KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
maltam

#2776 Re: KUP BiH

Post by maltam »

Bolje Celik, nego listica
Eborg

#2777 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Može li po pravilima sudija dati žuti karton igraču koji je napravio prekršaj nakon što je pustio prednost?

U kontri koju je napravio Široki Brijeg Čović je napravio faul ali je sudija pustio prednost s obzirom da je Široki Brijeg zadržao loptu a nakon toga Dedić pravi drugi faul. Sudija daje drugi žuti karton i crveni karton Čoviću a Dediću ništa. Tek je nakon svega Dedić dobio žuti karton zbog prigovora.

Nekako mi je logično da sankcioniše samo drugi prekršaj a ne (i) prvi.
ultima_palabra

#2778 Re: KUP BiH

Post by ultima_palabra »

Može i treba.
BHF_Manijak

#2779 Re: KUP BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam bas najbolje pitanje. Mislis moze li se naknadno dati igracu zuti karton, iako je akcija nstavljena, odnosno pustena prednost? Naravno da moze. Ako je Covic napravio faul za zutog, a pustena prednost, sudija mu moze nakon sto zaustavi igru pokazati zuti karton.
Eborg

#2780 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

To je to, da.

Ne znam, mislio sam da je puštanje prednosti uvijek "faul koji prolazi" pa se i ne treba sankcionisati jer nije dovoljno velik prekršaj, igra je zaustavljena zbog sasvim drugog faula.

Hvala u svakom slučaju, iako mi baš i nije najlogičnije, čovjek svaki dan nauči nešto novo. :)
todd_smith

#2781 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Desava se skoro svaki vikend, igrac napravi faul, sudija pusti prednost i kasnije vraca igraca i daje mu zuti za faul.

Ako na to mislis.
Eborg

#2782 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Ma da. Vjerovatno nisam obraćao pažnju do sada pa mi je izgledalo čudno.

A da li bi mu imao pravo dati karton da je recimo akcija završena golom ili kornerom a ne drugim faulom?
BHF_Manijak

#2783 Re: KUP BiH

Post by BHF_Manijak »

Nea veze cime se ackija zavrsi, bitno je da igra bude zaustavljena. Gol, golaut, aut, drugi faul, korner, bilo sta da se desi, sudija mu naknadno daje zuti karton. Osim naravno ako glupan ne napravi jos grublji faul, pa ne zaradi direktan crveni! :mrgreen: To se dosad ja mislim nikad jos nije desilo! :mrgreen:
Eborg

#2784 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

'Fala! :thumbup:
mistek

#2785 Re: KUP BiH

Post by mistek »

BHF_Manijak wrote:Nea veze cime se ackija zavrsi, bitno je da igra bude zaustavljena. Gol, golaut, aut, drugi faul, korner, bilo sta da se desi, sudija mu naknadno daje zuti karton. Osim naravno ako glupan ne napravi jos grublji faul, pa ne zaradi direktan crveni! :mrgreen: To se dosad ja mislim nikad jos nije desilo! :mrgreen:
Bilo je nekad, ako ne u francuskoj ligi ili nešto tako (uglavnom, nije lijevo), ušao neki Afrikanac, nakon minutu napravi faul i prednost, akcija teče, on paf i opet faul. Sudija mu priđe, dade žuti, objasni da je za prvi start, onda dade drugi, objasni da je za drugi start, i istjera ga. Ako čak nije bio neko iz Marseillea, ili ovako nešto :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2786 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

Bravo Celik. Volio bih da prodjete Listicu. Mada ce biti tesko pravo bez obzira na dva razlike.

Mi smo spali na procenat prolaza negdje oko 40%. Ali ok, sami smo sebi krivi.
snaga_znanja

#2787 Re: KUP BiH

Post by snaga_znanja »

Sad sam pogledo onaj prekrsaj Covica. Ono je nategnut zuti karton. Nategnut jer je klasican crveni. :lol: Samo mi svoj seljacki mentalitet nikako istjerati iz ekipe. Protesti od cistacice do doktora. Mrtvo hladno u onom seljakluku nam mogo jos jednog igraca iskljucit i sta bi onda? :lol:
N.N.

#2788 Re: KUP BiH

Post by N.N. »

snaga_znanja wrote:Sad sam pogledo onaj prekrsaj Covica. Ono je nategnut zuti karton. Nategnut jer je klasican crveni. :lol: Samo mi svoj seljacki mentalitet nikako istjerati iz ekipe. Protesti od cistacice do doktora. Mrtvo hladno u onom seljakluku nam mogo jos jednog igraca iskljucit i sta bi onda? :lol:
Dobili bi ih onda 4:0 :)
andr0id

#2789 Re: KUP BiH

Post by andr0id »

Moram priznati da je sudija blago bio na nasoj strani.. prekidao je sirokom dosta igre, a nije bas svirao na nase startove... crveni je mozda zasluzeno bio, nisam vidio jbg.. i ponisten gol sirokom.. ofsajd sta je vec.. tek sad dolazim sebi. Ali bio sam siguran u ovu pobjedu od nekih 2:0. Jer siroki je uvijek bio jaka ekipa a cesto je gubio u zenici po 2:0 na kamberovicu, 4:2 na bilinom.. itd.. gore x cisti, jer celik ima snage uvijek za to..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2790 Re: KUP BiH

Post by Slo Burner »

Nisam u toku , ko zajeba Sarajevo juce, Sudije ? teren? Osim ?
hopcup

#2791 Re: KUP BiH

Post by hopcup »

Slo Burner wrote:Nisam u toku , ko zajeba Sarajevo juce, Sudije ? teren? Osim ?
navijači sa istočne tribine :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2792 Re: KUP BiH

Post by Slo Burner »

andr0id wrote:Sta sad pisete sarajevo celik u finalu.. a do neki dan ste pisali sarajevo siroki u finalu..

Pa taj mali smrdljivi celik.. kako debilski..

Ja nikada ovdje nisam pljunuo neki klub..

Nek je celik smrdljivi a siroki mirisljivi..

Koja smo mi stoka.. nevidjena.

Sto se tice utakmice, jos nije gotovo. Ma da tipujem prolaz celika, jer ce to celik nerijeseno odigrati.. a sirokog je uvijek taslacijo i kada je bio na dnu tabele.

Ne znam samo kako su zelju dobili. Kada sam gledao tekmu,,covjek bi rekao da je siroki chelsea.. al eto kanta jedna obicna..

I cudi me jos nesto, kako charuga otkljuca temu, ni jedan a ma bas ni jedan komentar o sarajevo zrinjski.. ?

Nadam se finalu celik sarajevo, ma da ne bih volio sarajevo. Ali eto bolje nego svinjski.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Tomahawk11
Globalni moderator

#2793 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

hopcup wrote:ljudski se nadati, al mrka vam je kapa u mostaru. ne znam jeste li slijepi, al igra vam je qrac i bliži ste ispadanju nego prolazu.
Jesi li bio na utakmici? Ako nisi, mlatis praznu slamu. Ako jesi, ti si taj koji je slijep. Dvije 100 % prilike, stativa i jos prilican broj poluprilika i izblokiranih suteva. Zrinjski? Sut s centra je bio najopasnija prilika.
senci-071

#2794 Re: KUP BiH

Post by senci-071 »

Sinoc me je igra Sarajeva odusevila.Ima li su sve; igru,akcije,šanse,samo su falili golovi.Daleko od toga da je Zrinjski favorit u Mostaru,cek prednost dajem Sarajevu.Ukoliko ova ekipa ostane na okupu,a sinoc na Kosevu kazu da su vec kaparisani Duljevic i Habibovic, da bi ova ekipa mogla daleko dogurati cak i u Evropi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2795 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

senci-071 wrote:Sinoc me je igra Sarajeva odusevila.Ima li su sve; igru,akcije,šanse,samo su falili golovi.Daleko od toga da je Zrinjski favorit u Mostaru,cek prednost dajem Sarajevu.Ukoliko ova ekipa ostane na okupu,a sinoc na Kosevu kazu da su vec kaparisani Duljevic i Habibovic, da bi ova ekipa mogla daleko dogurati cak i u Evropi.
Onaj ko hoce da preko noci ekipa sa toliko novih igraca trpa po 5 komada i razvaljuje, nema blage veze. To ne uspjeva ni u Real Madridu. Ovo samo moze biti bolje.
dert

#2796 Re: KUP BiH

Post by dert »

N.N. wrote:
snaga_znanja wrote:Sad sam pogledo onaj prekrsaj Covica. Ono je nategnut zuti karton. Nategnut jer je klasican crveni. :lol: Samo mi svoj seljacki mentalitet nikako istjerati iz ekipe. Protesti od cistacice do doktora. Mrtvo hladno u onom seljakluku nam mogo jos jednog igraca iskljucit i sta bi onda? :lol:
Dobili bi ih onda 4:0 :)

:thumbup: :lol: :lol:
dert

#2797 Re: KUP BiH

Post by dert »

todd_smith wrote:Svaka cast Celiku :thumbup: :thumbup:
:kakoste: :hajmooo:
ultima_palabra

#2798 Re: KUP BiH

Post by ultima_palabra »

2:0 sa igračem manje 75 minuta :shock: Čelik je sigurno odigrao požrtvovano, ali Lištica ima nekoliko utakmica u sezoni kada potpuno podbace... samo što se to nikad ne desi protiv sarajevskih klubova :D
Ali_G

#2799 Re: KUP BiH

Post by Ali_G »

senci-071 wrote:Sinoc me je igra Sarajeva odusevila.Ima li su sve; igru,akcije,šanse,samo su falili golovi.Daleko od toga da je Zrinjski favorit u Mostaru,cek prednost dajem Sarajevu.Ukoliko ova ekipa ostane na okupu,a sinoc na Kosevu kazu da su vec kaparisani Duljevic i Habibovic, da bi ova ekipa mogla daleko dogurati cak i u Evropi.
U kojoj crnoj Evropi? Ne mozemo gola zabit u ovom cemeru od lige, natovaricemo opet 5-6 novih igraca, pa daj uigraj...
Ja stvarno ne znam na osnovu cega gajite taj optimizam.
Valjda nekako uspijemo zabiti gol u revansu.
Kemal Malovčić

#2800 Re: KUP BiH

Post by Kemal Malovčić »

finale zrinjski široki
Post Reply