Kulturshock...(Djino Banana sa svojim bendom...preporucujem)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

stabolansviras
Posts: 48
Joined: 15/09/2004 22:37

#2

Post by stabolansviras »

Evo da i ja frzu skinem...

Gino Banana sa svojim bendom kulturshock definitivno dovodi balkan etno na nove visine ! E sad to sto je sve sto sviraju ukradeno i obradjeno mu bas i ne ide u njegovu korist ali kao sto svi znamo nije ni prvi i posljedni put da neko prti istu stazu(citaj: brega, pusenje srpsko...) tako da mu se to oprasta. Ako se ista nase moze prodat bilo gdje u svijetu meni kez od uha uha....vako :D . Muzika je nekakva mjesavina metala, hard roka, sevdaha i opstenito balkanzvuka i fakat su se stela a i poznati su po americi i u nekim zemljama evrope/spanija, svedska...). Znaci pozitiva u svakom slucaju, dosta vise ovog seljakluka!!!

Eto...
blues_woman
Posts: 153
Joined: 09/09/2003 00:00
Location: sarajevo

#3

Post by blues_woman »

odlicno!!
znate li ima li se u sarajevu mozda negdje nabaviti cd?
stabolansviras
Posts: 48
Joined: 15/09/2004 22:37

#4

Post by stabolansviras »

Da ozivim malo temu...Kultur Shock nastupa u Sarajevu 5. decembra u CDA a 4. dec u Abrasevicu u Mostaru....Od nedavno su aktuelni sa novim albumom "We came to take your jobs away " ....

Prioni narode......!!!
User avatar
pitt
Posts: 27093
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#5

Post by pitt »

album 10 larado ili 10 ejvra.........bem ti kurs :D:D
User avatar
pitt
Posts: 27093
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#6

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:album 10 larado ili 10 ejvra.........bem ti kurs :D:D
Da je bogd'o taj kurs :) :D
Business opportunity......arbitrage :D:D
kupis za larado pa prodajes u ejvrima. Risk free :D:D
silence_is_sexy
Posts: 508
Joined: 01/10/2002 00:00
Location: Sarajevo

#7

Post by silence_is_sexy »

stabolansviras wrote:Da ozivim malo temu...Kultur Shock nastupa u Sarajevu 5. decembra u CDA a 4. dec u Abrasevicu u Mostaru....Od nedavno su aktuelni sa novim albumom "We came to take your jobs away " ....

Prioni narode......!!!
jel' ovo zajebancija il ozbiljno?
Dead Man Walking
Posts: 6365
Joined: 28/05/2004 21:49

#8

Post by Dead Man Walking »

silence_is_sexy wrote:
stabolansviras wrote:Da ozivim malo temu...Kultur Shock nastupa u Sarajevu 5. decembra u CDA a 4. dec u Abrasevicu u Mostaru....Od nedavno su aktuelni sa novim albumom "We came to take your jobs away " ....

Prioni narode......!!!
jel' ovo zajebancija il ozbiljno?
Potvrdjeno 100% 8-)
che
Posts: 40
Joined: 16/03/2004 20:34

#9

Post by che »

Gledao sam ih u San Franciscu nedavno i imali su jako upecatljiv nastup.Od tri benda koja su nastupala Kultur Shock je podigao najvise ljudi na noge.Cini mi se da su samo pjevac (Djino Banana) i gitarista Bosanci.Ostalo su amerikanci,japanci,spanci istatijaznam.IZgleda da prate neki opsti trend ovdje preko bare da se u melodije ubaci sto vise punk-a i brzih ritmova.
chororo
Posts: 10
Joined: 17/04/2006 08:17
Location: seattle

#10

Post by chororo »

vokal - djino (sarajevo)
gitara, nekad i saz - mario (brcko)
gitara - val (sofia)
violina - matty (spokane, washington)
bubnjar - chris (spokane, washington)
bas - masa (japan)

evo i intervju od prije 2-3 godine...

Pank je pronašao nas, a ne mi njega


Retko ko bi u frontmenu grupe “Kultur Shock” iz Sijetla uspeo da prepozna pevača nekadašnjeg sarajevskog benda “Đino Banana”, i to ne samo zbog toga što više ne peva hitove poput “Mače moje čupavo” nego i zbog vidne promene u “stajlingu”. Ovaj Sarajlija koji je ranije naginjao tome da prati trendove mainstreama i radi samo „isplativu“ produkciju, danas na stvari gleda malo drugačije: “Mi smo bend koji u ovom momentu svira ono što mu je drago, a ne ono što od njega zahtevaju multi-milionske kompanije”. Možda je to razlog što njegova današnja muzička produkcija zvuči puno zrelije i bolje u odnosu na ono što je nekada radio.
Bilo kako bilo, Srđan Jevđević sebe i dalje rado naziva Đino, a od 1996. godine, kada je definitivno odlučio da napusti rodno Sarajevo, svoju muzičku karijeru uspešno gradi u Americi. U Nemačkoj će se ovih dana u prodaji pojaviti i njegov najnoviji, 3. po redu, album “Kultura diktatura” . S obzirom na to da muzika koja je, bar do sada, bila glavna karakteristika “Kultur Shocka” predstavlja već oprobanu mešavinu tradicionalnih ritmova i, u ovom slučaju, rok i pank muzike, pitali smo Đina da li je na novom albumu došlo do nekih odstupanja od tog pravca:

Đino Banana: Nije. Jedina razlika između najnovijeg albuma i prethodnih je eventualno u tome što je ovaj album tehnički izuzetno dobro urađen. Imali smo sreće da smo se, u vreme izrade nove ploče, družili samo sa velikim profesionalcima iz muzičke industrije, tako da je album delimično urađen u Barseloni, a delimično u Sijetlu, dok je finalna produkcija urađena u Norveškoj. Ovo sada zvuči kao album jednog profesionalnog benda, dok su dva prethodna CD-a možda pomalo zvučala kao albumi benda koji pokušava da uspe.


Da li se neka numera već izdvojila kao potencijalni hit?

Đino Banana: “Tuti fruti” je momentalno hit u Beogradu. Ja sam dva puta gostovao u programu Radija B92 kod Igora Brakusa. Igor je to jako ozbiljno shvatio, tako da je posle puštao našu najnoviju ploču i na svom rođendanu (smeh). Ne, šalu na stranu, kako stvari trenutno stoje mislim da produkcijska kuca b92 ima u planu da organizuje naš koncert u Beogradu, što bi ujedno bilo i naše prvo javno pojavljivanje na Balkanu.

Kakva je situacija u BiH i Hrvatskoj po tom pitanju?

Đino Banana: Moram da priznam da iz svog rodnog grada još uvek nisam dobio nikakvu informaciju, nikakav “aber”. (smeh) Ma nek su živi i zdravi, šta da se radi. Iz Zagreba, Splita i Rijeke smo dobili ponude, a takođe su ostvareni kontakti i zatražene ponude iz Skoplja i Ljubljane.
Prema tome, mislim da ako se sve to ostvari da ćemo i bez Sarajeva uspeti da pokrijemo tržište.

Mora da i nije baš neki osećaj kada te tvoj rodni grad ignoriše?

Đino Banana: Ma možda je tako i dobro. Ja kad odem u Sarajevo, ja u stvari idem svojoj kući. Pa kad dođes kući, pretpostavka je da tamo treba da se i odmorim. Tako ja na to gledam.

Koliko su Kusta i Brega, utemeljivanjem muzičkog pravca u kome dominiraju etno zvuci sa Balkana, zaslužni da počneš da se baviš sličnom vrstom muzike?

Đino Banana: Pa ja nas ne bih nikako trpao u istu kategoriju. Između nas je ogromna razlika. Oni su radili za multimilionske kompanije koje su producirale tu njihovu muziku i plasirale je na tržište. Mi smo “underground rock band” koji je sviranjem po malim klubovima u Americi skrenuo pažnju na sebe. Takođe – u toku rata u Sarajevu, ja sam bio u ratu, a njih dvojica u Parizu. Nemoj da misliš da ja nekoga osuđujem. Nikako, samo želim da pokažem kako mi nemamo nikakve veze jedni sa drugima. A što se tiče etno ritmova, njih nisu izmislili Kusta i Brega, nego su vekovima nastajali u našem narodu. Ako ćemo tako, Esma Redžepova je mnogo popularnija na zapadu nego njih dvojica zajedno. Ona je majka svega toga. To samo mi mislimo da su oni prvi, pošto su nam najbliži, ali Amerika i čitav svet su saznali za naše podneblje mnogo pre nego što su se Kusta i Brega pojavili.


Kako se kod tebe rodila ideja da kombinuješ tradicionalnu i rok muziku?

Đino Banana: Potpuno slučajno. Ja sam na poziv svog prijatelja Chrisa Novoselica, koji je svirao bas u grupi “Nirvana” otišao u Sijetl. Jednom smo se nešto zezali kod njega na partiju i počeli da sviramo naše narodnjake, tipa “Fato mori dušmanke” itd. Kad nas je čuo producent “Nirvane” rekao nam je da smo ludi ako to ne počnemo javno da sviramo. To smo i uradili, počeli smo da sviramo po malim klubovima, ali su nas vrlo brzo isterali, jer smo bili preglasni, a i devojke sa naših prostora su se pele po stolovima i skidale grudnjake, a to u Americi ne sme da se radi. Onda su nas pozvali u rok klubove i mi smo, iako to to uopšte nismo hteli, postali pank rok bend. Ja sam ranije bio pop pevač i pevao stvari poput “Mače moje čupavo” i nisam imao nikakve veze sa pankom. U stvari pank je pronašao nas, a ne mi njega.

Zbog čega nisi otišao ranije iz Sarajeva, nego tek 1996? Nisi mogao ili nisi želeo?


Đino Banana: Svako laže ko kaže da nije hteo da ode. Godine 1992. dok se još moglo izaći, svi su bili u fazonu, ma nema šanse da se zapuca, ko će ovde da puca na koga, ali 1993. godine već je bilo kasno. Tada više niko nije mogao da ode iz Sarajeva. Godine 1994. dobili smo neke UNPROFOR-ske akreditacije i svako ko je imao neke gradske veze mogao je da napusti grad i zemlju, ali tada je to sve već postalo pitanje časti. Osim toga, ja sam započeo rad na mjuziklu “Kosa” u Sarajevu. Na tome sam radio tri godine i to je bilo moje dete koje nisam mogao da ostavim.

Šta je bilo sa tim mjuziklom?

Đino Banana: Trebalo je da sa tim mjuziklom idemo na turneju u Ameriku, što se nikada nije realizovalo, jer posle rata više nikome nismo bili zanimljivi. Onog trenutka kada više nisi u žiži interesovanja, istog trenutka si zaboravljen i kao da nikada nisi ni postojao. Ali moram da kažem da je meni to što sam proveo rat u Sarajevu mnogo značilo da shvatim neke stvari u životu. Kada shvatiš da u sledećih pet minuta možeš da pogineš onda počneš da se pitaš: “Pa što bih ja svirao recimo “Mače moje čupavo”, kad to nije ono što se meni sviđa. Što da ne sviram ono što mi je ćef? ” To je postala filozofija ovog benda - sviramo samo ono što volimo i svaku pesmu sviramo kao da nam je poslednja.


Sada si u Americi, koliko znam dobio si čak i njihovo državljanstvo. Da li uopšte planiraš da se ikada vratiš u Sarajevo?

Đino Banana: Ma ja u stvari živim u Sarajevu. Ja samo radim u inostranstvu, pa mi je dugačak put do posla i onda ostanem da prespavam. (smeh) Ne, ozbiljno, da bih se vratio u Sarajevo morao bih u ovom momentu da se penzionišem, a mislim da sam još uvek mlad da bih išao u penziju.

Sanja Blagojević,20.05.2004
blues_woman
Posts: 153
Joined: 09/09/2003 00:00
Location: sarajevo

#12

Post by blues_woman »

stabolansviras wrote:Da ozivim malo temu...Kultur Shock nastupa u Sarajevu 5. decembra u CDA a 4. dec u Abrasevicu u Mostaru....Od nedavno su aktuelni sa novim albumom "We came to take your jobs away " ....

Prioni narode......!!!
ali slabo se po "carsiji prica".. zna li se koliko ce biti karta? pretprodaja ulaznica negdje? ikakvih vise info osim onih na zvanicnom site-u?
spongebob
Posts: 1098
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

#13

Post by spongebob »

ja bih samo da zahvalim Shobi na preporuci a liku Dazed@Confused-u na linkovima. OVO JE FENOMENALNO!
Last edited by spongebob on 29/11/2006 17:42, edited 1 time in total.
car-x
Posts: 3483
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

#14

Post by car-x »

idem veceras da gledam u ost klubu u becu.. budem prico kako je bilo..
spongebob
Posts: 1098
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

#15

Post by spongebob »

bili su kod mene u blizini prije sedam dana. al tad nisam znao nista o njima :(
coltrane
Posts: 350
Joined: 05/07/2004 13:41

#16

Post by coltrane »

Ja se zadesio na svirci u Becu - toplo preporucam!
Super svirka, na nivou.
coltrane
Posts: 350
Joined: 05/07/2004 13:41

#17

Post by coltrane »

Ja se zadesio na svirci u Becu - toplo preporucam!
Super svirka, na nivou.
Sarafcina
Posts: 2258
Joined: 19/09/2005 00:59

#18

Post by Sarafcina »

predobri
5.12. u CDA .... pod obavezno
dolazi li neko iz tz... :) da ucestvujem :)
User avatar
anais_nin
Posts: 21856
Joined: 06/07/2005 09:35
Location: Mostar u srcu, guza u Torontu

#19

Post by anais_nin »

silence_is_sexy wrote:
stabolansviras wrote:Da ozivim malo temu...Kultur Shock nastupa u Sarajevu 5. decembra u CDA a 4. dec u Abrasevicu u Mostaru....Od nedavno su aktuelni sa novim albumom "We came to take your jobs away " ....

Prioni narode......!!!
jel' ovo zajebancija il ozbiljno?

evo info za Mostar:

Omladinski kulturni centar “Abrašević”, Alekse Šantića 25, 88 000 Mostar

Tel/fax: 036 561 107; [email protected]; http://www.okcabrasevic.org


KULTUR SHOCK U « ABRAŠEVIĆU » ,PONEDELJAK 04.12. ULAZ: 7KM; 21h
User avatar
pitt
Posts: 27093
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#20

Post by pitt »

a imal ko da ih natakne na rapidshare? :D:D
User avatar
black
Posts: 17156
Joined: 19/06/2004 16:00
Location: ispod tresnje

#21

Post by black »

pitt wrote:a imal ko da ih natakne na rapidshare? :D:D
http://rapidshare.com/files/1624508/We_ ... _2006_.rar
User avatar
Pooll
Posts: 4980
Joined: 01/08/2003 00:00
Location: Sarajevo
Contact:

#22

Post by Pooll »

pitt wrote:a imal ko da ih natakne na rapidshare? :D:D
Ja nadjoh ovo: http://music.download.com/kulturshock/3 ... 58357.html

:-)
User avatar
black
Posts: 17156
Joined: 19/06/2004 16:00
Location: ispod tresnje

#23

Post by black »

et stavio sam ja link iznad tebe Pooll :D
User avatar
Pooll
Posts: 4980
Joined: 01/08/2003 00:00
Location: Sarajevo
Contact:

#24

Post by Pooll »

black wrote:et stavio sam ja link iznad tebe Pooll :D
Evo skidoh, slusam... :) :P
Post Reply