Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Amela M.

#176 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Amela M. »

5 malisana hitno trebaju nasu pomoc i privremenog/stalnog udomitelja. Nalaze se na alipasinom polju,a svi dobro znamo kakvi su ljudi i djeca tu...Majku im moramo sterilisati pod hitno,problem je sto je divlja.
Trebaju nam novci za sterilizaciju mame i domovi za ove malisane !Molim vas pomozite.
3 su curice(2 crne i 1 bijela) i 2 su djecaka(bijeli)
Kontakt Samra 061 329 649 Milena 061 208 914 [http://www.facebook.com/group.php?v=wal ... 530&ref=mf]
djevojka_sa

#177 Re: pomozite stencima da prezive

Post by djevojka_sa »

zvrk wrote:na poslu imam 5 odraslih pasa
i 9 stenaca koje je majka odbila od dojenja

pokusavam ih hraniti, ali je tesko
okotila ih je u smecu skoro u staroj supici

medjutim
jednu generaciju sam vec izgubila cijelu od mrazeva, a ni ovim se bolje ne pise jer ih jedina ja hranim

ako neko ima uslove, voli zivotinje i humano ce se ophoditi prema njemu i ako zeli barem jednog stenca spasiti od izvjesne smrti

molim da se javi na pp

kako vidite na slikama
kombinacija su rota vjerovatno
a majka im izgleda ko nekakav bokser

iako su i otac i majka mjesanci
stari su dvije i po sedmice

kako i ja uskoro idem iz firme
tek onda ce biti belaj

kontakt: 062 / 841 683

Image

Image

Image

Image

Image

VEOMA RADOSNA VIJEST!!
Preostalih 7 kucica idu ujutro za Zagreb u nove domove. Potrebna nam je novcana pomoc za njih, jer ih moramo svih 7 vakcinisati prije puta. Vakcina samo za jednog kucica kosta najmanje 20 KM..Ljudi pomozite..Svaki novcic je dobrodosao vjerujte!! Kontakt na PP
darprirode

#178 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

duboka_misao wrote:presli su granicu :D svi u komadu i u behutu jako se fino ponasaju.
:thumbup:
minjonja

#179 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

minjonja wrote:
minjonja wrote:Image

Image

Image

Image

molim vas, pomozite ovoj curi! pred mojim ocima ju je auto udarilo i
covjek nije ni stao da jemakar skloni sa ulice. svi su gledali, niko
nije htio da pomogne. samo je jedan covjek prisao i rekao mi da je
ostavim. hvala bogu, ima ljudi koji drugacije razmisljaju i zahvaljuci
njima sam uspjela cuku da odvezem na vet. stanic...u na stup i u vetlife.
u vetlifeu su konstatovali prelom prednje desne noge i sumnjaju na
unutrasnje krvarenje. ako ima unutrasnje krvarenje, onda joj nema
pomoci. ako nema, onda sutra ide na operaciju noge ako uspije da se
spasi. ona je trenutno kod mene i ja se uopste ne razumijem u pse. imam
tri macke, mal stan sto je dodatni problem. danas je pregled u vetlifeu
kostao 35KM, sutra jos rentgen i operacija. to ce biti onda barem
150KM. onda ako ostane u vetlife, 20KM svaki dan. ja sam stvarno ocajna
i ne znam sta da radim jer niti moze ostati dugo kod mene, niti imam
para. molim vas razglasite ovo. pitajte sve one sto bi mogli uzeti
cuku, one koji imaju supu, garazu, bilo sta. curica je, ima 2 mjeseca i
izgleda kao mjesanac njemackog ovcara.

061/378-684
update:

bila sam jucer kod cuke. ona je super, pomalo hoda, ali bi trebala jos bolje hodati jer ima tri zdrave noge. sumnjiva nam je lijeva prednja noga. mozda je rame opet iscaseno. trebali bi ici kod veterinara da je pregleda i da joj da vakcinu jer sad ima vec preko 2 mjeseca.
odnijela sam jucer pare koje su mi dali dobri ljudi da platim smjestaj. kosta 10 KM dnevno, ali barem je u stanu, a ne u onim hladnim pansionima. placeno je do 7.2.
ako neko moze da pomogne sa hranom i sa parama, neka me na nazove na 061/378-684 jer ja ovo sama ne mogu. hvala jos jednom svima koji su mi pomogli da spasimo ovu curicu.

p.s.nema novih slika jer je bila previse zivahna i nisam uspjela lijepo da je uslikam.
ImageImage
ImageImage

kuče, stara 4 mjeseca, ženka, mješanka njemačkog ovčara, vakcinisana, očišćena od parazita, sterilizacija obezbjeđena. mnogo voli da se mazi što se vidi i na slikama :) bilo ju je auto uradio, ali su sad sve rane zacijelile i potpuno je zdrava.

ako neko želi cuki da pomogne a nije u mogućnosti da je uzme, može da mi pomogne finansijski da platim smještaj jer me svaki dan košta 10 KM+hrana.

moj broj je 061/378-684
A71

#180 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

Prelijep psić "star˝1.5 mjesec, veterinarski obrađen( ima svoju knjižicu, vakcinisan protiv zar. bolesti i očišćen od parazita)traži malo sigurnosti i topline u domu u kojem će provesti cijeli svoj život pružajući svojim vlasnicima zauzvrat neizmjernu odanost i ljubav. Idealan je za stana jer će kada odraste biti srednje veličine.

Gospođa kod koje je pas nema internet pa sam zamoljena da u njeno ima postavim post. Sve info na 062/ 94 32 32 Radnim danima nakon 15.00 ili na pp. Hvala

Image
darprirode

#181 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Ona jednostavno od pocetka zivota nije imala srece,pronadjena je mala, sama, nezasticena,poslije je bila udomljena 8 puta i svi su je vracali,jer su nakon 2 dana skontali: da ima dlaku?!?!, da im mama ne da, da se mora izvodit, itd...Ona trazi svoj topli dom,gdje ce napokon pronaci srecu. Info na 061/740737
Image
A71

#182 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

A71 wrote:Prelijep psić "star˝1.5 mjesec, veterinarski obrađen( ima svoju knjižicu, vakcinisan protiv zar. bolesti i očišćen od parazita)traži malo sigurnosti i topline u domu u kojem će provesti cijeli svoj život pružajući svojim vlasnicima zauzvrat neizmjernu odanost i ljubav. Idealan je za stana jer će kada odraste biti srednje veličine.

Gospođa kod koje je pas nema internet pa sam zamoljena da u njeno ima postavim post. Sve info na 062/ 94 32 32 Radnim danima nakon 15.00 ili na pp. Hvala

Image
Evo malo novih sličica da svi vide koliko sam meden :-D :-D :-D

Image[/img]
Image[/img]
Image[/img]
P.S. Moja stara boljka- ne znam što se sa img.ba ne mogu postaviti slike a sa ImageShack izgleda nemam sreće. Žao mi što nećete moći vidjeti malenog pravi je slatkiš :(
nevenka

#183 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by nevenka »

A71 wrote:
A71 wrote:Prelijep psić "star˝1.5 mjesec, veterinarski obrađen( ima svoju knjižicu, vakcinisan protiv zar. bolesti i očišćen od parazita)traži malo sigurnosti i topline u domu u kojem će provesti cijeli svoj život pružajući svojim vlasnicima zauzvrat neizmjernu odanost i ljubav. Idealan je za stana jer će kada odraste biti srednje veličine.

Image
Evo malo novih sličica da svi vide koliko sam meden :-D :-D :-D

Image

Image
@A71 kopiraš direktan link slike, onda kad pišeš post klikneš na Img i uradiš Paste linka između Image, tj. na kraju imaš Image i to bi trebalo biti to :)

Nadam se da je pomoglo :-D
Personne

#184 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Personne »

Ukoliko bilo ko zeli da udomi jedno,dvoje,troje ili cak cetvero preslatke brace i sestara,vjerujem da bi mu oni to petostruko vratili svojom neizmjernom ljubavlju.Rijec je o cetvero napustenih kucica koji zive bez "krova nad glavama" , prilicno su bojazljivi , ali ukoliko zadobijete njihovo povjerenje predivni su i umiljati. Stvarno mi je zao jadnih kucica , te kad god im odnesem hranu , poigram se sa njima i vratim kuci , rastuzim se jer znam kakve sve opasnosti po njih vrebaju. Od auta pa na dalje, a i velika je vjerovatnoca da ce ih neko otrovati .Molim vas , ako bilo ko zeli nek se javi na pp :( :( :(
blackberry

#185 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by blackberry »

Image

Ovo je Beba, curica od oko 2 mjeseca. U privremenom je domu kod Dine i moze ostati do sutra - kao sto smo se sa Dinom i dogovorili. Jos uvijek je na terapiji - za podizanje imuniteta i popravak krvne sliek koja je uzasan jos uvijek i treba joj njega :) Beba je jako anemicna jer su joj paraziti uzrokovali totalni gubitak imuniteta, a i kao posljedicu ima male tikove. Trazimo joj privremeni dom sa puno paznje u kojem bi se oporavila, i naravno kada ozdravi, stalnog udomitelja. Svaka pomoc nam je dobro dosla, moze se ostaviti i direktno u Vetlifeu - za Bebu. Pomozimo i ovoj maloj curici da se izvuce. HVALA svima!

EDIT 1:
Nemamo dobre vijesti. Beba je bila na kontroli . Od juce je nastupilo pogorsanje , gubi ravnotezu i sve vise ima tikova i drhtanja glave i sapice - posljedice bolesti :( Potrebna nam je pomoc da se racun u Vetlife-u plati :( Priloge mozete ostaviti u kasici u Vetlife-u. Hvala svima!!! Borit cemo se sa Bebom do kraja iako prognoze nisu najbolje :(

EDIT 2:
Sinoć je izgubila bitku za život...sada je na nekom ljepšem mjestu gdje je više ništa ne boli i gdje nije bolesna... Hvala svim ljudima koji su pomogli da joj uljepšamo ovaj kratki život i pokažemo šta je to ljubav.
Last edited by blackberry on 06/04/2010 09:06, edited 2 times in total.
darprirode

#186 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Masha- zenkica,stara 3 mjeseca,mjesanac dugodlakog vucijaka trazi dom. Razigrana,vesela,prepredobra :D
Info na 061740737

Image
blackberry

#187 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by blackberry »

Pronađen čistokrvi husky (lokacija: Sarajevo) - traži se hitno privremeni/stalni udomitelj - vani je i može da odluta svake minute. Sve info na 061/182-966 (Berina)...btw, jako je umiljat i voli da se mazi...ako neko zna vlasnika - molim da mi javi... Unaprijed vam hvala svima.

Image

EDIT:
Pas ostaje kod privremenih udomitelja - udomljen je, nije bio čipiran tako da ne postoji mogućnost utvrđivanja vlasništva. Novi vlasnici su ga jučer čipirali i jutros je otišao u Holandiju :D Tamo će da provede ostatak svog lijepog i mirnog života sa neizmjerno mnogo ljubavi i dvoje djece :D
Last edited by blackberry on 02/04/2010 09:49, edited 1 time in total.
cellisto

#188 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by cellisto »

Pozdrav svima!! Ako mozete, molim vas da mi pomognete s dvije stvari.
Prije neko vrijeme srela sam na ulici covjeka koji po svemu izgleda kao beskucnik, a s njim je bio jako dobar i umiljat pas. Neki covjek im je dao sitnis, a taj siromah, koji vjerovatno ni sam nema sta da jede, okrenuo se psu i rekao "Brundo, imamo srece." (nemam rijeci da opisem koliko sam se i raznjezila i rastuzila) Ja sam psu dala sto sam imala psece hrane uz sebe, a covjeku nesto novca, ali cesto mislim na njih i ako ih je neko slucajno vidio, molim vas da mi javite, mozda bi im i mala pomoc dobro dosla. Covjek sepa na jednu nogu i hoda sa stapom, a pas je ogroman i ima dugu smedju dlaku i jako je umiljat.
Drugo pitanje, posto uvijek u torbi nosim one Pedigree vrecice s psecom klopom da bar imam nesto uz sebe za pse, sinoc mi se ispred haustora pojavila jedna jako gladna maca, i nisam mogla a da joj ne dam. Nije se nimalo bunila i sve je pojela. Jesam li napravila glupost? Hoce li joj biti lose od psece hrane?
minjonja

#189 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

mace se ne smiju hraniti iskljucivo psecom hranom jer macke i psi nemaju iste potrebe. mozda ce ti nas dezurni veterinar na ovom forumu objasniti sta-kako-zasto to ide kod njih, ali ja ti znam samo reci da je u macijoj hrani veci procenat mesa nego u psecoj i da macija hrana ima taurin koji je mackama potreban. iskljucivo hranjenje macke psecom hranom dovodi do oboljenja, ali ne mislim da ce joj se ista desiti od tog jednog obroka.
Maybach

#190 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Maybach »

Kako da pomognem psu kome je nedavno otkinuta sapica?Avlijaner je,znaci zivi vani,izgleda dobro za sada,jede,pije,hoda na 3 noge ali ranu je izgleda zadobio nedavno i bojim se da mu se ne inficira.Ima nesrecu da je u mjesti gdje ja ne zivim i gdje nema privatnih veterinara koliko znam.Ne znam kako mu se to desilo,ja ga jos nisam vidjela.Poznajem ga od ranije,mjesecima sam ga hranila.Imao je duge pomalo rahiticne noge i cudne zglobove ali ne vjerujem da mu se tako nesto moglo samo od sebe desiti.Da li u Tuzli postoji neko udruzenje za zastitu zivotinja kome bi se moglo u takvim slucajevima obratiti?Veterinarsku obradu bih ja mogla platiti,ali mi treba prevoz kao i mjesto gdje bi taj cuko nakon eventualne obrade mogao da se oporavi.
cellisto

#191 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by cellisto »

Zdravo svima!
Majka moje kolegice s posla odlucila je nabaviti sebi psica i zeli kupiti, ali ja sam navalila da prvo vidim da li ima neki koji se moze udomiti. Nazalost, rijec je o starijoj zeni u malom stanu, tako da ne moze uzeti ni velikog, ni psa srednje velicine. Nesto velicine kokera bi joj bilo odlicno, da moze sam uz stepenice tako da ga ona ne mora nositi a da moze zivjeti u manjem stanu. Znam da je bas usko definisano i izbor nije presirok, ali mislila sam da bi u svakom slucaju bilo bolje provjeriti ima li neki psic koji trazi dom prije nego sto kupi psa.
Amazonka27

#192 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Amazonka27 »

cellisto wrote:Zdravo svima!
Majka moje kolegice s posla odlucila je nabaviti sebi psica i zeli kupiti, ali ja sam navalila da prvo vidim da li ima neki koji se moze udomiti. Nazalost, rijec je o starijoj zeni u malom stanu, tako da ne moze uzeti ni velikog, ni psa srednje velicine. Nesto velicine kokera bi joj bilo odlicno, da moze sam uz stepenice tako da ga ona ne mora nositi a da moze zivjeti u manjem stanu. Znam da je bas usko definisano i izbor nije presirok, ali mislila sam da bi u svakom slucaju bilo bolje provjeriti ima li neki psic koji trazi dom prije nego sto kupi psa.
evo poklanjaju kokera http://www.market.ba/razno/kucniljubimci/oglas/527643

sto se tice stepenica, za psa nije dobro da sam gazi stepenice...pogotovo ako ih ima puno, jer moze dovesti do deformacije kukova. Koker spanijel je pas vise srednje nego patuljaste velicine. Opet, ovo je odrasli pas i ko zna kako je odgojen.
cellisto

#193 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by cellisto »

Veterinarski zavod Tuzla
Slavka Micica br. 28
035 252343
[email protected]

Veterinarska stanica Tuzla
21. decembra br.4

dva klika na google, sve skupa petnaestak sekundi, taman koliko ti je trebalo da napises komentar.
cellisto

#194 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by cellisto »

Maybach, nemoj se ljutiti bez veze. NIkako nisi navela ni gdje je pas, ni gdje ti zivis, spomenula si samo Tuzlu. Niko ovdje ti ne moze napisati kako da lijecis psica sa tako ozbiljnom povredom, njemu je potreban veterinar, a ako kazes da si spremna platiti za veterinara (sto je divno od tebe), onda ne bi trebalo da bude problema ni u veterinarskoj stanici. Opet, samo pogadjam, zato sto niti zivim u Tuzli, niti poznajem koga tamo, niti sam vidjela psa. Nadam se da ce psic biti dobro.
blackberry

#195 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by blackberry »

U Podhrastovima se zapetljao psić u žičanu ogradu, u lošem je stanju i hitno nam je potrebna vaša pomoć - ukoliko neko može da nas odveze do Pohrastova da ga izvučemo iz ove žice i da ga hitno odvedemo veterinaru molimo da nas kontaktira na 061/597-481 (Amela) i 061/182-966 (Berina).

EDIT: Pas je otpetljan iz žice...nema povreda, jako je istraumiran...
kurty

#196 Sedam psica napusteno i u losem stanju

Post by kurty »

Danas sam se malo vozikao sa biciklom, i na povratku i Sarajeva preka Brezi naletim na 7 psica... Nalaze se na potezu izmedju Semizovca i Ilijasa...
Prolazio sam i vidjeo jednog jadnog i tuznog psica... Stao sam da ga malo pomazim, a onda je is smeca prema meni i drugu koji je bio sa mnom, dotrcalo jos 6 psica... Bili su sakriveni u smecu, i kad su vidjeli da ovom sto je bio sam necemo nista, oni su izletili... Mrsavi su, ali zivahni i preave bebice, koje su se igrale s nama... Vidjeo sam u smecu paket, deku i posudu za hranu, sto znaci da ih je neko tu donjeo i ostavio...
Otisli smo do jednog granapa, i kupili neke hrane, i onda slijedi SOK:

Uzeli smo tu posudu sto je bila, i krenuli prvo da sipamo mlijeko u nju... Njih sedam je okruzilo posudicu, i nisu dozvolili da se posuda imalo napuni,(koliko brzo je mlijeko izlazilo iz tetrapaka, toliko brzo su ga oni pili)... Dva litra mlijeka su popili nevjerovatno brzo...
Pored mlijeka smo kupili im jos po jednu selamu, i 4 konzerve tunjevine... Selame su u roku od po 20 secundi pojeli, a o ribi da ne govorim...
Onaj sto je stajao na cesti, je povucen bio cijelo vrijeme i vidjeo sam da kada pridje posudi, da se ostali sklone i da mu lizu vrat.... Kad je jeo, podigao sam ga, i imao je "ranu". Napisah "Ranu" jer ne znam kako da definisem... Dlake nije bilo i i imao je neku ,kao napuhanu kesicu", velicine dva-tri klikera. Vidno je sepao i imao je jos par nekih manjih ranica....
Kad sam na kraju istresao im par kesica flipsa, na par manjih kamarica, uslijedio je drugi sok... Ovaj bolesni je slucajno uzeo jedan flipsic, od drugog psica, i nastao je opsti haos (da tako nazovem)... Sest ostalih psica je napalo bolesnog, i vjerujte jedva smo ih poskidali sa njega...Kad smo ih poskidali s njage, on je u zelji da pomogne skotrljao se u pravaliju, sreca grmovito je pa smo ga sa nekih 7-8 metara dubine uspjeli izvaditi, i onda je vjerovali ili ne usao u moj ruksak, koji je bio na tlu i otvoren i iz njega virio....

Ja vec imam dva psa, prijatelj nije u mogucnosti da uzme jedno od njih...

Zato se obracam vama za pomoc... Ne znam koliko ce moci izdrzati jos svi oni, koliko ce ovaj bolesni uspjeti izdrzati... Ja cu pokusati opet sutra iz Breze da malo odem do njih, i da ih opet malo nahranim, ali to im je samo kap u moru...
Ako ima iko ko bi mogao da ih preuzme, da ih sklonimo sa tog smetljista i sa ceste.. Da se malo oporave, pa ce onda mozda biti lakse da im se nadju trajna rjesenja....

Slike se prebacuju, pa cu kroz koju minutu da editujem posta sa par slikica tuznih ljepotanja....
Last edited by kurty on 09/04/2010 22:08, edited 1 time in total.
kurty

#197 Re: Sedam psica napusteno i u losem stanju

Post by kurty »

Evo i psica

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
kurty

#198 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kurty »

hana_montana wrote:kurty jel se iko javio :roll:

niko nista... svim udruzenjima, sto sam nasao kontakte preko goolga sam poslao, niko nije ni odgovorio, a kamoli sta drugo...
blackberry

#199 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by blackberry »

U Vogošći je neko prije 3 dana izbacio 3 bebe-psića (bez mame) na parking. Prepadnuti su i sami. Ima li iko da bi pomogao oko čuvanja ili udomljavanja? I sami znamo koliko košta pansion (preskup je). Sve info na 061/182-966. Molim vas, pomozite!
tinchy

#200 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by tinchy »

tinchy wrote:HITNO POTREBAN SMJESTAJ ZA CUPU I MALU!!!

Cupo je pas srednje velicine, star oko godinu dana, mjesanac skotskog ovcara. To je pas kojeg je prvo udarilo auto, nije mogao ustati 7 dana.. Nakon tih 7 dana poceo se pomalo kretati da bi se skroz oporavio. Svi su ga pazili i cuvali. Bilo je sve uredu da bi najednom njegovo oko potpuno poplavilo, kao da je slijep. Odvela sam ga veterinaru i rekli su da je povreda oka uzrokovana udarcem (zamislite koliko jak udarac mora biti). Sada mu mazem kremu za oci vec 3-4 dana i skoro je plavilo proslo. Cupo treba dom hitno jer ja nemam novca da ga smjestim u pansion dok mu ne nadjem dom, svaka pomoc oko njegovog smjestaja je dobrodosla!!

Image

Mala je Cupina drugarica. Manja je od Cupe, i starosti je do jedne godine. Nju su iz jednog dijela naselja u drugi otjerali mali romi.. Gadjali su je kamenjem. :x Ona je tada naisla na Cupu i odlucila da ostane s njim. Umiljata je i samo bi da se mazi. I njoj treba dom.

Image

Skroviste od Cupe i Male su unistili. Sklonili su sve dekice i posudice i stavili natpis: Zabranjeno hraniti pse lutalice, napali su djevojku!

Znam da ni Cupo ni Mala ne bi nikoga napali, jer kako to da mene Cupo nikad nije ni pokusao ujesti dok sam mu u oko stavljala kremu.

Svaka pomoc oko smjestaja ove dvije maze je potrebna. Molim sve one koji mogu pomoci na bilo koji nacin da se jave preko pp-a ili na e-mail: [email protected]

Evo da jos jednom citiram svoj post.. Cupo i Mala su jos uvijek u mom naselju, od mene dobijaju hranu redovno. Cupi je oko zacijelilo. Njih ovdje niko ne dira, ali postoji problem. Posto ce ovi sinteri sada hvatati pse svuda, ni Cupo ni Mala nisu primili vakcine protiv bjesnila, a Maloj treba jos i ona vakcina da ne moze ostati skotna.Ako neko ima mogucnosti da pomogne oko njihovih vakcina neka mi se javi. Najgore od svega je sto sad ovi sto mrze pse, znaju da sinteri su poceli s ubijanjem. Neko ce ih zvati jer, boze moj, nisu vakcinisani a djeca su oko njih. Pa ako neko moze pomoci neka mi se javi...
Post Reply