Realni i jesmopOZz wrote:Budimo realni.LSD wrote:Svaka cast onima koji cestitaju, i ja želim da FCS dobije licencu i da zaigra u Evropi ove godine jer je to zaslužilo rezultatima na terenu....ali provokatori tacno traže pažnju i da im se odgovara.East_side wrote:Meni se teško pomiriti sa 'sudbinom' (kako ti kažeš) da su većini raje zanimljivije provokacije (lijepe se na njih ko muha na g....) dok se postovi (kakvih sam ovdje zapazio mnogo) u kojima se iznose čestitke, kritikuje domaća publika (koja je većeras spominjala i Moj klub)i sl. ne yebu ni 2%...
Kup BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1526 Re: Kup BiH 2011/12
-
pOZz
#1527 Re: Kup BiH 2011/12
Khm, khm... haj, nek' ti bude.LSD wrote: Realni i jesmoprije nego Olimpic, Zrinjski, Borac ili ko je vec u kombinaciji
- ganjeta
#1528 Re: Kup BiH 2011/12
Ako će ti biti lakše tako je. Prvo su bili neki ljudi u crnom, pa je onda bio Nijaz Brkovic, sad su ljudi u savezu . Sljedeće sezone idu masoni, a i ljudi iz stranke će nas pogurati, ipak su obećaliwannabe_ultra wrote:objektivno, zeljeznicarev lobi u savezu je prejak i to je tako![]()
Psi laju, karavani prolaze, titule dolaze
- ganjeta
#1529 Re: Kup BiH 2011/12
E dao Bog da nam je uvjek ovako. Meni odlično, nema dalje, tebi dobro
.
- ganjeta
- Pokerboy11
#1531 Re: Kup BiH 2011/12
Popij jednu za smirenje nije ti dobro !
-
elSaik
#1532 Re: Kup BiH 2011/12
A kad si već pri tome, popij duplu.
- ganjeta
#1533 Re: Kup BiH 2011/12
Nek proba sa duplom, prija itekako
.
Nabacuje paša na volej, Zeba je mala maca kako on nabacuje.
Nabacuje paša na volej, Zeba je mala maca kako on nabacuje.
- Pokerboy11
#1534 Re: Kup BiH 2011/12
Vec je popio.... nije mu dobroelSaik wrote:A kad si već pri tome, popij duplu.
- _Reds_
#1535 Re: Kup BiH 2011/12
Uzeli ste i Kup i Prvenstvo, i jbt nigdje neke euforije, ne znam kad cete to slaviti, al sumnjam da ce vas biti i 7-8 hiljada, ovo kao da je Modrica uzela
!
Slobodno ovo shavatite kako hocete, ali vise nije zanimljivo, jbt, nekad se poslije derbija zajebala raja po 20 dana zbog rezultata, danas se osvoji titula i kup, i sutra kao da nista nije bilo.
Slobodno ovo shavatite kako hocete, ali vise nije zanimljivo, jbt, nekad se poslije derbija zajebala raja po 20 dana zbog rezultata, danas se osvoji titula i kup, i sutra kao da nista nije bilo.
- ganjeta
#1536 Re: Kup BiH 2011/12
Slažem se da nije zanimljivo
, a što se tiče slavlja i euforije ne možemo da stignemo kad slavimo 7. dana. I usput dođi u nedelju i vidi kako se slavi pa onda komentariši kako slavimo, koliko nas ima. Znamo da bi slavili burno, jer za 20. godina vi proslavili jednu titulu. Mi se navikli na titule, pehare...nije nam lako moraš priznati.
- _Reds_
#1537 Re: Kup BiH 2011/12
Sve i da svake godine osjavate duplu krunu je generlano jadno, bez neke euforije, bez necega, ne znam kakot o opisati, ali prije se u gradu nekako osjetilo, osjecao se nogomet, fudbal ili kako god hocete, ma ko slavio, i kada slavio !ganjeta wrote:Slažem se da nije zanimljivo, a što se tiče slavlja i euforije ne možemo da stignemo kad slavimo 7. dana. I usput dođi u nedelju i vidi kako se slavi pa onda komentariši kako slavimo, koliko nas ima. Znamo da bi slavili burno, jer za 20. godina vi proslavili jednu titulu. Mi se navikli na titule, pehare...nije nam lako moraš priznati.
- ganjeta
#1538 Re: Kup BiH 2011/12
To je druga strana priče i za druge teme. Valjda ti je jedan od pokazatelja derbi gdje bude 8-9 hiljada ljudi.
- KPNCTNJAH
#1539 Re: Kup BiH 2011/12
Ko bi rekao da si ti nekad palio salove Zeljeznicaraganjeta wrote:Slažem se da nije zanimljivo, a što se tiče slavlja i euforije ne možemo da stignemo kad slavimo 7. dana. I usput dođi u nedelju i vidi kako se slavi pa onda komentariši kako slavimo, koliko nas ima. Znamo da bi slavili burno, jer za 20. godina vi proslavili jednu titulu. Mi se navikli na titule, pehare...nije nam lako moraš priznati.
Cestitke Zeljeznicarima na titulama, nije bilo lako biti na vasoj strani veceras, pa zato nisam ni gledao utakmicu, vec okrenuo par puta na BHT i cuo 'navijanje' ... mislim da smo vam dali dovoljno fore, na vasu zalost ovo bi vam bas mogao biti kraj price, od iduce sezone se stvari vracaju na svoje mjesto... iduce godine u ovo vrijeme cemo mi slaviti titulu
BHF manijak zapamti ovaj post
- _Reds_
#1540 Re: Kup BiH 2011/12
Dobro bile su zabrane i svasta sto se toga tice. Derby nije derby kad nema obojih navijaca.ganjeta wrote:To je druga strana priče i za druge teme. Valjda ti je jedan od pokazatelja derbi gdje bude 8-9 hiljada ljudi.
Inache u vezi danasnje utakmice nadam se da ce "ustase" (tako samo sebe nazvase) dobro dobrzu kaznu, jer je ovo ponavljanje nacionalistickog navijanja. I nadam se da ce Osim konacno izmjeniti taj pravilnik o kaznama kad su upitanju stvari koje se desavaju u Sirokom, Banja Luci i Mostaru, ili ce i dalje baklje i gostujuci navijaci biti jedni problem.
- ganjeta
#1541 Re: Kup BiH 2011/12
Nedavno sam negdje pročitao, da od sljedeće sezone idu rigorozne kazne sa nacionalističke i slične ispade. Samo tako se može stati u kraj onim kamenjarima i ovim iz šumske.
-
pOZz
#1542 Re: Kup BiH 2011/12
To nisu nacionalistička navijanja, to je fašizam. Ustaše su fašiste. Ćerat ćemo se jednog dana opet sa fašistima, ali nadam se da ćemo završiti posao naših predaka. Malo off-a, ali samo da ukažem na kategorizaciju navijanja/ skandiranja/parola, jer me posebno nervira i užasava kad se prave stvari ne nazovu pravim imenom.
-
Dead Man Walking
#1543 Re: Kup BiH 2011/12
Sta reci za ove nebuloze o kupljenim titulama nego "yebo namjesten derbi" 
- ganjeta
#1544 Re: Kup BiH 2011/12
Slažem se da je fašizam, ali nema boljeg udarca nego ovo što im se desilo večeras. Večeras je pobjeđen fašizam. Sve dok svi sportski radnici pa i komentatori ne budu osuđivali onakve stvari nema napredka. Je li pičić Kristić i jednom osudio one fašističke slike i navijanje?
Nkad neću zaboraviti kad ste vi igrali prošle sezone sa Borcem, šumari pjevajo od topole, a Šuko govori odlična atmosfera navijača Borca
.
Nkad neću zaboraviti kad ste vi igrali prošle sezone sa Borcem, šumari pjevajo od topole, a Šuko govori odlična atmosfera navijača Borca
-
pOZz
#1545 Re: Kup BiH 2011/12
Mah, useru se, jasno mi je, ili im neko zaprijeti, a nije isključeno ni da neki od njih podržava fašizam.ganjeta wrote:Slažem se da je fašizam, ali nema boljeg udarca nego ovo što im se desilo večeras. Večeras je pobjeđen fašizam. Sve dok svi sportski radnici pa i komentatori ne budu osuđivali onakve stvari nema napredka. Je li pičić Kristić i jednom osudio one fašističke slike i navijanje?
Nkad neću zaboraviti kad ste vi igrali prošle sezone sa Borcem, šumari pjevajo od topole, a Šuko govori odlična atmosfera navijača Borca.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/na-pec ... /120516231
Ali ovo je tuga. Tek je dole u tekstu provučeno da se radi i o fašističkom navijanju.
-
LSD
#1546 Re: Kup BiH 2011/12
Sami sebe nazivaju ustašama, baš kao što i oni u BL sami sebe deklarišu kao četnici (sa ikonografijom, šajkacama, kokardama, slikama ratnih zlocinaca itd)...pa zašto ih ne bi i mi zvali, onako kako oni sami sebe nazivajupOZz wrote:To nisu nacionalistička navijanja, to je fašizam. Ustaše su fašiste. Ćerat ćemo se jednog dana opet sa fašistima, ali nadam se da ćemo završiti posao naših predaka. Malo off-a, ali samo da ukažem na kategorizaciju navijanja/ skandiranja/parola, jer me posebno nervira i užasava kad se prave stvari ne nazovu pravim imenom.
Na sceni je uveliko racionalizacija i relativiziranje tih stvari i takvih pojava, bojim se da je došlo vrijeme kad se ustaštvo i četništvo svodi pod "demokratksa pravo samo - opredeljenja i samo-izjašnjavanja" a to je falsifikovanje i prošlosti i sadašnjosti jer su to fašisticke ideje - istorijski dokazano.
Danas navijaci svijetla obraza i bez ikakvih stida javno i naglašeno propagiraju ustaštvo i četništvo i još se ponose time.
Ponosno isticu svoje nacionalisticke furke...isticu/naglašavaju to preko svake mjere, s ciljem da uvrijede druge...sve je to ciljano i smišljeno.
I protiv takvih ideologija se NE MOŽE boriti nikakav sportski Komitet (taman da je u njemu 200 Osima), ne može se nikakav komitet to riješiti jer se te ideologije plasiraju sa samog politickog vrha, mase se samo hajcaju i lože ko ovce.
To je u interesu politickih oligarhija...veceras kad škripari pjevaju ustaške pjesme, oni kao životinje urinom obilježavaju svoj teritorij.
Ne može se protiv toga Komitet boriti, previše ocekujete od takve isntance....to treba država, policija, sudstvo sjebati...i mediji se trebaju dici da ruše te ideologije.
Odoh i ja sa ovim u politiku totalno
-
pOZz
#1547 Re: Kup BiH 2011/12
Mislim da se može Komitet boriti sa tim, ako propiše pravilnik o enormnim kaznama, ali tačno da se naglasi da se radi o fašizmu. Da li ima volje da se to u budućnosti uradi, ne znam. Govorimo o sportskom događaju za koji je odgovaran Savez. Što se tiče države, policije, tužilaštva, sudstva, njihov bi zadatak bio da to suzbije u svakodnevnom životu, ali kad Broz s njima nije uspio izaći na kraj, jasno je da je to bez konačne vojne pobjede teško postići.
-
pOZz
#1549 Re: Kup BiH 2011/12
Sve ja to vrlo dobro znam. Ono za državu je više bilo teoretski, danas je situacija sasvim drugačija, jer su fašisti na vlasti. Već bi s tim otišli u politiku, s toga nećemo dalje. Što se tiče Komiteta, naravno da niko ne traži da istrijebe fašizam iz tog mjesta, ali mislim da bi mogli pokušati ga istrijebiti konkretno sa Pecare visokim kaznama. Može biti da je Jelić i kompanija spremna to finansirati, ali OK, barem se onda pokušalo i izrazila se dobra volja u rješavanju toga i vjerujem da bi se cijenilo. Međutim, te inicijative nema, da li će je u skorije vrijeme biti, ne znam, otići će i Komitet pa vidjet ćemo ko će doći, a bojim se isti, samo u drugim dresovima.
Edit: Nestade post od @LSD-a, izgleda da sam džaba pis'o.
Kvalitet ekipe se znatno poboljšao, tako da ni pomoć sudija više nije potrebna kao što je to bilo u prvoj sezoni, kad se išlo na sve ili ništa, za svim se prisezalo. Razumijem, trebalo je vratiti uložene pare, ali i ranije sam govorio kako ne volim, ne poštujem taj stil shvatanja fudbala i svega što ide oko toga pa čak i u ovakoj korumpiranoj zemlji kakva je naša. Milioni su se zaradili, a kako se došlo do prvog miliona, to već nije bitno. Otprilike to je ta priča. Sad ću biti meta pljuvanja, ali često bivam ispljuvan i od svojih kad kažem neku istinu koja se većini ne sviđa. Ne marim puno za to. 
Edit: Nestade post od @LSD-a, izgleda da sam džaba pis'o.
Nego, da se vratimo na sportski aspekt cijele priče. Prva titula je kupljena, koliko god se neko bunio ili ne. Vjerujem da će vremenom i to suprostavljanje malo splasnuti te da će realni navijači Željezničara priznati neke stvari. Ima i onih koji nisu realni, niti će kada biti, ali šta je tu je - kma takvih na svim stranama. Prošla sezona pod Osimovim vodstvom je već bila malo čišća, ali daleko od toga da je prošlo bez dosta kontraverzi. Ova je do sada najčišća, mada Amar očigledno ništa ne prepušta slučaju, jer kako objasniti večerašnje delegiranje Vukasovića po ne znam više koji put ove sezone (par faulova vrlo iskusno navučenih, slobodan udarac za Zebu na 20m kad je Marciano dobio karton, 4 minute sudijske nadoknade itd itd, bruku sitnih stvari koje su u fudbalu veoma bitne). Sigurno ne zbog kvaliteta suđenja koji dotični prezentira što je npr. Kristić dao naslutiti.Dead Man Walking wrote:Sta reci za ove nebuloze o kupljenim titulama nego "yebo namjesten derbi"
- alijagoro
#1550 Re: Kup BiH 2011/12
Znaci Zeljo(Amar) je nastimao prvo jednu,pa drugu ,pa evo sad se prebacio i na kupovepOZz wrote:Sve ja to vrlo dobro znam. Ono za državu je više bilo teoretski, danas je situacija sasvim drugačija, jer su fašisti na vlasti. Već bi s tim otišli u politiku, s toga nećemo dalje. Što se tiče Komiteta, naravno da niko ne traži da istrijebe fašizam iz tog mjesta, ali mislim da bi mogli pokušati ga istrijebiti konkretno sa Pecare visokim kaznama. Može biti da je Jelić i kompanija spremna to finansirati, ali OK, barem se onda pokušalo i izrazila se dobra volja u rješavanju toga i vjerujem da bi se cijenilo. Međutim, te inicijative nema, da li će je u skorije vrijeme biti, ne znam, otići će i Komitet pa vidjet ćemo ko će doći, a bojim se isti, samo u drugim dresovima.
Edit: Nestade post od @LSD-a, izgleda da sam džaba pis'o.![]()
Nego, da se vratimo na sportski aspekt cijele priče. Prva titula je kupljena, koliko god se neko bunio ili ne. Vjerujem da će vremenom i to suprostavljanje malo splasnuti te da će realni navijači Željezničara priznati neke stvari. Ima i onih koji nisu realni, niti će kada biti, ali šta je tu je - kma takvih na svim stranama. Prošla sezona pod Osimovim vodstvom je već bila malo čišća, ali daleko od toga da je prošlo bez dosta kontraverzi. Ova je do sada najčišća, mada Amar očigledno ništa ne prepušta slučaju, jer kako objasniti večerašnje delegiranje Vukasovića po ne znam više koji put ove sezone (par faulova vrlo iskusno navučenih, slobodan udarac za Zebu na 20m kad je Marciano dobio karton, 4 minute sudijske nadoknade itd itd, bruku sitnih stvari koje su u fudbalu veoma bitne). Sigurno ne zbog kvaliteta suđenja koji dotični prezentira što je npr. Kristić dao naslutiti.Dead Man Walking wrote:Sta reci za ove nebuloze o kupljenim titulama nego "yebo namjesten derbi"Kvalitet ekipe se znatno poboljšao, tako da ni pomoć sudija više nije potrebna kao što je to bilo u prvoj sezoni, kad se išlo na sve ili ništa, za svim se prisezalo. Razumijem, trebalo je vratiti uložene pare, ali i ranije sam govorio kako ne volim, ne poštujem taj stil shvatanja fudbala i svega što ide oko toga pa čak i u ovakoj korumpiranoj zemlji kakva je naša. Milioni su se zaradili, a kako se došlo do prvog miliona, to već nije bitno. Otprilike to je ta priča. Sad ću biti meta pljuvanja, ali često bivam ispljuvan i od svojih kad kažem neku istinu koja se većini ne sviđa. Ne marim puno za to.