061 600 210
Moderator: anex

neka zena ih je premjestila ispod neke terase, kuja dolazi do nas ponekad, nahranimo je. al pravo je agresivna, ne moze im se prici nikako. uglavnom dobro su. ostavljaju joj ljudi hranu. nadam se da ce pregurati zimu.Pasiflora wrote:@kis.napraforgo, sta bi sa onim leglom gore? Jesi li ih uspio/la spasiti?
Super. Bice oni ok. Vazno da mama jede i da imaju strehukis.napraforgo wrote:neka zena ih je premjestila ispod neke terase, kuja dolazi do nas ponekad, nahranimo je. al pravo je agresivna, ne moze im se prici nikako. uglavnom dobro su. ostavljaju joj ljudi hranu. nadam se da ce pregurati zimu.Pasiflora wrote:@kis.napraforgo, sta bi sa onim leglom gore? Jesi li ih uspio/la spasiti?
Ima i njih po ulicama ili dobrih mjesanaca šarplaninac i nesto.superman132 wrote:Pozdrav svima dali ko poklanja stene sarplaninca ili kavkavskog ovcara? (svaka pomoc dobrodosla)
ma to je tvoja bila, samo je nisi prepozn'ozengi wrote:Ima i njih po ulicama ili dobrih mjesanaca šarplaninac i nesto.superman132 wrote:Pozdrav svima dali ko poklanja stene sarplaninca ili kavkavskog ovcara? (svaka pomoc dobrodosla)
Nosi sa sobom neki povodac ako slucajno naletis na nekog. Prije par dana sam vidio šarplaninku kod druge gimnazije staru jedno 6-8 mjeseci, da stanes pa da gledas.
evo nekoliko postova iznad, poklanjam ja ovu malenu. poslala sam vam i pp.superman132 wrote:Pozdrav svima dali ko poklanja stene sarplaninca ili kavkavskog ovcara? (svaka pomoc dobrodosla)

Malo prije me Elma Vrabac zove da pomjerimao psa na trotoara jer ga je auto udarilo. Naravno spremim se i odem tamo sa njom. Mlada ženka šarplaninca ne starija od 10 mjeseci leži u kanalu pored trotoara. Sitnija je građom pa i predpostavljam da je mlađa, i ima manje očnjake. Nepokretna je i 3-4 zuba su joj izbijena. Krvari iz usta, noge u opšte ne pomjera. Nisu joj slomljene u donjem dijelu, samo su u neprirodnom položaju u kukovima. Elma je zvala i privatnim porukama molila za pomoć, ali niko joj nije htio pomoći. Djevojka ima i svoje pse pa nema mjesta, a platila je TINI vakcinaciju. Ja naravno nisma imao srca da to biće ostavimo pa je Elma otišla po auto i uz malo sreće i napora da je ne povrijedimo, doveli smo je kod mene. Ja imam nešto hrane, i tu hranu sma bio obećao jednoj divnoj osobi za slijepog psa, znam da sam grozan ali ponudu ću orati povuć jer ovaj pas je veći i treba dosta hrane. Problem je liječenje, ja stvarno, ali stvarno nemam novca za veterinara. Ne radim i totalni sma švorc. Ovog psa sam uzeo jer imama hrane za neko vrijeme, ali ni to neće biti dugo. Molim vas da pomognemo ovom nesretnom biću da preživi. Jela je i ima dobar apetit, stavili smo je na deke i sijeno. Samo neka neko dođe sa veterinarom da joj bar bolove ublaži. Prljava je i blatnjava, užasno se trese, jer je ležala pored same ceste ko zna od kad. Elma kaže da ju je jutros vidjela, tak da bi trebalo da je nastradala u toku noći. Dugo za nju jer tu gdje leži otiče voda