Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
john smith

#326 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by john smith »

Heeeeelp! Mom cuki potrebna kućara! Smlznut će se jadnik. Gdje mogu kupiti finu jednosobnu kućaru za cuku. Ima'l neko da proda polovnu? Ili još bolje: da pokloni :)
eniami

#327 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by eniami »

http://img810.imageshack.us/img810/4041 ... 144657.jpg
U napuštenoj kući pronašli smo ovu prelijepu ženku (po izgledu američki pit bul terijer) i njenih 6 malih kučića. Nadam se da će se neko javiti da ih udomi.Nemojmo ih ostaviti na ulici da postanu lutalice. Kontakt tel.:061484272
Flika

#328 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Flika »

john smith wrote:Heeeeelp! Mom cuki potrebna kućara! Smlznut će se jadnik. Gdje mogu kupiti finu jednosobnu kućaru za cuku. Ima'l neko da proda polovnu? Ili još bolje: da pokloni :)
Vidjela sam da je bilo kucica u onoj prodavnici na mojmilu, kod okretaljke... Ima i na sedreniku neki covjek pravi pravo lijepe kucice...
Cholina_Lokica

#329 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Flika wrote:
john smith wrote:Heeeeelp! Mom cuki potrebna kućara! Smlznut će se jadnik. Gdje mogu kupiti finu jednosobnu kućaru za cuku. Ima'l neko da proda polovnu? Ili još bolje: da pokloni :)
Vidjela sam da je bilo kucica u onoj prodavnici na mojmilu, kod okretaljke... Ima i na sedreniku neki covjek pravi pravo lijepe kucice...
velika kucica na mojmilu 5-6 stoja :D
eno ima na pik.ba sam vidjela da ima ljudi da prodaju sto polovne sto nove kocice
SaMaster

#330 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by SaMaster »

Poklanjam Njemackog ovcara, star 4 god., osnovna dresura. Pas je zdrav i posjeduje "pasos". Ako neko ima voljan, nek se javi. Naravno samo ozbiljni nek se javljaju...
john smith

#331 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by john smith »

Dile wrote:
Flika wrote:
velika kucica na mojmilu 5-6 stoja :D
eno ima na *** SPAM *** sam vidjela da ima ljudi da prodaju sto polovne sto nove kocice
Hvala na info. Raspitacu se. Moram to sto prije nabaviti dok nije "upekla" ova zima.
jaca78

#332 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca78 »

ma kucice su ti obicno jako i nerealno skupe, posebno u tim nekim vecim centrima i pet shopovima. sigurna sam da to mozes sam napraviti za pet puta manju cifru
cancer

#333 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by cancer »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Gaga trazi dom , jaaaako je pametna i poslušna, stara oko 5 mjeseci , trenutno je na mjestu na kojem joj ne mozemo pozavidjeti :-( Ima ali neko parče bašte za ovu ljepoticu?
xxl.di

#334 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by xxl.di »

Poklanjam psa Koker Spaniel, zbog dolaska prinove u porodici.
Informacije na tel. 061/274-320
xxl.di

#335 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by xxl.di »

xxl.di wrote:Poklanjam psa Koker Spaniel, zbog dolaska prinove u porodici.
Informacije na tel. 061/274-320
Image
ganjeta

#336 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ganjeta »

Imali neko da poklanja vucijaka..treba mojoj djevojci hitno mi je fakat.Ona je do sada imala dva,oba dva zvrsila pod zemljom :sad:
xxl.di

#337 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by xxl.di »

ganjeta wrote:Imali neko da poklanja vucijaka..treba mojoj djevojci hitno mi je fakat.Ona je do sada imala dva,oba dva zvrsila pod zemljom :sad:
Neka malo promijeni možda joj koker bude sretniji :)
Koldžinica

#338 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Koldžinica »

Zdravo svima! Prije svega da kazem da je ovo veoma simpatican forum. Imam samo jednu malu primjedbu a to je da kada neko trazi pomoc za bolesne ili ozlijedjene kuce,postavljaju se bas potresne slike i ne bas reprezentativne a to nije lijepo za onoga ko vidi. Ali ponovicu,ovo je veoma simpatican forum i plemenito je udomljavati zivotinje i traziti nacine da im se pomogne. Imala sam kucu i bio je sa nama sedam godina,uginuo je prije dva ipo mjeseca,na petak trinaesti :-( .Sada je u nase dvoriste dolutalo malo zensko stene crne boje,plasljivo i njezno,toliko je plasljiva da se plasi cak i macke. Malo po malo,odlucili smo da je zadrzimo iako je ocigledno da nece biti cuvar a i nece rasti velika. Pruzit cemo joj sve sto mozemo a bas smo planirali kupovinu druge kuce i to dosta drugacije,ipak ona je igrom slucaja dospela kod nas i mi smo je prihvatili. pozz
Pasiflora

#339 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Koldžinica wrote:Sada je u nase dvoriste dolutalo malo zensko stene crne boje,plasljivo i njezno,toliko je plasljiva da se plasi cak i macke. Malo po malo,odlucili smo da je zadrzimo iako je ocigledno da nece biti cuvar a i nece rasti velika. Pruzit cemo joj sve sto mozemo a bas smo planirali kupovinu druge kuce i to dosta drugacije,ipak ona je igrom slucaja dospela kod nas i mi smo je prihvatili. pozz
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :thumbup:
Koldžinica

#340 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Koldžinica »

Zdravo svima.Mojoj prijateljici Nati treba jedan savjet,pa sam ga mislila potraziti na ovom mjestu. Ona je dosla do nekih parica i zeli kupiti psa,zapravo stene.Kontaktirala je vec sa nekim odgajivacnicama. Svidja joj se zlatni retriver ali njezina porodica nema mogucnosti za to jer oni traze njegu koju im oni ne bi mogli pruziti iz vise razloga. Vec duze vrijeme zeli obradovati roditelje koji zele psa cuvara. Nisu u mogucnosti kupovati onu skupu hranu za pse,vec samo ono obicno sto se daje psima,a u svakom slucaju,nece biti ni gladan,ni zapusten ni zeljan ljubavi. Imaju kucicu za psa i jako ga zele. Njihovo dvoriste je povrsine 12 ari. Ona se ne moze odluciti izmedju vucijaka i sarplaninca. Moze li ko dati savjet koja od te dvije rase bi se bolje prilagodila njihovim mogucnostima?
duboka_misao

#341 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

Koldžinica wrote:Zdravo svima.Mojoj prijateljici Nati treba jedan savjet,pa sam ga mislila potraziti na ovom mjestu. Ona je dosla do nekih parica i zeli kupiti psa,zapravo stene.Kontaktirala je vec sa nekim odgajivacnicama. Svidja joj se zlatni retriver ali njezina porodica nema mogucnosti za to jer oni traze njegu koju im oni ne bi mogli pruziti iz vise razloga. Vec duze vrijeme zeli obradovati roditelje koji zele psa cuvara. Nisu u mogucnosti kupovati onu skupu hranu za pse,vec samo ono obicno sto se daje psima,a u svakom slucaju,nece biti ni gladan,ni zapusten ni zeljan ljubavi. Imaju kucicu za psa i jako ga zele. Njihovo dvoriste je povrsine 12 ari. Ona se ne moze odluciti izmedju vucijaka i sarplaninca. Moze li ko dati savjet koja od te dvije rase bi se bolje prilagodila njihovim mogucnostima?
cistokrvni avlijaner prilagodljiv svim podlogama i vremenskim uslovima, nije plaho izbirljiv :-D
Image
Koldžinica

#342 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Koldžinica »

Hvala na ponudi,kuca je lepa ali se nismo razumijeli.Natasa ne trazi psa na poklon,zeli ga kupiti u odgajivacnici i dvoumi se izmedju sarplaninca i vucijaka.Zato pitamo koja bi se od te dvije rase bolje prilagodila uslovima koje njena porodica moze da pruzi stenetu,a to sam napisala u predtodnom postu.pozz
duboka_misao

#343 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

dojavljeno nam je da je psa udarilo auto, medjutim rijec je o jos jednom teskom slucaju generalizovane demodikoze. Nismo se mogli odluciti za eutanaziju, jer je pas mlad i mislili smo da je zasluzio da ga probamo izlijeciti.Pored njega imamo jos tri slucaja sa istom bolescu od kojih je jedan gori.posto smo bili u mogucnosti samo za jednog uzeti kompletnu terapiju, morali smo se odluciti da podjelimo njihovu terapiju,tako da za koji dan ce sve cetvoro ostati bez terapije,koja ce biti dugotrajna. ako neko od dobrih ljudi ne pomogne. Treba posebnu ishranu, najbolje hranu od ribe,ivermectin,sinolux, vitamine i omega 3 tablete. Adnan 061 288 656 Jaca 061 522 046
Image
Image
Jasna90

#344 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Jasna90 »

Zuti karton!
Jasna90

#345 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Jasna90 »

PRELIJEPA CURICA TRAZI DOM!
MLADA JE I MISLIM DA NECE JOS PUNO RASTI.
AKO STE ZAINTERESOVANI POSALJITE MI PORUKU :) EVO NEKOLIKO SLICICA.

Image
Image
Image
Image
Image
Miu

#346 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Miu »

Mali, slatki psići traže dom! Nalaze se u Konjicu. Stari oko mjesec dana. Spavaju u bašti jednog čovjeka, mama ih obilazi samo noću i hrani. Umiljati, slatki i traže dom! Više info na e-mail [email protected]!

ImageImage
Mariella

#347 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Mariella »

Upravo sam nasla zenku pudlice na Dobrinji, najvjerovatnije je izbacena iz stana, jer ima ogrlicu, i prvo sto je uradila kad je usla u moju sobu je skocila na krevet :-D Poprilicno je plasljiva... Stavila sam na temu izgubljeno nadjeno, ali evo i ovdje, jer je najvjerovatnije neko izbacio...

Evo slike

Image
Pasiflora

#348 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Mariella wrote:Upravo sam nasla zenku pudlice na Dobrinji, najvjerovatnije je izbacena iz stana, jer ima ogrlicu, i prvo sto je uradila kad je usla u moju sobu je skocila na krevet :-D Poprilicno je plasljiva... Stavila sam na temu izgubljeno nadjeno, ali evo i ovdje, jer je najvjerovatnije neko izbacio...

Evo slike
Ne vjerujem da je izbacena - moze biti da je odlutala od gazde iz nekog razloga. Pokusati cu saznati cija bi mogla biti. Javim ti se.
Mariella

#349 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Mariella »

Evo jos jedna slika

Image
Pasiflora

#350 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Koliko sam uspjela saznati u ova 2 dana izgleda da su sve bijele pudle kod svojih vlasnika.
Ne treba zanemariti mogucnost da je dolutala sa Mojmila ili Aerodromskog....
Post Reply