Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

razonoda

#51 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by razonoda »

almir90 wrote:
razonoda wrote:
Rimad wrote:Nek' bježi ko ima rezervnu državu. Ja nemam. Da je i od govana, nemam bolje.
:) A sta je sa Turskom.
E, jebo te Turska, onaj ko smatra Tursku maticom, treba ga protjerati odmah!
:-) Onda bi u Bosni ostali samo --sandzaklije--.
almir90

#52 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by almir90 »

razonoda wrote: :-) Onda bi u Bosni ostali samo --sandzaklije--.
Gdje je taj bošnjački kolektiv koji smatra Tursku maticom? Ja kod sebe u gradu nikad nisam čuo da neko smatra Tursku maticom, niti je neko mahao kada Turskim zastavama. Ima ovdje dovoljno Bošnjaka kojima je Bosna i Hercegovina jedna i jedina domovina, zamjene nema!
Ali Kemal

#53 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by Ali Kemal »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Hajde ti jos malo baci koji drkic na peshmarge i planinske Turke, pisi o hvalospjevima kako ce peshmarge do Rakke za mjesec dana a ovdje siri defetizam. Predstavljaj iracki Kurdistan Svicarskom, postavljaj fotke i bacaj drk dok istovremeno opet siris defetizam kod nas.

Jbg nismo Kurdi ni Peshmarge. Jebali te i jedni i drugi.
Naravno da sirim defetizam kada nisam clan i pristalica krkanske SDA stranke kao sto si ti vjerovatno....

Boli vas kurac, uglavili se, rat vam dobro dosao. Oholi komunizam nije valjao jer ste bili nesposobni da se ostvarite.

Meni licno dobro i pod ovom vasom nacionalisticko-klerikalno-familijarno-krkanskom vlascu, ali mi nije dobro kada vidim moj narod koji je ponizen od te vase bagre. A vas naravno boli kurac za to. To i jeste mentalitet krkana, koji nije imao prijatelje u djetinjstvu, koji nije dijelio sendvic i cokoladu na ulici. Brdsko-palinska zavist i sporovi oko medje. Daj da imam vise i bolje od komsije, a komsiji do jaja uvaliti ako ikako mogu. Neka je dobro meni i mojoj porodici, ostale ko jebe. E takav je mentalitet te vase SDA i svega sto je iz nje proizaslo (nista dobro).

I da ratujem za iste ove koji su ponizili narod?
Ko ce pogledati danasnje invalide i zrtve rata?
Mogu im samo reci 'mr's mi s vrata'!

Sirim defetizam, to mi jeste cilj. Ista je stvar kod Srba i Hrvata. I njih su njihovi naguzili. Nema ni tamo kandidata za ratovanje, ako izuzmemo patoloske slucajeve.

Odjebite sa pricom o ratu!

A ako bi rat izbio, pisao bi isto sto i za Kurde, podrska sa distance... i humanitarna pomoc. I za Kurde sam imao neke simbolicne uplate. To je moj doprinos. Svoje dijete i svoje tijelo nedam nikome! Nisam vjernik i ne vjerujem u druge svjetove. Ovaj mi je sve sto imam i trudim se da ga sto bolje iskoristim. Majci prirodi hvala na njemu!
Jos jednom da se procita :thumbup:
SmokingMan

#54 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by SmokingMan »

Nigdje!
GeeTnT

#55 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by GeeTnT »

Ali Ljubo šteta što ovi tvoji nisu razmišljali kao kiki kad su penjali na dajceve u Čačku, Valjevu pa sve do Podgorice...nego krenuli da ostave kosti po Bosankim kotlinama.... radi čega? Radi ono malo topčiderskih dinara i kojeg zlatnog zuba...

ehhh ko vas ne zna....
stafi

#56 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by stafi »

mrsko mi čitai uvodni post, al ovu temu je bezbeli otvorio neki salonac da među Bošnjacima širi defetizam.

Uzalud ti trud sviraču.
BadAss14

#57 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by BadAss14 »

eduscho wrote:Ljudi, kuda da se bježi sad nakon sto je puklo u Zvorniku? To je sad samo pitanje dana kad ce ovi uzvratiti, a onda...

Pa zar za sve ove godine nismo naucili psihu tih Srba? Naucila je ta bagra da im niko nikada ne uzvraca, pa su napadali na povratnike onako iz hobija. Curu od 16 god su upucali snajperom u glavu u sospstveno kuci u Vlasenici, ali za Bosnje to je vec odavno zaboravljeno. Moze li iko naci onaj slucaj namjernog trovanja vode u povratnickoj sredini, i jos se hvalili po internetu s tim.Ako to nije terorizam, neznam onda sta je. S nase strane su stizale samo poneke pismene osude na sve te napade. Medjutim sada kada je pala i njihova glava, i to glava zlocinca, budi siguran da su se usrali, a u Zvorniku ih okrvavljenih ruku ima koliko hoces. Da je bio neki manji incident, budi siguran da bi dosada neko bio pretucen,dzamija kamenovana ili nesto slicno.
JohnnyS

#58 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by JohnnyS »

U Rusiju ili Kinu. Čitam da Zapad propada, a u navedenim zemljama je budućnost.
stafi

#59 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by stafi »

BadAss14 wrote:
eduscho wrote:Ljudi, kuda da se bježi sad nakon sto je puklo u Zvorniku? To je sad samo pitanje dana kad ce ovi uzvratiti, a onda...

Pa zar za sve ove godine nismo naucili psihu tih Srba? Naucila je ta bagra da im niko nikada ne uzvraca, pa su napadali na povratnike onako iz hobija. Curu od 16 god su upucali snajperom u glavu u sospstveno kuci u Vlasenici, ali za Bosnje to je vec odavno zaboravljeno. Moze li iko naci onaj slucaj namjernog trovanja vode u povratnickoj sredini, i jos se hvalili po internetu s tim.Ako to nije terorizam, neznam onda sta je. S nase strane su stizale samo poneke pismene osude na sve te napade. Medjutim sada kada je pala i njihova glava, i to glava zlocinca, budi siguran da su se usrali, a u Zvorniku ih okrvavljenih ruku ima koliko hoces. Da je bio neki manji incident, budi siguran da bi dosada neko bio pretucen,dzamija kamenovana ili nesto slicno.
istina
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by Truba »

nije se bas hvaliti nekim eventualnim buducim pobjedama nad srpskim postrojbama
pa ti su ljudi izgubili sve ratove koje su mogli
a one koje su kao dobili...pobijedili su drugi za njih pa se protivnici morali povuci
stafi

#61 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by stafi »

Black swan wrote:nije se bas hvaliti nekim eventualnim buducim pobjedama nad srpskim postrojbama
pa ti su ljudi izgubili sve ratove koje su mogli
a one koje su kao dobili...pobijedili su drugi za njih pa se protivnici morali povuci
da, ali nikad nisu propustili priliku da se osvete turcima, civilima uglavnom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by Truba »

sve to stoji
ali treba se porediti s boljima
i jacima
seoBIH

#63 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by seoBIH »

pedeset wrote:Zašto bježati? Od VRS? Evo jedno nagradno pitanje: Šta misliš ko je jači sad kad nema embarga i kad su bošnjaci došli pameti?
Nije da prizivam rat, gluho bilo, ali da neko nešto pokuša bio bi sravnjen sa zemljom u roku od 20 dana. Klali su nas nespremne, bespomoćne i uz pomoć bjelosvjetskih uhljupa. Danas hvala Bogu imamo čime odgovoriti i ne moramo čekati strane "intervencije". Zato su mi ponekad smiješne priče o otcjepljenju.
Jebe mi se :) Nek neko drugi ratuje za ideale i gladne politicare.
cenecimoveocino

#64 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by cenecimoveocino »

Uzet motorni paraglajder i prevozit ljude,hranu,oruzje il sta vec treba.Da se obrne koji $
red evil

#65 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by red evil »

Ako bi nedaj Bože zapucalo išao bih iz države, ne zbog toga što ja to hoću već što moram. Nisam vojno sposoban i ne mogu biti od pomoći, a da mogu hodat ni jedne sekunde ne bih razmišljao, sve za ovu državu. :bih:
friskyoreo

#66 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by friskyoreo »

U Njemacku!!! Ccccc, cuj pitanja... :lol: :lol: :lol: :lol:
dudlov

#67 Re: Kuda bjezati nakon sto je zapucalo u Zvorniku???

Post by dudlov »

To su teške odluke, pogotovo što je ljudima u prirodi da misle i govore neće ovo, velike sile će zaustaviti i slična sranja. U svakom slučaju, dok je mir čovjek ima kontrolu nad svojim životom, a u slučaju rata, ta kontrola se gubi i sve je moguće.
Evo jedan video o 1992., tj. radi se o popularnom avionu "Kikaš" sa kojim su ljudi (oko 40 000 izbjeglica) svih nacionalnosti spas tražili. Ja sam lično otpratio do aerodroma bračni par sa dvoje male djece.

Post Reply