Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#626 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

fuj_to wrote:
alica.k wrote: Image
odavno nisam vidio ljepseg psa.. ako ste ustanovili cega je mjesanac molio bi da napisete ovdje. meni nekako lici na koker spaniela :?
inace razmisljao sam da kupim huskya, ali to bi vjerovatno bilo mucenje zivotinje buduci da zivim u stanu tako su mi prioritet spanieli i eventualno maltezeri. do duse, moram ukucane nagovoriti jer imaju strah od zivotinja :D
pas je davno udomljen, sretno :D
a izgleda da je bio mjesanac pekinezera i nekog jos psa...
medjutim, u vogosci ima sigurno barem jos 10tak pasa sve nizeg rasta....ne znam ko ih ostavlja tu :S. ima i onih velikih, a upravo nam se neka kujica ostenila, ne znamo vise sta da radimo. vecinom ih svi hrane, ali naravno nadje se koja grupica nadobudnih djecaka da ih gadja kamenjem i udara, kao i starijih ljudi koji ih truju :S.

btw, kiki, ovaj pas sa slike, je sigurno iz kuce izbacen. hoda lijepo uz povodac, kad stanes ti stane i on, nuzdu vrsi iskljucivo vani...ma predivan je pas. sad je u velikoj kladusi sa divnom porodicom koju izludjuje jer im pojede namjestaj kad ga ostave samog :D sreca pa im je prirastao srcu :)
Pasiflora

#627 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Nakon izlozbe pasa u nedjelju, na Dobrinji su (prema nekim info) OSTAVLJENA 2 odrasla njemacka ovcara!
Jedan me je sinoc (kad sam bila u setnji sa mojim psom) pratio do haustora i bio sasvim spreman da sa nama udje u stan! Nekoliko stotina metara je hodao sa moje lijeve strane, 1 korak iza mene i njuskicom mi gotovo dodirujuci nogu. Iskrena da budem - na pocetku sam bila bas uplasena. Kasnije sam skontala da jadan pas samo trazi svoga covjeka!
Radi se o lijepom odraslom primjerku njemackog ovcara i mislim da je jos mlad (recino oko 3 godine) Mozda i grijesim.
Molim ako ima zainteresiranih, da prosetaju po Dobrinji i potraze ovog zaista lijepog psa (i tog drugog za kojeg sam cula) - mislim da nece pogrijesiti ako ga uzme!
Pitronix

#628 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pitronix »

Poklanjam kuce staro 4-6 mjeseci, mislimo da je mjesanac Istarskog gonica. Poprilicno miran muzijak, pomalo plasljiv posto su ga maltretirali, velika maza i izgleda da je naucen na zivot u stanu.
Ja bih ga ostavio sebi ali imam vec vise pasa pa se nadam da ce se naci neko da ga uzme. Iskljucivo dolazi u obzir neko ko ce ga drzati u stanu ili kuci ali nikako vezanog sipred kuce!
Pas je vakcinisan i cipovan a koliko znam ima i EU certifikat jer je trebao da ide sa gospodjom koja ga je nasla u inostranstvo ali je bio problemo oko avio transporta :(
Pas se trenutno nalazi kod mene u gradu (blizu pravnog fakulteta).

Kontakt: Jelena 066 174 286

Image
jaca-maca

#629 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Ako nekog zanima kod mene je njemacki ovcar koji se pojavio poslije izlozbe. Zenka i je i sve slusa, zna sve naredbe i hoda pored noge na povodcu, mislim da ima oko godinu dana. Ako znate nekog ko bih je udomio, javite mi se!
luna09

#630 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

HELP :( HELP pogotovo se obraćam vama iz Vogošće, ako nije bezobrazno posebno zengiju.Upravo sam došla s posla i pred svojom zgradom našla sklupčanu onu crnu kuju sa crvenom ogrlicom .Ne znam da li ju je šta udarilo ili je neko namjerno povrijedio,ne jauče ,ne cvili samo tuuuužno gleda.Ja nemam auta a ni prostora da je sklonim jedino ću je nahraniti a ako neko može da je ili odvede kod vet-a mooolim vas.Iako ih stalno ružim što mi ganjaju mace ne mogu je gledati ovako jadnu povrijeđenu.
luna09

#631 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

Dobra vijest :) :) :) jutros sam vidjela crnu ljepoticu,manje šepa čak me ispratila dio puta
zengi

#632 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Joj @Luna srce mi je stalo kad sam procitao ovaj tvoj prvi post, ali na srecu da sam procitao i drugi.

Jeli joj ista slomljno?
Nadam se da nije jer da jeste drzala bi nogu podignutu. U svakom slucaju naletit cu u ponedjeljak (nema sanse prije) da je malo obidjem. Ako nije problem, gdje je tvoja zgrada? Mozes mi odgovoriti na pp.

Znas, kad oni ganjaju auta ona ti glumi clana copora koji ide ispred i zaustavlja "plijen" a posto su njihov plijen mahom kamioni, traktori i bucna auta, cudi me da je do sada niko nije zgazio. Bilo je samo pitanje vremena i nadam se da je sad makar naucila lekciju i da to vise nece raditi.
zengi

#633 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

jaca-maca wrote:Ako nekog zanima kod mene je njemacki ovcar koji se pojavio poslije izlozbe. Zenka i je i sve slusa, zna sve naredbe i hoda pored noge na povodcu, mislim da ima oko godinu dana. Ako znate nekog ko bih je udomio, javite mi se!
Gdje tacno bude ta vučica Jaco, mozda bih imao nekog ili za nju ili za vučijaka ali bih prvo da ih vidim.
jaca-maca

#634 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

zengi wrote:
jaca-maca wrote:Ako nekog zanima kod mene je njemacki ovcar koji se pojavio poslije izlozbe. Zenka i je i sve slusa, zna sve naredbe i hoda pored noge na povodcu, mislim da ima oko godinu dana. Ako znate nekog ko bih je udomio, javite mi se!
Gdje tacno bude ta vučica Jaco, mozda bih imao nekog ili za nju ili za vučijaka ali bih prvo da ih vidim.
Kod mene je sad dok se ne udeblja posto je mrsava. Sterilizirana je, a juce sam je vakcinisala.
zengi

#635 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Aha, znaci kod tebe kuci! I sta kazes, sterilizirana i stara godinu dana. A sta je sa muzijakom, gdje je on?
Hajde postavi koju sliku te vučice.
jaca-maca

#636 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Image

UDOMLJENA!!! :)
Last edited by jaca-maca on 31/10/2011 22:10, edited 1 time in total.
zengi

#637 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Vucica izgleda dobro. Sta rece jaco, da je pametna i da izvrsava naredjanja i da je jos sterilisana.
Pa ko li je izbaci crko da Bog da?
Koliko moze kod tebe ostati Jaco?
jaca-maca

#638 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

zengi wrote:Vucica izgleda dobro. Sta rece jaco, da je pametna i da izvrsava naredjanja i da je jos sterilisana.
Tako je zengi :D

Moze ostati koliko god hoce :)
zengi

#639 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

jaca-maca wrote:
zengi wrote:Vucica izgleda dobro. Sta rece jaco, da je pametna i da izvrsava naredjanja i da je jos sterilisana.
Tako je zengi :D

Moze ostati koliko god hoce :)
TO JACO LEGENDOOOOOO!!!
The_Runaway

#640 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by The_Runaway »

Jel ima neko iz Kaknja i okolice(Zenica,Sarajevo..) da bi poklonio stene Haskija,Sibirskog Samojeda,ili Njemackog spica??
Cholina_Lokica

#641 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

7 stoja i biraj :roll:
zengi

#642 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

The_Runaway wrote:Jel ima neko iz Kaknja i okolice(Zenica,Sarajevo..) da bi poklonio stene Haskija,Sibirskog Samojeda,ili Njemackog spica??
A sto ce ti ovo? Sto izgledaju lijepo?
E moj jarane, siguran sam da u svojoj mahali imas jedno 50 cuka sto hodaju okolo a bolji su od samojeda kojeg svaki dan moras viditi na hemisko ciscenje.
IsuviseTvrdo

#643 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by IsuviseTvrdo »

Ženkica, mješanac, stara cca 1,5-2 mjeseca. Okupana, sa trakom protiv buha. Molim ljude dobre volje koji bi željeli da je udome da me kontaktiraju 062 266-196. Lokacija-Sarajevo.

Image

Image

Image
The_Runaway

#644 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by The_Runaway »

zengi wrote:
The_Runaway wrote:Jel ima neko iz Kaknja i okolice(Zenica,Sarajevo..) da bi poklonio stene Haskija,Sibirskog Samojeda,ili Njemackog spica??
A sto ce ti ovo? Sto izgledaju lijepo?
E moj jarane, siguran sam da u svojoj mahali imas jedno 50 cuka sto hodaju okolo a bolji su od samojeda kojeg svaki dan moras viditi na hemisko ciscenje.
pa ja sam pitala jel ima neko...a nisam namjeravala objasnjavat zasto zelim bas tu pasminu..jednostavno volim takve psice,..i ne,nema u mojoj okolici/mahali napustenih cuka,nema skoro uopce cuka,prilicno usamljeno mjesto,zato i zelim jednog...
a samojed je vec neko ovdje govorio da ima,pa sam googlala malo i svidio mi se...
harisaga

#646 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by harisaga »

Ne znam sta je gore.Ovi gore sto ti zabranjuju da trazis rasnog psa,ili ti sto zelis samojeda jer ti se svidja takav "psic".Polarne rase,samim tim i samojed,nisu bas najbolji izbor za prvog psa ,jer su tvrdog karaktera.Tvrdoglavi su i imaju "macije" ponasanje(u vecini slucajeva).Poslije nekog vremena bi ti mozda to pocelo smetati,pa bi zato trebala da se bolje raspitas i upoznas sa rasom pa tek onda da odlucis da li je to prava rasa za tebe.poz
Friesian

#648 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

potpisujem @harisaga.. od rijeci do rijeci..
Cholina_Lokica

#649 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

harisaga wrote:Ne znam sta je gore.Ovi gore sto ti zabranjuju da trazis rasnog psa,ili ti sto zelis samojeda jer ti se svidja takav "psic".Polarne rase,samim tim i samojed,nisu bas najbolji izbor za prvog psa ,jer su tvrdog karaktera.Tvrdoglavi su i imaju "macije" ponasanje(u vecini slucajeva).Poslije nekog vremena bi ti mozda to pocelo smetati,pa bi zato trebala da se bolje raspitas i upoznas sa rasom pa tek onda da odlucis da li je to prava rasa za tebe.poz
Ma nije stvar u tome, nego trazenje rasnog steneta koliko-toliko poskupe pasmine na poklon, plati pa biraj, vazda bilo :mrgreen:

Jos sto su kod nas ljudi naopaki, pa i kad im poklanjas tako nesto nadju mane. Ja jednom udomljavala stene posavskog gonica, cistokrvno, veterinari mi rekli prvoklasno stene da je, i nasla covjeka donosim mu ja psa, on gleda i kaze ajoj necu nema iste sare kao moj :shock: Razlicito leglo, razlicit uzrast psa, i hoce da mu nadjem identicnog psa. I njemu je isto bilo 7 stoja pa ti nadjem istog :mrgreen: I to nije jedini primjer takav, imala sam jos takvih situacija, presmjesno
The_Runaway

#650 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by The_Runaway »

to za trazenje rasnog steneta na poklon,u pravu ste,al jbg sta ja mogu,nece tata dat 1000 maraka za cuku,imala sam ovog obicnog vec jednom,pa ne mozes ga nista naucit',lijepo mu u predulazu napravila mjesto za spavanje,i sve,toplo mu,..al on svaki put obucu prevrne,tepihe poguzva..vani mu kucicu kupila sa dugim lancem,i redovno ga izvodila,i jednom je cak povukao i kucicu za sobom,seta momak i za njim kucica ... i znam i da su samojedi zahtjevni,ali ja sam pitala Haskija(Husky-a,kako hocete :) ) ILI tog samojeda-jer nedavno je neka cura poklanjala bas samojeda pa sam zato napisala..
Post Reply