Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pascal

#776 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pascal »

Poklanja se
Image
061 600 210
Pasiflora

#777 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

@pascal, imas pm
pakica_

#778 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7721_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6983_n.jpg

trazi se dom za ovo malo slatko zuto cupavo :D miks je pekinezera i MISLIM njem. spica (pomeranca, kako li)
uglavnom znam da se zna desiti da raja trazi malog psica za stan, a ovaj je upravo takav :D naucen na zivot u stanu, ne piski, ne kaki po tepihu, socijalizovan (trenutno su mu raja ovaj crni ljepotan i jedan zamorac hihi), sve u svemu, pas za pozeljeti :D star je 13-14 mjeseci i redovno vodjena vet. briga o njemu, ma san snova :D eto, sirite avaz dalje :D hvala :D

edit: udomljen! brzinski hehe :D vidi se da ima jos dobrih ljudi, kol'ko tol'ko :D
Last edited by pakica_ on 03/02/2012 20:01, edited 1 time in total.
pakica_

#779 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5937_n.jpg

ako neko hoce mene, ja bih vas rado voljela.. prvo je ova mahnita pakica mislila da sam musko, ali nisam, ja sam curica.. imam plafon 4-5 mjeseci i volim puuuuno da se igram.. s djecom, s macama, s cukama, s velikim, sa svima.. znate kako sam dobri pas.. zovem se mala i hocu da imam svog covjeka da ga mogu voljeti, da budem necija za stalno, a ne privremeno kod pakice iako ce me ona cuvati makar dok snijeg ne prodje, pa vas molim da kazete nekome da postojim ako zeli cukicu kao sto sam ja.. ni ne jedem puno, a jedem SVE sta god mi date i uvijek kakim na isto mjesto, doduse koje sama zapikam haha.. i vec sa par mjeseci upozoravam kad udje neko nepoznat na kapiju i lajem, dakle bit cu i dobar cuvar! hvalaaa!
zengi

#780 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Danas podjem na posao pjeske i na kobiljoj glavi me zaskoci ovaj mali blento. Izgleda da ga je neko tek izbacio na ovaj snijeg jer jos nije istraumiran i naucen da se kloni ljudi. Posto me je pratio i nisam ga se mogao kutarisati ja ga svezem na USB kabal (da ga ne zgazi grtalica) i povedem sa sobom na posao. Evo ga nahranjen sjedi pored radioatora ali sta da radim sa njim to mi nikako nije jasno. Imam vec tri psa i kad bih i htio da ga usvojim nema sanse da bi ga oni moji monstrumi primili a on zbog svoje velicine nema sanse da se nosi sa njima. Ako ikome treba mali (oko 5kg) pas, neka mi se javi. Druzeljubiv je sa psima i ljudima, umiljat, pametan i izgleda naucen na stan.
Dhttp://youtu.be/BKgiqxZ_tkg
pakica_

#781 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3096_n.jpg
i njoj bi trebao neko, makar privremeno........ :( :(

edit: udomljena!! prelijepo!
Last edited by pakica_ on 04/02/2012 16:28, edited 1 time in total.
zengi

#782 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Eh evo, neki savjesni komsija je ispustio onog malog psa na ulicu. Ja ga nisam smio uvesti u kancelarije, ostavio ga u toplom hodniku, dao mu da jede i pije i obilazio ga svakih pola sata.... ali, neko ga je ispusio i nigdje ga nema.
E samo bih volio da se hoce jos zaliti pa da saznam ko je.
kokuz_sa

#783 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kokuz_sa »

kod osnovne skole na malti imaju ovi malci njih 7 komada i kuja
sinoc u 1h su bili svi na okupu..nahranjeni i eto donijet im dzemper i malo napravljeno skloniste

jutros su nedostajala 3..nadjena su 2 ispod autica na parkingu iza gorenja..
pa ako neko vidi jos 1 cukicu da javi samo gdje ga je vidio

Image

Image
zengi

#784 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Aferim Kokuz_sa, takvog te volim. :)
Cober

#785 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cober »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kis.napraforgo

#786 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kis.napraforgo »

Poklanjam! Nisam strucnjak al kazu da je sarplaninac, pa sad koliko je cist...uglavnom zenka je i divna je, poslusna, zna gdje se obavlja nuzda:) mislim da ima jedno 2-3 mjeseca.
Image
Image
Pasiflora

#787 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

@kis.napraforgo, sta bi sa onim leglom gore? Jesi li ih uspio/la spasiti?
kis.napraforgo

#788 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kis.napraforgo »

Pasiflora wrote:@kis.napraforgo, sta bi sa onim leglom gore? Jesi li ih uspio/la spasiti?
neka zena ih je premjestila ispod neke terase, kuja dolazi do nas ponekad, nahranimo je. al pravo je agresivna, ne moze im se prici nikako. uglavnom dobro su. ostavljaju joj ljudi hranu. nadam se da ce pregurati zimu.
Pasiflora

#789 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

kis.napraforgo wrote:
Pasiflora wrote:@kis.napraforgo, sta bi sa onim leglom gore? Jesi li ih uspio/la spasiti?
neka zena ih je premjestila ispod neke terase, kuja dolazi do nas ponekad, nahranimo je. al pravo je agresivna, ne moze im se prici nikako. uglavnom dobro su. ostavljaju joj ljudi hranu. nadam se da ce pregurati zimu.
Super. Bice oni ok. Vazno da mama jede i da imaju strehu :)
Pozz :thumbup:
jaca-maca

#790 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Zlatni retriver, ženka stara 2 godine, super odgojena, umiljata, predivan pas za udomljavanje.

Kontakt: 061 - 919 - 226

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 594&type=1
venera123

#791 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by venera123 »

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 105&type=1
Sve ove mrvice se poklanjaju i zaista im je dom potreban.
Istinskim ljubiteljima zivotinja...
superman132

#792 Udomljavanje

Post by superman132 »

Pozdrav svima dali ko poklanja stene sarplaninca ili kavkavskog ovcara? (svaka pomoc dobrodosla)
zengi

#793 Re: Udomljavanje

Post by zengi »

superman132 wrote:Pozdrav svima dali ko poklanja stene sarplaninca ili kavkavskog ovcara? (svaka pomoc dobrodosla)
Ima i njih po ulicama ili dobrih mjesanaca šarplaninac i nesto.

Nosi sa sobom neki povodac ako slucajno naletis na nekog. Prije par dana sam vidio šarplaninku kod druge gimnazije staru jedno 6-8 mjeseci, da stanes pa da gledas.
pakica_

#794 Re: Udomljavanje

Post by pakica_ »

zengi wrote:
superman132 wrote:Pozdrav svima dali ko poklanja stene sarplaninca ili kavkavskog ovcara? (svaka pomoc dobrodosla)
Ima i njih po ulicama ili dobrih mjesanaca šarplaninac i nesto.

Nosi sa sobom neki povodac ako slucajno naletis na nekog. Prije par dana sam vidio šarplaninku kod druge gimnazije staru jedno 6-8 mjeseci, da stanes pa da gledas.
ma to je tvoja bila, samo je nisi prepozn'o :lol: :lol: :lol:
ima jedna dole, naidje ponekad, pa superman, prodji malo tuda ne bi li je vidio :D i odma' na kais i kuci :D ne cekaj da ti ko sta pokloni.. uostalom, mozda se predomislis u vezi sarplaninca i kavkasca kad vidis kakvih sve ima po ulicama.. ljepotani samo takvi
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#795 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by KatarinaKosaca »

Neka mi netko posta žiro račun au mau, molim vas....
kis.napraforgo

#796 Re: Udomljavanje

Post by kis.napraforgo »

evo nekoliko postova iznad, poklanjam ja ovu malenu. poslala sam vam i pp.
minjonja

#797 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

molim vas, pomozite!!

Image
Image

ova mlada zenka je ovdje Bog zna koliko lezala pored trotoara, Bog zna koliko je ljudi proslo pored nje dok je nisu sklonili. uzeo ju je jedan momak koji je zaista u teskoj situaciji. ne radi, mama mu je bolesna, nema ni novca ni hrane da lijeci jos ovu jadnicu. ja vas molim da mu pomognemo jer tacno znam kako mu je, kroz isti sam pakao prosla.

opet vas molim, hajmo mu pomoci. broj mu je 061/904-344 Edin.

a evo vam kopirano sa FB sta je on napisao:
Malo prije me Elma Vrabac zove da pomjerimao psa na trotoara jer ga je auto udarilo. Naravno spremim se i odem tamo sa njom. Mlada ženka šarplaninca ne starija od 10 mjeseci leži u kanalu pored trotoara. Sitnija je građom pa i predpostavljam da je mlađa, i ima manje očnjake. Nepokretna je i 3-4 zuba su joj izbijena. Krvari iz usta, noge u opšte ne pomjera. Nisu joj slomljene u donjem dijelu, samo su u neprirodnom položaju u kukovima. Elma je zvala i privatnim porukama molila za pomoć, ali niko joj nije htio pomoći. Djevojka ima i svoje pse pa nema mjesta, a platila je TINI vakcinaciju. Ja naravno nisma imao srca da to biće ostavimo pa je Elma otišla po auto i uz malo sreće i napora da je ne povrijedimo, doveli smo je kod mene. Ja imam nešto hrane, i tu hranu sma bio obećao jednoj divnoj osobi za slijepog psa, znam da sam grozan ali ponudu ću orati povuć jer ovaj pas je veći i treba dosta hrane. Problem je liječenje, ja stvarno, ali stvarno nemam novca za veterinara. Ne radim i totalni sma švorc. Ovog psa sam uzeo jer imama hrane za neko vrijeme, ali ni to neće biti dugo. Molim vas da pomognemo ovom nesretnom biću da preživi. Jela je i ima dobar apetit, stavili smo je na deke i sijeno. Samo neka neko dođe sa veterinarom da joj bar bolove ublaži. Prljava je i blatnjava, užasno se trese, jer je ležala pored same ceste ko zna od kad. Elma kaže da ju je jutros vidjela, tak da bi trebalo da je nastradala u toku noći. Dugo za nju jer tu gdje leži otiče voda
alica.k

#798 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

.
venera123

#799 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by venera123 »

Image

Bela zenka stara oko 1,5 godinu treba dom.
Vakcinisana i sterilisana divne naravi. Obozava djecu ;)
Zivjela je na ulici dok ju divni ljudi nisu uzeli privremeno kod sebe. Sada intenzivno trazi svoj stalni dom ;)

Image

Image
venera123

#800 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by venera123 »

Doni je muzijak star oko 1,5 godina.
Imao je svoje vlasnike odkako je dosao na ovaj svijet, koji nakon godinu i pol pored njega nabavili jos jednog psa. Kako im je bilo previse brinuti se za oba, jednog su se "rijesili" tako sto su ga jednostavno pustili na ulicu.
Doni je lutao gradom, ulazio u gradski saobracaj, prodavnice, butike i sl. zeleci pronaci svoj dom u koji je isao nakon sto bi se prosetao :(
Doni je trenutno u pansionu za pse i intenzivno trazi svoj novi dom.
Image

U Mangu
Image

U tramvaju
Image
Post Reply