral i odobrava kriminal
ps. cak i kad bi nekim cudom upisao tu akademiju - nikad je nece zavrsiti, osim u varijanti pijace u sirokom brijegu
mislim, sto se muci sa tom diplomom srednje skole, neka odmah kupi diplomu dipl. drot
Last edited by uglavnomja on 20/02/2018 11:00, edited 1 time in total.
-
ZemoBa
#105 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Par ljudi je shvatilo sta zelim. Diplomu 4
te godine bilo koje jer je potrebna za upis, da diploma nema veze sa tim poslom kojeg zelim raditi. Ja sam stvarno za to da zavrsim legalno, kao sto sam rekao udaljeno mi je od kuce sve sto bi mogao legalno i uz to moram ici redovno na nastavu, nije mi tesko i nisam lijen, zelim uciti i raditi na sebi. Ali ne mogu pored posla jer me sprijecava u tome, ne mogu mjenjati posao jer ga nema i onako fizikalisem. Nije mi stalo da dobijem diplomu za dan, ni ti trazim to. Zelim samo da je dobijem, ne moram uzeti gotovu diplomu ali ne znam za puno opcija, otvorio sam temu kako bih dobio odgovore i opcije za koje ne znam, a dobio sam to da doktori kupuju diplome. Haj dalje.. Znam da se ovo ne pita javno, ali koga da pitam? Ne znam ljude, a ni ti kome da se obratim
te godine bilo koje jer je potrebna za upis, da diploma nema veze sa tim poslom kojeg zelim raditi. Ja sam stvarno za to da zavrsim legalno, kao sto sam rekao udaljeno mi je od kuce sve sto bi mogao legalno i uz to moram ici redovno na nastavu, nije mi tesko i nisam lijen, zelim uciti i raditi na sebi. Ali ne mogu pored posla jer me sprijecava u tome, ne mogu mjenjati posao jer ga nema i onako fizikalisem. Nije mi stalo da dobijem diplomu za dan, ni ti trazim to. Zelim samo da je dobijem, ne moram uzeti gotovu diplomu ali ne znam za puno opcija, otvorio sam temu kako bih dobio odgovore i opcije za koje ne znam, a dobio sam to da doktori kupuju diplome. Haj dalje.. Znam da se ovo ne pita javno, ali koga da pitam? Ne znam ljude, a ni ti kome da se obratim
- uglavnomja
#106 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
ovaj odgovor gore je bio upucen decembru i logici koja odobrava nezakonitosti. i ne pratim temu od pocetkaZemoBa wrote:Par ljudi je shvatilo sta zelim. Diplomu 4
nikada se nije moralo ici svaki dan u skolu da se zavrsi jedan razred, moglo se vanredno, a to vec zavisi ne samo od kantona do do kantona, nego od skole do skole
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#107 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ma trolaš nas 90%
Radiš dvije smjene fizikanerski posao, a u 11:00 pišeš na forumu
Hoćeš kupiti razliku da imaš 4 godine srednje, jer nemaš kad ići od posla....kako ćeš akademiju onda završiti?
Radiš dvije smjene fizikanerski posao, a u 11:00 pišeš na forumu
Hoćeš kupiti razliku da imaš 4 godine srednje, jer nemaš kad ići od posla....kako ćeš akademiju onda završiti?
- drndalo
#108 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Nije moguce da nema skole u kojoj se samo ispiti za predmete moraju polagati... Ja bih krenuo odatle... Neka skola koja je srodna onome sto si vec ucio, da nemas velike razlike predmeta, tipa Metalostrugar-Slasticar... I vidjeti tamo s profesorima kako to zavrsiti da ne moras redovno dolaziti, jer ne mozes od posla... Ako to ikako moze, ljudi znaju sistem, savjetovace te kako moze...ZemoBa wrote:Par ljudi je shvatilo sta zelim. Diplomu 4
- dobar osjecaj
#109 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Zar akademija ne podrazumijeva i smjestaj i nesto kao internatski zivot tokom skolovanja?Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
Radiš dvije smjene fizikanerski posao, a u 11:00 pišeš na forumu![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#110 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Da, zato i pitam, kako to planira izvesti?!dobar osjecaj wrote:Zar akademija ne podrazumijeva i smjestaj i nesto kao internatski zivot tokom skolovanja?Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
- dobar osjecaj
#111 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ne kontam. Ne znam da li se i koliko placa ali sam mislila da je to najbolja opcija za ljude s manje novca.Tomahawk11 wrote:Da, zato i pitam, kako to planira izvesti?!dobar osjecaj wrote:Zar akademija ne podrazumijeva i smjestaj i nesto kao internatski zivot tokom skolovanja?Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#112 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Mislio sam na vremenski aspekt, ne znam koje su opcije s plaćanjem.
-
ZemoBa
#113 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
2. smjene podjeljne, ne zajedno. Ocito nisi radio, pa ne znas. Ne brini ti nista kako cu, znam ja kad dodje do toga.Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
-
ZemoBa
#114 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Podrazumjevadobar osjecaj wrote:Zar akademija ne podrazumijeva i smjestaj i nesto kao internatski zivot tokom skolovanja?Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
Last edited by ZemoBa on 20/02/2018 11:53, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#115 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Samo pitam, jesi li otvorio temu da se priča samo što tebi odgovara ili da se razmjene mišljenja?ZemoBa wrote:2. smjene podjeljne, ne zajedno. Ocito nisi radio, pa ne znas. Ne brini ti nista kako cu, znam ja kad dodje do toga.Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
Nemaš vremena vandredno završiti jedan razred, ali ćeš imati za akademiju?
Nema logike.
11 godina radnog staža je iza mene
-
ZemoBa
#116 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
U redu, nista lose nisam htio reci, kad odem na akademiju primljen sam tamo, jedem od njih, imam smjestaj i kako sam cuo placeno je, u sustini i ne treba ti toliko novca kad imas osnovno sto je najbitnije. A naravno da cu napustiti posao i otici na akademiju jer to je ono sto zelim raditi zato cu i imati vremena. Necu napustiti posao da zavrsim 4Tomahawk11 wrote:Samo pitam, jesi li otvorio temu da se priča samo što tebi odgovara ili da se razmjene mišljenja?ZemoBa wrote:2. smjene podjeljne, ne zajedno. Ocito nisi radio, pa ne znas. Ne brini ti nista kako cu, znam ja kad dodje do toga.Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
Nemaš vremena vandredno završiti jedan razred, ali ćeš imati za akademiju?
Nema logike.
11 godina radnog staža je iza mene
g skole
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#117 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Ok, taj dio sa akademijom jasan.ZemoBa wrote: U redu, nista lose nisam htio reci, kad odem na akademiju primljen sam tamo, jedem od njih, imam smjestaj i od njih dobijam novca nesto, u sustini i me treba ti toliko novca kad imas osnovno sto je najbitnije. A naravno da cu napustiti posao i otici na akademiju jer to je ono sto zelim raditi zato cu i imati vremena. Necu napustiti posao da zavrsim 4
g skole
Nećeš 4 godine, ako si siguran da ideš na akademiju, onda je to godina koju trebaš dodatno završiti.
Recimo, ako imaš neke ušteđevine, onda prestaneš s jednom smjenom, svedeš posao na jednu smjenu dok ne završiš tu godinu vandredno.
Poslije svakako ideš na akademiju.
-
ZemoBa
#118 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Postoji problem, ja moram promjeniti posao i pronaci koji sadrzi samo prvu smjenu, a to mi nije bas svejedno i lako.. I po zavrsetku te godine dodatne trebam cekati konkurs, sad je u Oktobru i ja cu morati ovaj konkurs preskociti i cekati sledeci sto je dosta vremena..Zato sam trazio nacin da imam tu godinu prije OktobraTomahawk11 wrote:Ok, taj dio sa akademijom jasan.ZemoBa wrote: U redu, nista lose nisam htio reci, kad odem na akademiju primljen sam tamo, jedem od njih, imam smjestaj i od njih dobijam novca nesto, u sustini i me treba ti toliko novca kad imas osnovno sto je najbitnije. A naravno da cu napustiti posao i otici na akademiju jer to je ono sto zelim raditi zato cu i imati vremena. Necu napustiti posao da zavrsim 4
g skole
Nećeš 4 godine, ako si siguran da ideš na akademiju, onda je to godina koju trebaš dodatno završiti.
Recimo, ako imaš neke ušteđevine, onda prestaneš s jednom smjenom, svedeš posao na jednu smjenu dok ne završiš tu godinu vandredno.
Poslije svakako ideš na akademiju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#119 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kako hoćeš, ako si čvrsto odlučio da ideš na akademiju, moraćeš se malo žrtvovati.
Zamisli sutra dođe vrijeme da neko preispituje i nađe ti ''završenu'' 4. godinu srednje....i popušiš posao
Miran san nema cijene. Mirna savjest, takođe.
Razmisli malo, vidi koje su ti opcije da to regularno završiš.
Ako je ikako moguće, to t je moj dobronamjerni savjet.
Zamisli sutra dođe vrijeme da neko preispituje i nađe ti ''završenu'' 4. godinu srednje....i popušiš posao
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#120 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kako će otići na Akademiju ako nije dobio posao?
Na Policijsku Akademiju se ide samo kad potpišeš ugovor sa MUP-om gdje te oni šalju kao kadeta u činu policajac ili mlađi inspektor.
Prije toga treba proći na konkursu među nekoliko hiljada kandidata.
Što se tiče škola u Širokom... ne znam šta bih rekao. Moj drug je kupio 3 godine za zavarivača... 1700 maraka. Sve bilo gotovo u roku od mjesec dana.
Priznata mu u Njemačkoj što je najbolje i baš ovih dana će se tamo zaputiti sa firmom.
Ipak moraš znati taj posao ako misliš vani... tako da je on osim škole platio i obuku od 100 sati koja ga je koštala 2000 maraka.
Ipak, kako zavarivača dosta fali na današnjem vaktu, posao je čekao ravno 5 dana.
Na Policijsku Akademiju se ide samo kad potpišeš ugovor sa MUP-om gdje te oni šalju kao kadeta u činu policajac ili mlađi inspektor.
Što se tiče škola u Širokom... ne znam šta bih rekao. Moj drug je kupio 3 godine za zavarivača... 1700 maraka. Sve bilo gotovo u roku od mjesec dana.
Priznata mu u Njemačkoj što je najbolje i baš ovih dana će se tamo zaputiti sa firmom.
Ipak moraš znati taj posao ako misliš vani... tako da je on osim škole platio i obuku od 100 sati koja ga je koštala 2000 maraka.
Ipak, kako zavarivača dosta fali na današnjem vaktu, posao je čekao ravno 5 dana.
-
moonca
#121 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Kupovina diplome srednje skole je kao pilot program.Tomahawk11 wrote:Ma trolaš nas 90%![]()
Jel' ima knjiga o Radeljasu
-
ZemoBa
#122 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Hvala, tako cu i uraditiTomahawk11 wrote:Kako hoćeš, ako si čvrsto odlučio da ideš na akademiju, moraćeš se malo žrtvovati.
Zamisli sutra dođe vrijeme da neko preispituje i nađe ti ''završenu'' 4. godinu srednje....i popušiš posao![]()
-
ZemoBa
#123 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
To je druga prica, proci konkurs, ima svoj dio price i 90% da necu proci konkurs ako nemam nekoga, a nemam.. Medjutim jaka zelja granice ne poznaje.Jimmy McNulty wrote:Kako će otići na Akademiju ako nije dobio posao?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#124 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Pola policajaca i 90% inspektora radi sa diplomama iz Širokog...ako takvo vrijeme dođe prije ćeš na ulici vidjet polarnog medvjeda nego policajca.Tomahawk11 wrote: Zamisli sutra dođe vrijeme da neko preispituje i nađe ti ''završenu'' 4. godinu srednje....i popušiš posao![]()
Da vidim jesam li te dobro skontao?ZemoBa wrote: To je druga prica, proci konkurs, ima svoj dio price i 90% da necu proci konkurs ako nemam nekoga, a nemam.. Medjutim jaka zelja granice ne poznaje.
Platiti ćeš 2500 maraka za diplomu u Širokom, a nemaš sigurnu štelu za upad u MUP?
Ti si dijete moje ludo... nemoj se ljutit ali jesi.
Kakva jaka želja i granice u BiH... pa ovdje je zadnji put policajac pošteno upao u MUP 1989. godine.
Ako nemaš sigurnu štelu ne troši džaba pare.
- GandalfSivi
#125 Re: Kupovina Diplome srednje strucne skole
Sve u redu, ali nece me ekonomista sutra operisati. To mi ba nije jasno, ti s medicine ce nam sutra o zivotu odlucivati...Tomahawk11 wrote:Doktori za ispit iz anatomije, ekonomisti plaćaju diplomski, magistarski, doktorat, masa onih koji su već na nekim pozicijama, budžet pogotovo, kupuju diplome.....da se sutra izvrši neka revizija diploma, haos bi nastao.GandalfSivi wrote:Koliko god uzivao u ironiji momenta, gdje wannabe drot zeli zapoceti karijeru na nelegalan nacin, opet mi je to puno razumljivije nego kada buduci doktori placaju da prodju ispit iz anatomije...
Mada su ovo primjeri uglavnom priznatih diploma, dakle UNSA, al je sticanje istih postignuto na nedozvoljen način. I nemaju pojma šta su završili.