Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Ambrozija

#5426 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Ambrozija »

Da ne otvaram novu temu, da pitam ovdje jer se na ovoj redovno postuje.
Ispred Mercatora na socijalnom ima jedan crni divni psic, boji se ljudi iako se mene preostao plasiti od kako sam mu par puta donijela ostatke piletine i slicno. Inace uopce se ne razumijem u pse, niti sam imala ikada psa, niti poznajem ikoga ko ima psa :D Smiju li uopce jesti te ostatke?
Uglavnom par puta sam mu kupila hranu za pse, odnosno iz konzerve i nije ju htio jesti, nikada. Ponjusi i ode. Ali zato su to svaki put vrane uocile i pocastile se :D Danas mu kupih nesto tipa keksa za pse, pise ima vitamine, minerale i omega-3 i ni to nije htio :( Zanima me zasto, nije mi jasno? Gore spomenutu piletinu tako slatko pojede.

EDIT: Evo gore procitah da smije jesti piletin :D
pakica_

#5427 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Ambrozija wrote:Da ne otvaram novu temu, da pitam ovdje jer se na ovoj redovno postuje.
Ispred Mercatora na socijalnom ima jedan crni divni psic, boji se ljudi iako se mene preostao plasiti od kako sam mu par puta donijela ostatke piletine i slicno. Inace uopce se ne razumijem u pse, niti sam imala ikada psa, niti poznajem ikoga ko ima psa :D Smiju li uopce jesti te ostatke?
Uglavnom par puta sam mu kupila hranu za pse, odnosno iz konzerve i nije ju htio jesti, nikada. Ponjusi i ode. Ali zato su to svaki put vrane uocile i pocastile se :D Danas mu kupih nesto tipa keksa za pse, pise ima vitamine, minerale i omega-3 i ni to nije htio :( Zanima me zasto, nije mi jasno? Gore spomenutu piletinu tako slatko pojede.

piletinu smije jesti, ali kosti ne, ukoliko su termicki obradjene.. dakle, ziva piletina i zive pilece kosti DA, kuhana i pecena piletina DA, kuhane i pecene kosti NE!!! pucaju jako ruzno i ostre su, pa im moze ostetiti zdrijelo, zeludac i u krajnjem slucaju guzu.. nista od toga se ne mora desiti, ali cim postoji mogucnost, ja to izbjegavam :) i sto se tice konzervi i sl. ne sekiraj se, jest ce kad ogladni :) to je inace rjesenje kad su kerovi izbirljivi- izgladnis ga pola dana, i onda jede sve hehe
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5428 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Ne bih da glumatam modetatora , ali na pogrešnoj ste temi..
Ambrozija

#5429 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Ambrozija »

pakica_ wrote:
Ambrozija wrote:Da ne otvaram novu temu, da pitam ovdje jer se na ovoj redovno postuje.

piletinu smije jesti, ali kosti ne, ukoliko su termicki obradjene.. dakle, ziva piletina i zive pilece kosti DA, kuhana i pecena piletina DA, kuhane i pecene kosti NE!!! pucaju jako ruzno i ostre su, pa im moze ostetiti zdrijelo, zeludac i u krajnjem slucaju guzu.. nista od toga se ne mora desiti, ali cim postoji mogucnost, ja to izbjegavam :) i sto se tice konzervi i sl. ne sekiraj se, jest ce kad ogladni :) to je inace rjesenje kad su kerovi izbirljivi- izgladnis ga pola dana, i onda jede sve hehe
Hvala ti na odgovoru. Nazalost, donosila sam mu i kuhane kosti, nisam zaista znala :( Ali evo, naucila sam :) Hvala ti jos jednom na odgovoru.

Katarina , oprosti, necu vise pisati, bilo je to samo jedno pitanje, znam da sam na pogresnoj temi,
KatarinaKosaca

#5430 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Ma, nije za izvinjavanje, nego imamo tema.. I ja sam htjela nešto o ishrani napisati. Pa, hajdmo ovamo

http://www.klix.ba/forum/psi-pitanja-od ... s1925.html
Begovica

#5431 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Begovica »

DoradO

#5432 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by DoradO »

Image

Image
Last edited by DoradO on 17/06/2013 14:27, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#5433 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

DoradO wrote:Image
:-D Živi kao kralj. King in the castle :D
DoradO

#5434 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by DoradO »

Ne zali se :-D
pakica_

#5435 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

gospodin je od danas poznatiji kao krezo krezavi :lol: :lol:
Image
ovaj zub mu je bio puknut i truh'o, tako da- hvala Bogu pa je isp'o prije negoli je napravio kakvu pizdariju, ne daj mi Boze, tipa upale ili sta ja znam :) ko zna kad se to desilo, ali sam ja tek danas primjetila :lol:
febo_acm

#5436 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Vidi klošara :D
Ambrozija

#5437 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Ambrozija »

pakica_ wrote:gospodin je od danas poznatiji kao krezo krezavi :lol: :lol:

ovaj zub mu je bio puknut i truh'o, tako da- hvala Bogu pa je isp'o prije negoli je napravio kakvu pizdariju, ne daj mi Boze, tipa upale ili sta ja znam :) ko zna kad se to desilo, ali sam ja tek danas primjetila :lol:
Ima bolje zube od dosta ljudi koje ja znam, cak i ovako :D
pakica_

#5438 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Ambrozija wrote:

Ima bolje zube od dosta ljudi koje ja znam, cak i ovako :D
trudimo se :D perem mu zubalo redovno, dajem mu one zvakalice raznorazne, i URIJETKO kosti, jer ako ima kakvih naslaga, kostima se najbolje skinu, ali ne smijem mu to cesto davat, posto je halapljiv :lol: jednom do dva puta mjesecno :D samo eto sto mu je ovaj zub puk'o na pola (dos'o mi je takav s dvije i po' godine hehe) i kazem opet, hvala Bogu pa je ispao, prije negoli je napravio kakvo sranje u ustima, pa da pojede i mene i sebe nervozan od bolova, a da ja ne znam sta je hehe
sad je pravi bjelavski manijak, krezo krezavi :D kako rece drug zhixin- klosar moj hehe
una_bo

#5439 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by una_bo »

Image
ahahahahahhaahah krezubica draga :)
vivace

#5440 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by vivace »

kako su mu beli zubi ! uglavnom.
-danTe-

#5441 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by -danTe- »

Admir_1984 wrote: mensecini da sam vas vidio veceras na ilidzi :D
svaku noc u parku kod hotela :mrgreen:
posto sam ja bio nekim obavezama pretrpan, da nadoknadim period bez slika :mrgreen:

Image

malo smo klempavi :mrgreen:
Image

pokusaj nekog stava sa punim stomakom :mrgreen:
Image

flasa kao glavna zanimacija
Image

i nekakava nenormalna poza u kojoj sam ga uhvatio danas :mrgreen:
Image
febo_acm

#5442 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Masla, masala :D

Jel tvoj kad šeta malo tanji dole oko kukova? :D
-danTe-

#5443 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by -danTe- »

Zhìxin wrote:Masla, masala :D

Jel tvoj kad šeta malo tanji dole oko kukova? :D
Jeste, jeste, tako i treba koliko ja znam :mrgreen:
pakica_

#5444 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

uhe lijepe! stvarno je presladak! dodje mi da dodjem na tu ilidzu da ga izgnjavim!
febo_acm

#5445 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Image
Pasiflora

#5446 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Pasiflora »

Joooj sto se malena hladi :-D . Nije ni cudo - ova vrucina je katastrofa!
febo_acm

#5447 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Šta će, devera nekako :D Sreća pa voli sunce i ne buni se previše. Bude koji sat na terasi i sunča se, pa onda ode da se hladi na pločice... I tako prođe dan :D
febo_acm

#5448 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

veze s vezom wrote:Evo jednog misa kojeg sam nasla pored puta,nisam ga mogla ostaviti na ulici pa sam ga prisvojila...al je skrrrooooz mali mali mali...awww dusa :-D
Image
Šta je sa ovim mališom? :)
jasmina_mo

#5449 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jasmina_mo »

Zhìxin wrote:Image
:thumbup:
KatarinaKosaca

#5450 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by KatarinaKosaca »

Image