SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
kokuz_sa

#176 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

jaca-maca wrote:
kokuz_sa wrote:Boga ti Neira koje veze imaju drotovi sa cukama u tom ulazu?
niti ce ih oni fatati niti imaju pravo da udju u neciji privatni posjed :roll:
A to po tebi nije krsenje zakona? :run:
i da postoji krsenje zakona
u zakonu je striktno napisano u kojim slucajevima s emoze uci u neciji privatni posjed..
a ni jedna od tih stavki nije ispunjena da bi policija moglo nasilnim putem uci u tu zgradu..

dok sudija nalog ne potpise nasa policija moze kampovat jedino ispred njenih vrata

evo ne bi mi mrsko slikat

Image
Last edited by kokuz_sa on 23/04/2012 18:20, edited 1 time in total.
Friesian

#177 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

a o cemu pricate? :)
kokuz_sa

#178 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

krivo im sto policija nije nasilno usla bez sudskog naloga u onu zgradu u pruscakovoj gdje ima kamara cuka

kad vec udruzenja za zastitu zivotinja krse zakon i nelegalno rade onda normalno ocekivat izgleda da to rade i policajci
Friesian

#179 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

ah, evo sad vidjeh.. :)
kokuz_sa

#180 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

Iščekujući rješenje za pse zatvorene u haustoru Senke Šarić u Pruščakovoj ulici, izrevoltirani građani provalili su vrata i ušli u kuću.
Pripadnici Sipa-e su izašli na teren, dok je "obična" policija privela jednog mladića.
"Bio je sav krvav, budući da su ga unutra izujedali psi", izjavila je za Radiosarajevo.ba Jelena Paunović.
Iz haustora su izvedena dva psa, koji su odvedeni na veterinarski pregled u Kantonalnu veterinarsku stanicu na Stupu.
Na poziv Dragana Furtule iz PU Centar na teren je izašao i veterinar koji pregleda pse.

izujedase ga cuke i jos zavrsi lik iza resetaka

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/novost/79652/
Pasiflora

#182 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

Stvarno mi nije jasno kako je moguce - u centru grada :(
Doduse, kad pogledamo i u US kakvih ludjaka ima... ali srecom oni imaju policiju za zivotinje..
Sto reci osim - jadni psi :(
jaca-maca

#183 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by jaca-maca »

Zar nije bilo 70 pasa :?
jaca-maca

#184 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by jaca-maca »

kokuz_sa wrote: i da postoji krsenje zakona
u zakonu je striktno napisano u kojim slucajevima s emoze uci u neciji privatni posjed..
a ni jedna od tih stavki nije ispunjena da bi policija moglo nasilnim putem uci u tu zgradu..

dok sudija nalog ne potpise nasa policija moze kampovat jedino ispred njenih vrata

evo ne bi mi mrsko slikat

Image
Izvinjavam se na mojoj nestrucnosti i nepoznavanju zakona...Pomislih da ima nesto za ovakve slucajeve u zakonu za dobrobit zivotinja...
zengi

#185 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by zengi »

jaca-maca wrote:Zar nije bilo 70 pasa :?
Bilo je ali ih je zaklala na vikendici sa svojom kcerkicom koja izgleda kao neko nevinasce i suprugom. Tako oni malo rostiljaju pa malo zakolju kojeg psa.
pakica_

#186 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

Boga mi, kokuze, imaju, jer oni mogu traziti nalog sluzbenim putem, ja kao buranija ne mogu.. a oni sta- nisu.. specijalci su se nasrali jutros nama za dva zivota, a ovi u golfovima Boga mi nesto i uradise.. :thumbup:
kokuz_sa

#187 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

pakica_ wrote:
Boga mi, kokuze, imaju, jer oni mogu traziti nalog sluzbenim putem, ja kao buranija ne mogu.. a oni sta- nisu.. specijalci su se nasrali jutros nama za dva zivota, a ovi u golfovima Boga mi nesto i uradise.. :thumbup:
citajuci danas i portale i av-mau portal vi ko djeca prava..
palamudite treba ovako treba onako..dosli provaljivati :-)

sto bar 2 od vas ne sjedne pa procita koji zakon
pa ste mogli proci bez da je onaj momak uhapsen..

fino nadjete ovo

"Član 7.
U stambenoj zgradi sa više stanova dozvoljeno je držanje u stanu najviše jednog psa
odnosno najviše dvije mačke.

Štenad odnosno mačići mogu se držati najduže 3 (tri) mjeseca nakon okota.
Nije dozvoljeno držanje psa ili mačke na balkonu ili terasi stambene zgrade sa više
stanova. "

na osnovu ovoga clana, veterinarska inspekcija ili ko li je vec gore bio od veterinara od policijske uprave trazi da im pribave nalog za pregled prostorija

e to je trazenje sluzbenim putem naloga kako ti napisa..
a ne govoreci specijalcima nabavite nalog ima cuka u zgradi..
ne moze policajac traziti nalog sam bez prijave vet inspekcije koja je zaduzena za to..
ti kao pojedinac mozes samo prijavu da uputis policiji i oni da izadju na lice mjesta i sacine zapisnik i to je sve..

ona vas monstrum baba vuce za nos..doduse monstrum baba ima titulu advokata i zato i nije dala da se ulazi bez naloga i svega..
a gore puna ulica mladih pametnih ljudi(ima ih sto su kriminalistiku zavrsili,pravo,ekonomiju-prepoznao sam par mi prijatelja) i opet oni se spustaju na nivo babe i pokusavaju silom rijesiti neke stvari umjesto da se prihvate zakona
pakica_

#188 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

sve je to super, i to se moze primjeniti na danasnji dan, i mozda jucerasnji.. sta je sa zadnjih 5 godina u kojima raja prijavljuje..? boli njih k.. za kerovima, eto to je problem.. il' je ona babetina neki klinac, pa ne zele ista da joj rade, j.. ih ona!
kazu nemamo mi dokaze da se unutra ista desava.. pa majku vam neandertalnu, jel l' ti treba veci dokaz nego proci onuda.. i to sve federalcima pred nosom, a niko nista ne zna.. ma daj molim te.. kako objasnjavas to sto im se zivo j.. za moj privatni posjed, pa meni znaju doc i rec eee ooo, cuke ti laju, komsije se zale.. MRŠ! evo im od sake do lakta sto im ga ja vise otvorim.. kurko!
kokuz_sa

#189 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

pakica_ wrote:sve je to super, i to se moze primjeniti na danasnji dan, i mozda jucerasnji.. sta je sa zadnjih 5 godina u kojima raja prijavljuje..? boli njih k.. za kerovima, eto to je problem.. il' je ona babetina neki klinac, pa ne zele ista da joj rade, j.. ih ona!
kazu nemamo mi dokaze da se unutra ista desava.. pa majku vam neandertalnu, jel l' ti treba veci dokaz nego proci onuda.. i to sve federalcima pred nosom, a niko nista ne zna.. ma daj molim te.. kako objasnjavas to sto im se zivo j.. za moj privatni posjed, pa meni znaju doc i rec eee ooo, cuke ti laju, komsije se zale.. MRŠ! evo im od sake do lakta sto im ga ja vise otvorim.. kurko!
pa jel to njihov problem tj policije..
raja prijavi policiji..ona izadje i sacini zapisnik..policija nemoze uci u neciji posjed makar unutra bilio milion leseva ljudi a kamol pasa..
to su fino nasi politicari zasrali prilikom usvajanja zakona i ovlastenja koja su data policiji..

znaci
civil dodje i prijavi nesto-policija izadje na lice mjesta,sacini zapisnik,provjeri prijavu ali ne ulazi u neciji posjed

veterinarska inspekcija (kao pravni subjekt) podnese prijavu i zahtjev u policiju da ovi joj omoguce ulazak na tudji posjed i utvrdjivanje stanja..e tada policija moze i mora nabavljat nalog od suda..

vidis li sad razliku izmedju prijave gradjana i vet inspekcije
A-R-N-I

#190 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by A-R-N-I »

kokuz_sa wrote:
pakica_ wrote:sve je to super, i to se moze primjeniti na danasnji dan, i mozda jucerasnji.. sta je sa zadnjih 5 godina u kojima raja prijavljuje..? boli njih k.. za kerovima, eto to je problem.. il' je ona babetina neki klinac, pa ne zele ista da joj rade, j.. ih ona!
raja prijavi policiji..ona izadje i sacini zapisnik..policija nemoze uci u neciji posjed makar unutra bilio milion leseva ljudi a kamol pasa..
to su fino nasi politicari zasrali prilikom usvajanja zakona i ovlastenja koja su data policiji..

znaci
civil dodje i prijavi nesto-policija izadje na lice mjesta,sacini zapisnik,provjeri prijavu ali ne ulazi u neciji posjed

veterinarska inspekcija (kao pravni subjekt) podnese prijavu i zahtjev u policiju da ovi joj omoguce ulazak na tudji posjed i utvrdjivanje stanja..e tada policija moze i mora nabavljat nalog od suda..

Hahhaahahahahah
A sta bi ti, nacitani, uradio?
Policajac moze da dobije nalog za pretres TELEFONOM od dezurnog tuzioca, ukoliko ima sumnju na krsenje zakona! Samo se , nacitani, upitaj kako ti mogu pretresti auto u 3 ujutro???
Jednostovno, sve ih je, do danas bolila neka stvar!!
A i to sto pricas, prijave gradjana, fizickih lica, je ucinjeno prije dvije godine.
Iz svega ovog je samo ocito da kad se 10 ljudi skupi e tek onda policija radi svoj posao!!
kokuz_sa

#191 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

A-R-N-I wrote:
kokuz_sa wrote:

znaci

Hahhaahahahahah
Policajac moze da dobije nalog za pretres TELEFONOM od dezurnog tuzioca, ukoliko ima sumnju na krsenje zakona! Samo se , nacitani, upitaj kako ti mogu pretresti auto u 3 ujutro???
A i to sto pricas, prijave gradjana, fizickih lica, je ucinjeno prije dvije godine.
Iz svega ovog je samo ocito da kad se 10 ljudi skupi e tek onda policija radi svoj posao!!
clan koji sam ja stavio je prekrsaj(drzanje vise od 1 psa u stanu)..nije krivicno djelo..to dvoje odvoji..
za sumnju u krivicno djelo se moze trazit nalog za pretres, a za prekrsaj nije praksa..
i naravno da moze da "zatrazi nalog putem telefona" ali ne i da ga dobije..putem telefona moze samo da dobije garanciju da moze poceti s pretresom u iznimnim situacijama i da ce nalog stici u roku 1h na mjesto gdje s evrsi pretres.

a u 3h ujutro ti auto mogu pretresti samo s nalogom..tj auto ti tako jedino i mogu pretresti,uz nalog
sem ako ti sam ne dozvolis..zato policajci kad ti pretresaju auto pitaju
"dal li se slazete da vam pregledamo auto..i uvijek ti kaze otvori ti kasetu,otvori ti gepek i pokazi sta se u njemu nalazi,ali policajac ne trkelja sam jer ako ti nesto nadje onda se takav dokaz odbija na sudu jer je auto pretreseno bez naloga...a kad ti otvoris kasetu i gepek i pokazes sta je u njoj e to se uzima u dokazni materijal"
a nalog za pretres auta najvise ide ako se sumnja da prevozis narkoticka sredstva ili da posjedujes oruzije u njemu..a to su KD a ne prekrsaj..doduse kasnije tuzitelji sklapaju nagodbe koje su u rangu prekrsaja al eto
zengi

#192 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by zengi »

A-R-N-I wrote:
kokuz_sa wrote:

znaci

Hahhaahahahahah

TAKO JE!!!!!!!
Nije problem iščitati zakon, ali je problem kad dodje policija nicim izazvana da ti jos prijeti sto si tu uopste dosao i dezurni se pravi lud.... kao on prvi put vidi te rupe u zidu..cccc pa jeli ovo moguce....aaaahhhh svasta.... a sto bolan ovo tebi treba da se sa ovim zajebavas... ma pusti bolan.... nemozes ti ispraviti krive drine. To ti kaze (fini) DROT kojeg su poslali losi DROTOVI kad su skontali da te nemogu zaplasiti.
A-R-N-I

#193 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by A-R-N-I »

kokuz_sa wrote:
A-R-N-I wrote:
kokuz_sa wrote: pa jel to njihov problem tj policije..

znaci

Hahhaahahahahah
clan koji sam ja stavio je prekrsaj(drzanje vise od 1 psa u stanu)..nije krivicno djelo..to dvoje odvoji..
za sumnju u krivicno djelo se moze trazit nalog za pretres, a za prekrsaj nije praksa..
i naravno da moze da "zatrazi nalog putem telefona" ali ne i da ga dobije..putem telefona moze samo da dobije garanciju da moze poceti s pretresom u iznimnim situacijama i da ce nalog stici u roku 1h na mjesto gdje s evrsi pretres.

a u 3h ujutro ti auto mogu pretresti samo s nalogom..tj auto ti tako jedino i mogu pretresti,uz nalog
sem ako ti sam ne dozvolis..zato policajci kad ti pretresaju auto pitaju
"dal li se slazete da vam pregledamo auto..i uvijek ti kaze otvori ti kasetu,otvori ti gepek i pokazi sta se u njemu nalazi,ali policajac ne trkelja sam jer ako ti nesto nadje onda se takav dokaz odbija na sudu jer je auto pretreseno bez naloga...a kad ti otvoris kasetu i gepek i pokazes sta je u njoj e to se uzima u dokazni materijal"
a nalog za pretres auta najvise ide ako se sumnja da prevozis narkoticka sredstva ili da posjedujes oruzije u njemu..a to su KD a ne prekrsaj..doduse kasnije tuzitelji sklapaju nagodbe koje su u rangu prekrsaja al eto

A ko je garantovao da ovo ova ludace ne drzi i neciji les a ne samo pse, kako si ti znao da je ovo samo prekrsaj?? Halooo ba streberu, smrdi ulica po lesevima!!!!
Opet cu ti ponoviti, da je neko od ovih uhljupa od policajaca htjeo da dobije nalog, dobio bi ga za 3 i po min! A da ti ne govorim o inspektorima i visim inspektorima!
I ne ulazi mi se u polemiku sa tobom jer mi je mrsko tipkati!
A ti sledeci put kad te policija zaustavi u 3 ujutro trazi nalog i nemoj im otvoriti gepek jer nemaju nalog pa ces vidjeti kako brzo golub donese nalog a ti ima da mirno stojis. To je tako kad hoce da rade ono za sta ih placamo! Toliko od mene i uzivaj u citanju zakona a praksu ostavi nekim drugim!!
Friesian

#194 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

@kokuze sad se lijepo zivini @arniju za sve sto si mu rekao i za cjelokupnu situaciju u drzavi :lol: :lol:
ocito nema na kome da se istrese..
A-R-N-I

#195 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by A-R-N-I »

Friesian wrote:@kokuze sad se lijepo zivini @arniju za sve sto si mu rekao i za cjelokupnu situaciju u drzavi :lol: :lol:

Sto ce se meni izvinjavati? ? Ne zivim ja sam u ovoj drzavi !!! I i sta mi je to on rekao, osim palamudjenja o zakonu? Ja se istresam??? Krajnje mi je vrijeme da se iskljucim sa foruma i ovakvih debila!!
Friesian

#196 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

ma ne istresas!!!!!!! IZVINI!!!! nisam tako mislio???!!!!! samo sam bio dobronamjeran!!!!!!!!
kakav mozes zakljucak iz ovog posta iznijeti.. ali svejedno.. iskljuci se :)

nego ljudi, ko je ona sto place na prvoj slici
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120423181
"zrtvina" krvna veza ili joj samo doslo tako..?
kokuz_sa

#197 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

Friesian wrote:@kokuze sad se lijepo zivini @arniju za sve sto si mu rekao i za cjelokupnu situaciju u drzavi :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen:
pusti ba Arnija i da mu neke stvari nacrtas ne bi mogao svariti al eto..

a mene ujutro u 3h kad me zaustave da mi trkeljisu auto samo kazu "kak je kolega"
tako da stvarno ne znam o kakvoj on praksi govori.. :mrgreen:

evo sve ovo sto ja ovdje napisah vam je to tamo mogla ova
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... start=4200

uplakana magistrica kriminalistike objasniti na licu mjesta..valjda je pratila na predavanjima kako se dobija nalog za pretres i ko ga moze zatraziti i na koji nacin.
A-R-N-I

#198 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by A-R-N-I »

Friesian wrote:ma ne istresas!!!!!!! IZVINI!!!! nisam tako mislio???!!!!! samo sam bio dobronamjeran!!!!!!!!
kakav mozes zakljucak iz ovog posta iznijeti.. ali svejedno.. iskljuci se :)

nego ljudi, ko je ona sto place na prvoj slici
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120423181
"zrtvina" krvna veza ili joj samo doslo tako..?
Iznesi zakljucak kakav hoces, necu ti to ja govoriti, valjda si stekao neku pamet od toliko knjiga i toliko procitanih zakona!
I evo iskljucujem se cim si mi TI rekao...
Friesian

#199 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

prema statistickim podacima ni sad nece skontati... ali ipak prihvati savjet koji ja praktikujem vec duzi period:

Image

:lol: :lol:

P.S. arni je mozda pomjesao dvije osobe :)
A-R-N-I

#200 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by A-R-N-I »

Friesian wrote:prema statistickim podacima ni sad nece skontati... ali ipak prihvati savjet koji ja praktikujem vec duzi period:

Image

:lol: :lol:

P.S. arni je mozda pomjesao dvije osobe :)

Prvo pojasni ovo idioti?! I nastavi se ti samokontrolisati, radi takvih koji se samokontrolisu ovakve nam se stvari i desavaju.
Kakve ba dvije osobe? Ja nisam postao na forumu ima dvije godine, sve dok nisam procitao da ulica pored federalnog mupa smrdi na leseve ima dvije godine!!! I plus psi placu i niko nista i ti i ovaj drugi nasli palamudit o zakonima!!!!
Post Reply