Platio si do 200 KM
Granica za carinjenje je 300 KM
Moderator: anex
Jesi li mozda prosao ovu proceduru?TomANDJerry wrote: ↑06/01/2023 18:34 Unaprijed se izvinjavam ako je vec postavljeno pitanje
Kako ide procedura ako nesto polovno narucim sa Ebay-a.
Kako oni tamo odrede carinu, znam da je za novu stvar posaljes sliku racuna sto si platio i oni na to dodaju 25% i 17 %.
Ali kako ide za polovnu, isto posaljem dokaz koliko sam platio ili oni nesto procjene
LP
Ja nikad nikakvih problema nisam imala sa DHL-om, čak među rijetkima koji (najčešće) se popnu da ti donesu paket na vrata, svi ostali očekuju da im siđeš. Paziš da ti je narudžba s poštarinom ispod 300 KM i sve ok
Evo i update. Naplaćuju 35 KM neke svoje usluge i kasni dostava 4 dana.
Čuj carinsko oslobađanje, kao da su oni zaslužni što je artikal izašao sa carine neocarinjen
Ne, na kraju nisam ni narucivao polovno.kabal1337 wrote: ↑08/03/2024 10:36Jesi li mozda prosao ovu proceduru?TomANDJerry wrote: ↑06/01/2023 18:34 Unaprijed se izvinjavam ako je vec postavljeno pitanje
Kako ide procedura ako nesto polovno narucim sa Ebay-a.
Kako oni tamo odrede carinu, znam da je za novu stvar posaljes sliku racuna sto si platio i oni na to dodaju 25% i 17 %.
Ali kako ide za polovnu, isto posaljem dokaz koliko sam platio ili oni nesto procjene
LP
Ništa, samo treba neko vrijeme da PayPal vrati na bankovni račun. Oko sedam dana čini mi se, možda i bogdu duže.
Ako ima bateriju neces moci poslati nazad. Ako nema bateriju otidji u drugu postu i pokusaj, cesto se desi da upravo zbog neznanja i nesigurnosti nece da prime postu. Nece ti niko primiti to sa mjehuricima kao obicno pismo, ako je ocigledno da nije pismo. Ako je prodavac pogrijesio trazi refund.numizmatic wrote: ↑17/11/2024 10:47 Stigla mi narudžba sa eBaya, sitnica, u onoj koverti sa mjehurićima, kad ono pogrešno
Otvorim ja return i odem u poštu da pitam šta i kako... Gleda žena gadget, pita šta je to, ja rekoh vidim nikad ona za to nije čulakaže ne možete to poslati. Ja
Pa kako su oni mogli meni a ja njima nazad ne mogu
veli pa drugačiji je zakon za svaku državu, uglavnom ja mogu probati poslati ali to mi neće proći.
Zna li mi neko pomoći, kako ja da to pošaljem nazad? Fazon je što je ovo iz SAD-a. Ja sam onda otišla i probala izguglati, našla da postoji nešto što se zove vrijednosno pismo, našla da ima i neki hepek za carinu, i sad stvarno ne znam šta da radim. Dođe mi da zalijepim markicu i ovo pošaljem kao najobičnije pismo u koverti s mjehurićima i ako uspije uspije.
Prije svega, molim te da nam javis kompletno iskustvo, jer na 100.000 posiljki bude 1 povratnumizmatic wrote: ↑17/11/2024 12:43 Pa tražila sam refund ali kako sam shvatila ovo moram poslati nazad pa kad njima stigne ja dobijem pare. Zato se i peglam.
pa skuplje ce te doci da posaljes nazad nego da ti refundiraju. ne isplati se to slatinumizmatic wrote: ↑17/11/2024 10:47 Stigla mi narudžba sa eBaya, sitnica, u onoj koverti sa mjehurićima, kad ono pogrešno
Otvorim ja return i odem u poštu da pitam šta i kako... Gleda žena gadget, pita šta je to, ja rekoh vidim nikad ona za to nije čulakaže ne možete to poslati. Ja
Pa kako su oni mogli meni a ja njima nazad ne mogu
veli pa drugačiji je zakon za svaku državu, uglavnom ja mogu probati poslati ali to mi neće proći.
Zna li mi neko pomoći, kako ja da to pošaljem nazad? Fazon je što je ovo iz SAD-a. Ja sam onda otišla i probala izguglati, našla da postoji nešto što se zove vrijednosno pismo, našla da ima i neki hepek za carinu, i sad stvarno ne znam šta da radim. Dođe mi da zalijepim markicu i ovo pošaljem kao najobičnije pismo u koverti s mjehurićima i ako uspije uspije.