Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
kakav nered

#451 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kakav nered »

zengi wrote:Kakav Nered,
Znajuci nas narod, mozda su ih nasla djeca odnijela kuci svoim dobrim roditeljima pa da ih zajedno muce dok cekaju Sehrzadu.
Nadam se da nije tako... :(
nema ga nigdje od tog dana... nadam se da je našao lijep, topao dom s puno ljubavi prema njemu...
lamka

#452 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by lamka »

Poison_Ivy wrote:Evo jos jedne malene grudvice koja trazi dom. Trenutno je kod mene ona i jos njih troje (braco je onaj mali crni par postova prije nje), ali ja stvarno vise nemam mogucnosti da ih zadrzim (podstanar sam i gazda mi vec odbrojava dane). Ako iko zeli da je primi (ili bracu) ucinio bi nam svima ogromnu uslugu.Image
Evo malene ljepotice, ima 2 mjeseca i obozava se maziti.
Image

UDOMLJEN??
zengi

#453 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Danas odem u setnju sa psima i sretnem jednog kosiju sto isto hrani pse koi mi kaze da dole pored potoka ima neka kuja sa dva mala kuceta, koju je neko nedavno izbacio, pa ako mogu da odem i necim posusim ovo jedno jer je palo u potok pa ce se smrznuti. Odem ja tako i nadjem to kuce, slicno ovom crnom na slici, posusim ga nekom krpom i stvim ga malo pod jaknu da se malo ugrije. Poslije nadjem neke daske slozene uz neko drvo i stvim ga tu. Taman se vracam prema svome autu kad me presrete neka stara kebara i poce da vice nosi ono šćene (pas na seljackom jeziku) odande nemoj ga meni ovdje ostavljati. Ja joj fino kazem da ga ja nisam tu ostavio, kao sto i sama zna jer se taj psic derao ko pivara prije ngo sto sam ja dosao ali ona navalila, nosi ga zvat cu ti policiju. Ja je jedno pet minuta pokusavao ubjediti da nisam ja ali ona navalila i kao zapisuje mi registraciju. Kazem ja njoj evo uzmi ti pa ga udavi u potoku to vi inace tako radite i odem.
Poslije toga odem do mesare (vec drugi put od jutros) da kupim jos piletine za pse kad tamo neka malo mladja kebara kaze, mgu li te nesto pitati? Imao sam neki osjecaj da nece nista dobro ali kazem hajde pitaj. Kad ces ti skloniti one cuke iz parka. Kakve cuke, pitam ja ? Pa one sto su u tvom parku. E tu mi stvarno pukne film i kazem joj hajde molim te mi nesto reci, ali za moju ljubav ukljuci taj svoj mozak makar jednom u zivotu i dobro razmisli prije nego sto pocnes laprdati. Kakve ja veze imam sa cukama u parku, gdje bih ja to mogao da ih odvedem kad je pun gradu cuka, sto ti smetaju i sta ti mislis da bi se dogodilo da ja eto odvedem negdje bas te tri cuke?
Vidi ona da je meni pukao film i pocne da nesto uvrce i kaze da se plasi cuka. Sad da nepisem roman, ali objasnio sam joj zasto ja veze nemam sa tim cukama, da ja a ne ona trosi pola plate na hranjenje cuka koje je neko izbacio pred moja vrata, da takvi kao sto je ona, koi nikad ne misle nego samo laprdaju citav zivot i njihovi prijatelji bacaju te cuke i da mi je zao sto nas Mladic sve nije pobio jer bi velikog sevapa zaradio. E jel ti sad jasno? a ja se izvinjavam- Nemoj se ti nista izvinjavat nego prvo pogledaj, pa razmisli pa tek onda pocni da laprdas. :run:
Pasiflora

#454 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

@zengi care :!: Jesi me nasmijao u ovo praznicno jutro :thumbup: :bih:
no siki -riki, to su samo 2 budale, a ima ih vagon
ciacco

#455 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ciacco »

4 kucica nadjena prije par dana :(.. Ja ih nazalost ne mogu primiti, a jako mi ih je zao... Umiljati su, jedan je malo plasljiviji

SLIKE

Image
Image
zengi

#456 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

sitno wrote:@zengi care :!: Jesi me nasmijao u ovo praznicno jutro :thumbup: :bih:
no siki -riki, to su samo 2 budale, a ima ih vagon
Drago mi je. :D :D :D
saga

#457 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by saga »

Jutros pred vratima nadjoh malo kuce. Otprilike 2 mjeseca, crna sa bijelom cizom na prsima. Veterinar kaze da je zdrava i lijepa i da je crni njemacki ovcar. Ima malu ranicu o kojoj se trenutno brinemo. Okupana je i dobila je tableticu za ciscenje od glista. Ima gdje biti samo iducih par dana ako i toliko.
Evo par slika, mada su lose kvalitete, sutra cu je opet slikat. Mala je preslatka i bas je fina. Ja sam je pokusala kod sebe uzeti, ali vec imam cukova, cangrizavu babuskaru, kojoj se ta ideja nimalo nije svidjela :(

Image
Image
I

#458 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by I »

I wrote:Image

Ova ženkica je prije 20-ak dana spašena sa -15 stepeni. Bila je u jako lošem stanju, ali se sada oporavila i traži dom. Veterinarski je obrađena i naučena je na higijenu. Veoma je umiljata i poslušna. 'Ko god bi je uzeo usrećio bio se s njom. Ja bih je rado zadržala, ali već imam psa i zbog obaveza se ne mogu brinuti za 2 psa.

Ova curica, koja je u međuvremenu dobila ime Meggie, je danas otputovala u Austriju u svoj novi dom. Nadam se da ce joj biti lijepo i da ce je tamo maziti i paziti.
jaca-maca

#459 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Image

UDOMLJENA!!!!
zonna

#460 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zonna »

rado bismo udomili jedno malo kuce koje ne bi poraslo veliko. da me ne biste sada napali zbog zelja(a i meni zvuci ruzno) da objasnim. kuce bismo drzali kod dede koji zivi sam i koji ne bi nista imao protiv cuke sa kojim bi se druzio. rasa apsolutno nije bitna koliko nam je bitno da je jos mali da se moze navici na dedine kokoske i ovce da ih ne bi ganjao kad poraste. velicina nam je bitna jer ako poraste veliki onda bi se morao vezati sto mi ne zelimo :sad: i zato bismo nekog cuku malog rasta jer u tom slucaju bi mogao citavo vrijeme biti slobodan i ujedno sa dedom setati :)
znam da ispade kao da biramo komad namjestaja ali mi je okrutnije nabaviti bilo kakvog psa pa kad uvidimo da je preveliki da bi bazao okolo ili preveliki da ga deda moze cuvati da ga stavimo na lanac i da tako provede zivot.
isto je sa zeljom da bude kuce. dedi je jako bitno da mu ovce i kokoske ne prepada nego po mogucnosti da svi zive u harmoniji :-) a to mozemo postici samo ako ga dovedemo malog ili ako je vec na to naucen.
nadam se da cemo moci neko malo napusteno kuce udomiti
jaca78

#461 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca78 »

zonna molim Vas da mi na pp ostavite mail da Vam mogu proslijediti neke fotografije
zengi

#462 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

zonna wrote:rado bismo udomili jedno malo kuce koje ne bi poraslo veliko. da me ne biste sada napali zbog zelja(a i meni zvuci ruzno) da objasnim. kuce bismo drzali kod dede koji zivi sam i koji ne bi nista imao protiv cuke sa kojim bi se druzio. rasa apsolutno nije bitna koliko nam je bitno da je jos mali da se moze navici na dedine kokoske i ovce da ih ne bi ganjao kad poraste. velicina nam je bitna jer ako poraste veliki onda bi se morao vezati sto mi ne zelimo :sad: i zato bismo nekog cuku malog rasta jer u tom slucaju bi mogao citavo vrijeme biti slobodan i ujedno sa dedom setati :)
znam da ispade kao da biramo komad namjestaja ali mi je okrutnije nabaviti bilo kakvog psa pa kad uvidimo da je preveliki da bi bazao okolo ili preveliki da ga deda moze cuvati da ga stavimo na lanac i da tako provede zivot.
isto je sa zeljom da bude kuce. dedi je jako bitno da mu ovce i kokoske ne prepada nego po mogucnosti da svi zive u harmoniji :-) a to mozemo postici samo ako ga dovedemo malog ili ako je vec na to naucen.
nadam se da cemo moci neko malo napusteno kuce udomiti
Potpuno ste u pravu! Pa i treba covjek da bira i kada usvaja, jer treba dobro probrati kakvog ces psa uzeti i znati (kao sto vidim vi znate) kakav vam pas odgovara. Da nebi poslije bilo, narastao prevelik pa ga morali izbaciti opet na ulicu kao sto to neki ljudi rade. Ako naidjem na nesto, obavezno cu vam se javiti. Velicina i nije toliko bitna pa cak ni starost psa ukoliko se odabere pravi. Ako na primjer pas ima terijerske krvi, onda je velika mogucnost da ce da napada zivotinje jer su terijeri za to i napravljeni, a mali su. Nemojte da vam ni starost ni velicina bude mjerilo nego iskljucivo karakter psa. Sa maladim psom nikad nemozete biti sigurni u sta ce izrasti i pored dobrog odgoja. Prednost odraslog psa je ta da je on vec formiran i odmah znate na cemu ste. Dali deda u blizini ima kakvih prgavih komsija koi ce mu psa otrovati prvom prilikom kad im predje preko krompira? Gledajte da pas bude ili ovcar ili da ima ovcarske krvi jer oni imaju genetsku predispoziciju da cuvaju domace zivotinje pa bi to pomoglo.
zengi

#463 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

jaca-maca wrote:Image

UDOMLJENA!!!!
Bravo jaco legendo!!!! Trebala si je samo prvo dovesti meni da je ja izujedam malo po ovoj pokvarenoj njušci. :lol: :lol: :lol:
jaca-maca

#464 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

dobro mi ide ovo udomljavanje, evo do sad sam 3 psa udomila, a cetvrti je sad tu kod mene i trazim mu dom 8) 8) 8)
Mariella

#465 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Mariella »

Joj danas gore na kromolju (iznad pionirske doline), neko je ostavio (najvjerovatnije) rottweilera. Ogroman je, pretpostavljam muzjak, i on kod kontenjera sjedi i ceka :(

Prolazila sam s cukom, pa je malo (malo vise :lol: ) rezao, tako da mu nisam blize prilazila :D

@jaca-maca - postavi sliku slatke Dore, kad je vide da se odmah zaljube i udome je :D
zonna

#466 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zonna »

zengi wrote: Potpuno ste u pravu! Pa i treba covjek da bira i kada usvaja, jer treba dobro probrati kakvog ces psa uzeti i znati (kao sto vidim vi znate) kakav vam pas odgovara. Da nebi poslije bilo, narastao prevelik pa ga morali izbaciti opet na ulicu kao sto to neki ljudi rade. Ako naidjem na nesto, obavezno cu vam se javiti. Velicina i nije toliko bitna pa cak ni starost psa ukoliko se odabere pravi. Ako na primjer pas ima terijerske krvi, onda je velika mogucnost da ce da napada zivotinje jer su terijeri za to i napravljeni, a mali su. Nemojte da vam ni starost ni velicina bude mjerilo nego iskljucivo karakter psa. Sa maladim psom nikad nemozete biti sigurni u sta ce izrasti i pored dobrog odgoja. Prednost odraslog psa je ta da je on vec formiran i odmah znate na cemu ste. Dali deda u blizini ima kakvih prgavih komsija koi ce mu psa otrovati prvom prilikom kad im predje preko krompira? Gledajte da pas bude ili ovcar ili da ima ovcarske krvi jer oni imaju genetsku predispoziciju da cuvaju domace zivotinje pa bi to pomoglo.
nema deda bas blizu komsije ali nijedan ne bi "oprostio" velikog psa jer tom narodu po automatizmu veliki pas HOCE/MORA napasti ovce. bas zbog toga da ne dozivimo da ga je neko otrovao necu da rizikujem sa velikim iako znam da nema razlike u velikim i malim ako su po rasi "dobrice".
ima li smo mi mjesanca labrador-vucjak. zenka bila, prelijepa. poslije par incidenata smo je morali vezati i garantujem da je zbog toga i umrla. od tuge 100%...
dugo godina vise nismo ni razmisljali o nabavci novog psa ali posto svi volimo zivotinje bas je steta da ne nabavimo neko maleno koje bi pravilo dedi drustvo radnim danima a s'nama se igralo preko vikenda :)
Cholina_Lokica

#467 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:dobro mi ide ovo udomljavanje, evo do sad sam 3 psa udomila, a cetvrti je sad tu kod mene i trazim mu dom 8) 8) 8)
Joj to kad krene, mene pred kraj prosle godine bilo krenulo, za heftu 4 psa udomila :lol: Al zato sad dva psa udomljavam vise od 2 mjeseca :-)
Pasiflora

#468 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Mariella wrote:@jaca-maca - postavi sliku slatke Dore, kad je vide da se odmah zaljube i udome je :D
Molila bih samo da se zna ko je DORI dao ime :-D
Jaaaaaaaaaaa :!: :!: :!: :!:
Mariella

#469 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Mariella »

Aa nisam to znala :) :) Premedena je Dora, da sam sama, uzela bih je, i ovako je svaki dan setam :D
elmica_plavusica

#470 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by elmica_plavusica »

ako ima neki mali(mislim mladji 2-3 mjeseca) labrador ili retriver rado bih ga udomila...eto..toliko :P pozdrav svima
jaca-maca

#471 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

elmica_plavusica wrote:ako ima neki mali(mislim mladji 2-3 mjeseca) labrador ili retriver rado bih ga udomila...eto..toliko :P pozdrav svima
mislis labrador retriver ili zlatni retriver :lol:
sitno wrote:
Mariella wrote:@jaca-maca - postavi sliku slatke Dore, kad je vide da se odmah zaljube i udome je :D
Molila bih samo da se zna ko je DORI dao ime :-D
Jaaaaaaaaaaa :!: :!: :!: :!:
hehehe nisam znala :D super je ime :thumbup:
Last edited by jaca-maca on 04/04/2011 18:17, edited 1 time in total.
jaca-maca

#472 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Poklanjam stene staro 4 mjeseca. Zenkica je i zove se Dora. Nece puno rasti. Umiljata je i naucena na zivot u stanu/kuci. Super se slaze sa ostalim psima. Ociscena je od buha i parazita.

Kontakt 061 707 535

Image
Image
Image
ala7

#473 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ala7 »

Trazim dom,smjestaj psu..
Prije 4-5 dana sam primjetio ovog psa pored moje ograde, raspitivao se i nema vlasnika .. Zdrav veseo lijep pas, starost oko 2 mjeseca,uredno uzima hranu bez poteskoca.. Ima interesantne boje ociju.. Lijevo oko je plavo dok je desno smedje.. Povreda nema ..

Ukoliko je neko zainteresovan da udomi psa i da ga odrzava molim da mi se javi privatnom porukom..
Imate kratak video na dnu posta, mozete pogledati.. Nadam se da ce biti zainteresovanih!! :)

Image
Image

http://www.youtube.com/watch?v=q6xzjdgzXCc
semmy

#474 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by semmy »

Nasli smo je dok je bila malo kuce ...hranili, vakcinisali i dali sve od sebe..Rea je bolesna i neophodno joj je lijecenje.Pregledana je u Vetlife.Boluje od demodexa, prima terapiju i vec se bolje osjeca :). Smjestena je u pansion za pse King i hvala Almiru na razumjevanju,ali boravak i lijecenje je pokriveno za 15 dana,a potrebno je najmanje dva mjeseca.
Ne bi joj odoljeli da je upoznate ..Zeljna ljubavi i toplog doma i zato dajte najbolji dio sebe da spasimo Reu

Image
Irish

#475 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Irish »

Muzjak labardora, crni, star 3 godine..trazi topli dom sto prije!
U slucaju da ga ne pronadje, bit ce uspavan :( Ako znate ikoga ko bi eventualno udomio ovog ljepotana..javite se!!!

ps. u topli dom naravno spada i kucica u basti.. :)
Post Reply