A sada...

Moderator: anex

te simbe, chapije i pedigree mu ne uzimaj.. uzmi malo kvalitetniju hranu (ne mora biti eukanuba ili rojal, moze i cibau, happy dog i sl.) i izgladni ga.. da, izgladni! ako mu je vrijeme dorucka u 10, ponudi mu zdjelu hrane.. ako odbije, skloni sve.. dakle, nemoj mu ostavljat' pod nosom..awekenings wrote:Ljudi moji ovaj moj samojed nece nishta .. brikete s chime god da pomiješam jede mozda 2-3 dana a poslije toga jel osjeti miris necheg drugog jednostavno nece. Normalno jede piletinu i teletinu, to ne odbija, al' ne mogu mu nadavat kol'ko on moze pojest. Sve sam hrane probao od eukanube do pedigrea do chapija i ostalih ... i nishta ... Sinoc kupio u mercatoru nakakve Simba, samo onjusio i lagano zaobišao ..... probacu neke vase savjete ..
darling konzerve suanjaistkrank wrote:Ja od konzervi kupujem samo darling i kupujem u DM-u neke kao pastete za cuke. To mi je jedino ok od svega sto sam nasao. DM konzerve su grozne. Kupio sam 10 komada i prvu kad je pojela povratila je.. Ove pastete joj se svidjaju, a i meni djeluju ok. Fino mirisu ako nista. U kombinaciji sa rizom i meni nekad krene voda na usta
vazelin i/ili nevenova krema.. prije setnje im namazem sape, a kad dodjemo kuci, operem im sapice toplom vodom i po potrebi opet namazem vazelinom, pod uslovom da mi ne hodaju po kuci masnih noguanjaistkrank wrote:EH! Evo jedno pametno pitanje.Obzirom da je zima i to, kako tretirate sapice ljubimcima vis a vis ove soli koju bacaju preko zime? Ja sam sinoc izasao sa njom i vidim kad trci zabacuje sape, i rece mi ovaj covjek da su tek bacili onu sol pa da je mozda do toga...

ima li krvi u mokraci/stolici? dobro je pregledaj, vidi ima li krpelja.. kakve su sline? prozirne ili? ako nadjes krpelja, hitno dinamitno zovi veta da joj da imizol.. sretno!!!jasmina_mo wrote:Zlatni retriver,9 mj.,od jutros bezvoljna,bez apetita,usporena,curi nos...prehlada ili????
je li sterilisana? je li imala prvo tjeranje? mogu se tako peglat' kad cekaju tjeranjejasmina_mo wrote:Pakice.....voda je iz nosa,stolica ok,mokraca normalna...uparvo sam joj dala jesti i piti aali iz ruke...nece ni iz zdjelice ni sa patosa...ni vodu ni hranu...prvo sto je bilo da sam je pregledala,nema krpelja....