Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
toniran

#951 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by toniran »

ako neko ima da bi poklonio njemackog ovcara tu sam ! :D
Cholina_Lokica

#952 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

toniran wrote:ako neko ima da bi poklonio njemackog ovcara tu sam ! :D
Imaju 2 njemackaovcara na ferhadiji, samo pokupis :D
aveos

#953 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by aveos »

Netko pekinezera malog da poklanja,,,mostar???
zvrk

#954 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

aveos wrote:Netko pekinezera malog da poklanja,,,mostar???
dolazi u obzir mjesanac / mjesanka?
aveos

#955 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by aveos »

zvrk wrote:
aveos wrote:Netko pekinezera malog da poklanja,,,mostar???
dolazi u obzir mjesanac / mjesanka?
Pa ako lici na pekinezera malo,da??
toniran

#956 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by toniran »

Cholina_Lokica wrote:
jel ti poklanjas to? ili neke lutalice po ferhadiji da pokupim ?:)
Cholina_Lokica

#957 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

toniran wrote:
Cholina_Lokica wrote:
jel ti poklanjas to? ili neke lutalice po ferhadiji da pokupim ?:)
Pa sred Ferhadije neko ostavio 2 cistokrvna njemacka ovcara, i fino pokupis, a j ti mogu takvog psa samo poklonit za nekih 7-8 stoja :D
nixx1

#958 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by nixx1 »

POKLONJEN
Last edited by nixx1 on 09/09/2012 10:13, edited 1 time in total.
sweet cherries

#959 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by sweet cherries »

ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ce uzeti psa, provesti s njim neko vrijeme i onda ga samo tek tako pokloniti ili izbaciti na ulicu zato sto su nesigurni u cistkrvnost :x

bem ti drzavu i zakon gdje svako moze imati psa bez ikakvog osjecaja odgovornosti i raditi s njim sta hoce zato sto ne postoje nikakve sankcije i kazne... zalosno je u sta smo se kao ljudi pretvorili :sad:

nadam se da ce maleni naci svoje ljude , koji ce ga voliti i paziti bez obzira na to sto eto nije cistokrvan....

izvinjavam se zbog ovakvog posta, mozda sam na pogresnoj temi ali zaista nisam mogla da se suzdrzim
Cholina_Lokica

#960 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Jebem ti lijecenje kompleksa preko cukecih ledja
Phia

#961 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Phia »

Poklanjam kucice, mjesanci su i trenutno su na ulici uz majku. Imaju oko 3 mj. Telefon 061 928 214

Image
Image
nixx1

#962 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by nixx1 »

sweet cherries wrote:ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ce uzeti psa, provesti s njim neko vrijeme i onda ga samo tek tako pokloniti ili izbaciti na ulicu zato sto su nesigurni u cistkrvnost :x

bem ti drzavu i zakon gdje svako moze imati psa bez ikakvog osjecaja odgovornosti i raditi s njim sta hoce zato sto ne postoje nikakve sankcije i kazne... zalosno je u sta smo se kao ljudi pretvorili :sad:

nadam se da ce maleni naci svoje ljude , koji ce ga voliti i paziti bez obzira na to sto eto nije cistokrvan....

izvinjavam se zbog ovakvog posta, mozda sam na pogresnoj temi ali zaista nisam mogla da se suzdrzim
Nije samo razlog čistokrvnost, nemam ga gdje držati...
pakica_

#963 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

nixx1 wrote:
Nije samo razlog čistokrvnost, nemam ga gdje držati...
a da je amstaff, nas'o bi mu mjesto u krevetu, jel.. fuj! jos se mi ovdje zadeverali da skontamo je li ili nije cistokrvni, al' smo kontali da ti to nece biti bitno.. proklinjem dan kad je malca sudbina stavila tebi u ruke.. :x :x :x
zvrk

#964 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

a bar ga pokusava pokloniti nije ga izbacio na ulicu

polako ljudi
miki.ba

#965 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by miki.ba »

pakica_ wrote: a da je amstaff, nas'o bi mu mjesto u krevetu, jel.. fuj! jos se mi ovdje zadeverali da skontamo je li ili nije cistokrvni, al' smo kontali da ti to nece biti bitno.. proklinjem dan kad je malca sudbina stavila tebi u ruke.. :x :x :x
Kad si tolki ljubitelj dođi na Carsiju pokupi bar jednog od ova 4 kucica sto sam naveo u prijašnjem postu.
Sve neki ljubitelji preko tastature...ccc, fino sam opiso situaciju u kojoj se psi nalaze niko se ne obazire na post, nevjerovatni ste.
Znaci strana 38 predzadnji post, bujrum pomozite. :x
pakica_

#966 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

zvrk wrote:a bar ga pokusava pokloniti nije ga izbacio na ulicu

polako ljudi
ima i ta mjesta, al' sam malo planula kad sam vidjela ono "zbog nesigurnosti u cistokrvnost" pa jbg.. uostalom, znas me :D
miki tacka ba, udomila sam vec dvoje, zakon ne da vise, tako da to svoje "ljubitelj preko tastature" mozes pricati nekom drugom :) i plus ih imam preko nekoliko o kojima brinem u mahali koji nisu moji, ali ih volim kao da su moji i hranim i lijecim o svom trosku i uz pomoc pojedinaca koji se nigdje ne reklamiraju kao ku*cev av mau, koji kad nazoves, klapnu ti slusalicu.. jbg, ne mogu bas stici na sve strane grada, ma koliko to zeljela, finansije ne dozvoljavaju.. na veliku zalost, pare imaju oni koje boli lakat za kerovima, a oni koji se brinu o njima moraju moljakati za pomoc na sve strane.. nadam se da ce se ti tvoji mahalasi usreciti, pa kako god, ali to je jedino sto im mogu obezbijediti..
Garden of illusion

#967 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Garden of illusion »

miki.ba wrote:
pakica_ wrote: a da je amstaff, nas'o bi mu mjesto u krevetu, jel.. fuj! jos se mi ovdje zadeverali da skontamo je li ili nije cistokrvni, al' smo kontali da ti to nece biti bitno.. proklinjem dan kad je malca sudbina stavila tebi u ruke.. :x :x :x
Kad si tolki ljubitelj dođi na Carsiju pokupi bar jednog od ova 4 kucica sto sam naveo u prijašnjem postu.
Sve neki ljubitelji preko tastature...ccc, fino sam opiso situaciju u kojoj se psi nalaze niko se ne obazire na post, nevjerovatni ste.
Znaci strana 38 predzadnji post, bujrum pomozite. :x
Čuj ljubitelji preko tastature :? ...obraćaš se Pakici koja već ima dva psa ako se dobro sjećam, a i velika većina raje koja se javlja na ovoj temi već ima jednog, dva, tri psa i teško da ti mogu pomoći bez obzira na želju. Ne osuđuj ljude tako lako, imaš krajnje dobru namjeru da udomiš kučiće, nadam se da ćeš u tome i uspijeti, ali bolje da uzmeš malo vremena i postaviš slike kučića na još nekoliko stranica nego što gubiš živce ljuteći se na činjenicu što niko nije obratio pažnju na tvoj post. Ko bude bio zainteresovan javiće se sam. Sretno u svakom slučaju :)
pakica_

#968 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

hvala za podrsku :D jeste, dva komada pasa :D a ovo ljubitelj preko tastature necu komentarisati.. nisam zato dosla :D
dosla sam da vas pitam da li ste zainteresovani, ili znate nekoga da je zainteresovan da udomi ovo malo, slatko pasce
Image
tata mu je labrador, mama avlijaner, ima 3,5 mjeseca i budalast je samo tako.. redovno ciscen od unutarnjih i vanjskih parazita, samo ceka povodac i da ide "kuci"
Friesian

#969 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

ziherica wrote:I takvih copora sa tek okocenim malim cukama je pun grad, i zeludac mi se okrece kada pomislim da ce im se broj utrostruciti na nekih par mjeseci. Ja sama nikad nisam dobila odgovor od av-mau kada sam ih pokusala kontaktirati, sos mislim vise i ne postoji.Sta se na primjer desava sa novcem od akcije lush-a? Ok, ja bih sada trebala u taxi ubaciti 5 kucica i 5 odraslih cuka i odvesti ih u ambulantu na Stupu u tih predvidjenih 5 dana u godini da bi ih sterilisali i to su te mjere koje nadlezni spominju? Ne ide tako. Dok sam bila u situaciji davala sam trecinu plate na vrece s krekerima i nije mi zao, ali dokle da vise slusamo i sutimo na ove njihove izjave kako je jedino rjesenje sterilizacija a u samom centru grada u starom javnom kupatilu iznad Careve dzamije imate desetine pasa koje tu zive tacnije krepavaju od gladi i pri tome svjeze okocene kucice svakih par mjeseci? Zar ne bi normalna situacija bila otvoriti broj telefona na koji se mogu prijaviti ovakvi slucajevi, da ove cuke, neko placen za to, pokupi, sterilise i vakcinise, i vrati nazad, a naci ce se uvijek neko da im da bar komadic hljeba. Moze li mi neko objasniti tu misteriju kako funkcionisu ta udruzenja za zastitu zivotinja (ako ih ima u Sarajevu) i uopste da li obicni smrtnici mogu imati uvid u trosenje sredstava koja su namjenjena za sterilizaciju ulicnih pasa jer mise cini da nesto uveliko ne stima.
funkcionisu kao i paraziti sto prezivljavaju..
evo, oko moje zgrade vec 5 dana se okuplja veliki copor.. dvije zenke u tjeranju i 7 muzjaka oko njih koji se redovno svadjaju kako po danu tako i po noci.. drago mi je sto su tu jer komsiluk u kojem zivim ne zasluzuje mir :) tako da ih je ovo malo i uzdrmalo a ja ih jos hranim da bi se sto duze zadrzali.. uglavnom, zao mi je pasa jer ce ih kreteni potrovati; zao mi je zenki jer se jedna lovacka kuja uparila sa psom velicine povisokog dobermana.. onako elegantan, visok (ali i ne lici na dobermana, da ne pomislite odmah).. kako ce se ona okotiti?! zar upravo to ne bi trebao biti posao za SOS?! kako ce smanjiti broj lutalica kad je njih sve vise i vise?! kao sto bi jedan pametnjakovic sa ovog foruma rekao da je to jedino rjesenje jer psi lutalice zive samo 3 godine.. (gluplju izjavu u zivotu cuo nisam)
htio sam ih uslikati maloprije ali dok sam dosao do balkona oni su vec otisli s druge strane zgrade, pa da ne pomislite da je suplja sto pricam.. a svakako i jeste jer niko nista, osim komsiluka, nece poduzeti.. pa ce onda ljudi biti krivi..
zvrk

#970 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

Friesian wrote:
ziherica wrote:I takvih copora sa tek okocenim malim cukama je pun grad, i zeludac mi se okrece kada pomislim da ce im se broj utrostruciti na nekih par mjeseci. Ja sama nikad nisam dobila odgovor od av-mau kada sam ih pokusala kontaktirati, sos mislim vise i ne postoji.Sta se na primjer desava sa novcem od akcije lush-a? Ok, ja bih sada trebala u taxi ubaciti 5 kucica i 5 odraslih cuka i odvesti ih u ambulantu na Stupu u tih predvidjenih 5 dana u godini da bi ih sterilisali i to su te mjere koje nadlezni spominju? Ne ide tako. Dok sam bila u situaciji davala sam trecinu plate na vrece s krekerima i nije mi zao, ali dokle da vise slusamo i sutimo na ove njihove izjave kako je jedino rjesenje sterilizacija a u samom centru grada u starom javnom kupatilu iznad Careve dzamije imate desetine pasa koje tu zive tacnije krepavaju od gladi i pri tome svjeze okocene kucice svakih par mjeseci? Zar ne bi normalna situacija bila otvoriti broj telefona na koji se mogu prijaviti ovakvi slucajevi, da ove cuke, neko placen za to, pokupi, sterilise i vakcinise, i vrati nazad, a naci ce se uvijek neko da im da bar komadic hljeba. Moze li mi neko objasniti tu misteriju kako funkcionisu ta udruzenja za zastitu zivotinja (ako ih ima u Sarajevu) i uopste da li obicni smrtnici mogu imati uvid u trosenje sredstava koja su namjenjena za sterilizaciju ulicnih pasa jer mise cini da nesto uveliko ne stima.
funkcionisu kao i paraziti sto prezivljavaju..
evo, oko moje zgrade vec 5 dana se okuplja veliki copor.. dvije zenke u tjeranju i 7 muzjaka oko njih koji se redovno svadjaju kako po danu tako i po noci.. drago mi je sto su tu jer komsiluk u kojem zivim ne zasluzuje mir :) tako da ih je ovo malo i uzdrmalo a ja ih jos hranim da bi se sto duze zadrzali.. uglavnom, zao mi je pasa jer ce ih kreteni potrovati; zao mi je zenki jer se jedna lovacka kuja uparila sa psom velicine povisokog dobermana.. onako elegantan, visok (ali i ne lici na dobermana, da ne pomislite odmah).. kako ce se ona okotiti?! zar upravo to ne bi trebao biti posao za SOS?! kako ce smanjiti broj lutalica kad je njih sve vise i vise?! kao sto bi jedan pametnjakovic sa ovog foruma rekao da je to jedino rjesenje jer psi lutalice zive samo 3 godine.. (gluplju izjavu u zivotu cuo nisam)
htio sam ih uslikati maloprije ali dok sam dosao do balkona oni su vec otisli s druge strane zgrade, pa da ne pomislite da je suplja sto pricam.. a svakako i jeste jer niko nista, osim komsiluka, nece poduzeti.. pa ce onda ljudi biti krivi..

a da uhvatis kuje pa na sterilizaciju?
Friesian

#971 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

a koja je onda svrha postojanja tolikih udruzenja?
imam svoje dvije kuje tako da znam kakva je pravilna potpuna njega nakon zahvata (to znam i sa drugih tacaka) a ja uslova nemam za to.. a sterilisati i odmah pustiti mi se nekako ne uklapa u koncept Zakona o dobrobiti zivotinja!
na kraju krajeva, udruzenja su zaduzena za to.. ne pada mi na pamet da ja radim njihov posao a oni pare da zgrcu za svoj nerad! i naravno, poslije toga da se kite tudjim perijem kako su oni uticali na smanjenje broja pasa..
zvrk

#972 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

Friesian wrote:a koja je onda svrha postojanja tolikih udruzenja?
imam svoje dvije kuje tako da znam kakva je pravilna potpuna njega nakon zahvata (to znam i sa drugih tacaka) a ja uslova nemam za to.. a sterilisati i odmah pustiti mi se nekako ne uklapa u koncept Zakona o dobrobiti zivotinja!
na kraju krajeva, udruzenja su zaduzena za to.. ne pada mi na pamet da ja radim njihov posao a oni pare da zgrcu za svoj nerad! i naravno, poslije toga da se kite tudjim perijem kako su oni uticali na smanjenje broja pasa..
udruzenje je jedno aktivno i to u prači

i jedno se jos javlja nesto u zadnje vrijeme

jbg kontam da ti je zao zivotinja, ovi pare zgrcu kako god, a vrlo je izvjesno da nece nista postici...

ako si za pomoci cu i ja koliko mogu - zao mi ih da okote na minusima, a o kucicima da ne pricam

ako si za - javi se na pp
Friesian

#973 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

ne rade ni oni kako treba... zvao sam i niko nece doci!
da, zao mi ih je ali tesko ce to biti.. kako zbog vremena tako i zbog agresivnosti... jedna kuja je zeznuta sama od sebe a druga strasljiva i ne prilazi... a samim tim ni ostali ne prilaze.. hranu ostavljam iza zgrade u zavucenom prostoru i ako se okote lakse ce im biti kad bi se tu sakrile..
zvrk

#974 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

ma gluho bilo da kazem da ovi iz orače rade kako treba

ako hoces - ponuda za pomoc stoji, moze se skupiti lova (svi pomalo) i platiti psu 5-7 dana u pansionu da se oporavi...
Friesian

#975 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

hvala... uspije li se ista organizovati javljam.. nadam se da ce se zbog hrane uskoro i opustiti kad sam ja tu..
Post Reply