http://www.market.ba/oglas/297711
KUPOVINA AUTA 12.000KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Marko99
#226 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
prodajem ja alfu 147 sada ne radi market.ba ali kad proradi pogledaj. nije losa 
-
zejna
#227 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Evo haman dobre zujalice
http://www.market.ba/oglas/352690
http://www.market.ba/oglas/352690
- HAVANA
#228 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
zejna wrote:Tigar je u pravu izbjegavaj renoa do 04 godine, imali su dosta problema sa sistemom ubrizgavanja otpadi na zapadu su puni tih modela.Seat nije loša opcija samo što je ibiza pretjesna, na zadnju klupu ne može sjesti odrasla osoba. Igra li ulogu diesel-benzin, pogledaj leona ili kordobu mislim da ih ima u tom cjenovnom rangu.Zašto nisi za alfu147?
Pogotovo kod renaulta dci jer kod njega ode najčešće jedna điđa kod točka
Cordoba je super auto u klasi do 14-15 000km ako je novi model 1,9 tdi sa klimom 2003g2004g .
Alfa 1,9 jtd-odličan motor.
-
emko1234
#229 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
ma vidi ja to nisam rekao zato sto nemam iskustva s tim autima nego bas obrnuto...u raji su billi fiati(stilo,bravo,brava)pa alfe 147 selespeed,156 1,9jtd facelift pa jedna 166 2.0T v6 vjeruj mi da znam sta govorim..auta su super dok se jednom ne pokvare poslije toga se samo kvare..pa zasto ta auta nisu na cijeni?al nigdje u svijeti a i ne prodaju se nesto specijalno koliko sam ja primjetio osim u italiji..citroen wrote:Emko dobro je sto ti samo mislis da su italijani kvarljivi,vidi se da nemas nikakvog iskustva sa takvim automobilima, ti kupuj narodne automobile,ja mislim da su i oni kvarljivi
zivjeli narodni automobili,ja sam veliki fan svaba..i njihovu kvalitetu,pouzdanost,drzanje cijene,vozne karateristike i sve ostalo bar meni ne moze niko osporit jer sam vozio veliku vecinu tih auta
-
zejna
#230 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
HAVANA wrote:zejna wrote:Tigar je u pravu izbjegavaj renoa do 04 godine, imali su dosta problema sa sistemom ubrizgavanja otpadi na zapadu su puni tih modela.Seat nije loša opcija samo što je ibiza pretjesna, na zadnju klupu ne može sjesti odrasla osoba. Igra li ulogu diesel-benzin, pogledaj leona ili kordobu mislim da ih ima u tom cjenovnom rangu.Zašto nisi za alfu147?
Čisto sumnjam da će auto završiti na otpadu zbog sistema ubrizgavanja.
![]()
Pogotovo kod renaulta dci jer kod njega ode najčešće jedna điđa kod točkakoja košta 400km i vrlo lako za popraviti,i da ode dizna ili pumpa opet isto,platiš,promijeniš i vozi.
Cordoba je super auto u klasi do 14-15 000km ako je novi model 1,9 tdi sa klimom 2003g2004g .
Alfa 1,9 jtd-odličan motor.
Ne kažem da su zbog sistema ubrizgavanja završili na otpadu, nego da je to jedan od največih problema tih modela.Inače i bez te činjenice o nepouzdanosti ti modeli su mi nekako bezlični, kokpit mi je presiromašan
- HAVANA
#231 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Na šta vi mislite držanje cijene
Pričamo li ostarim modelima ili novim.Ako je o starim ok.
Sva auta novije generacije gube približno na cijenama a što je veća klasa više i gubi.
Da,alfa gubi više na cijeni ali alfu svakako voze zaljubljenici u to vozilo i njima je teško nešto drugo i prodati.Oni su zadovoljni jer uzimaju ono što vole za manje novca.
Ko poznaje alfu i redovno je održava a zna na šta treba paziti neće ni imati većih problema.
Izbjegavaj 2,4jtd i 2,0 benzin a ostale su ok,osim možda variatora,nešto trapa...što i nije neki problem ako se redovno održava.
Ona se u avliji i sa divljim uljima, čekićem i šarafcigerom ne može održavati.To nije narodno auto
Zamisli samo zijan na passatu kojeg kupiš novog i prodaš ga poslije 4 godine
Ako već hočeš da ti bolje drži cijenu (u postotcima od novonabavne cijene)uzmi toyotu.
Pričamo li ostarim modelima ili novim.Ako je o starim ok.
Sva auta novije generacije gube približno na cijenama a što je veća klasa više i gubi.
Da,alfa gubi više na cijeni ali alfu svakako voze zaljubljenici u to vozilo i njima je teško nešto drugo i prodati.Oni su zadovoljni jer uzimaju ono što vole za manje novca.
Ko poznaje alfu i redovno je održava a zna na šta treba paziti neće ni imati većih problema.
Izbjegavaj 2,4jtd i 2,0 benzin a ostale su ok,osim možda variatora,nešto trapa...što i nije neki problem ako se redovno održava.
Ona se u avliji i sa divljim uljima, čekićem i šarafcigerom ne može održavati.To nije narodno auto
Zamisli samo zijan na passatu kojeg kupiš novog i prodaš ga poslije 4 godine
Ako već hočeš da ti bolje drži cijenu (u postotcima od novonabavne cijene)uzmi toyotu.
-
pilje
#232 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Haris.ba wrote:http://www.dacia.ba/ba/DaciaSITe/news/news/index.html
Ako ti ne treba dizlo(ne ides sa autom na posao i sl.), izbor je lahak.
Cuj "lahak" isto k'o "hulošci" neki dan na pijaci, hehehehhhhaahhaahhahhhhehhe
A za auto, dobro reče jedan, kupi auto koje se ne kvari, ne krade itd a to je Tojota ili Mazda. Pa i ako ti zatrebaju rezervni dijelovi, oni su originalni.
-
pilje
#233 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ovo za kvalitetu dalo bi se raspravljati, pa pogledajte u USA koji su najcjenjeniji auti, Volvo,Lexus,ili bilo koji japanac, pa i sami nijemci iz godine u godinu (ADAC) izbace japance kao najpouzdanija vozila.Nažalost, mi smo ovde osuđeni na njemačka vozila, ja evo, vozim tojotu corrolu 2o godina staru (3 godine na plin), bez ikakvih kvarova...jednom u CG otišla elektronika za paljenje i zamjenio je tamo....trt!emko1234 wrote:ma vidi ja to nisam rekao zato sto nemam iskustva s tim autima nego bas obrnuto...u raji su billi fiati(stilo,bravo,brava)pa alfe 147 selespeed,156 1,9jtd facelift pa jedna 166 2.0T v6 vjeruj mi da znam sta govorim..auta su super dok se jednom ne pokvare poslije toga se samo kvare..pa zasto ta auta nisu na cijeni?al nigdje u svijeti a i ne prodaju se nesto specijalno koliko sam ja primjetio osim u italiji..citroen wrote:Emko dobro je sto ti samo mislis da su italijani kvarljivi,vidi se da nemas nikakvog iskustva sa takvim automobilima, ti kupuj narodne automobile,ja mislim da su i oni kvarljivi![]()
zivjeli narodni automobili,ja sam veliki fan svaba..i njihovu kvalitetu,pouzdanost,drzanje cijene,vozne karateristike i sve ostalo bar meni ne moze niko osporit jer sam vozio veliku vecinu tih autaa citroen priznao il ne talijani su sve gori..
Pa iz Tojote su stručnjaci 70-ih godina otišli u Porše da im pokažu kako se pravi mjenjač...pa nekoliko najbogatijih ljudi u USA kaže "imam u svom voznom parku svakakvih auta, ali najbolji mi je Lexus" znači japanac.
Potom šeik Omar Ismar Ibn Salih Ibn Tupa Ibn itd. jedan od najbogatijih u arapa vozi (skoro sva najbolja auta) najrađe tojotu (doduše terenca), sa skinutim instrumentima a ugrađenim digitalnim displej-om na kojem samo piše njegovo ime.
-
zejna
#234 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Da je auto za malo para, da je prešao mizerno km.,malo troši, dosta opreme i da je mlađe od 03 godišta po mogučnosti Švabo.Teško brate jako teško je to uklopiti sve.Švabo se može naći ali čovjek mora biti spreman da to sve onda i predplati.Nemamo svi iste ukuse i o njima i ne treba raspravljati ali treba biti svjestan da ni jedno novije auto ne može više održavati majstor koji nam se do juče brinuo o golfu2.
Alfe i inače talijanske automobile može popravljati samo pravi poznavalac istih i neče sa njima biti sigurno više problema nego sa ostalim markama, naravno govorim iz iskustva.Ja bih uvjek prije uzeo alfu nego npr. golfa, jer alfa se kupuje srcem
Alfe i inače talijanske automobile može popravljati samo pravi poznavalac istih i neče sa njima biti sigurno više problema nego sa ostalim markama, naravno govorim iz iskustva.Ja bih uvjek prije uzeo alfu nego npr. golfa, jer alfa se kupuje srcem
- citroen
#235 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
joj emko al ti lupas gluposti,cuj kad se jednom pokvari italijan,onda se poslije toga uvijek kvari.Ajde objasni nam majke ti kako se to kvare talijani:nesto najgluplje sto sam dosad cuo,isto kao i ovaj tigar sa zapada,70% na slep sluzbi renault autici,odaklle vadite ove gluposti ljudi
-
tigarsazapada
#236 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ma ne vadim ja te podatke, govorim iz vlasitog iskustva...cesto putujem i puno sam na cesti, i doista, kad god vidim neko auto na slepi, pogledam....ako je prilicno novo, staro koju godinu, vidim nije udarano, obicno je to neki Renault tipa laguna, megan, i znam da se uvijek cudim i ibretim, kako tako mlada auta ostanu na cesti...
- BRT
#237 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ja imam isti problem i trazim auto u slicnom cjenovnom rangu - volio bih do 12k, ali ako bas moram, moze i do 15
Ovo mi je prvo auto ikad, i zelio bih nesto s cim mogu biti rahat. Preprodaje, mijenjanje svaki mjesec isl. ne dolazi u obzir.
Na autopijaci vidjeh sljedece http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=61557 i da cujem misljenje. Sudeci po cijeni, moglo bi biti neka zaje*******. Sto kazete?
Ovo mi je prvo auto ikad, i zelio bih nesto s cim mogu biti rahat. Preprodaje, mijenjanje svaki mjesec isl. ne dolazi u obzir.
Na autopijaci vidjeh sljedece http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=61557 i da cujem misljenje. Sudeci po cijeni, moglo bi biti neka zaje*******. Sto kazete?
-
zejna
#238 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Pa i ne mora biti zafrkancija, cijene auta su dosta opale. Nije loša ponuda, mala kilometraža, jedino možda je lupan vrijedi pogledati. To godište i toliko km. mora biti u besprijekornom stanju!
-
gurabija78
#239 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
BRT wrote:Ja imam isti problem i trazim auto u slicnom cjenovnom rangu - volio bih do 12k, ali ako bas moram, moze i do 15![]()
ili je bio ubijen ili je kilometraza x 5... ko je jos kupio vani diesela da prelazi 10k godisnje s njim? pa gajos proda jaranu iz kiseljaka za 5k EUR... nema fola....
-
tigarsazapada
#240 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
U pravu su ljudi, ovo je neka finta, vjerojatno je ili bio dobro udaren ili je vracena kilometraza...
Ima vani nac ovakvih auta, sa 41 000 na satu, ali su takva auta i gore skupa, pa bi ovdje izasla jedno 20 000 KM minimum.
Moj ti je savjet-bjezi od nerealnih i previse primamljivih ponuda...
Ima vani nac ovakvih auta, sa 41 000 na satu, ali su takva auta i gore skupa, pa bi ovdje izasla jedno 20 000 KM minimum.
Moj ti je savjet-bjezi od nerealnih i previse primamljivih ponuda...
- citroen
#241 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
BRT vrijedi pogledati,kilometraza je sigurno vracena,a ovako na izgled ovaj 307 nije los,dobro treba provjeriti posto se radi o diesel motoru,vjerovatno ima fap filter na kojeg treba obratiti paznju,a cijene su pale definitivno svim auticima,pa cak i narodnom autu.Ja sam kupio prije pet mjeseci peugeot 307 1.6 16V 2002 godiste za 11000KM sa placenim dadzbinama,full oprema i ako neces prelaziti puno Km godisnje moj ti je savjet da kupis sebi nekog benzinca,jeftiniji je za odrzavanje pogotovo od ovih novijih dizelasa 
-
Lesli Eldridž
#242 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Pa nadoveza, ti se mene nadovez'o, a ja volim da te mezim. Naročito mi je drago kad se sam provališ, a ja to izvučem iz naftalina. Istina te boli?ado-šampion wrote:Ja ovog debila sestrem', kako s tom pameću postade inžinjer da mi je samo znat. Čitaj Lesli i mućni glavomLesli Eldridž wrote:Toyota je u toj tabeli ocijenjena sa 8, đe ti vidiš 9,5, maaaajke ti?ado-šampion wrote: Ako moram konkretno, Toyota je zadnjih 10 godina uvijek iznad 9,5,![]()
A to mi je najdraže kod tebe, provalim te pa onda čitaš moje postove unazad ne bi li našao nešto da me kao ismiješ
-
esmer.as
#243 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Ja diskusije oko niceg!
Kupi brate ono sto se tebi svidja, isto ko da pitas koju kosulju za 50KM. Sta god kupis bit ce dobro...
Kupi brate ono sto se tebi svidja, isto ko da pitas koju kosulju za 50KM. Sta god kupis bit ce dobro...
-
Lesli Eldridž
#244 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
-
emko1234
#245 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
mislim da ti je ime pogresno,trebao bi se zvat FIAT..znaci sva najgorea iskustva za koja sam cuo su bila s talijanima..ti brate reci da vozis talijana i ja cu te razumjet sto ih branis al ja nisam nista izmislio..pa pogledaj gdje su fiat i alfa sad..na svim tablicama kvaliteta su pri dnu liste..smijesno je al je tako,ja ne kazem vjerovatno imaju i dobrih auta al ja nisam naisao na tako,nazalost i nikad al nikad ne bi kupio talijana..po meni nemaju motor nijedan da valja..evo sad se nesto u zadnje vrijeme cupaju al sve je to tanko..drug mi je prije 5 godina kupio fiat bravo..1.6 16v strasan 99 god srednji paket opreme il sx..ma ono super autic platio ga mislim 8,500km vozio ga 3 god..znas koliko je dao para u te tri godine na popravak??preko 3 milje maraka,lambda sonda,servo pumpa,amortizeri,morao rezervar goriva mjenjat..mislim da je svaki mjesec imao neku glupost da napravi..i super bi bilo da mi je on jedini primjer..sad imam druga koji vozi tipo sedici valvole 2.0 16v..auto stvarno ide,neke su stvari promjenjene al kako je osjetljiv..pa to smjesno..i mislim da je i on vise kod majstora nego na cesti tako da..meni je to dovoljnocitroen wrote:joj emko al ti lupas gluposti,cuj kad se jednom pokvari italijan,onda se poslije toga uvijek kvari.Ajde objasni nam majke ti kako se to kvare talijani:nesto najgluplje sto sam dosad cuo,isto kao i ovaj tigar sa zapada,70% na slep sluzbi renault autici,odaklle vadite ove gluposti ljudi
-
Lesli Eldridž
#246 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
E vidiš ja na fiatima i alfi nisam imao takvih problema, tako da mi to znamo jer ih i vozimo. Ali ti si to čuo...emko1234 wrote:mislim da ti je ime pogresno,trebao bi se zvat FIAT..znaci sva najgorea iskustva za koja sam cuo su bila s talijanima..ti brate reci da vozis talijana i ja cu te razumjet sto ih branis al ja nisam nista izmislio..pa pogledaj gdje su fiat i alfa sad..na svim tablicama kvaliteta su pri dnu liste..smijesno je al je tako,ja ne kazem vjerovatno imaju i dobrih auta al ja nisam naisao na tako,nazalost i nikad al nikad ne bi kupio talijana..po meni nemaju motor nijedan da valja..evo sad se nesto u zadnje vrijeme cupaju al sve je to tanko..drug mi je prije 5 godina kupio fiat bravo..1.6 16v strasan 99 god srednji paket opreme il sx..ma ono super autic platio ga mislim 8,500km vozio ga 3 god..znas koliko je dao para u te tri godine na popravak??preko 3 milje maraka,lambda sonda,servo pumpa,amortizeri,morao rezervar goriva mjenjat..mislim da je svaki mjesec imao neku glupost da napravi..i super bi bilo da mi je on jedini primjer..sad imam druga koji vozi tipo sedici valvole 2.0 16v..auto stvarno ide,neke su stvari promjenjene al kako je osjetljiv..pa to smjesno..i mislim da je i on vise kod majstora nego na cesti tako da..meni je to dovoljnocitroen wrote:joj emko al ti lupas gluposti,cuj kad se jednom pokvari italijan,onda se poslije toga uvijek kvari.Ajde objasni nam majke ti kako se to kvare talijani:nesto najgluplje sto sam dosad cuo,isto kao i ovaj tigar sa zapada,70% na slep sluzbi renault autici,odaklle vadite ove gluposti ljudi
-
emko1234
#247 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
ti si mozda imao srece da vozis auta koja su bila u malom postotku na trzistu i napravljena su kako treba..al znas kako se kaze u narodu,i corava koka zrno ubode..koji su to sjajni alfini i fiatovi motori koje vase visocanstvo smatra vrijednim spominjanja?ne kazem da ih nema al jako rijetki..Lesli Eldridž wrote:E vidiš ja na fiatima i alfi nisam imao takvih problema, tako da mi to znamo jer ih i vozimo. Ali ti si to čuo...emko1234 wrote:mislim da ti je ime pogresno,trebao bi se zvat FIAT..znaci sva najgorea iskustva za koja sam cuo su bila s talijanima..ti brate reci da vozis talijana i ja cu te razumjet sto ih branis al ja nisam nista izmislio..pa pogledaj gdje su fiat i alfa sad..na svim tablicama kvaliteta su pri dnu liste..smijesno je al je tako,ja ne kazem vjerovatno imaju i dobrih auta al ja nisam naisao na tako,nazalost i nikad al nikad ne bi kupio talijana..po meni nemaju motor nijedan da valja..evo sad se nesto u zadnje vrijeme cupaju al sve je to tanko..drug mi je prije 5 godina kupio fiat bravo..1.6 16v strasan 99 god srednji paket opreme il sx..ma ono super autic platio ga mislim 8,500km vozio ga 3 god..znas koliko je dao para u te tri godine na popravak??preko 3 milje maraka,lambda sonda,servo pumpa,amortizeri,morao rezervar goriva mjenjat..mislim da je svaki mjesec imao neku glupost da napravi..i super bi bilo da mi je on jedini primjer..sad imam druga koji vozi tipo sedici valvole 2.0 16v..auto stvarno ide,neke su stvari promjenjene al kako je osjetljiv..pa to smjesno..i mislim da je i on vise kod majstora nego na cesti tako da..meni je to dovoljnocitroen wrote:joj emko al ti lupas gluposti,cuj kad se jednom pokvari italijan,onda se poslije toga uvijek kvari.Ajde objasni nam majke ti kako se to kvare talijani:nesto najgluplje sto sam dosad cuo,isto kao i ovaj tigar sa zapada,70% na slep sluzbi renault autici,odaklle vadite ove gluposti ljudi![]()
Relevantan si pravo, a naročito ono da im motori ne valjaju...
i da zaboravio si reci da si inzinjer,jel to ima veze s ovom temom?ako nema svejedno spomeni tek tako da se zna..
- HAVANA
#248 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
2.o td alfa 146,145,lancia delta...
1.9 jtd alfa 147,156... pogotovo od 2001g 85 kw
1.4cc ,1.6cc benzin (osim variatora nema problema)uz redovno servisiranje,ok.
1.9 jtd,1.9cc obični dizel punto...
1.2cc benzin punto ...
Lošije varijante 2.occ benzin, 2.4 jtd ...
1.9 jtd alfa 147,156... pogotovo od 2001g 85 kw
1.2cc benzin punto ...
-
emko1234
#249 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
ma vala i nije bas tako..od svih navedinih jedino 1.4 i 1.6 benzinci su po meni ajmo reci dobri..1.9jtd jedino u varijanti sa 150 ks je dobar,ovaj sa 115 je trulja,vozio sam ga u stilu pa kasnije u 156-ici..vala nista posebno,vise me dojmio fordov 1.8tdci od jtd-a a iste su snage..meni jedino kod talijana zvuk pase..i to recimo kod 2.0 il jacih benzinaca..ruku na srce ne znam kakvi su ovi novi turbaci,nisam vozio nijedan..al pokazace se..HAVANA wrote:2.o td alfa 146,145,lancia delta...![]()
1.9 jtd alfa 147,156... pogotovo od 2001g 85 kw![]()
1.2cc benzin punto ...
-
ado-šampion
#250 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Evo Leslie, opet da ti nacrtam. Moram kad jednostavne stvari ne kontaš (il se praviš da ne kontaš).Lesli Eldridž wrote:Pa nadoveza, ti se mene nadovez'o, a ja volim da te mezim. Naročito mi je drago kad se sam provališ, a ja to izvučem iz naftalina. Istina te boli?ado-šampion wrote:
Ja ovog debila sestrem', kako s tom pameću postade inžinjer da mi je samo znat. Čitaj Lesli i mućni glavom![]()
A to mi je najdraže kod tebe, provalim te pa onda čitaš moje postove unazad ne bi li našao nešto da me kao ismiješNeka, neka i treba da boli...
Nego gdje je u onoj tabeli ijedan auto ocijenjen sa 9,5 ? Šta na ono debil da ti odgovorim? The pljuc
tenkre danje...
ado-šampion wrote: Ma dajte ba, nema razlike između Toyote i Fiata, nema al u qrcu. Prema istraživanjima Toyotini vozači uvijek bili najzadovoljniji svojom markom, uz BMW i Mercedes, čak i dok su im auta bila bezlična, pitam se zašto.![]()
Leslie Eldridž wrote: A svi ostali smo nezadovoljni. Pa svako ostaje na marki sa kojom je zadovoljan![]()
Gdje ti vidiš ovdje da se ja pozivam na onu tabelu što je neko postavio?! Jel to jedino JD radi Ownership Satisfaction istraživanje? Šta bi ti rekao nekome ko ovako lupa ko maksim po diviziji?!ado-šampion wrote: Leslie kralju, vidim da ti sve treba crtat, radi se o tome da svaki ispitanik ocjeni koliko je zadovoljan svojom markom, od 1 do 10 i onda se uzima prosječna ocjena. Ako moram konkretno, Toyota je zadnjih 10 godina uvijek iznad 9,5, a Fiat je od 2000. do 2005. uvijek bio najlošiji, nikad preko 7,5.